13. kolo
21.11.2011 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Málaga CF 1:3

V pondělní dohrávce španělské ligy tentokrát přivítal domácí Racing na svém hřišti favorizovanou Málagu. Hosté dokázali potvrdit papírové předpoklady a po celkem jistém průběhu utkání zvítězili 1:3. V tabulce se tak posunuli na pátou pozici o dva body před Sevillu. Racing díky porážce zůstává na první nesestupové pozici se ziskem devíti bodů z dvanácti zápasů.

Oba celky vstoupily do utkání velmi opatrně a v úvodních minutách byli diváci spíše svědky takové oťukávané. Naplno se utkání rozjelo až od patnácté minuty, kdy se poprvé představil v kvalitním světle záložník Málagy Isco. Jeho první individuální akce však skončila na jednom z domácích obránců.

O pár minut později ho zkoušel napodobit Rondón, který se dokonce dostal ke střele. Tu však také zablokovala domácí obrana. V další kombinaci si Rondón vyměnil balón s Toulalánem a francouzský záložník technickou střelou na zadní tyč jen těsně minul branku, kterou strážila opora Racingu Santander Toňo.

Málaga byla nadále lepším týmem a do vedení mohla jít po hlavičce Demichelise, který si naskočil na rohový kop a jen těsně minul branku Racingu. Do konce poločasu ještě hosté vyslali dvě nepřesné střely na branku soupeře, ale žádná z nich nemohla ohrozit gólmana domácích. Racing tak první poločas ubránil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Tak jak Racing skvěle defenzivně zvládl první dějství, tak špatně začal to druhé. Už ve 48. minutě šla aktivní Málaga do vedení a trefil se záložník Isco. Po tomto gólu se i hosté trochu zatáhli, ale dokázali přidal i další gól. V 65. minutě si po skrumáži v pokutovém území vstřelil vlastní gól Alvaro González - 0:2.

Jisřička nadějě pro domácí vzplála hned o pět minut později. Po zaváhání hostující obrany se po přihrávce od Stuaniho prosadil Manuel Arana a snížil na 1:2 z pohledu domácího celku. V další šanci dokonce mohl Racing vyrovnat skóre, ale to by musela jít hlavička Adriana Gonzáleze mezi tři tyče.

Závěr utkání si hosté pohlídali a minutu před koncem přidali třetí rozhodující gól. Sebastian Fernandéz si vyměnil balón s Ruudem van Nistelrooyem a první jmenovaný přesnou ranou zvýšil na konečných 1:3. Málaga tak po přesvědčivém výkonu vyhrála zaslouženě a připsala si další tři body do tabulky Primera Division.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele