19. kolo
15.01.2011 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Racing Santander 2:1

Athletic přehrál Racing Santander 2:1 a v tabulce poskočil minimálně do zítřka na šesté místo. O výhře baskického celku rozhodlo prvních deset minut, ve kterých padly obě branky vítěze. Hosté dokázali už jenom čtvrthodiny před koncem korigovat na 2:1, více nestihli i proto, že byl vyloučen Pedro Munitis.

Domácí Athletic měl opravdu famózní vstup do utkání, už v 7. minutě otevřel účet utkání Javi Martínez. Carlos Gurpegi mu poslal na hlavu parádní centr a Martínez nezaváhal - 1:0 pro domácí. Sotva se hosté stačili otřepat z první branky, inkasovali podruhé. Gaizka Toquero našel přesnou přihrávkou Muniana, který neméně povedenou střelou zvýšil vedení domácího celku na 2:0.

Hostům trvalo zhruba půlhodiny, než se dostali do zápasu. Munitis mohl snížit, jenže do cesty se mu postavila branková konstrukce. Nutno podotknout, že při Athleticu štěstí stálo. Po střele Kennedyho sehrála svojí roli opět tyčka.

Racing se s postupem času neustále lepšil a byl čím dál nepříjemnějším soupeřem. Brankář Gorka Iraizoz byl v jednu chvíli velmi slušně zaměstnáván. V 74. minutě pak dokonce inkasoval a utkání mělo solidně nakročeno k pořádnému dramatu. Snižující branku na 2:1 vstřelil Bolado, vše se událo po standardní situaci Kennedyho. Naděje hostů na vyrovnání vzala za své v posledních minutách, Pedro Munits obdržel červenou kartu a musel předčasně do sprch. Oslabený soupeř už síly na vyrovnání nenašel a prohrál 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele