Ruská Premier Liga - preview 23. kola

02.10.2010, 10:11, aktualizováno 03.10.2010, 08:08
Previews
Kazaň zavítá do Novosibirsku a bude se snažit zkomplikovat cestu za titulem Zenitu, který hraje v Nalčiku. Favoritem doma proti Rostovu bude CSKA, stejně jako Spartak v Machačkale. Kolo večer uzavře souboj Saturnu s dalším moskevským celkem Lokomotivem...
Sibir Novosibirsk - Rubin Kazaň  (neděle 09:45)
Sibir a Rubin pojí jedna věc. Musí neustále vyhrávat. Co se týče kazaňských, tak ty žene k výhrám touha po třetím titulu v řadě, kdežto domácím by stačilo i pouhopouhé setrvání v soutěži. Oba týmy v minulém kole vyhrály, uvidíme jak navážou na podařený zápas.

Rubin hrál v týdnu ještě zápas prestižní Ligy mistrů. A Berdyjevovi hoši se rvali o body se slavnou Barcelonou a nutno dodat, že úspěšně. Kazaň sice po brance Noboy vedla, ale Barca měla spoustu tutových šancí na obrácení, avšak Španělům se povedlo pouze vyrovnat a vzhledem k vývoji zápasu byl bod pro kazaňské zlatý. Tataři nastoupili v de facto plné sestavě, jen překvapila neúčast arci posily z Hoffenheimu, Brazilce Carlose Eduarda, který by v tomto zápase měl být v základní sestavě. Hosté se tak pokusí navázat na body s Barcelonou a na vítězství nad Vladikavkazem z minulého kola. Nikdo jim k tomu nebude scházet.

Co se týče domácích, tak ti v minulém kole konečně zabrali a velmi překvapivě porazili Rostov, na jeho hřišti v poměru 0:1. Branku vsítil Polák Grzelak. Domácí tak vykřesali jiskřičku naděje a tuto jiskřičku by rádi změnili na pořádný táborák. Proto musí bezpodmínečně porazit Rubin, stůj co stůj. Bude jim scházet vykartované duo záložníku Aravin a Astafijev. Dalším klíčem k úspěchu by měla být bezchybná obrana, ve které to docela dost skřípe a výborný výkon brankáře Vaška, který po svém příchodu zabral post jedničky a kolikrát již zachránil Sibir od debaklu.

Podaří se Vaškovi zastavit nájezdy tatarských bohatýrů a naopak domácí budou ti, kterým se podaří skórovat? Toto se dovíme již v 9:45 CET a tento důležitý zápas bude řídit pan Ivanov ze Sankt-Petěrburgu.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Vašek- Reinette, Mološ, Vychodil, Čížek- Šimulikoski, Galiulin, Vasilijev, Zinovjev- Grzelak, Ševčenko
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov- Ansaldi, Navas, Bochetti, Kalešin- Murawski, Rjazancev, Noboa, Karadeniz- Martins, Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.60 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CSKA Moskva - FK Rostov  (neděle 13:00)
Pokud chce CSKA ještě pomýšlet na přímý postup do Ligy mistrů, musí bezpodmínečně porazit Rostov, který v minulém kole překvapivě padl doma s Novosibirskem.

Začněme u Armějců. Ti si v týdnu poradili s pražskou Spartou v rámci Evropské ligy a zejména díky Doumbiovi vyhráli 3:0. K výhře pomohl také jedním gólem Chilan Mark González, který již bude moci naskočit i v lize, jelikož mu vypršel disciplinární trest, a tak se dá očekávat, že nastoupí již od začátku. Moskvanům by jinak nikdo neměl chybět a dá se očekávat, že nastoupí v nejsilnější možné sestavě. Do zápasu by se v průběhu měl také podívat i český útočník Tomáš Necid, protože útočníci budou ze čtvrtka určitě unavení. To samé platí i o Tošičovi, který překvapivě v EL nehrál od začátku.

Co se týče Rostovanů, to je takový tichošlápek ligy. Zatím se drží na 6. ligy a mají stejně bodů jako 5. Spartak. V minulém kole Rostované zaváhali doma se Sibirem a jak se zdá, tak mají problém s útokem. V posledních pěti zápasech dali pouze dva góly, proto se dá očekávat, že Adamov i Lebeděnko nastoupí již od začátku. Citelnou ztrátou by však měl být trest za karty pro Kulčije, který oba forvardy zásoboval přihrávkami. Jinak jim nikdo scházet nebude.

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan rozhodčí Popov z Jekatěrinburgu.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev- Ignaševič, Šemberas, A. Berezuckij, V. Berezuckij- González, Mamajev, Honda, Oliseh- Doumbia, Love
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko- Okoronkwo, Ghionea, Chaguš, Andjelkovič- Pavlenko, Blatnjak, Kalačev, Ahmetovič- Lebeděnko- Adamov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Spartak Moskva  (neděle 14:15)
V třetím zápase nedělní části třiadvacátého kola nejvyšší ruské soutěže přivítá Anži bojující o přežití v Premier Lize tým, který bojuje o vstupenky na evropská kolbiště, moskevský Spartak.

Svěřenci Valerije Karpina zatím úspěšně bojují v Lize mistrů, ale pořad nemají stabilní postavení v ruské lize. Minulé kolo Spartak opět ztratil body. Na domácím hřišti nedokázali porazit jednoho z outsiderů soutěže, permský Amkar. Navíc během zápasu museli domácí hráči dvakrát dotahovat náskok soupeře.

Trenérský štáb i samotní fotbalisté z Moskvy přijeli do Machačkaly a večer se uskutečnil jejích trénink. Představitelé Spartaku byli velice nespokojení se stavem trávníku na místním stadiónu Dinamo. Stěžovali si, že je hřiště příliš měkké a rozkopané.

Gólman machačkalské Anži je přesvědčen, že jeho tým může Moskvany obrat o nějaké body. "Proč bychom nemohli bodovat? Jeden z posledních zápasů, s Rubinem, ukázal, že můžeme soupeřit s favority. A ani jsme se nedopouštěli chyb v obraně. Kazani tehdy přálo štěstí, spravedlivým výsledkem by byla remíza a ne vítězství Rubinu. Proto jestli v zápase se Spartakem budeme bojovat ze všech sil a uchováme si koncentraci, můžeme bodovat. Následující zápas bude podle mě zajímavý," odpověděl Abajev na otázku, jaké šance dává svému týmu v následujícím zápase.

Do zápasu nezasáhne záložník Spartaku Ibson, který ani neodcestoval do Machačkaly. Hráč má problémy se se stehenním svalem. Dále do zápasu na straně hostů nezasáhnou Welliton, Drinčić a Kombarov. Všichni tři jsou na marodce. Za Anži nenastoupí diskvalifikováni Tagirbekov s Josanem. Chybí i zranění Vasiljev s Iluridze.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Agalarov, Chizaneišvili, Kľava, Gadžibekov - Şükürov, Kébé, Bakajev, Strelcov - Corajev, Kucharčuk
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Paršivljuk, Pareja, Suchý, Makajev - McGeady, Šešukov, Alex, Kombarov, Sabitov - Ari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.80 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad  (neděle 16:30)
Největším tahákem 23. kola ruské Premier Ligy je bezesporu střet Spartaku z Nalčiku a Zenitu. Petrohradský tým pokračuje v suverénní jízdě za ligovým titulem. Proti němu se postaví Spartak, který je velkým překvapením letošní sezóny a domácím nejspíš nevyklouzne vstupenka do evropských soutěží.

S každým zápasem pochybností o tom, že se tým Luciana Spallettiho stane novým mistrem Ruska a sesadí tak uřadujicího mistra z Kazaně, se rozplývají jako pára nad hrncem. Navíc se Zenitu daří v Evropské lize, kdy naposled porazil řecký AEK 4:2.

V dnešním zápase se na straně Nalčiku určitě neobjeví mladík Alexandr Chochlov, kterého si Spartak vypůjčil právě ze Zenitu. Jednadvacetiletý mladík už počítal s tím, že proti svěřencům Itala nastoupí a měl velkou šanci získat místo v základní sestavě, jenže nakonec se vedení Petrohradu rozhodlo využít práva veta ve smlouvě a zakázalo hráči hrát tento zápas.

Domácímu týmu pak bude chybět diskvalifikovaný Džudović, kterého velice postrádá trenér Krasnožan. Dokonce jeho neúčast označil jako klíčovou ztrátu ve svém kádru. Nenastoupí ani zraněný brankář Fredrikson.

Za svůj tým nebudou určitě bojovat ani útočník Lazović a ani záložník Semak. Oba totiž zůstali v Petrohradu. Lazović je nachlazený a Semaka pořad trápí problémy se stehenním svalem.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Koļinko - Vasjanovič, Vasin, Jovanović, Amirchanov - Leandro, Golić, Geterijev, Gogua - Jesús, Ďaďun
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Alves, Gubočan - Bystrov, Širokov, Denisov, Danni, Zyrjanov - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.30 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Saturn - Lokomotiv Moskva  (neděle 18:45)
Poslední zápas třiadvacátého kola se odehraje Ramenskoje, kde domácí Saturn přivítá moskevský Lokomotiv.

Mimozemšťany čeká určitě těžký zápas, přeci jen psychická výhoda je na straně hostů. V minulém kole svěřenci Gordějeva byli rozstřílení Zenitem 6:1. Naproti tomu železničáři prožívají renesanci. V posledních třech zápasech získali sedm bodů, to v šesti zápasech předtím dokázali vybojovat pouze body dva.

Brazilský záložník Lokomotivu Wagner se po vyléčení opětovného zranění opět plně připravuje s týmem na zápas proti Saturnu. "Popravdě řečeno, jsem už unaven z těch všech zranění. I když nevím, z čeho to je, asi je to osud. V každém případě jsem nikdy a nikde předtím neměl tolik zranění jako teď. Přistupují k tomu jako ke smolné části své kariéry a doufám, že se chýlí ke konci," řekl Brazilec.

Wagner má velké šance do zápasu zasáhnout, protože jeden z tahounů Lokomotivu, Oleksandr Alijev, vynechá zápas kvůli diskvalifikaci.

"Vím, že Saša nebude hrát proti Saturnu, ale nemůžu si být na 100% jistý, že uvolněné místo v sestavě obsadím já. Rozhodnutí je na trenérovi a já dělám vše pro to, abych se ukázal. Trénují poctivě a jsem připraven vyběhnout, jakmile mi řeknou," dodal Wagner.

Oddělení Lokomotivu pro styk s fanoušky zorganizuje bezplatné spojení na zápas s mimozemšťany. A po zápase je zase připravený vlak odveze zpět domů.

Moskevskému týmu se do hry vrací Asatiani. Saturn zase může počítat s Ivanovem a Bojarincevem, kteří se po zranění vrátili ke společnému tréninku. Navíc se po operaci menisku konečně uzdravil i záložník Sobolev. Svému týmu nepomůžou diskvalifikováni Zelăo a Nachušev.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Gračev, Igonin, Parfenov - Ivanov, Němov, Vorobjov, Karjaka, Mahmudov - Kiričenko
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Baša, Ďurica, Šiškin, Janbajev - Wagner, Gatagov, Glušakov, Loskov, Maicon - Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Dinamo Moskva  (sobota 12:00)
Třiadvacáté kolo načne souboj Amkaru Perm s moskevským Dinamem. Oba kluby mají opačné starosti. Dinamo stále touží po pohárech, to domácí by se spokojili se záchranou. Avšak do zápasu vstupují jinak, než by se dalo očekávat...

...zatímco hosté prohráli z posledních tří zápasů hned dva, Perm dokázal v předminulém kole porazit ve veledůležitém souboji Samaru a v kole minulém de facto ztratil dva body za remízu 2:2 v zápase se Spartakem hraném v Lužnikách, tedy venku.

Začněme u Dinama. Jeho šéf Konstantin Sarsanja se nechal slyšet, že by se jeho tým mohl v konečném pořadí pohybovat v první pětce. Prohlášení je to troufalé, ale ne nesplnitelné. Moskvanům se v minulém kole vrátila opora v obraných řadách, Cholchov. Nutno dodat, že s obranou mají "policajti" problémy. Inkasují poměrně dost. Konkrétně v posledních čtyřech zápasech musel Gabulov tahat míč ze své sítě hned osmkrát. Také v útoku by se měli hosté zlepšit. Hodně se čekalo od Kurányiho, který sice branky dává, ale ostatní útočníci, jako třeba Voronin nebo Jakubko jsou daleko za očekáváním. O Kurányim šla řeč v týdnu, kdy trenér německé reprezentace Löw prohlásil, že návrat Kevina není pravděpodobný. To by mohlo tohoto Němce s mnoha kořeny nakoupnout k ještě lepším výkonům. Dinamu v tomto zápase budou chybět vykartovaní Wilkshire a Dujmovič. Uvidíme, zda-li začnou stoupat tabulkou vzhůru. Kvalitu na to mají.

Domácí jsou relativně v klidu. Náskok na Samaru se v minulém kole sice zmenšil na 3 body, ale domácí se dostali do herní pohody. A možná našli střelce, v kolech nedávných se do základu dostal mladíček Ristič, který se již uvedl jedním gólem ve dvou zápasech. To je vítaná změna, jelikož zkušení Volkov a Kušev jsou daleko za očekáváním. Rističe by měl zásobovat přihrávkami Peev, který se v minulých zápasech dostal do vynikající formy, a drží svými výkony Amkar nad vodou. V minulém kole Perm zavítal na hřiště Spartaku, který je ve formě. To bylo překvapení, když Moskvané museli dvakrát horko těžko dotahovat náskok Amkaru. Za zmínku stojí nádherný Novakovičův gól, když z pětadvaceti metrů vymetl růžek Dikáňovovy svatyně.
Domácím v tomto zápase nebude nikdo scházet.

Obě mužstva buď mají potenciál dávat branky, takže se máme na co těšit. Doufejme, že padne co nejvíce branek. Zápas začne v 12:00 CET a bude ho řídit pan Malyj z Volgogradu.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskyj- Gaal, Belorukov, Popov, Sirakov- Peev, Čerenčikov, Novakovič, Kolomencev- Ristič, Volkov
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov- Cholchov, Lomič, Granat, Epuranu- Semšov, Česnauskis, Kokorin, Samedov- Kurányi, Voronin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Alanija Vladikavkaz - Křídla Sovětů Samara  (sobota 14:15)
Sobotní program ruské nejvyšší soutěže zahrnuje i střetnutí dvou týmů, které mají dost na kahánku. Na Respublikanskij Stadion Spartak do Vladikavkazu zavítá předposlední Samara s cílem vymanit se ze sestupových vod, dobře na tom zatím ovšem není ani domácí Alanija...

Vladikavkazský celek sice nedávno postoupil v Kubok Rossiji do čtvrtfinále, když doma na penalty udolal Gorňak Učaly, v ligovém pelotonu už to ale tak slavné není. Po domácí remíze s Rostovem a těsné porážce na půdě mistrovského Rubinu Kazaň se Alanija potácí těsně nad propastí a případný další neúspěch by situaci zrovna nepomohl.

Ještě hůře je na tom ale tým ze Samary, který na nejbližšího soupeře ztrácí čtyři body a dvě místa tabulce. Cíl Křídel Sovětů je tak zcela jasný - nejprve doufat, že Perm neuspěje doma proti Dinamu, a pak se před něj díky vítězství posunout. Že to není úplně nereálný plán, ukázalo minulé kolo a suverénní výhra 3:0 nad Anži, Samara tudíž má na co navazovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Těrek Groznyj - Tom Tomsk  (sobota 16:30)
Sobotní program 23. kola ruské Premier ligy ukončí zápas mezi Těrekem Groznyj a sibiřským Tomskem. Domácí ještě živí naději na evropské poháry, hostům jde akorát o to, aby v klidu dohráli ligu. Jsou v hodně klidném středu tabulky, daleko od sestupu a ještě dál k pohárům.

Oba týmy hrály v minulém kole s moskevskými celky a oba prohrály. Těrek prohrál na hřišti zvedajícího se Lokomotivu po boji 1:2, když jedinou branku vsítil Maurício. Proto v Grozném nepanuje zrovna nadšená nálada. Domácím se také díky kartám rozpadla obrana. Za Ucijeva a Ferreiru budou muset naskočit Haimovič a Zengue. Naopak v základní sestavě by měl hrát Argentinec Bracamonte, který v minulém kole v základu scházel. Právě útočná dvojice by měla být pro obranu Tomsku největší hrozbou. Jedná se o Asildarova a právě Bracamonteho. Domácím bude ještě chybět bulharský záložník Georgijev.

Hosté v minulém kole doma nestačili na jiný moskveský klub, CSKA. Jednak prohráli 0:3, ale co je horší, zranilo se hned několik hráčů. Hlavně bude chybět opora týmu Klimov, který si poranil v zápase s Armějci záda. Otazník také visí nad Matsuiem, Kudrjašovem a Dzubou, kteří sice cestují s týmem na Kavkaz, ale také je trápí drobné šrámy. Dá se čekat, že nebudou hrát od začátku a nastoupí podle stavu zápasu. To se týká hlavně kanonýra Dzjuby, kterého by měl nahradit Maznov.

Dá se čekat, že domácí budou chtít dát brzo gól a hosté bez několika opor budou hrát zataženě a čekat na brejky. Zápas začne 16:30 a zápas bude řídit sudí Kajumov z Moskvy.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Gozdur- Omeljančuk, Jatčenko, Haimovič, Zengue- Arce, Essame, Maurício, Lachijalov- Bracamonte, Asildarov
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko- Petkovič, Gultjaev, Jokič, Džiojev- S.Kovalčuk, Smirnov, Kim, K.Kovalčuk, Mičkov- Maznov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad20155037:850
2.Rubin Kazaň22137226:846
3.CSKA Moskva20133434:1542
4.Spartak Nalčik22106630:2436
5.Spartak Moskva2196633:2733
6.FK Rostov22103921:2533
7.Lokomotiv Moskva2286826:2630
8.Těrek Groznyj2277823:2128
9.Dinamo Moskva2168725:2526
10.Tom Tomsk22751026:3526
11.FK Saturn22661018:2824
12.Anži Machačkala22651118:2623
13.Alanija Vladikavkaz22651119:2923
14.Amkar Perm22641216:2622
15.Křídla Sovětů Samara22471118:3019
16.Sibir Novosibirsk22431526:4315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
božský John

To jsem zas s tou sestavou Permu zaperlil....

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak pěkný previjů

Reagovat
božský John

Je fakt,že s 4-5-2 asi neprohrajou....ten Perm mam rád,píšu je každý kolo snad....

Reagovat
smazaný uživatel

já zas nesnáším jejich styl. Ale dnes to zkusím nějak překonat a doufám, že minimálně neprohrajou s Musorama

Reagovat
božský John

Poslední dobou hrajou pěknej fotbal, hlavně Peev a Novakovič hrajou moc dobře

Novakovičův gól na Spartaku, pro mě jedenz adeptů na gol roku

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/spartak-moscow-amkar-perm-4509286/

od 0:05 cca

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to byl dobrej gól, to sem nechápal, takovej Alijev hadr

Reagovat
božský John

To jo, já taqky nevim,kde se to v něm vzalo

Reagovat
božský John

A dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele