Ruská Premier Liga - preview 22. kola

24.09.2010, 08:34, aktualizováno 27.09.2010, 12:05
Previews
Důležitý duel v boji o záchranu udělá tečku za 22. kolem ruské nejvyšší soutěže. Samara je zatím na sestupové patnácté příčce a na čtrnáctý Perm ztrácí šest bodů. Ještě o jeden bod větší je manko na Anži a právě tento soupeř se v Samaře dnes představí...
Křídla Sovětů Samara - Anži Machačkala  (pondělí 17:00)
Křídla Sovětů hostí v pondělní dohrávce 22. kola Premier Ligy Anži Machačkalu. Jde o záchranářský souboj, oba týmy budou podle všeho v poslední třetině sezony bojovat o udržení.

Dvanáctou Machačkalu dělí od patnáctých Křídel Sovětů pouhých sedm bodů, dnes se tak hraje v uvozovkách o šest bodů. Pokud si Anži odveze ze Samary byť jen bod, výrazně se přiblíží k záchraně.

V dresu domácí Samary nenastoupí Petrovič, hosté jsou bez marodů Holendy a Iluridzeho. Utkání začíná v 17:00, řídit ho bude sudí Jeskov z Moskvy.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Kovba, Leilton - Samsonov, Taranov, Sosnin, Kuzněcov, Jakovlev - Savin.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Chizanejšvili, Tagirbekov, Gadžibekov - Šukjurov, Kebé, Bakajev, Corajev, Žosan - Kucharčuk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - CSKA Moskva  (neděle 11:30)
Tom Tomsk hostí na stadionu Trud favorizované CSKA Moskva. Hosté příleží to Sibiře s uzdraveným Doumbiou, ale bez diskvalifikovaného Gonzáleze a zraněného Tošiče. Domácím chybí hříšník Kim Nam-Ill a zadák Jokič.

Utkání bude ve znamení souboje dvou hvězdných Japonců. Barvy Tomsku hájí Daisuke Matsui, v CSKA působí Keisuke Honda. Do Ruska dokonce vycestovala japonská televize, aby zdokumentovala, jak se oběma fotbalistům ze země vycházejícího slunce daří.

Na jubilejní stý gól v dresu CSKA čeká Brazilec Vágner Love, zatím je hvězda Armějců na čísle 99. Dočká se hvězdný Vágner jubilea v neděli?
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Chataženkov, Smirnov, Petkovič, Kudrjašov - Klimov, Mičkov, S.Kovalčuk, Charitonov, Skobljakov - Dzjuba.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Mamajev, Dzagojev, Honda - Doumbia, Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Spartak Nalčik  (neděle 13:45)
Dinamo Moskva čeká nesmírně důležité utkání proti Spartaku Nalčik. Jestli chtějí Bělomodří pomýšlet na účast v pohárové Evropě, musí kavkazský Spartak porazit.

Dinamo po 21. kole ztrácí na páté pohárové místo sedm bodů. Trenér bělomodrých Božovič ale svému mužstvu věří natolik, že se vsadil s fanoušky, že pokud se Dinamo do pohárů dostane, zazpívá po sezoně v karaoke baru. "Proč ne? Souhlasím," prohlásil černohorský kormidelník pro Sovětskij Sport.

Spartaku Nalčik v posledních čtyřech kolech očividně dochází dech, mužstvo z Kavkazu uhrálo pouhé dva body a propadá se tabulkou. Dá se očekávat, že právě Dinamo bude pro Nalčik přímým soupeřem v závěrečných bojích o evropské poháry. Proti Dinamu bude trenér Krasnožan postrádat Koncedalova s Filatovem. Domácí nemají k dispozici diskvalifikovaného Rumuna Ropotana a marodící letní posilu právě z Nalčiku Kisenkova.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Granat, Epureanu, Lomič - Samedov, Dujmovič, Chochlov, Semšov, Voronin - Kuranyi.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasjanovič, Vasin, Džudovič, Jovanovič - Leandro, Geterijev, Golič, Gogua - Gošokov, Ďaďun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Sibir Novosibirsk  (neděle 16:00)
FK Rostov stále drží naději na účast v evropských pohárech, aby k tomuto cíli udělal další významný krok, musí však v nedělním utkání 22. kola porazit beznadějně poslední Sibir Novosibirsk.

Rostovčané jsou šestí, o skóre horší než pátý Nalčik, který drží pátou pohárovou příčku. Domácí trenér Oleg Protasov se stejně jako v průběhu celé sezony nemůže spolehnout na účast některých zraněných hráčů, momentálně jsou na marodce Valikajev, Ivanov, Prošin a Hong Young - Jo.

Udržení Sibiru Novosibirk v ruské Premier Lize je velmi nepravděpodobné. Sibirané jsou poslední s desetibodovou ztrátou na sestupové příčky. Po roce mezi elitou se tak podle všeho budou opět poroučet do druhé ligy.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Ghionea, Andjelkovič - Kalačev, Kulčij, Jankov, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Vašek - Aravin, Reinette, Vychodil, Mološ - Zinovjev, Šumulikovski, Caňas, Nagibin, Astafjev - Ševčenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Těrek Groznyj  (neděle 18:15)
Duel sousedů v tabulce přichystalo 22. kolo Premier Ligy. V neděli se proti sobě utká osmý Lokomotiv a sedmý Těrek.

V obraně Lokomotivu se neobjeví na tři zápasy diskvalifikovaný Asatiani, jinak je mužstvo trenér Semina kompletní. Pro trenéra Semina to bude podle všeho poslední sezona na lavičce Loko, v médiích se spekuluje o jeho odvolání a žhavým kandidátem na jeho místo je trenér slovenské reprezentace Vladimir Weiss.

Hostům chybí zraněný Vlasov. Avšak neschází sebedůvěra, v posledních třech kolech Těrek porazil Spartak a naposledy doma remizoval se suverénním lídrem ruské ligy Zenitem Petrohrad.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Ďurica, Baša, Janbajev - Gatagov, Tarasov, Loskov, Alijev, Glušakov - Syčev.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Hodzjur - Ucijev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Kobenko, Essame, Mauricio, Georgijev, Lachijalov - Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - FK Saturn  (sobota 13:00)
Zakončí vedoucí tým Premier Ligy Zenit Petrohrad druhou třetinu soutěže vítězně? Na stadionu Petrovskij přicestuje skromný Saturn, mimozemšťané však neskládají zbraně. "Se složenýma rukama nikdo do Petrohradu nepojede. Čelíme lídrovi soutěže, ale přesto se Saturn bude snažit soupeři vnutit svůj styl hry," řekl zkušený obránce Saturnu Dmitrij Perfenov.

Zenit má devět kol před koncem ruské ligy na čele čtyřbodový náskok a dva zápasy k dobru. Mužstvo Gazpromu přesvědčivě míří za titulem a další krok v cestě za vytyčeným cílem může udělat proti Saturnu.

V sestavě Petrohradu se neobjeví diskvalifikovaný Širokov, který bude stát ještě tři zápasy. Jediným zraněným hráčem v kádru domácích je Maďar Huszti.

Velký rozruch vzbudil čtvrteční konflikt mezi záložníkem Igorem Děnisovem a asistentem trenéra Vladislavem Radimovem. Děnisovovi se hrubě nelíbilo, že jeho zákrok byl Radimovem posouzený jako penaltový a oba kohouty od sebe museli odtrhnout hráči. "Děnisov je bojovník, bojuje o každý míč až do konce. Existují však hranice, které nesmí překračovat," komentoval celou situaci trenér Zenitu Spalletti.

Saturn na jaře Zenit velmi potrápil, Petrohrad spasil až v 88. minutě obránce Nicolas Lombaerts. Hráči z kabiny hostujícího celku jsou si vědomi síly Petrohradu, zároveň však věří, že na stadionu Petrovskij můžou uhrát dobrý výsledek. "Jsem přesvědčen, že Pitěrci do konce soutěže ještě ztratí body. A velice pravděpodobně se to stane tuto sobotu," tvrdí s úsměvem na rtech útočník Saturnu Kiričenko.

V Petrohradu si nezahraje dvojice záložníků Saturnu Alexej Ivanov a Denis Bojarincev, oba jsou zranění. Příští domácí utkání proti Lokomotivu by ale měli být fit.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Aňukov, Lombaerts, Alves, Hubočan - Bystrov, Děnisov, Semak, Zyrjanov, Danny - Keržakov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Němov, Vorobjov, Karjaka, Mahmudov - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Alanija Vladikavkaz  (sobota 16:00)
Rubin Kazaň v generálce před utkáním se slavnou Barcelonou v Lize mistrů hostí v sobotním utkání 22. kola Premier Ligy Alaniji Vladikavkaz.

Alanija Vladikavkaz může být pro Kazaň dobrým soupeřem pro zvýšení sebevědomí před nesmírně náročným duelem s Barcelonou v rámci druhého kola základní skupiny Ligy mistrů. Leopardi jsou na hřištích soupeřů poloviční, uhráli letos venku pouze šest bodů a mají záporné skóre 5:16.

"Nemyslete si o mně, že jsem minimalista. Ale myslím si, že remíza s úřadujícím šampiónem bude výborným výsledkem," říká záložník Alanije Florescu. Rumun i jeho spoluhráči by jistě chtěli navázat na jarní výkon proti Rubinu, který tehdy jasně přehráli a o vítězství přišli až v samotném závěru po hrubce gólmana Keržakova.

Utkání s Alanijí je pro fanoušky Kazaně ve stínu očekávaného duelu s Barcou. Na tento fakt reagovalo vedení Kazaně a publikovalo prohlášení na svých oficiálních stránkách. "Samozřejmě, že je utkání Ligy mistrů atraktivnější než sobotní zápas. Ale utkání s Alanijí je pro nás neméně důležité. Do skončení šampionátu je devět kol a Rubin stále bojuje o titul. Z utkání, které se hraje 25. září, závisí mimo jiné i to, jestli se náš klub kvalifikuje přímo do základní skupiny Ligy mistrů," stojí také v prohlášení klubu.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Orechov, Navas, Ansaldi - Gökdeniz, Murawski, Noboa, Eduardo, Kasajev - Medvěděv.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Chomič - Gnanou, Bulgaru, Ivanov, Carikajev - Stojanov, Mašukov, Florescu, Gabulov, Bikmajev - Collins.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.50 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Amkar Perm  (pátek 16:00)
Spartak Moskva v páteční předehrávce 22. kola Premier Ligy hostí V Lužnikách Amkar Perm.

V obraně červenobílých se možná neobjeví Argentinec Pareja, který vynechal pro zranění minulé kolo v Nalčiku, mimo hru je i Kiril Kombarov. Individuálně stále trénují Baženov s Drinčičem. Kvůli kartám stojí Šešukov. Do útoku se naopak vrací Brazilec Welliton, kterého v minulém kole skvěle zastoupil krajan Ari, když při vítězství 2:0 v Nalčiku vstřelil opět branky.

Hosté budou v obraně postrádat Dmitrije Bělorukova, který naplnil kvótu žlutých karet.

Oběma týmům jde o hodně. Spartak Moskva bojuje o evropské poháry, naproti tomu Amkar Perm je namočen v sestupových vodách. Utkání začíná v 16:00 SEČ pod taktovkou sudího Vilkov z Nižného Volgorodu.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Paršivljuk, Suchý, Stranzl, Ivanov - McGeady, Ibson, Zotov, Alex, D.Kombarov - Welliton.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Kalašnikov, Popov, Čerenčikov, Gaál - Pejev, Novakovič, Kolomejcev, Volkov - Kušev, Ristič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad19145031:747
2.Rubin Kazaň21127225:843
3.CSKA Moskva19123431:1539
4.Spartak Nalčik2196627:2433
5.FK Rostov21103821:2433
6.Spartak Moskva2095631:2532
7.Těrek Groznyj2177722:1928
8.Lokomotiv Moskva2176824:2527
9.Dinamo Moskva2068625:2226
10.Tom Tomsk2175926:3226
11.FK Saturn2166917:2224
12.Anži Machačkala21651018:2323
13.Alanija Vladikavkaz21651019:2823
14.Amkar Perm21631214:2421
15.Křídla Sovětů Samara21371115:3016
16.Sibir Novosibirsk21331525:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
kubys

Toto kolo vidím tak na jednu dvojku.

Reagovat
smazaný uživatel

a to Groznyj?

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA by taky venku melo/mohlo vyhrat.

Reagovat
kubys

Loko to podle mě doma nepustí, tam bych dal 10, samozřejmě, že to je CSKA.

Reagovat
kubys

Jinak jako samozřejmě byl bych rád, kdyby Armějci ztratili.

Reagovat
smazaný uživatel

Loko je pěkně v řitě, tam je možné vše

Reagovat
kubys

A? Když tam je možné vše, tak proč bych měl tipovat dvojku?

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton...není to ten pán, co prohlásil, že když mu dají hodně peněz, bude klidně hrát za ruskou reprezentaci?

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja, přesně

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě měním slovo pán na slovo krysa.

Reagovat
smazaný uživatel

stačí, že je to černoch

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

co ti jebe?

Reagovat
Josifek

"stačí, že je to černoch"..jestli to nebyla rasistická narážka, tak promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, Spartak si zase zahrává

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kotel dostává Saturn.

Reagovat
kubys

Kiričenko by už měl z toho Saturnu vypadnout.

Reagovat
Shevchenko

Hmm Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Tonda

Reagovat
smazaný uživatel

tak kolik to skončí nakonec?

Reagovat
madridcan

Kerzakhov parada

Reagovat
Josifek

Viděl jsem cca první půl hodinku Zenitu a chci se zeptat, to je i normálně Hubočan takový dřevo?

Reagovat
smazaný uživatel

Dřevo to je, ale pro Spallettiho je důležité, že je v defenzívě bezchybný. Proti Saturnu sice udělal chybu, ale jinak brání na jedničku.

Reagovat
domingo

Proti nám hořel v defenzivě jako papír a završil to červenou..

Reagovat
domingo

Je to jenom chyba v grafice, nebo fakt 14 z 16 ruských mužstev hraje 4-5-1?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mohlo by to tak priblizne odpovidat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bylo rychlý, pěkně Wagner Love gólman byl asi dost překvapenej

Reagovat
smazaný uživatel

Je to borec..

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, teď to jen potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

goool Necid

Reagovat
smazaný uživatel

co sem čet tak Spartakovci ,zase uřadovali

Reagovat
smazaný uživatel

Samara od 3 minuty vede 1:0 a Anži hraje v 10, doufám,že to udrží!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele