19. kolo
17.01.2011 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - RCD Mallorca 3:0

Atlético porazilo doma Mallorcu a posunulo se na šesté místo ligové tabulky. Výhru 3:0 si domácí pohlídali i přesto, že hráli téměř půl hodiny pouze o deseti lidech, v samotném závěru se pak síly na hrací ploše vyrovnaly.

Do utkání vstoupili o něco lépe hosté, hned v úvodu si dvě slibné šance vypracoval útočník Casadesus, ovšem branku ani v jednom případě netrefil. V jedenácté minutě se ve velké gólové příležitosti objevil Webo, skvělý zákrok ale vytasil De Gea. Hosté tedy nevyužili hned tři dobré šance, a tak přišel trest v podobě vedoucí branky domácích. Na Reyesův rohový kop z pravé strany si na přední tyči naskočil Juan Valera a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Po vedoucí brance se hrál otevřený fotbal, který však nejednou skončil nepřesnou střelou. Vyprávět by mohl převážně ofenzivní záložník Atlética Elias, jehož hned čtyři rány těsně minuly hostující svatyni.

Ve třicáté čtvrté minutě se dostalo Atlético již do dvougólového vedení. Ze středu hřiště poslal Tiago nádhernou kolmici na rozeběhnutého Forlána a uruguayský snajpr si v těchto situacích ví rady. Forehandový blafák zakončil přesnou střelou do odkryté branky.

Do druhého dějství vstoupili opět o něco lépe hosté z Mallorcy, jenže De Guzman neměl svůj den, jeho dvě slibné příležitosti skončily daleko mimo tři tyče. V šedesáté deváté minutě fauloval Antonio Lopez pronikajícího soupeře tak nešťastně, že musel předčasně pod sprchy za červenou kartu a k tomu přidal hlavní rozhodčí ještě penaltu. Tu však Pierre Webo nedal, domácí gólman De Gea vystihl směr, skočil ke své levé tyči a slabý pokus vyrazil.

V závěru utkání se Mallorca snažila o zdramatizování zápasu, jenže místo snížení ještě jednou inkasovala. Tři domácí rychlíci snadno přehráli dva toporné obránce a po Juanfranově přihrávce se Reyes prosadil pohotovou střelou mezi nohy brankáře Aouateho. Tou dobou už o deseti hráli i hosté, v 87. minutě totiž byl vyloučen Jonathan de Guzmán.

Atlético se díky výhře posunulo na šesté místo zaručující postup do Evropské ligy, Mallorca zůstává devátá.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tipnu si výhru Atl.Madrid o gól (HX).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele