Primera Division - souhrn 13. kola

19.11.2011, 19:53, aktualizováno 21.11.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
Real Madrid vyhrál ve šlágru kola na hřišti Valencie a udržel tříbodový náskok před druhou Barcelonou, která doma smetla Zaragozu. Malaga v pondělí odvezla body ze Santanderu, Villarreal zaznamenal své třetí vítězství v sezóně proti trápícímu se Betisu. Athletic veze výhru ze Sevilly, zabralo i Atlético. Zápas v Granadě byl přerušen.

Racing Santander - Málaga CF 1:3

21.11.2011 21:00

Góly: 70. Manuel Arana - 48. Isco, 65. Adrián González (vl.), 89. Sebastián Fernández

V pondělní dohrávce španělské ligy tentokrát přivítal domácí Racing na svém hřišti favorizovanou Málagu. Hosté dokázali potvrdit papírové předpoklady a po celkem jistém průběhu utkání zvítězili 1:3. V tabulce se tak posunuli na pátou pozici o dva body před Sevillu. Racing díky porážce zůstává na první nesestupové pozici se ziskem devíti bodů z dvanácti zápasů.

Oba celky vstoupily do utkání velmi opatrně a v úvodních minutách byli diváci spíše svědky takové oťukávané. Naplno se utkání rozjelo až od patnácté minuty, kdy se poprvé představil v kvalitním světle záložník Málagy Isco. Jeho první individuální akce však skončila na jednom z domácích obránců.

O pár minut později ho zkoušel napodobit Rondón, který se dokonce dostal ke střele. Tu však také zablokovala domácí obrana. V další kombinaci si Rondón vyměnil balón s Toulalánem a francouzský záložník technickou střelou na zadní tyč jen těsně minul branku, kterou strážila opora Racingu Santander Toňo.

Málaga byla nadále lepším týmem a do vedení mohla jít po hlavičce Demichelise, který si naskočil na rohový kop a jen těsně minul branku Racingu. Do konce poločasu ještě hosté vyslali dvě nepřesné střely na branku soupeře, ale žádná z nich nemohla ohrozit gólmana domácích. Racing tak první poločas ubránil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Tak jak Racing skvěle defenzivně zvládl první dějství, tak špatně začal to druhé. Už ve 48. minutě šla aktivní Málaga do vedení a trefil se záložník Isco. Po tomto gólu se i hosté trochu zatáhli, ale dokázali přidal i další gól. V 65. minutě si po skrumáži v pokutovém území vstřelil vlastní gól Alvaro González - 0:2.

Jisřička nadějě pro domácí vzplála hned o pět minut později. Po zaváhání hostující obrany se po přihrávce od Stuaniho prosadil Manuel Arana a snížil na 1:2 z pohledu domácího celku. V další šanci dokonce mohl Racing vyrovnat skóre, ale to by musela jít hlavička Adriana Gonzáleze mezi tři tyče.

Závěr utkání si hosté pohlídali a minutu před koncem přidali třetí rozhodující gól. Sebastian Fernandéz si vyměnil balón s Ruudem van Nistelrooyem a první jmenovaný přesnou ranou zvýšil na konečných 1:3. Málaga tak po přesvědčivém výkonu vyhrála zaslouženě a připsala si další tři body do tabulky Primera Division.

Více informací k zápasu

Granada CF - RCD Mallorca 2:2

07.12.2011 19:30

Góly: 54. Guilherme Siqueira, 59. Carlos Martins - 23. Víctor Casadesús, 67. Tomer Hemed (pen.)

Domácí se dost možná sami připravili o jubilejní pátou výhru v sezóně, zkrácenou dohrávku totiž Granada nezvládla, za ostrovní celek srovnal krok Hemed. Mallorca si tak připisuje na své konto další remízu, celkově už šestou.

Utkání v Granadě bylo rozehráno již dvacátého listopadu, to však bylo po hodině hry za stavu 2:1 pro domácí přerušeno. Nováček krátce před tím dvěma rychlými trefami otočil průběh zápasu, v tu chvíli ovšem přilétl na hrací plochu deštník a přivodil asistentovi sudího Gomeze krvavé zranění, paradoxně se poté ukázalo, že tím, kdo se zasloužil o předčasný odchod do kabin, byli oslavující granadští fanoušci.

Hlavní sudí nezaváhal a téměř okamžitě utkání půl hodiny před koncem ukončil, zbylých třicet minut se tak dohrávalo až dnes. Ještě před tím se bylo na co koukat. Ostrovní celek měl v úvodu více ze hry a po dvaceti minutách dokázal svou převahu zásluhou Casasedúse zúročit - 0:1. Hned po obrátce ale udeřilo na druhé straně, a to hned dvakrát. O zvrat se postarali Siqueira a Martins.

Zbylých třicet minut pak bylo na programu až dnes. A netrvalo dlouho, než se vše obrátilo. Tentokrát ovšem už ve prospěch Mallorcy. López v pokutovém území fauloval dnes na hrotu operujícího Hemeda, za což nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. K míči se suverénně postavil sám postižený a přesně umístěnou střelou srovnal krok - 2:2.

Zkušený bek mohl svou chybu sám napravit, jeho hlavičku však za svá záda Aouate nepustil. Byla to ovšem i nadále Granada, kdo se snažil dosáhnout na tři body. Konkrétně se o to pokoušel Jara, ani ten ale svým dalekonosným pokusem svému celku páté ligové vítězství nezajistil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Levante UD 3:2

20.11.2011 20:00

Góly: 69. Pizzi, 75. Adrián, 83. Diego - 72. Xavi Torres, 90. Rubén Suárez

Strhující druhá půle určila konečný výsledek utkání mezi Atléticem a Levante, domácí zvítězili 3:2. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre střídající Pizzi, hosté ale dokázali reagovat zásluhou Torrese. Poté se Atlético ujalo vedení 3:1, autory branek byli Adrián a Diego, Levante pak dokázalo už jen snížit, když se trefil Suárez. Hosté nedokázali předskočit městského rivala z Valencie a zůstávají čtvrtí, Aléti si pomohli na deváté místo.

První poločas nenabídl příliš mnoho vzrušení, o něco nebezpečnější však jednoznačně byli domácí fotbalisté. Ti poprvé zahrozili už ve čtvrté minutě, Diego ale Munúu nepřekonal. Poté zkoušeli štěstí Salvio, Miranda a na druhé straně také Barkero, na první gól se však muselo pořádně dlouho čekat. Krátce po přestávce mohl skóre otevřít hostující Xavi Torres, svou velkou příležitost ale zahodil.

Hned třikrát se ve slušné gólové možnosti objevil i Diego, ale vypadalo to, že se gólové hody rozhodně konat nebudou. Jenže opak byl pravdou. Všechno začalo v šedesáté osmé minutě, kdy rychlou akci Atlética potáhl středem Reyes, ideálně načasoval přihrávku na Pizziho a ten tváří v tvář Munúovi nezaváhal.

Ovšem už ve dvaasedmdesáté minutě bylo vyrovnáno, na levé straně parádně vykombinovali domácí obranu Juanfran s Barkerem, druhý jmenovaný našel zpětnou přihrávkou volného Xaviho Torrese, jenž střelou na zadní tyč nedal Courtoisovi šanci. Ale o další tři minuty později už Atlético znovu vedlo, po dobré práci Reyese se krásně uvolnil a ještě lépe odcentroval Arda Turan a na útočníka Adriána již číhala prázdní brána.

Sedm minut před koncem bylo rozhodnuto. Hosté v čele s gólmanem Munúou se mohli uvztekat, že šlo o ofsajd, ale Diegovi přihrával právě jeden z obránců Levante, brazilský záložník pak vstřelil z otočky nádherný gól. Ve třetí nastavené minutě ještě hosté korigovali stav utkání, na rozdělení dnešních bodů už se al nic změnit nemohlo. Po spolupráci Juanfrana a střílejícího Rubena Suáreze to bylo 3:2 pro Atlético.

Tímto výsledkem už zápas skončil, Atlético se posunulo do horní poloviny tabulky, pád Levante se (zatím) nezastavil.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Athletic Bilbao 1:2

20.11.2011 18:00

Góly: 15. Jesús Navas - 6. Andoni Iraola, 71. Óscar de Marcos

V nedělním kole 13. kola La Ligy dokázal Athletic Bilbao porazit Sevillu na její půdě 2:1, a pokračuje tak dále ve svých velice dobrých výkonech. První branku obstaral již v 6. minutě Andoni Iraola, hned o osm minut později vyrovnal Jesús Navas, ale v 71. minutě zápas rozhodl Oscar.

Tým Marcela Bielsy byl po celý zápas lepším týmem. Vytvářel si mnoho šancí, dirigoval hru a Sevilla se pouze snažila držet krok. Nakonec ale marně.

Přitom dle statistik byla jasným favoritem Sevilla. Athleticu se totiž na stadionu Sancheze Pizjuana nepodařilo vyhrát ani jednou po dlouhých 18 let. Jenže start se hostům nad míru povedl. Již v 6. minutě Ander Herrera poslal míč z přímého kopu do pokutového území, odkud ho Andoni Iraola napálil do spodního pravého rohu.

Fanoušci Sevilly mohli po dlouhé době v základní sestavě přivítat elitní útočníky Frederica Kanoutého a Álvara Negreda, a byli právě oni, kteří velkou měrou přispěli k vyrovnání. Malijský útočník chytrou hlavičkou našel rozběhnutého Navase, který se vřítil do pokutového území a povedenou střelou kolem Iraizoze srovnal na 1:1. Mimochodem to byl jeho první gól sezóny.

Gól Sevilly ovšem nevyvedl hráče Athletica z rovnováhy a ti dále předváděli velice kvalitní hru, kterou Andalusanům nedovolili žádnou větší šanci až do konce prvního poločasu. Do druhé půle nastoupili aktivněji opět hosté a do velké šance se hned začal probíjet mladý Muniaín. Fernando Navarro ho ale brilantním zákrokem zbavil míče, a celou akci tak zneškodnil. Co se nepodařilo Muniaínovi, o to se pokoušel Herrero, ale jeho střela mířila nad bránu Javiho Varase.

Hráči Sevilly měli velké problémy s bráněním fyzicky velice silného Fernanda Llorenteho, který se dostal do dvou velmi slibných příležitostí. Nejprve ale hlavičkoval nad, a pak po Herrerově střele, kterou z brankové čáry odkopával Emir Spahič, se dostal k dorážce,ale trefil pouze boční síť.

Už se zdálo, že i přes precizní hru tu Athletic znovu nevyhraje, když pro Bielsův tým přišla spása v podobě druhého gólu. Muniaín našel v pokutovém vápně skvěle Oscara, jehož první pokus dokázal Varas nohou vyrazit, jenže míč se opět vrátil přímo k Oscarovi, který již napodruhé neměl příliš problémů dorazit míč do brány.

Sevilla se tentokrát již nezmohla na žádnou odpověď, naopak Muniaín mohl skóre ještě navýšit o jeden gól, ale Varas ho vychytal, a zápas tak skončil poměrem 2:1 pro Athletic. Athletic se tak díky třem bodům vyšvihl již na šesté místo a je pouhý jeden bod právě za Sevillou.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Getafe CF 2:1

20.11.2011 16:00

Góly: 45. Óscar Trejo, 89. Nacho Novo - 35. Miku

V přímém souboji o pozici si to v rámci 13. kola rozdali Gijón s Getafe. Domácí Sporting ztrácel před utkáním na svého soupeře dva body, ale díky vybojované výhře 2:1 se o bod posunul právě před Getafe. Vítězný gól zápasu vstřelil minutu před koncem základní hrací doby hlavou Nacho Novo.

Utkání nabídlo velmi zajímavou podívanou. Už po čtvrthodině hry se hlavičkou uvedl hostující stoper Rafa, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. První střelu domácích vyslal ze střední vzdálenosti Nacho Cases, ale jednalo se spíše o propagační pokus. Na straně domácích pochopitelně nejvíce hrozil útočník David Barral, který je velikou oporou Gijónu, ale obránci Getafe se na něj dokázali dostatečně připravit a v úvodním dějství hry si jeho průniky pohlídali.

První branka zápasu přišla ve 35. minutě a trefili se hosté. Miku se po rohovém kopu prosadil parádní hlavičkou a nedal gólmanovi Juanu Pablovi v brance domácích šanci. Po gólu se hosté začali soustředit na obranu a to se jim vymstilo. V páté minutě nastavení prvního dějství se trefil kanonýr domácích Oscar Trejo. Rozhodčí Alvarez nastavoval pět minut kvůli dlouhému ošetřování Michela. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Druhou půli začali lépe domácí a mohli jít do vedení po veliké šanci De las Cuevase, který ale v rozhodujícím momentu selhal. Veliký zvrat v utkání nastal v 61. minutě. Druhou žlutou kartu obdržel hostující Abdelaziz Barrada a musel se tak předčasně pakovat do sprchy.

Po červené kartě pochopitelně převzal iniciativu domácí tým a snažil se utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Jako první se v šanci ocitl Ivan Hernandéz, ale jeho zajímavá střela byla zblokovaná jedním z hostujících obránců.

Gijón nadále tlačil do svého soupeře a v další šanci se ocitl Gaston Sangoy, ale jeho přízemní pokus z hranice pokutového území těsně minul branku Getafe. Po něm zkoušeli štěstí také Sebastian Eguren a David Barral, ale oba dopadli podobným způsobem.

Getafe však nakonec na absenci jednoho muže doplatilo a nedokázalo ubránit jednobrankový náskok. V 89. minutě se hlavou po rohovém kopu trefil Nacho Novo a upravil tak na konečných 2:1. Gijón tak nakonec dokázal porazit oslabeného soupeře a získat důležité tři body. V závěru ještě rozhodčí udělil několik žlutých karet za protesty hostujícího celku, ale na výsledku už to nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Rayo Vallecano 0:0

20.11.2011 16:00

Góly: -

Ve 13. kole La Ligy se domácí Osasuně Pamplona podařilo prodloužit svoji domácí šňůru neporazitelnosti. Tentokrát uhrála bezbrankovou remízu s nováčkem Rayem Vallecano a již pošesté za sebou tak vybojovala minimálně jeden bod.

První poločas se vyvedl lépe hostům, kteří byli nebezpečnější a vytvořili si několik gólových situací. Do té největší se dostal Piti, ale jeho hlavička po centru Josého Movilly letěla nad bránu Andrése Fernándeze. Druhý poločas již byl méně plodný, nicméně útočník Raya Lass Bangoura dělal znovu problémy pamplonské obraně a po jednom z průniku jeho snahy o vstřelení branky zmařila až tyč domácí brány.

Do zápasu vstupovaly oba týmy ze zcela jiné pozice. Osasuna před reprezentační přestávkou schytala debakl 1:7 od momentálně prvního celku španělské ligy Realu Madrid, zatímco Rayo zvítězilo vysoce 4:0 nad Realem Sociedad.

První čtyřicetiminutovka patřila Vallecanu. Hned ze startu zápasu se po přihrávce Lasse mohl do šance dostat Movilla, ale záložník nedosáhl na míč, a celá akce tak vyšla do ztracena. O gól se pokoušel také domácí Nino, ale s jeho střelou zdálky neměl vallecanský brankář David Cobeňo příliš práce. Na druhé straně se o chvíli na to dral do šance Piti, kterého skvěle vyslal Movilla, ale křídelní záložník selhal při zakončení, kdy netrefil bránu.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Hosté stále drželi míč na svých kopačkách a hráli s rozvahou, zatímco domácí většinou nakopávali míč dopředu na Ibrahima Baldeho, což příliš úspěchu neslavilo. Obrana Osasuny očividně nestíhala bránit hráče hostů a Miguel Flaňo mohl být velice rád, že za faul na Lasse těsně za pokutovým územím viděl pouze žlutou kartu. Rozhodčí totiž rozhodl, že nešlo o vyloženou šanci, a zvolit tak mírnější trest.

Do největší šance zápasu se dostal právě guinejský Lass, po jehož průniku mu v cestě stál už jen brankář Fernández, ale domácí nakonec zachránila tyč. Poslední šanci zápasu měl vystřídavší hráč Osasuny Roland Lamah, ale jeho střelu z 80. minuty bez potíží lapil Cobeňo.

Konečná remíza přinesla oběma celkům po jednom bodě, a tak i nadále zůstávají v tabulce vedle sebe. Vallecano je překvapivě osmé a Osasuna setrvává o jednu příčku pod ním.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 0:0

20.11.2011 12:00

Góly: -

Velmi nezajímavé utkání viděli diváci na stadionu v San Sebastianu. Domácí Real Sociedad přivítal Espanyol Barcelona a po bezbrankové remíze si oba týmy připsaly po bodu. V zápase dokonce ani nebylo příliš příležitostí ke vstřelení gólu a remíza je zaslouženým výsledkem. V tabulce zůstal Espanyol na solidní sedmé příčce. Sociedad nezažívá povedený vstup do sezóny a s devíti body je poslední.

První přesný pokus mezi tři tyče přišel až po čtyřiceti minutách hry a bylo jasné, že v zápase se rozhodně nedaly očekávat nějaké ofenzivní hody. V prvním poločase byl k vidění zejména souboj ve středu hřiště a mnoho nepřesností. Jedinou střelu na branku vyslal ve zmiňované minutě domácí Joseba Llorente, ale jeho chabý pokus nebyl pro gólmana hostí problém.

Zajímavou šanci měl ještě domácí Imanol Agirretxe, který po rohovém kopu hlavičkoval jen těsně mimo branku. Diváci na stadionu viděli v prvním poločase více možností o střelu, ale většina byla buď zblokována, nebo mířila hodně mimo. Po nezáživné pětačtyřicetiminutovce se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhého poločasu se mohlo měnit skóre a uvedli se hosté. Joan Verdú dostal parádní kolmici od jednoho ze spoluhráčů a střelou na zadní tyč jen těsně minul branku domácích. U domácího týmu byl aktivní hlavně Romaric, ale v ofenzivních choutkách ho nikdo ze spoluhráčů příliš nepodpořil a Espanyol tak v pohodě další útoky ubránil.

V poslední čtvrtině zápasu bylo k vidění několik střídání a také největší šance celého zápasu. Hostující Raúl Rodriguéz v 83. minutě nastřelil tyč branky Sociedadu. Espanyol tak tuto šanci nevyužil a v závěru zápasu už se oba celky soustředily pouze na obranu. Nepříliš atraktivní odpolední duel mezi Sociedadem a Espanyolem tak gól nepřinesl.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Madrid 2:3

19.11.2011 22:00

Góly: 75. Roberto Soldado, 83. Roberto Soldado - 20. Karim Benzema, 72. Sergio Ramos, 79. Cristiano Ronaldo

Real Madrid získal velmi důležité tři body, které se po utkání s Valencií veze z Mestally. Hosté se dostali do vedení zásluhou Benzemy, po přestávce daly oba týmy po dvou brankách, a tak se skóre zastavilo na konečné podobě 2:3. Real si v čele tabulky udržel tříbodový náskok na druhou Barcelonu, Valencia zatím zůstává třetí.

Bílý balet dnes nastoupil v červených dresech, Netopýři totiž vyznávají stejnou barvu dresů, a tak se logicky musel podřídit hostující klub. Červená barva ale vůbec nevadila Karimu Benzemovi, který tentokrát dostal přednost před ve formě hrajícím Gonzalem Higuainem a hned v jedenácté minutě mohl otevřít skóre, odražený míč ale poslal z hranice šestnáctky těsně mimo tři tyče.

V minutě dvacáté už ale Real vedl, Xabi Alonso geniálně rozehrál standardní situaci z půlící čáry, dlouhým pasem našel rozběhnutého francouzského útočníka, ten si pravačkou balón přehodil na levačku a z voleje nedal Alvesovi šanci. Nádhera! První poločas pak nabídl už jen velkou spoustu zblokovaných střel, v úplném závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky pak z nebezpečné pozice pálil Ronaldo, ale Alvese nepřekonal.

Prakticky okamžitě po návratu ze šaten se v šanci ocitl domácí kanonýr Soldado, Casillas však zasáhl bezchybně. Ve druhé půli se hra začala kouskovat, nervozity přibývalo. Rozhodčí ostatně rozdal v rozmezí mezi třiapadesátou a šedesátou minutou hned pět žlutých karet! A když se znovu začalo hrát, navýšili hosté své vedení na 2:0. Ve dvaasedmdesáté minutě odcentroval od rohového praporku Özil, našel přesně hlavu Sergia Ramose, který střelou o tyč podruhé rozvlnil síť.

Valencia ale rychle dokázala odpovědět a zdramatizovat závěr zápasu, patnáct minut před koncem se trefil Soldado. Po spolupráci dvou střídajících hráčů (Jonas přihrával do gólové příležitosti Pablovi) ještě dokázal Casillas zasáhnout, proti tvrdé dorážce Soldala už však byl bezmocný. Jenže už za další čtyři minuty vedl Real znovu o dvě branky, Diego Alves vybíhal na dlouhý míč za obranu, předskočil ho však Ronaldo a střelou do odkryté branky upravil skóre zápasu na 1:3.

Los Che přesto udeřili ještě jednou, konkrétně sedm minut před vypršením normální hrací doby. Pablo Hérnandez dostihl těžký balón, naservíroval ho na nohu neobsazeného Soldada a bylo to 2:3. Víc toho však domácí i před Adurizovu snahu nestihli, a tak Valencia podlehla na domácím stadionu Mestalla Realu.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Zaragoza 4:0

19.11.2011 20:00

Góly: 18. Gerard Piqué, 43. Lionel Messi, 54. Carles Puyol, 75. David Villa

Barcelona dokázala napravit zaváhání z minulého kola, kdy musela v Bilbau zachraňovat remízu až v poslední minutě, a po snadné výhře nad Zaragozou se posunula na úroveň vedoucího Realu, ten má však ještě večerní duel na Mestalle k dobru.

Pep Guardiola nechal vzhledem k reprezentační přestávce a blížícímu se utkání v Lize mistrů, kde se jeho svěřenci představí na San Siru, některé hráče odpočívat. Do základu se tak podíval například mladíček Cuenca nebo jindy opomíjený Maxwell. Pozměněná sestava však nepotřebovala dlouhou dobu na nějaké poznávání, to trvalo konkrétně pouhých osmnáct minut. Volný přímý kop rozehrál Xavi, na centr si naběhl Piqué a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Barca měli i nadále více ze hry a pohodlně diktovala tempo hry. Klidu v podobě druhé branky se jí ovšem dlouho dosáhnout nedařilo, to se změnilo až těsně před odchodem do kabin. Fábregas našel přesným pasem na hranici pokutového území Messiho, ten se nerozpakoval a kolem stínujícího Lanzara napálil balón přesně k tyči - 2:0. Argentinský šikula tak vsítil v pořadí již patnáctou branku v sezóně a znovu si tak upevnil vedoucí postavení před Cristianem Ronaldem, jenž ztrácí dvě trefy.

Po krátké pauze pokračovala suverénní převaha Barcelony, která hostující celek v podstatě nepustila do hry. Další zářez mohl přidat sám Fábregas, v nadějné příležitosti ale neuspěl. Přece jen na rozdíl tří branek však v 53. minutě upravil Puyol. Jeho akrobatické zakončení sice nejprve Roberto vyrazil, ale jako první byl u míče znovu barcelonský kapitán, pro něhož už nebylo problémem poslat balón do opuštěné branky - 3:0.

V reakci na pohodlný průběh utkání se domácí lodivod rozhodl některé hráče pošetřit a místo nich na trávník vyslal další nepříliš používané články svého týmu. Na trávníku se objevil třeba mladý Thiago nebo i zkušení Iniesta s Villou, kteří do utkání od začátku nezasáhli. Konečnou podobu dostal výsledek v 75. minutě. Messi společně s Iniestou vytěžili z minima maximum, jejich dílo poté dokonal pohotový Villa - 4:0.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis 1:0

19.11.2011 18:00

Góly: 21. Borja Valero

Zlepšené výkony z posledních zápasů si dokázal Villarreal přenést i přes reprezentační přestávku, čehož je důkazem dnešní výhra nad Betisem. Tu svou druhou brankou v sezóně zařídil Valero, jenž tak znovu posunul svůj tým do klidnějších vod.

Villarreal začal již od úvodu potvrzovat vzrůstající formu z posledních týdnů. Nejaktivnější byl v tomto směru Valero, jenž měl na starost prakticky všechny standardní situace, ze kterých hrozilo pro branku Betisu největší nebezpečí.

Byli to však hosté sami, kdo si přidělával ještě větší problémy. Tomu odpovídala přesně situace před vedoucí brankou Žluté ponorky. Etxebarria ztratil balón v souboji s Pérezem, ten se poté přes Rubéna dostal až k Valerovi, jenž si všiml špatného postavení Casta a nadýchaným obloučkem otevřel skóre - 1:0.

O pár minutek později však mohlo být srovnáno. Etxebarria napravil své předchozí zaváhání přesným pasem na Castra, ten ale nedokázal přízemní střelou Lópeze překonat.

Po obrátce se začali hosté hnát bezhlavě za vyrovnáním, to však byla voda na mlýn, neboť Villarreal mohl hrozit z rychlých protiútoků. Při tom byla nejvíce vidět dvojka Rubén - Valero, jejichž kooperace byla přímo ukázková. Ani jednou se jim ovšem nepodařilo nadějně rozjetou akci dotáhnout zdárně do konce.

Pojistku mohl po rohovém kopu přidat také hlavičkující Soriano, ani jeho zakončení se ale do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešlo. Betis nakonec mohl odpovědět stejnou zbraní, střídající Montero to zkoušel z velké dálky, López se však stihl vrátit včas a udržel tak pro svůj tým důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid12101142:931
2.FC Barcelona1284038:628
3.Valencia CF1273219:1224
4.Levante UD1272319:1223
5.Málaga CF1262415:1520
6.Sevilla FC1246212:1018
7.Athletic Bilbao1245319:1517
8.Espanyol Barcelona125259:1317
9.Atlético Madrid1244417:1616
10.Rayo Vallecano1244414:1316
11.CA Osasuna1236314:2415
12.Villarreal CF1235410:1714
13.Real Betis1241710:1613
14.Sporting Gijón1233612:1712
15.Getafe CF1224613:1910
16.RCD Mallorca112458:1610
17.Real Zaragoza1224612:2610
18.Granada CF112364:129
19.Real Sociedad122379:189
20.Racing Santander121658:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele