Previews

Rumuni mají na dosah postup ze skupiny smrti

Překvapivým postupujícím ze skupiny C na fotbalovém mistrovství Evropy se mohou stát reprezentanti Rumunska. Pokud outsider "skupiny smrti" zdolá v závěrečném zápase v Bernu Nizozemsko, doprovodí svého úterního soupeře do čtvrtfinále na úkor obou finalistů předloňského světového šampionátu Itálie a Francie.

Rakušané věří, že proti Němcům zopakují "zázrak" z Córdoby

Rakušané věří, že v pondělí zopakují proti Němcům "zázrak" z Córdoby. Před třiceti lety rivala porazili na MS v Argentině, tentokrát by byli v případě výhry ve hře o historický postup do čtvrtfinále Eura. Musí se však ohlížet na výsledek zápasu Polska Chorvatskem.

Chorvati budou šetřit hráče, Poláci toho chtějí využít

Pro fotbalisty Chorvatska a Polska bude závěrečný zápas ve skupině B na mistrovství Evropy naprosto odlišný. Zatímco Chorvati již mají postup do čtvrtfinále jistý, Poláci o něj v Klagenfurtu budou usilovat a navíc musejí spoléhat na pomoc Rakouska.

Švýcarsko bude proti Portugalsku hrát o čest

Jen o čest budou v neděli bojovat reprezentanti Švýcarska ve svém posledním vystoupení na evropském šampionátu proti Portugalsku. To má na rozdíl od Švýcarska, které již neskončí lépe než poslední ve skupině, jistotu prvního místa, a tak trenér Luiz Felipe Scolari může dát šanci hráčům z lavičky.

Reprezentaci na Euru čeká proti Turecku zápas o všechno

Přímou bitvu o postup do čtvrtfinále podstoupí v neděli na evropském šampionátu čeští fotbalisté s Tureckem. Fanoušci si jen stěží mohli přát dramatičtější vyvrcholení skupiny A, v níž má po dvou zápasech už jisté první místo favorizované Portugalsko.

Řekové i Rusové se budou snažit odvrátit konec

Obhájci evropského titulu Řekové budou ve svém druhém utkání na mistrovství Evropy bojovat o udržení naděje na postup do čtvrtfinále. Po porážce od Švédska budou čelit ruským fotbalistů, kteří v prvním utkání propadli se Španělskem. Nyní chtějí rovněž vyhrát, protože jen plný bodový zisk je udrží v boji o postup

Ibrahimovič versus Villa. Kdo se trefí znovu?

Zápas dvou vítězných týmů z prvních zápasů ve skupině D na mistrovství Evropy ve fotbale Švédska a Španělska bude i soubojem vyhlášených dvojic kanonýrů. Na švédské straně ponesou ofenzivní prapor Zlatan Ibrahimovic a Henrik Larsson, ve španělském dresu zase duo David Villa - Fernando Torres.

Francii jde proti Nizozemsku o setrvání na Euru

Fotbalisty Francie čeká v pátek na Euru podobně jako jejich soupeře z loňského finále mistrovství světa Itálii zápas o bytí a nebytí na šampionátu. Zatímco Italové nastoupí proti papírově nejslabšímu členovi "skupiny smrti" Rumunsku, vicemistři světa potřebují najít recept na rozjeté Nizozemce.

Italy povede do boje s Rumunskem veterán Del Piero

Italským mistrům světa hrozí, že pro ně evropský šampionát skončí dřív, než pořádně začal. Po debaklu od Nizozemců si v pátek proti Rumunům v Curychu další porážku nemohou dovolit a i remíza se zdá být málo. Trenér Roberto Donadoni je pod palbou kritiky a podle zpráv z italského tábora chystá velké změny v sestavě.

Domácí Rakušany čeká souboj o všechno proti Polsku

Zápas o přežití čeká fotbalisty Rakouska a Polska. Oba celky vyšly na úvod ve skupině B střelecky naprázdno, nezískaly ani bod a případná další porážka jim téměř definitivně přibouchne dveře od jejich čtvrtfinálového snu. Domácí se mohou stát teprve druhou pořadatelskou zemí v historii, která si na Euru nezahraje vyřazovací část.

Chorvaté i Němci chtějí předvést lepší výkony

Úvodní vítězné zápasy pasovaly do role favoritů ve skupině B na mistrovství Evropy fotbalisty Německa a Chorvatska. Vítěz čtvrtečního vzájemného duelu v Klagenfurtu se posune téměř jistě do čtvrtfinále, ale i remíza by oběma týmům mohla vyhovovat.

Švýcaři a Turci se chystají na zápas o přežití, minule se porvali

Středeční souboj poražených týmů ve skupině A na mistrovství Evropy budou v Basileji provázet mimořádné emoce. Další porážka by pro Švýcary i Turky znamenala téměř jistě konec nadějí na postup a navíc si oba soupeři dobře pamatují rvačku, která zakončila jejich poslední vzájemný zápas před třemi lety v Istanbulu.

Češi a Portugalci si mohou přiblížit postupovou jistotu

Ze středečního druhého utkání českých fotbalistů proti Portugalsku už může vzejít první čtvrtfinalista mistrovství Evropy. Případný vítěz si výrazně přiblíží postup, který se za určitých okolností po večerním souboji Švýcarsko - Turecko už může změnit v jistotu. Reálné šance uchová oběma týmům také remíza.

Řekové zahájí obhajobu titulu taktickou bitvou se Švédskem

Obhájce titulu Řeky čeká na úvod evropského šampionátu soupeř vyznávající podobný herní styl, který je před čtyřmi lety dovedl k senzačnímu triumfu v Portugalsku. Zápas skupiny D proti urostlým Švédům slibuje především taktickou bitvu s důraznými a propracovanými obranami.

Rusové se musí proti Španělsku obejít bez elitních střelců

Jeden z největších favoritů Španělsko a možný "černý kůň" Eura Rusko zahájí skupinu D vzájemným soubojem. Ofenzivní síla ruských fotbalistů však dostala vážné trhliny: kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit střelec Zenitu Aršavin, zraněné koleno ze šampionátu zcela vyřadilo jeho spoluhráče Pavla Pogrebnjaka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele