Primera División - preview 19. kola

15.01.2011, 09:05, aktualizováno 17.01.2011, 08:14
Previews
Pondělní dohrávka přinese souboj celků zpoza pohárových pozic, z nichž oba se v případě vítězství na kýžené příčky mohou posunout. Atlético potřebuje konečně zabrat a uchránit svého trenéra od vyhazovu, to Mallorca jede do Madridu v dobrém rozpoložení...
Atlético Madrid - RCD Mallorca  (pondělí 21:00)
Atlético Madrid se topí po šněrování kopaček ve fotbalovém marastu, jehož hladina se s každou špatnou zprávou geometricky zvyšuje. Debakl v Hérculesu a porážka ve čtvrtfinále královského poháru s Realem Madrid jsou zatím posledními nepříjemnostmi týmu bez tváře, bez herního konceptu a bez dobré fazóny.

Atléti rozprodávají nadějné hráče, v podstatě nenakupují a do toho přichází zranění klíčových mužů. Kvůli svalovým potížím ze zápasu s Realem Madrid vynechá dva týdny bojů na španělských fotbalových kolbištích dříč a v posledních týdnech jediný dříč, kanonýr Sergio Agüero. Přitom nad Quique Sánchez Floresem ční Damoklův meč držící na tenounké nitce, jež by se mohla v případě porážky s baleárskými Ďábly přetrhnout a stát QSF vyhřáté místo na lavičce Atlétů.

Mallorca se samozřejmě ze všech dostupných sil vynasnaží, aby mělo vedení Atlética Madrid po pondělní dohrávce o čem přemýšlet. Pro alespoň bodový úspěch hostů hovoří i statistiky, neboť s Rojiblancos prohráli za posledních pět let pouze jedinkrát. Klubu z Baleár se navíc v novém roce daří, když vyhrál obě domácí klání, a to vždy famózním výkonem okořeněným vysokým vítězstvím. Na stadionu Vicente Calderóna to však nebudou mít Laudrupovi svěřenci tak jednoduché jako na Estadio Iberostar, což si dánský trenér dle předzápasových prohlášení jednoznačně uvědomuje stejně, jako si hráči a trenér domácích uvědomují, že musí nutně zvítězit.

Na straně Atlética bude chybět již zmiňovaný Sergio Agüero, napravo by se měla poprvé v lize představit posila z Osasuny Juanfran. Další letní posila Elías je pouze na lavičce náhradníků společně s Raúlem Garcíou, jehož matné výkony ho stály místo v základní sestavě, v níž jej nahradí Thiago. Hosté přijedou v kompletní sestavě a s cílem urvat na stadionu Vicente Calderóna plný bodový zisk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valencia CF - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Netopýří družina si to v neděli navečer rozdá s Deportivem La Coruña, jež se po zbabraném a vysloveně pokaženém úvodu sezóny nadobro rozjelo a s případným úspěchem by se opět posunulo blíže vytouženým pohárům. Na Mestalle je však čeká tuze těžká bitva, protože Valencie potřebuje nutně zvítězit.

Super Depor se v půli listopadu rozvzpomněl na své slavné doby z počátku tisíciletí a začal konečně vyhrávat, což mělo blahý vliv na posun tabulkou. Cesta z posledního místa do výšin španělského šampionátu však ještě není u konce. V současnosti se galícijský tým nachází na třinácté příčce tabulky s hratelnou šestibodovou ztrátou na poháry, přesto je třeba uvést, že osmibodový náskok na trio současných sestupujících ještě není rozhodující.

Svěřenci Miguela Angela Lotiny mají čerstvou zkušenost se čtvrtfinále Copa del Rey, neboť se ve čtvrtek utkali s Almeríí. Kouč galícijského mančaftu však po zápase prozradil, že se chce soustředit pouze a jen na domácí soutěž, v níž má o poznání větší šanci se probojovat do evropských pohárů, neboť současný pavouk určil za soupeře celkovému vítězi dvojzápasu s Almeríí takřka jistého postupujícího - katalánskou krásku Barcelonu, přes níž by byl postup do finále, které by patrně znamenalo účast v pohárech, při současné formě Pep Teamu značně nepravděpodobný.

Slávou opředený královský pohár se již netýká Valencie, ta však své budoucí toulky po evropských kolbištích má v podstatě jisté, neboť nepředpokládám ohromný výpadek formy Netopýrů a hlavně výrazné zlepšení výkonů bezprostředních pronásledovatelů, mezi něž řadím například Espanyol, Sevillu, Mallorcu či Atlético Madrid. Právě tato mužstva si to v tomto kole rozdají či v případě prvních dvou jmenovaných rozdali, pakliže čtete preview v neděli, takže má Valencie obrovskou šanci se alespoň jednomu z dvojice zase o trochu vzdálit. Krom toho se houpá ve vzduchu šance opět se přiblížit Villarrealu, jenž si poradil s Osasunou.

Unai Emery pošle svůj celek v takřka plné zbroji, ačkoliv nebude moci nasadit vykartovaného Aritze Adurize a s kolenem marodícího Davida Albeldu. Na straně hostí je známo několik absencí, z nichž některé jsou vážnějšího charakteru a hru Deporu by zákonitě měly ovlivnit. Předně budou chybět Andrés Guardado a Riki, kteří jsou klíčovými muži defenzívy. Krom nich čítá list zraněných a absentujících Rubéna Peréze, Saúla a Míchela. Předpokládám, že se projeví zejména útočná neškodnost Deporu proti soupeřům ze špičky tabulky a že si Valencie připíše další důležitou výhru, která jí potvrdí na místě čtvrtého celku po polovině letošního ročníku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.30 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Real Madrid  (neděle 19:00)
Závěrečné kolo podzimní části La Ligy na stadionu Juegos Mediterráneos svede dohromady týmy z horního a dolního patra tabulky. Domácí Almería přivítá Real Madrid. Hosté stíhají Barcelonu, Andalusané zase záchranu.

Almería půjde do utkání povzbuzena pohárovou výhrou proti Deportivu a rovněž bilancí tří utkání s Realem na vlastním hřišti, která je vzácně vyrovnaná. Oba týmy si připsaly po jedné výhře a jednou se rozešly smírně.

Co může domácí trápit je letošní sezóna, kde jsou zatím na 19. místě celkové klasifikace a doma je vůbec nejhorším týmem, což potvrzuje nula na kontě výher a monstrózní debakl s Barcelonou v poměru 0:8. Trenér Oltra však může počítat se všemi hráči základní sestavy.

Oporou v brance bude Diego Alves, obrana bude mít podobu zprava Macedo - C.García - Pellerano - Ortiz. Mbami a Bernardello se postaví do střed zálohy, Piatti a Crusat zastanou křídelní hru, Corona bude na spojce a Ulloa na hrotu útoku.

Real Madrid zvítězil v týdnu v pohárovém derby nad Atléticem a od porážky s Barcelonou se veze na vítězné vlně, kterou by nerad v zájmu stíhací jízdy přerušil.. Kouč Mourinho bude postrádat Higuaína, kterému klub začal hledat záskok, mimo je rovněž Dudek s Pepem a na soupisku se nevešel ani jeden Diarra, naopak se na ní ocitl Canales.

V brance Realu se objeví Casillas, před ním obrana v sestavě zleva Marcelo - Carvalho - Ramos - Arbeloa. Ve středu zálohy se objeví tandem Xabi - Khedira a útočný kvartet ve složení Ronaldo - Ozil - Di María - Benzema.

Zápas mezi Almerií a Realem začne v 19.00 CET a řídit ho bude Pérez Lasa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 6.00 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Málaga CF  (neděle 21:00)
Rozjetá katalánská jízda vedená vévodou ze Santpedoru se pokusí odrazit ofenzívu nájezdníků z Málagy, pro jehož nové posily půjde o zdaleka nejobtížnější křes katalánským ohněm. Pevnost Camp Nou letos byla dobyta pouze Hérculesem, povede se andaluským bojovníkům podobný vpravdě husarský kousek?

Málaga v zimním přestupovém období hýří aktivitou, neboť si chilský lodivod Manuel Luis Pellegrini vyžádal od majoritního vlastníka klubu, bohatého katarského šejka Abdullaha Al Thaniho příchod hnedle několika vynikajících posil.

Mezi řádkou nově příchozích fotbalistů naleznou příznivci vynikající španělské kopané několikero známých tváří, neboť se Málaze zavázal někdejší středopolař Sevilly Enzo Maresca či předposlední přírůstek, bývalý ofenzivní záložník Realu Madrid Julio Baptista. Již v minulém kole si vyzkoušel svěží vánek La Ligy exmnichovský Martín Demichelis, stejně tak i dvojice posil z Atlética Madrid Ignacio Camacho a brankář Sergio Asenjo. Včera se navíc s ančovičkami dohodl nadějný argentinský křídelník Diego Buonanotte příchozí z argentinského velkoklubu River Plate, kde zůstane do konce sezóny na hostování. Málaga nešetří, a zjevně nešetří na kvalitních posilách.

Kterak se nové tváře promítnou to herního stylu Málagy a případných postupů tabulkou ještě nechci hodnotit, avšak již z předchozího utkání s Athletice Club, s nímž Andalusané díky pozdnímu gólu Javimara pouze remizovali 1:1, lze usoudit, že je zjevný pokrok zejména v defenzívě mužstva. Její pevnost a bojovnost pak bude případným klíčem k úspěchu na Camp Nou, neboť zde bude čelit nejlepší ofenzívě soutěže.

Jejím tahounem je krom Xaviho Hernándeze a Andrése Iniesty držitel zlatého míče Lionel Messi. I mě před nedávnem diagnostikovali šelest na kulatém srdci, jež nepůjde odstranit žádnou doposavad známou kardiologickou metodou. Nejde o vrozenou vadu, vyklubala se až při pozorování mistrných čár a kouzel rosarijského štístka Lionela Messiho, jehož fotbalové akce, překrásné branky a přihrávky pranikdy neodstraním. Jsem nevyléčitelně churavý a každičký zápas, jež se mi poštěstí sledovat a v němž Messi nastoupí, mou ztracenost prohlubuje. Messi je obklopen doposavad neznámou gloriolou a leskem, jež o své jedinečnosti dává vědět takřka každičký zápas.

Neočekávám, že by měl z jakéhokoliv důvodu na hřišti chybět i proti Málaze, neboť všechny předzáposové informace říkají, že Barcelona nemá pražádné potíže se sestavou. Josep Guardiola nasadí nejsilnější možnou skvadru, a tak se očekávají gólové hody a vítězství Barcelony, která si ve středu s mírnými obtížemi trvajícími sedmdesát minut poradila s Realem Betis ve čtvrtfinále Copa del Rey. Pakliže Pep Team naváže na strhující podívanou z poslední dvacetiminutovky uvedeného klání, nebudou mít proti sestupem ohrožené Málaze zjevných potíží.

Málaga sice hlásí několik absencí, avšak s ohledem na příchod nových posil by nemělo jít o nevyřešitelný problém. Asi nejvážnější jsou absence Eliseua a Nabila Bahy, kteří dlouhodobě patří k nejlepším hráčům Los Boquerones. Nové tváře se chtějí předvést, a chtějí se předvést v zářném jasu. Myslíte, že zastaví barcelonskou krásu? Dle mého soudu, ostrá jednička.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 11.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Levante UD  (sobota 18:00)
Sobota přináší většinový díl zápasů devatenáctého kola, po němž bude znán půlmistr. Podobného příklonku a pocty se rozhodně nedostane Realu Zaragoza a Levante, které naopak čeká veledůležitý souboj o udržení, jehož výsledek může hrát v konečném součtu soutěže nesmírnou roli. Kterak vypadají předzápasové předpoklady? Jaká jsou fakta, jež mohou duel ovlivnit?

Dvoubodový náskok, vidina výrazného sestupového ohrožení a aktuální fazóna hrají ve prospěch myšlenky, že tento duel nabídne parádní fotbalovou bitvu. Zaragoza by ráda na domácím trávníku navázala na úspěch proti Realu Sociedad, Levante přijíždí s cílem přivést si do Valencie minimálně bod. Jistojistě půjde o vyhrocený duel a oba trenéři, respektive obě mužstva k němu přistupují dle svých prohlášení s velkým odhodláním a vůlí.

Zaragozu čekají v následujících dvou týdnech dva důležité zápasy proti Levante a Deporu, na což reagoval někdejší záložník Barcelony Gabi slovy: "Naše budoucnost závisí na těchto zápasech, a jestliže tyto dva zápasy vyhrajeme, posuneme se do středu tabulky. Tým je připraven a soustředí se na utkání proti Deporu a Levante," řekl před zápasem Gabi, který by měl nastoupit v základní sestavě. Kouč Aguirre potom může počítat se všemi hráči, ačkoliv panují pochybnosti nad startem Jiřího Jarošíka. Osobně očekávám, že se však český stoper v základní jedenáctce objeví.

Levante odehrálo v posledních týdnech několik zápasů proti soupeřům absolutní špičky soutěže. Bohužel prohrálo jak s Athelticem Club, tak s Valencií, ovšem výkon tohoto skromného klubu, respektive jeho hráčů byl vynikající a konkurenceschopný. Zejména poslední porážka ve valencijském derby proti Netopýrům může svěřence Luíse Garcíi mrzet, neboť toho čtvrtému celku šampionátu moc nedovolili a inkasovali v samém závěru utkání, a to ještě po brance, jež neměla kvůli ofsajdu platit.

Do utkání v Aragonii by měl do zápasu zasáhnout mladičký talent, jenž přišel na hostování Arsenalu FC. Osmnástiletý brazilský forvard Welington Silva vstoupil do angažmá prohlášením, že chce střílet co nejvíce branek a pomoci Levante v záchraně. Pro utkání v Zaragoze nahradí zraněného nejlepšího střelce Los Granones Felipeho Caiceda. Welington Silva je prvním z možného mnoha hráčů, kteří do Levante z Arsenalu přijdou, neboť se tento londýnský klub s Levante dohodl na dlouhodobé spolupráci. Pomůže svému novému klubu k úspěchu? Nebo si Zaragoza připíše veledůležité vítězství a sesune Levante na sestupové příčky?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Real Sociedad  (sobota 18:00)
Getafe již několik týdnů patří mezi mužstva s nejlepší fazónou v soutěži, což se pokusí potvrdit i v nadcházejícím klání proti Realu Sociedad. Z baskického San Sebastianu dorazí mužstvo, které již čtyři zápasy nezískalo ani bod. Prodlouží svou nepříznivou sérii?

Getafe vstoupilo do sezóny nevyrovnanými výkony, jež měly mimo jiné zásluhu na tom, že se klub z města vzdáleného jen několik mil od metropole Španělska nedostal ze základní skupiny Evropské ligy, kterou vybojoval ve vynikají loňské sezóně. Letos vstoupili El Geta do šampionátu s obdobným cílem, jež prozatím naplňují, neboť mají tentýž bodový přísun jako šesté Atlético Madrid.

Real Sociedad měl zpočátku skromnější cíle, z nichž se během první fáze sezóny vyklubaly hlasy, že by si nováček soutěže mohl zahrát o evropské poháry. Tragická série posledních týdnů však tyto hlasy opět zahnala do útrob fantazie, načež Erreala stojí před krutou realitou - nemá dostatečně vyrovnané výkony na to, aby boj o dva lístky do Evropské ligy zvládlo.

Zatím poslední zápas baskického celku nedopadl vůbec dobře, protože svěřenci Martína Lasarteho podlehli na domácí půdě Seville těsně 2:3, načež mužstvo zůstalo s dvaadvaceti body ve spodní části tabulky. S případnými negativními výsledky následujících zápasů by mohlo dojít k tomu, že by se Real Sociedad vrátil do bojů o udržení. V případě dnešního vítězství by se však klub posunul těsně za Getafe, a tedy nejspíše zpět do dlouhotrvající a neúprosné bitvy o poháry.

V utkání by mohl a měl debutovat nedávný nový muž v dresu Realu Sociedad Vadim Demidov, jehož pole působnosti je v defenzívě. Erreala by pak měla přijet kompletní a nehlásí žádné ztráty, zatímco domácí mužstvo se musí obejít bez střelce Javiera Arizmendiho a klíčového obránce Daniela Cata Díaze. Na tyto absence si již mohlo Míchelovo mužstvo zvyknout během předcházejících zápasů, a tak nelze očekávat výrazné ovlivnění výkonu týmu, který je papírovým tohoto střetnutí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - CA Osasuna  (sobota 18:00)
Zraněními klíčových mužů defenzívy a ofenzívy zmítaný Villarreal přivítá po zbabraném pohárovém utkání se Sevillou ve spodku tabulky se pohybující navarrskou fotbalovou jízdu Club Atlético Osasuna. Hostující svěřenci trenéra José Antonia Camacha přijíždějí do města třetího celku nejvyšší soutěže alespoň pro bod, neboť jim hrozí bezprostřední ohrožení a přiblížení sestupových příček.

Osasuna se nikdy neprezentovala výkony, kterými by své soupeře vysloveně přehrávala a které by sloužily jako základ k vysokým výhrám. V současnosti v Pamploně není muže, který by dokázal zatěžovat konta soupeřů větší salvou branek, a když připočteme fakt, že Rojillos mají do klání proti Villarrealu nastoupit bez zraněného Waltera Pandianiho, případného náhradníka Nica Mediny, reprezentační povinnosti na Asijském poháru si plnících Masouda Shojaeího a Javada Nekounama a do Atlética Madrid nedávno přestoupivšího pravého záložníka Juanfrana Torrese, nedávám navarrskému celku moc šancí.

Leč ty jsem nedával ani před posledním zápasem předminulé sezóny v zápase s Realem Madrid, jež rozhodoval o budoucnosti klubu z Reyno de Navarra, kdy se předpoklady změnily v prach za devadesát minut ze strany Osasuny odřeného, odmakaného mače. Jenže tenkrát nechyběla útočná esa klubu, takže současnost spíše nahrává myšlence, že si taktéž oslabený Villarreal vítězství pohlídá.

I klub z castellónského regionu má veliké potíže se sestavou, což mimo jiné vyřešil i příchod pravého beka Cicinha v tomto týdnu. Třicetiletý obránce AS Řím má v sestavě nahradit vážně zraněného kapitána mužstva Ángela Lopéze, který si nezahraje kvůli zranění dlouhých šest měsíců. Jenže Juan Carlos Garrido má vrásky na čele i z jiných, nadmíru podstatných absencí.

Mimo soutěž je alespoň pro tento a nadcházející duel záložník Santi Cazorla, zdravotní patálie stále trápí stopera Carlose Marchenu, klíčového střelce Nilmara a defenzivního záložníka Marcose Sennu. Krom těchto navýsost důležitých mužů naštěstí nebude Garridovi při sestavování základní jedenáctky scházet vykartovaný Bruno Soriano, jeden z klíčových mužů současného týmu, který v současnosti prožívá možná nejlepší léta své kariéry.

Sečteno podtrženo, do Osasuny se pustí značně odlišná jedenáctka, než která si ve středu připsala smutnou remízu 3:3 proti Seville ve čtvrtfinále Copa del Rey. Villarreal je přesto favoritem, navíc velice nutně potřebuje plně bodovat s vědomím, že na každičké jeho zaváhání čeká čtvrtá Valencia, kteráž by se ráda vrátila na třetí pozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Hércules CF  (sobota 18:00)
El Molinón dnes navečer hostí veledůležité klání svého sestupem ohroženého pána a vládce Sportingu Gijón a prozatím bezprostředně neohroženého nováčka soutěže Hérculésu. Esteban Vigo chce v tonoucí se baště asturijské kopané uspět, z tábora Rojiblancos však čiší odhodlaná a bojovná nálada. Zůstane Sporting po půli sezóny v sestupové zóně?

Hostující hráči si v minulém kole připsali parádní skalp Atlética Madrid, které díky čtyřem brankám v prvním dějství rozdrtili poměrem 4:1. Esteban Vigo v předzápasové tiskové konferenci prohlásil, že by rád na výkon proti o poháry bojujícímu madridskému klubu navázal a předvedl s mužstvem podobný i v Gijónu, do kterého tým z Alicante - dle jeho slov - přijíždí zvítězit.

V současnosti patří klubu z horkého Alicante jedenáctá příčka se ztrátou pouhopouhých pěti bodů na pohárovou šestou příčku stále obsazenou bez formy a tváře hrajícího, v pondělí přemoženého Atlética Madrid. Výhra z Gijónu by klub posunula zpět do boje o poháry, které se po skvělém začátku sezóny v Alicante vzývaly.

Sporting Gijón měl od počátku ambice pohybovat se ve středu tabulky a pokud možno se vyhnout boji o udržení. Jsme v půli ledna a ambice a cíle vzaly za své. Sporting se topí na osmnácté příčce a má stejný bodový zisk jako předposlední Almería a dlouho poslední Real Zaragoza. Po tragických výsledcích a nemastných - neslaných výkonech vyvstala otázka, zda by neměl být odvolán populární a již tradiční kouč Sportingu Gijón Manolo Preciado, za kterého se však postavilo mužstvo, vedení klubu i vynikající červenobílý fanoušci klubu.

Hon na čaroděje, který dokázal vytáhnout Sporting zpět mezi elitu ustal, a tak se zkušený kouč může připravovat na dnešní podvečerní duel, jehož příznivý výsledek by Sporting vyvedl ze sestupových vod. Zdroje neuvádí žádná zranění a absence, ovšem ještě nepředpokládám, že by se v základní sestavě měl objevit trucující Royston Drenthe na straně hostí. Vigovi se jedenáctka proti Atléticu osvědčila a nadějný nizozemský raubíř v základu nastoupit nemusí. Podotýkám však, že jsou jeho kvality a přínos pro hru Hérculesu nesporné, takže pokud Drenthe nedostane příležitost v základu, na hřišti se jistojistě objeví v průběhu mače.

Mimochodem, velkou neznámou současného Hérculesu je špatná finanční situace, která přinesla ze strany médií i několik otázek a dohadů o případném přestupu nejlepšího střelce týmu Davida Trezegueta. Případné bližší informace bych si nechal na nadcházející kolo, kde se bude Hércules buďto revanšovat za dnešní výsledek, anebo jej bude chtít minimálně potvrdit. Jakpak se k tomu postaví Sporting Gijón?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Racing Santander  (sobota 20:00)
Čtyřicetitisícové fotbalové šapitó San Mamés dnes hostí další představení baskických Lvů drezurovaných dlouholetým trenérem Joaquínem Caparrósem, jehož svěřenci se pokusí roztrhat na cucky o udržení bojující Racing Club de Santander a vyšvihnout se před své konkurenty v boji o šestou příčku v žebříčku La Ligy.

Athletic Club čekají dvě klíčová klání na domácím trávníku, jež musí bezpodmínečně vyhrát, tedy alespoň pokud chce dostát svým ambicím a kvalitám, které volají po účasti v nadcházejícím ročníku Evropské ligy. Příčky zaručující kvalifikaci do soutěže nejsou nikterak na hony vzdáleny, ba naopak se fotbalová bašta baskické kopané a legendární španělský klub nachází pouhopouhý bod za šestým Atléticem Madrid, při jehož současné formě se dá očekávat brzký posun do nižších pater tabulky, respektive do zlatého středu.

Například o něm v Santanderu mohou po čas posledních sezón a i ročníku letošního pouze snít. Racing se i letos plahočí na hraně sestupu a udržení rozhodně nebude jednoduchou záležitostí. Současnou nevalnou, avšak očekávanou situaci hodnotí kouč Miguel Ángel Portugal optimistickými slovy, v nichž se nebál říci, že jeho klub čekají lepší zítřky i pozítřky a že se velkoklub kantábrijského regionu udrží. Portugal se navíc nechal slyšet, že by rád v Katedrále se svým týmem zvítězil.

Mimochodem, narazil-li jsem na kantábrijskou dědinu, musím jistojistě připomenout rivalitu mezi tímto územím a Baskickem, respektive na rivalitu mezi Racingem a Athleticem Club. Rivalita je nemalá a minimálně ze strany Racingu se dá porovnávat jako utkání proti dvěma týmům španělské extraligy.

Obě mužstva hlásí několik absencí. Zatímco Racing se musí obejít bez klíčového, ale věčně zraněného záložníka Óscara Serrana, který kvůli vážnému zranění kolene vynechá zbytek sezóny, a bez obránce Fabia Colcortiho. Athletic hlásí velkou ztrátu v podobě obou stoperů. Zatímco Fernando Amorebieta má zdravotní potíže, Mikel San José stojí kvůli nastřádání pěti žlutých karet.

Krom těchto vážných absencí nebude moci Caparrós počítat s vážně zraněným Jonem Aurtenetxem, jehož doba rekonvalescence po operaci kolene odhaduje na dlouhých šest měsíců. Do zápasu by měl nastoupit i Fernando Llorente, který v týdnu netrénoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Sobotní program pro nás ve svém nejzazším večerním čase připravil nefalšovaný šlágr kola, za nějž lze s přimhouřením jednoho víčka utkání prozatím pátého RCD Espanyolu a desáté Sevilly označit. Katalánský celek by rád udržel současnou pozici, k čemuž dost dobře postačí remíza. S tou v Andalusii nekalkulují, Gregorio Manzano a jeho ovečky chtějí Los Pericos ze svého panství vyhnat bez bodu.

Espanyol letos zažívá vynikající sezónu, která není jako minulé plná neúspěchů a nevýrazných výsledků, ale je našlapána vynikajícími výsledky i výkony, jež vyšvihly klub do vysokých pater tabulky. Svěřenci Mauricia Pochettina mají již nyní jistotu, že v půli sezóny budou okupovat pátou příčku, přesto by rádi na stadionu Sáncheze Pizjuána uspěli a přiblížili se čtvrté Valencii vzdálené pouhopouhé tři body. Nicméně, vítězství se od zraněními zmítaného týmu tentokráte moc neočekává, ba naopak předpoklady hovoří ve prospěch v dobré fazóně hrající Sevilly.

Rojiblancos zastihl nový rok 2011 v zatím výborné formě, z čehož vyplynula dvě ligová vítězství proti baskickému Realu Sociedad a navarrské Osasuně. Připočteme-li postup do čtvrtfinále poháru Copa del Rey a následnou šťastnou remízu na půdě Villarrealu již v samotném čtvrtfinále, Sevilla má nakonec nakročeno k úspěšnější sezóně, než se zprvu a z průběhu podzimní části očekávalo. Výkony Manzanovy party přesto nejsou stabilní a nikterak vynikající na to, aby se Sevilla prala jako v minulých sezónách o třetí místo. To s největší pravděpodobností zůstane sevillskému klubu zapovězeno.

Již jsem mírně naznačil, že Espanyol žehrá na zranění klíčových hráčů. Tím nejdůležitějším a nejvážnějším pro chod týmu je zranění nejlepšího střelce klubu Osvalda, jehož léčení se odhaduje na celé dva měsíce. Mauricio Pochettino v předzápasovém rozhovoru řekl, že by rád přivedl nějakého útočníka, který by Osvalda prozatímně nahradil. Krom vytříbeného kanonýra bude kvůli zranění scházet i Iván de la Peña, Ernesto Galán a neustále i obránce Felipe Mattioni, jenž je od letního příchodu z Mallorcy jen a jen mimo hru. Pochybnosti panují nad startem Davida Garcíi, Davida Lopéze a Javiho Lopéze, avšak předpokládám, že se uvedená trojice v zápase objeví.

Sevilla vyrazí na steč katalánským nájezdníkům bez Ivici Dragutinoviče, pochybnosti panují nad startem brankáře Andrése Palopa, Acosty a Federica Fazia. Na druhou stranu by se do sestavy měl vrátit Luís Fabiano, kterého jsme kvůli zdravotním potížím nemohli vidět ve středečním zápase proti Villarrealu. Narozdíl od tohoto zápasu je dnes Sevilla favoritem utkání a osobně očekávám, že tuto roli i vzhledem k nedobrým statistikám Espanyolu na hřištích soupeřů potvrdí a zvítězí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona18161157:1049
2.Real Madrid18152146:1647
3.Villarreal CF18113434:1836
4.Valencia CF18104427:2034
5.Espanyol Barcelona18101723:2431
6.Atlético Madrid1883728:2327
7.Getafe CF1883728:2527
8.RCD Mallorca1883723:2127
9.Athletic Bilbao1882827:3026
10.Sevilla FC1882825:2926
11.Hércules CF1864822:2622
12.Real Sociedad18711025:3122
13.Deportivo La Coruña1856715:2421
14.Racing Santander1855814:2420
15.CA Osasuna1846815:2118
16.Málaga CF18521123:3717
17.Levante UD18431119:2915
18.Sporting Gijón1827915:2713
19.UD Almería1827916:3113
20.Real Zaragoza1827916:3213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
smazaný uživatel

VILLARREAL NOMINACE:Bruno nastoupí!!!

Porteros: Diego López y Oliva.

Defensas: Mario, Capdevila, Musacchio, Catalá, Gonzalo, Joan Oriol y Cicinho.

Centrocampistas: Bruno, Matilla, Borja Valero, Cani, Jefferson Montero y Cristóbal.

Delanteros: Rossi, Altidore y Marco Ruben.

Reagovat
blaugrana

Som zvedavý na Cicinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Senzačná správa sa včera večer objavila v nemeckých a holandských médiách. Bývalá hviezda Realu Madrid Ruud van Nistelrooy, by mohol posilniť kráľovský klub.

Reagovat
smazaný uživatel

radšej Negreda...

Reagovat
smazaný uživatel

srdcova zalezitost Nech pride!

Reagovat
Arne

Nemohl, výmysl nějaký nizozemský sračky...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Doufám

Reagovat
smazaný uživatel

na real nema to tam moze byt aj benzema

Reagovat
smazaný uživatel

ten tam aj je....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je iste jako kdyby se do barci mnel vratit ronaldinho je to srdcovka ale nema na to uz

Reagovat
smazaný uživatel

sporting by dneska uz konecne mohl zabrat. herkoule budou namlsany a budou si myslet, ze to pujde samo

Reagovat
Kily

nezačínáš se nějak brzy soustředit na boj o první polovinu tabulky, že přeješ Sportingu proti jedenáctému Herculesu?

ale je pravda, že dvojce tam nevěřim, Hercules je venku tragický a když pomineme senzační výhru v Barceloně, tak v dalších osmi zápasech nevyhrál a dal jenom jeden gól. Navíc by jim mohla uškodit i finanční situace

Reagovat
smazaný uživatel

ja mel sporting vzdycky rad je to muj 2-3 nejoblibenejsi tym ve spanelsku a do primery patri

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze sporting dneska pomsti sve bratry v triku

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem na ten mač včera na bwinu a jednička je za 2,0. Hodně lákavá nabídka.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že dneska bude Villarreal opět předvádět pěkný fotbal. Každopádně snad potom Sevilla dostane bůra, to je neskutečná smečka nesympatických fotbalistů

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A jdeme na Villarreal.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zatím pěkný utknání, akce střídá akci. Líbí se mi, že Osasuna začala aktivně a měla i pár velice dobrých šancí, stejně jako Villarreal.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL

golgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgol

Nádherná akce, nikým nehlídanej neomylně hlavičkoval.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Borja je pro hru ponorky k nezaplacení..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To jo, nádherně rozdává míče. Něco jako když nastoupí Cazorla, když jsou na hřišti oba dva, je to snad druhý nejlepší střed ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Sergi Robertooooooooooooo Krásný gól

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Máš kompletní sestavu?

Reagovat
smazaný uživatel

No nemám, ale nesjpíš to je (podle toho koho tam vidím) Miňo - Bartra, Fontás, nějaký Rafinha? , Montoya - Sergi Roberto, Oriol, Sanchez, Jonathan - Nolito, Soriano

Ale ten brankář Salamanky tam kouzlí jak ďas

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já si počkam, až Castilla postoupí do druhý ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

To si počkáš

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

zatim parada, jeste osasuna aby vyrovnala

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jo, něco jim tam spadne. Příležitostí mají hafo.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Je tam, Šepku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam nebyly i ty dva dalsi goly ponorky, tak jsem rad

Reagovat
Carlos Juan Pablo

ještě máš šanci se modlit- 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

uz se modlim

Reagovat
Godwinson

Griezmann

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Celý první poločas je zatím skvelý. Neustále akce, střely. Borja Valero opravdu bezvadnej. Jedinej, kdo mě zatím částečně zklamal (/dlouhodobě zklamává) je Rossi- Kazí akce, nejde mu to jako dřív. Měl by se sebrat.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Atléticu Madrid bude zhruba deset dní chybět Sergio Agüero, argentinský útočník má problémy s kolenem.

Budete to mít těžký v odvetě. Jak je na tom De Gea?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Prý jenom špatnej prst či co...

Reagovat
smazaný uživatel

v odvete bychom to meli tezky i tak. spis to znamena, ze kike definitivne konci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Cani, nádhera.... z půlky hřiště

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Neuznali Osasuně gól...

Reagovat
X-bano-X

Ja som veril že po sérii smolných zápasov musí prísť zlom. Snáď to udržíme, poďme Erreala

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo proč se ve Španělsku nehraje nikdy třeba ve 12,14 hodin ? Proč tak pozdě ? Občas když chodím sázet tak druhá liga se občas hraje dříve ale Primera nikdy.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Aby tam přišli nějací fanoušci?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Co zase? Můžeš komunikovat i jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by tam nepřišli.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Mně připadá, že v poledne třeba lidé pracují - úplně základní věc. Myslíš, že v 12:00 by na stadion přišlo třeba 60 000 lidí?

Reagovat
smazaný uživatel

o víkendu ano.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To asi ano, máš pravdu. Ale ono to taky hodně souvisí s televizní sledovaností. A tohle je, dalo by se říci, perfektní čas pro tamější fotbal. Protože se v té době dá na fotbal dívat jak v USA, tak v Číně, samozřejmě celá Evropa. Prostě mediální marketingový tah.

Reagovat
smazaný uživatel

I mě to vyhovuje, radši budu koukat na Real k večeru než někdy po obědě.

Reagovat
X-bano-X
Reagovat
Carlos Juan Pablo

A taky hlavně Real nikdy nehraje dřív než 19:00 kvůli Číně. Neboť je tam no. 1 a kdyby hráli dřív, tak by ztratili sledovanost a popularitu...

Reagovat
smazaný uživatel

cina je o 7 hodin napred

Reagovat
X-bano-X

Siesta?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooooooool....a střelec je Rafa Alcantara, brácha Thiagaaaaaaa

To je ale rodinka

Reagovat
smazaný uživatel

na něj jsem zvědavý, Enrique ho chválil..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hraje jak z partesu, opravdu čumím

Reagovat
smazaný uživatel

ale nam to raste v tej la masii , ako huby po dazdi

Reagovat
blaugrana

A to ani pršať nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik myslis, ze se tak prosadi a uplne usadi v A-tymu? Neni to zas uplne odbre, protoze A-tym vsechny ty nadeje nepojme. Tak to bud zacnou odchazet, anebo na to karierne doplati. Jsem zvedavy, jak to dopadne, ale Pep zapracoval kolik odchovancu? Busquets, Pedro...A jeste nekdo? A tuto sezonu uz nikoho.

Reagovat
blaugrana

Obaja už mali po 20, to iste platili pre Dona Andresa, Thiago má stále len 19, v prípade odchodu Milita by sa ako ďalší mal zapracovať Fontás a postupom času dúfam aj Thiago.

Reagovat
Rssa

Teď máme jasně nejsilnější mládež v záloze a středu obrany - Rafa, Thiago, Sergi Roberto, Fontásbauer, Bartra, Sergi Gomez, Muniesa, ti se podle mne prosadí a do áčka časem dostanou, přece jenom Carles, Millito, Xavi a Keitič nebudou hr%

Reagovat
smazaný uživatel

a eric tiez nebude hrat vecne takze do dvoch rokov by mali ty chalani pravidelnejsie hrat ... inak ako to vyzera s oriol romeuom ?? v priprave hral vynikajuco a niako to okolo neho utichlo .... ako hrava v becku ?

Reagovat
Rssa

teď nehrál, celkově není moc výrazný, zatím. Ale je to DMko, ti většinou vyzrávají později

Reagovat
smazaný uživatel

vzhladom na vek tych chalanov neckam a ani ty necakaj ze ich pepek do roka 8-mich hodi do acka .... maju este cas , len hovorim ze mame/budeme mat sakra z coho vyberat ... a ak odide teraz v zime milito , tak ocakavam ze dostane sancu fontas

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, s tim jsem taky pocital. Ale aby to nedopadlo tak, ze az nekdo skonci, tak se za nej privede posila odjinud, ktere uz bude herne vyzrala...Ja vasi akademii nechci hanit, jen si to nedokazu predstavit, jak to bude uplne do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

tak fontas a bratra ukazali ze maju na to dostat sa do acka , thiago s ackom uz niaku dobu trenuje , uvidime ako sa budu vyvijat muniesa ci jonathan .... osobne si myslim ze ak sa bude kupovat niaka vyzreta posila , tak asi len do utoku ...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Capdevilla

Reagovat
Carlos Juan Pablo

- ''L''

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooool "stařík" Sorianooooooo...krásná asistence opět Rafaaaaa

Reagovat
X-bano-X

Hmmmm Llorente siel do toho dost hnusne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, snížení...ale krásná rána

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkal si že ten kdo vyhraje zlatej míč toho si dáš do jména?

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi je vítěz pro mne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se Getafe naucilo branit

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, vydřené vítězství, ale hlavně že bylo.

MOTM Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

80 příspěvků a to je půlka kola za náma. . Až zase zítra nastoupí Real to jich tu bude o 500 víc.

Reagovat
X-bano-X

Vo forme hrajúce Getafe dostalo po pazúrikoch

Reagovat
smazaný uživatel

Pffffff, jestli se rika forma tomu, kdyz se zaloha nevraci a obrana je tak laxni, tak potom hralo ve forme

Reagovat
X-bano-X

"Getafe již několik týdnů patří mezi mužstva s nejlepší fazónou v soutěži, což se pokusí potvrdit i v nadcházejícím klání proti Realu Sociedad."

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to cetl. Ale prisli mi, ze spis si mysleli, ze se to vyhraje samo, bez zodpovednosti a pile vratit se. Takze je bude forma na ten vecer opustila, anebo se na to nehorazne vyflakli..

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga, dnes bodík nejako to ukopeme !

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

almeria dneska prve domace vitastvo podme

Reagovat
smazaný uživatel

Ked nerozhodne do polcasu,tak sa budeme trapit.Vzdy som sa bal zapasu v Almerii a inak tomu nebude ani dneska.Napriek tomu tip 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

A chvili po dnesnim zapase Malaga oznami prichod Milita

Reagovat
blaugrana

Dnes to vidím na pekný zápas s výsledkom 4:1.

Reagovat
cubinho

Barça - Málaga 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Snáď to dnes bude pekný zápas, celkom som na tú vynovenú Malagu zvedavý.

Reagovat
X-bano-X

"I mě před nedávnem diagnostikovali šelest na kulatém srdci, jež nepůjde odstranit žádnou doposavad známou kardiologickou metodou. Nejde o vrozenou vadu, vyklubala se až při pozorování mistrných čár a kouzel rosarijského štístka Lionela Messiho, jehož fotbalové akce, překrásné branky a přihrávky pranikdy neodstraním. Jsem nevyléčitelně churavý a každičký zápas, jež se mi poštěstí sledovat a v němž Messi nastoupí, mou ztracenost prohlubuje." krásne napísané Lapízi, krásne

Reagovat
smazaný uživatel

tip

Almería - Real Madrid 1:2

Barcelona : Malága 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

a je jasny, na kterej zapas se clovek radsi podiva

Reagovat
X-bano-X

100 pre Barcu a cules

Reagovat
smazaný uživatel

äť se dneska večer pobavíme co nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

zdielame rovnaky nazor.A nacom by sme sa lepsie bavili ako natom,ze barcelona prehrala?

Reagovat
smazaný uživatel

zkus ještě jednou zkouknout, na co jsem reagujeme a o kom se bavíme. Nechtěl bys asi, abych tě považoval za Culé ...

Reagovat
smazaný uživatel

ty o com hovoris?Ja fandim Barcelone cely zivot ako tristvrtina fanusikov barcelony ztadial a preto dufam,ze dneska prehra

Reagovat
smazaný uživatel

Almería to doma na Real umí, tak je snad trochu poškádlí. I tak ale tipuju 2:3

Barca doma Málagu dá. Tam tipuju 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle mě rozseklo:

http://www.youtube.com/watch?v=VlKnbFW--Bc

Dávám tomu mladíkovi za odvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

frajer!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zaskodnici jedni...To chce odvetu. Nejradeji celej batalion policajtu, co jim neco zahraje primo v kabinach

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to uz tady bylo...aha...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dneska překoná Cris rekord Puskase a zapíše se zlatým písmem do historie Realu Madrid.

Reagovat
Kily

Depor dneska musíme dát a snad se to povede za pomoci výborného výkonu bez asistence nepřesných rozhodčích. Docela by mě ale zajímalo, jestli si Emery nepohrává s myšlenkou nasazení co nejmenších ofenzivních hráčů, které díky jejich výšce pomezní přehlížejí a uznávají neregulérní góly

Reagovat
smazaný uživatel

OT :

http://www.fcbarcelona.cz/view.php?cisloclanku=2011010153

preco mam taky blby pocit ze budu chciet toto vyuzit pri kupe cesca ....

Reagovat
Kily

blbost, někdo jenom využil spekulací o Fabregasovi a přispěl svou troškou do mlýna s Pedrem. Navíc Wenger za posily takové sumy nevyplácí

Reagovat
smazaný uživatel

asi mas pravdu , uz mi z toho ucenia nacisto drbe

Reagovat
Kily

jinak sobota a neděle jsou pro podobné informace rájem, o víkendech se třeba pravidelně probouzí bulváry typu News of the World, což je ještě horší verze anglického Sunu

Reagovat
smazaný uživatel

takze odteraz cez vikend nic necitam

Reagovat
smazaný uživatel

to je kravina už vidím, jak pouštíme Pedra kvůli příchodu Cesca, navíc když trpíme nedostatkem křídel a v záloze se do budoucna rýsuje přetlak hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

pravda, na zálohu je hráčů habaděj - nejbližší době Thiago, pak nejspíš Jonathan (pokud na sobě teda bude makat) a v poslední době se mi hodně líbí Sergi Roberto ... zato na křídlo v béčku roste jedině Tello a starej Nolito

Reagovat
smazaný uživatel

Barca i Real dneska výhra...to je jasná věc

Reagovat
Carlos Juan Pablo

No, Vale by teď měla vyhrát, pokud chce udržet s Ponorkou krok. Jdu se dívat.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Škoda toho ofsajdu.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pablo, taková dobrá šance...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Vale takových příležitostí a nic jim tam nespadne.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tlačí, tlačí, ale v závěrečný fázi nic.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zápasu by prospěl gól, takhle jsou občasný akce směřující ke vstřelený brance, ale chybí tomu větší snaha klubů...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

resp. větší snaha hráčů

Reagovat
Kily

času do poslední desetiminutovky dost

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak to určitě, asi v posledních třech (?) utkání se vám to pěkně povedlo... Nicméně, vypozoroval jsem, že vašemu týmu chybí motivace. Oni to pěkně vykombinujou, můžou nahrát/vystřelit a najednou to úplně zakopou.

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem ako potom dopadol http://www.youtube.com/watch?v=VlKnbFW--Bc

Reagovat
smazaný uživatel

sorry , nevsimol som si ze to tu uz je

Reagovat
-Kopy-

Gui

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

magnifico

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pablo je strašnej sólista.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Teď odpustil rozhodčí Vale penaltu...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A teď jí neuznal jasnej gól.

Reagovat
Tigerinho

Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Xabi, Khedira, Ozil, Kaka, Di Maria & Cristiano .... konečně Benzema sedí

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Tigerinho

tobě se snad líbí, co předvádí?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jasně, že se mi nelíbí, že nedává góly, což je jeho hlavní úkol, jakožto útočník. Ale k to čemu teď bude, když bude sedět? On se potřebuje chytit, nastartovat, ne aby nám, při aktuálním stavu jednoho útočníka, seděl ten jedinej útočník. Takhle se akorát dostane ještě do větších probémů, když uvidí, že v něj nemá Mourinho důvěru... A aby seděl na lavičce útočník který má plat snad 185 000 € týdně, a který byl pořízen za 35 000 000 € a potom byl prodán třeba za 10 mil. €, se mi zdá jako pěknej provar.

To, že teď nebude hrát, se mi zdá jako největší chyba. Hlavně s ohledem na to, že Ronaldo prostě na hrotu neumí, to je jako kdyby tam nehrál nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje hrozne v zapasech, a trener ho vidi i na treninku, ver tomu, ze vsichni vedi kolik bere i kolik stal, to sou argumenty

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Hraje hrozně v zápasech, trenér ho vidí na tréninku? Vážně?

Barçelonisto, co by teda byl nejlepší způsob? Momentálně se mu nedaří, tak ho necham na lavičce a nikdy ho už nepostavim a potom ho s velkou ztrátou prodam?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, taky bych nepostavil nekoho kdo se tam spis plete spoluhracum, v prubehu se tam asi stejne podiva....

Reagovat
Tigerinho

a když hraje na hrotu Benzema, tak to je jako kdyby tam někdo hrál?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ne, no...

Ale já mu neustále věřím. A nechat ho v tuhle chvíli na lavičce, to mi připadá jako chyba. Když bude dostávat šance, možná se do toho dostane.

Reagovat
Kokesh

Spíš si má uvědomit, že má na sobě ještě víc makat. Kolik teď odehrál prosím tě zápasů v základu? O jaké důvěře tady vůbec mluvíš? Od klubu, od trenéra i od spoluhráčů má všechno to, co potřebuje ke kvalitním výkonům. To, že má v palici nasraný a hraje mizerně, je jen jeho problém. Zákonitě si musel po těch výkonech někdy sednout...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já vím, že dostal spoustu příležistostí. Když se dostal do nějaké šance úplně to zazdil. Vím, že kazí akce, brzdí je, špatně nahrává. Ale mně se nezdá jako nejlepší způsob ho nechat sedět. Je vidět, že to v něm pořád je- třeba ty dva hattricky... Doufám v několik podařených akcí a rozjede se.

Reagovat
Kokesh

Tak na Kakáče jsem hodně zvědavej, od začátku na to podle mě ještě nemá. I když Karim hraje pod psa, tak možná měl hrát místo něho. Ale uvidíme, třeba to vyjde...stejně bude zase rozhodovat druhý poločas.

Reagovat
-Kopy-

oléééééé

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zlomeno prokletí, gól nepadl v posledních deseti minutách.

Reagovat
-Kopy-

no 77. je taky pozdě, to už nebude náhoda.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Říkáš velice kvalitní fyzička?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Miluju Francii, Tino = > Mathieu => gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Mathieu, konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema za 35 éček. Jedinej útočník. A sedí. Tak ho proboha už prodejte. Dneska chci vidět Ronalda na hrotu, to bude zas bída.

Reagovat
Kokesh

Jestli sis všiml, tak Benzema nikdy neodehrál zápas, kde by byl jen na hrotu. On si pro ty balóny sbíhal, tak jak to dělá třeba Cris...navíc, mít tak Cris stejnou podporu ze křídel či podhrotu, jakou má Benzema když hraje ze křídla Cris, tak je to úplně o něčem jiným.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ty závěry fantastický.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 2x Messi, Villa, Pedro

Forca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ty střelce no

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dnes vidíte Atletico? Je naněj relativně dobrý kurz...

Reagovat
smazaný uživatel

zcela lozene rupne - vysledkova i herni krize, tym je psychicky na dne, zranil se nejlepsi hrac a zaroven taky jedinej, kterej za posledni tejdny aspon neco na tom hristi predvadel. proti mallorce pouze jedno vitezstvi z poslednich deseti zapasu, navic mallorca proti silnym umi...

lozene 02, skoro bych dal 2

Reagovat
smazaný uživatel

ok, takže nesazim

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečně negativní, řekl bych. Ten mač může dopadnout jakkoliv, takže stejná bláznovina, jako dávat xyonkovu jedničku, je ta tvá dvojka.

Já si myslím, že byste mohli Mallorcu dát. Přecejenom je to poslední zápas, který může zachránit Floresovi krk a tys říkal, že ho mají hráči rádi, ne? Pokud to tak je, tak by za něj zabojovat mohli. Otázka je, jestli nebudete šetřit síly na Copu, ve které chcete prý ještě bojovat o postup.

Resumé: Je to zápas kurevsky zapeklitej a sází ho (ať už jakkoliv) jen hazardér.

Reagovat
smazaný uživatel

ad 1) takovej uz ja proste jsem

ad 2) hraci za nim sice stoji, ale ne vsichni. ma ocividne velky neshody s diegem a po zraneni kuna je to v podstate jen forlan, kterej by nas mohl dotahnout za vyhrou. reyes se zase vratil do "normalu" a hraje naprosto bez chuti, juanfran tezko rict. pozitivni zprava je snad jen navrat tiaga...

myslim, ze hraci sice zabojujou, ale bez kuna to na vyhru stacit nebude...

ad 3) to se ale vseobecne tyka vsech zapasu atletica

Reagovat
smazaný uživatel

jejda, on nebude vlastně hrát Kun ... No, tak to ta 02 nabývá reálných rozměrů. Kdo to za vás bude tahat v ofenzivě, co teda nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

to

Reagovat
smazaný uživatel

prave no...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim prekvapive vcelku fajne

kike zmenil rozestaveni i zpusob hry, volnost meridovi a reyesovi prinasi sve ovoce merida krasnej pas na diega na druhej gol

i kdyz ted mallorca zacala presovat vejs a uz je to zas klasicky v riti - chybi kdo by podrzel mic a v klidu rozehral, fran a reyes jsou tak odriznuti

valera dneska skvelej ma prostor na lajne a brousi o stosest...

lopez vlevo tragickej nejhorsi hrac ale zcela jiste elias. jestli se nerozehraje, tak to bude jeste vetsi provar nez treba cleber santana slaba prace s micem, prihravky hruza, navic furt zkousi prihravat lobem a nevychazi mu to druhyho assuncaa jsme teda fakt nepotrebovali

Reagovat
smazaný uživatel

a pritomnost tiaga je hodne cejtit, i kdyz sam uz tedka stred nezvlada drzet tak jako na zacatku, kdy mallorca skoro nepresovala

Reagovat
Kokesh

No ke konci poločasu byla Mallorka podle mě lepší, herně se mně dívá líp na ni, než na vás. Ale vedete 2:0. Na druhou stranu jste tým, který to poločasový vedení může v druhým poločase v klidu ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu. ale je to docela prijemnej zapas na koukani - pekne plyne, furt se neco deje

Reagovat
smazaný uživatel

kike

paradni a odvazny stridani. ja ho nepoznavam...

Reagovat
Kokesh

Ve čtvrtek Atlético nějak udoláme, toho bych se nějak nebál, větší starost mám ale v neděli z Mallorky. Mají hodně solidní herní projev, některé kombinace jsou fakt na pochvalu. Vědí o sobě a moc nekazí. No ale stejně prohrávají 2:0. Když k tomu připočtu, že nás už několikrát připravili o body, nevidím k jejich poražení žádnou lehkou cestu.

Reagovat
Kokesh

A už je to tady.

Reagovat
smazaný uživatel

lopez je totalni idiot a spousta dalsich sprostejch slov

de gea je buuuuh!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele