19. kolo
15.01.2011 18:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Getafe CF - Real Sociedad 0:4

Real Sociedad dnes spustil kanonádu na půdě tentokrát velice špatně hrajícího Getafe a odvezl si zasloužené drtivé vítězství, které se začalo rodit již v první půli, kdy Xabi Prieto vstřelil gól s penalty a navázal na něj vynikající francouzský záložník Antoine Griezmann. V závěru druhého dějství pak dokonal zkázu El Geta dvěma brankami Mikel Aranburu.

Domácí se prezentovali opravdu špatnou hrou záložní řady a hlavně defenzívy, v níž sice nechyběl tradiční tvrďák Daniel Cata Díaz či Mané, ale ani oni tentokrát nedokázali zastavit útočné výpady skvěle naladěného Realu Sociedad. Erreala si s chutí zastřílela, odskočila dvanáctému Hérculesu, jenž padl na půdě Sportingu Gijón, a posunula se dva body za svého dnešního soupeře.

Gólový účet utkání otevřel v desáté minutě nejlepší střelec Errealy, vynikající záložník Xabi Prieto, který přesnou exekucí pokutového kopu potrestal ruku Miguela Torrese, jíž se bek domácích dopustil o minutu před tím. Real Sociedad hrál výborně a druhá branka byla nasnadě. Víctor Sánchez po čtvrthodině hry propásl šanci vyrovnat, na což odpověděl Real Sociedad krátce po půlhodině hry zvýšením skóre, když Antoine Griezmann krásným volejem poslal svůj celek do dvoubrankového vedení, které baskický klub bez větších potíží udržel do konce prvního dějství.

To druhé odstartovalo snažící se Getafe, které mělo osobou Maného první vážnější šanci druhého dějství, záložník domácích však z dobré pozice vysoko přestřelil. V třiapadesáté minutě pak mohl snížit aktivní Manu del Moral, ale jeho pokus vytěsnil parádním zákrokem Claudio Bravo. To bylo naneštěstí ze strany Getafe vše, poté začal díky zlepšené hře záložní řady Real Sociedad opět kontrolovat střed pole a přemístil těžiště hry opět na stranu Getafe.

Getafe se dlouho bránilo vpádům baskických nájezdníků, ovšem v závěrečných minutách dvakrát povolilo. Tristní obranu dvakrát provětral střídající Mikel Aranburu, který tak pečetil nejvyšší vítězství Realu Sociedad od výhry 1:5 na půdě Málagy.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele