13. kolo
20.11.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Rayo Vallecano 0:0

Ve 13. kole La Ligy se domácí Osasuně Pamplona podařilo prodloužit svoji domácí šňůru neporazitelnosti. Tentokrát uhrála bezbrankovou remízu s nováčkem Rayem Vallecano a již pošesté za sebou tak vybojovala minimálně jeden bod.

První poločas se vyvedl lépe hostům, kteří byli nebezpečnější a vytvořili si několik gólových situací. Do té největší se dostal Piti, ale jeho hlavička po centru Josého Movilly letěla nad bránu Andrése Fernándeze. Druhý poločas již byl méně plodný, nicméně útočník Raya Lass Bangoura dělal znovu problémy pamplonské obraně a po jednom z průniku jeho snahy o vstřelení branky zmařila až tyč domácí brány.

Do zápasu vstupovaly oba týmy ze zcela jiné pozice. Osasuna před reprezentační přestávkou schytala debakl 1:7 od momentálně prvního celku španělské ligy Realu Madrid, zatímco Rayo zvítězilo vysoce 4:0 nad Realem Sociedad.

První čtyřicetiminutovka patřila Vallecanu. Hned ze startu zápasu se po přihrávce Lasse mohl do šance dostat Movilla, ale záložník nedosáhl na míč, a celá akce tak vyšla do ztracena. O gól se pokoušel také domácí Nino, ale s jeho střelou zdálky neměl vallecanský brankář David Cobeňo příliš práce. Na druhé straně se o chvíli na to dral do šance Piti, kterého skvěle vyslal Movilla, ale křídelní záložník selhal při zakončení, kdy netrefil bránu.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Hosté stále drželi míč na svých kopačkách a hráli s rozvahou, zatímco domácí většinou nakopávali míč dopředu na Ibrahima Baldeho, což příliš úspěchu neslavilo. Obrana Osasuny očividně nestíhala bránit hráče hostů a Miguel Flaňo mohl být velice rád, že za faul na Lasse těsně za pokutovým územím viděl pouze žlutou kartu. Rozhodčí totiž rozhodl, že nešlo o vyloženou šanci, a zvolit tak mírnější trest.

Do největší šance zápasu se dostal právě guinejský Lass, po jehož průniku mu v cestě stál už jen brankář Fernández, ale domácí nakonec zachránila tyč. Poslední šanci zápasu měl vystřídavší hráč Osasuny Roland Lamah, ale jeho střelu z 80. minuty bez potíží lapil Cobeňo.

Konečná remíza přinesla oběma celkům po jednom bodě, a tak i nadále zůstávají v tabulce vedle sebe. Vallecano je překvapivě osmé a Osasuna setrvává o jednu příčku pod ním.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele