Premier League - souhrn 37. kola: Liverpool zůstává ve hře

15.05.2022, 15:03, aktualizováno 17.05.2022, 22:39
Komentáře a souhrny
Takumi Minamino (© AFP)
Liverpool otočil zápas na půdě Southamptonu a posunul se o bod za vedoucí Manchester City, takže mistra určí závěrečné kolo. West Ham neudržel dvougólový náskok a s Manchesterem City si rozdělil body po remíze 2:2. Tottenham si poradil s Burnley a před závěrečným kolem se posunul na čtvrtou příčku o dva body před Arsenal, který padl v Newcastlu. Clarets tak před sebe pouští Leeds, radost jim však udělala prohra Evertonu se dvěma vyloučenými...

Southampton FC - Liverpool FC 1:2

17.05.2022 20:45

Góly: 13. Nathan Redmond - 27. Takumi Minamino, 67. Joël Matip

Liverpool zvládl dohrávku 37. kola Premier League a na půdě Southamptonu vyhrál 2:1. Domácí při tom vedli zásluhou Nathana Radmonda, skóre však poté otočili Takumi Minamino a Joël Matip. O titulu se tedy rozhodne v posledním kole.

Překvapivě bylo na začátku zápasu více rušno před bránou Liverpoolu. V deváté minutě si to tam namířil Armando Broja, který obránce zmátl naznačením přihrávky doprava, místo toho si míč píchl před sebe. Jenže se dostal do poměrně velkého úhlu a zkusil poslat zpětnou přihrávku před bránu, kterou však špičkou kopačky vychýlil Alisson.

Domácí to však nemuselo dlouho mrzet, protože ve třinácté minutě se ujali vedení. Vojnovič nekompromisně obral o míč Jotu a přes Tellu balon doputoval na levé křídlo k Redmondovi. Ten si jej navedl na střed hřiště kolem dvou obránců a vyslal parádní ránu, která zapadla přes Alissona k zadní tyči.

Vedení vydrželo Southamptonu do 27. minuty. Z pravé strany poslal do pokutového území centr Gomez, balon si jedním dotekem zpracoval Diogo Jota a druhým jej posunul rozběhnutému Minaminovi, který z rohu malého vápna zamířil přesně k bližší tyčce McCarthyho brány.

Za dvě minuty mohli hosté dokonat obrat. Roberto Firmino sice nenašel prostor, kudy by zakončil, z druhé vlny se nakonec přeci jen k zakončení dostal James Milner a Alex McCarthy musel vytáhnout těžký zákrok, aby podruhé nekapituloval.

Chvilku po přestávce prostrčil zleva Konstantinos Tsimikas míč na Dioga Jotu, který byl sice tísněn obranou domácí, přesto se mu ale podařilo vystřelit. Jeho křížný pokus minul tyčku branky Saints o několik centimetrů, od manažera Kloppa si však stejně vysloužil potlesk. V 56. minutě si na kolmici od Firmina naběhl na pravé straně Elliott, jehož zakončení z rohu malého vápna jen těsně zamířilo do boční sítě a v obličeji Kloppa se znovu objevilo zklamání.

Reds se nakonec přeci jen vedoucího gólu dočkali. Centr od rohového praporku prodloužil v pokutovém územím Tsimikas, balon doputoval k Matipovi, který sice hlavičkoval v předklonu, ale přesto se mu podařilo míč nasměrovat do horního růžku, kam se McCarthy natáhnout nedokázal. Domácí se v závěru ještě do ofenzivy dostali, ale Liverpool svého soupeře do žádné větší šance nepustil a výhru si zkušeně pohlídal.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Arsenal FC 2:0

16.05.2022 21:00

Góly: 55. Ben White (vl.), 85. Bruno Guimarães

Arsenal opět ztratil body a momentálně se mu vidina Ligy mistrů vzdaluje mílovými kroky. Jedno kolo před koncem ztrácí na čtvrtý Tottenham dva body a může za to dnešní porážka o dvě branky na půdě Newcastlu.

Arsenal potřeboval nutně vyhrát, aby napravil své zaváhání v podobě až ostudné porážky od Kohoutů. Newcastle ale pod vedením manažera Howea ukazuje, že si umí vyšlápnout na nejedno velké jméno a že zápasy s ním rozhodně nejsou procházkou růžovým sadem. Od prvních minut to byl hodně velký boj s minimem šancí, zato však intenzivním herním tempem.

Sudí England byl také nucen poměrně často přerušovat hru, protože se hráči na obou stranách barikády často faulovali. A taky se často dostávali do ofsajdových pozic, což trochu narušovalo spád hry. Brankář Martin Dúbravka neměl zas tolik práce, kolik asi očekával. To už se spíš musel předvádět jeho oponent v opačné bráně.

Aarona Ramsdalea ve vlastně první větší šanci utkání pořádně vystrašil Allan Saint-Maximin, který potáhl míč ke hraně pokutového území a s jeho tvrdou ránou měl Ramsdale co dělat, aby ji aspoň vytáhl mimo tři tyče. Jinak toho ale první půle nabídla až žalostně málo. Tenhle výsledek Arsenalu samozřejmě nestačil, jenže to horší mělo teprve přijít.

Ani první minuty po změně stran nepředznamenávaly výrazné zlepšení na jedné nebo druhé straně. O to větší šok museli fandové Kanonýrů vstřebat v 55. minutě. Saint-Maximin vysouval krásným pasem před bránu nabíhajícího Joelintona, kterého zakřižoval Ben White. Ke své smůle si ale míč tečoval do vlastní brány!

Po hodině hry Arsenal málem kapituloval ještě jednou. Bruno Guimarães si i pod tlakem a na omezeném prostoru poradil a našel centrem před bránu Calluma Wilsona. Ten ale z voleje přestřelil! Newcastle byl po změně stran jasně lepší a mohl dál zvyšovat vedení. Jenže Jacob Murphy zahodil obrovskou šanci při útoku dvou na jednoho. Definitivní pojistku na trochu překvapivé vítězství Strak dal Bruno Guimarães. Brazilský středopolař dokázal dorazit do brány odraženou ránu Wilsona a pět minut před koncem slavil gól na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Everton FC - Brentford FC 2:3

15.05.2022 17:30

Góly: 10. Dominic Calvert-Lewin, 45+2. Richarlison (pen.) - 37. Séamus Coleman (vl.), 62. Yoane Wissa, 64. Rico Henry

Everton doma prohrál s Brentfordem a ocitá se ve velkých problémech! Zbývají mu do konce sezony dva zápasy a už ve čtvrtek mu Burnley může pořádně zavařit. Dnes se svěřenci manažera Franka Lamparda museli potýkat především s vyloučením dvou hráčů a pětigólovou přestřelku nakonec nezvládli.

Evertonu reálně hrozí, že poprvé od sezony 1950/1951 opustí anglickou nejvyšší soutěž! Dnes hrál doma před vlastními fanoušky a nutně potřeboval vyhrát, aby měl situaci nadále ve svých rukou, jenže to se mu nepovedlo. A to přesto, že začal skvěle. Po pěti minutách se k dorážce dostal Richarlison, jenž hlavičku poslal těsně vedle.

Po deseti odehraných minutách už se ale Goodison Park mohl naplno oddat nadšení z gólu. Po faulu kopal Everton standardní situaci, ke které se postavil Gordon. Jeho centr našel ve vápně Richarlisona, který míč trochu neobratně tečoval. Ještě před čárou ale balon hrudí dopravil do sítě Dominic Calvrt-Lewin a Toffees vedli.

Jenže pak se jim sen o třech bodech začal hroutit. Po osmnácti minutách zastavoval Jarrad Brantwaithe rychlého Toneyho faulem a v roli posledního muže z toho nemohlo být nic jiného, než červená karta! A to nebylo všechno. Brankář Raya o chvíli později lapil krásnou ránu Gomese, jen aby z další akce hostí Everton inkasoval. A to velmi smolně, protože zdánlivě ztracený míč Wissa ostrým centrem posílal před bránu a Seamus Coleman si ho tečoval do vlastní brány!

I z toho se ale Everton oklepal. "Včely" už se asi viděly v šatně, když mladý obránce Mads Bech Sørensen fauloval ve vápně Richarlisona a sudí Oliver byl nekompromisní. Sám faulovaný Brazilec se postavil k penaltě a poslal brankáře Davida Rayu na opačnou stranu!

Povedený první poločas. Jenže po změně stran už se hrálo podle not Brentfordu. První ránu zkoušel Eriksen poslat k tyči, ale nakonec sledoval perfektní Pickfordův zákrok. V tu nejnevhodnější chvíli ale Everton prožil totální blackout. Trval tři minuty a Toffees během něj dvakrát inkasovali.

Nejprve v 62. minutě, když si na rohový kop naběhl Yoane Wissa a přesnou hlavičkou i v záklonu dokázal srovnat. Jenže po dvou minutách Christian Nørgaard opět nacentroval před bránu a ze všech nejvýš vyskočil Rico Henry. Jeho hlavička mířila do protipohybu brankáře Pickforda a ten byl bez šance!

Očividně frustrovanému domácímu týmu pak definitivně sebral zbytky šancí Rondón, který se po brutálním faulu nechal vyloučit pouhých pět minut po svém příchodu na trávník!

Více informací k zápasu

Aston Villa - Crystal Palace 1:1

15.05.2022 15:00

Góly: 69. Ollie Watkins - 81. Jeffrey Schlupp

Hráči Crystal Palace nedokázali navýšit svoji sérii vítězství na tři zápasy v řadě a ve 37. kole Premier League na půdě Aston Villy remizovali 1:1. Domácí si před utkáním připomněli výročí 40 let od zisku Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce současné Ligy mistrů. Průběh duelu ale zastihl v lepší formě hosty, kteří měli více ze hry, přesto Villans z první střely na bránu poslal do vedení Ollie Watkins. O vyrovnání se v 81. minutě postaral Jeffrey Schlupp.

Aston Villa se v posledních kolech vzepjala k sympatickým výkonům, když porazila Norwich i Burnley a naposledy potrápila Liverpool. V případě výhry nad Crystal Palace mohla pomýšlet na umístění v horní polovině tabulky, což se jí naposledy podařilo v ročníku 2010/11. Klíčem k utkání mohla být úvodní trefa duelu. Svěřenci trenéra Patricka Vieiry totiž ještě letos v Premier League neprohráli, pokud skórovali jako první.

Úvodní minuty utkání byly ve znamení nepřesných přihrávek a tvrdých osobních soubojů na obou stranách. Ostrý začátek zápasu podtrhly dvě žluté karty, které rozhodčí rozdal do 15. minuty za zbytečné fauly uprostřed hřiště. Fanoušci si museli na první střelu na branku počkat do 25. minuty, kdy se nejlepší střelec Crystal Palace Wilfried Zaha osamostatnil a ze střední vzdálenosti vyzkoušel tvrdou střelou pozornost brankáře. O jedinou vážnější příležitost nevýrazných domácích se o 10 minut později postaral Danny Ings, ze slibné pozice z hranice vápna ovšem těsně minul pravou tyč.

Druhý poločas pokračoval rozpačitou hrou týmu z Birminghamu, kterou dále rozproudil Zaha, jenž popichoval soupeře při každé šanci, kterou dostal. Obraz hry se nezměnil ani po sérii střídání, i přesto však úvodní gól padl do sítě hostů, kteří se díky aktivitě Watkinse před brankou dostali v 69. minutě do vedení. Lépe hrající Crystal Palace se ale nakonec dočkalo zaslouženého vyrovnání, když se při standardní situaci nejlépe zorientoval Schlupp a devět minut před koncem srovnal na konečných 1:1. Nezměnil na tom nic ani závěrečný tlak domácích.

Napínavý duel tak nakonec skončil dělbou bodů. Tým z Birminghamu čeká ve čtvrtek 19. května souboj s Burnley. Crystal Palace zavítá ve stejný den na hřiště Evertonu.

Více informací k zápasu

Leeds United - Brighton & Hove Albion 1:1

15.05.2022 15:00

Góly: 90+2. Pascal Struijk - 21. Danny Welbeck

Fotbalisté Leedsu ve 37. kole Premier League zachraňovali alespoň bod s Brightonem v úplném závěru, kdy o konečném výsledku 1:1 rozhodl svou premiérovou brankou v letošním ročníku obránce Pascal Struijk. Domácí ale přesto čeká v závěrečném duelu sezony pořádné drama. Podařilo se jim sice dostat na průběžnou nesestupovou 17. pozici, náskok na Burnley, které má zápas k dobru, však činí pouhý bod.

Hosté mohli vzhledem ke svému postavení v tabulce odehrát poslední dvě utkání s naprosto čistou hlavou. To rozhodně neplatilo o domácích, kteří z posledních pěti zápasů získali pouze čtyři body a postupně se propadli až do sestupového pásma. Pávi se navíc museli potýkat s početnou marodkou, kde se stále nacházel elitní kanonýr Patrick Bamford nebo zkušený obránce Stuart Dallas. V minulých kolech se navíc nechali vykartovat Daniel James a Luke Ayling. Hrozba sestupu proto pro Whites nabírala velmi reálných obrysů.

Přesto mohli hráči Leedsu zažít snový start do utkání, ve druhé minutě rozehráli rohový kop přímo na bránu, Robert Sánchez neudržel míč v rukavicích a Joe Gelhardt se dostal ke snadné dorážce z několika metrů. Ve špatný čas na špatném místě se však pohyboval Liam Cooper, který střelu svého spoluhráče schytal do obličeje a zabránil tak jistému gólu. Naopak Racci svou šanci beze zbytku využili, Danny Welbeck ve 21. minutě převzal dlouhou přihrávku, pohrál si s Diegem Llorentem a dloubákem překonal mladíka Illana Mesliera. Závěr poločasu patřil opět United, ze série rohových kopů dokázali vytěžit nebezpečný pokus Robina Kocha z hranice šestnáctky. Sánchez však skokem ke své levé tyči dokázal míč vyrazit.

Začátek druhé části nenaznačoval návrat hráčů v bílém zpět do zápasu, když nedokázali navázat na povedenou pasáž hry před pauzou. Záblesk naděje přinesl v 66. minutě svou dělovkou z přímého kopu Raphinha, míč ale pouze rozezněl břevno. Ten samý hráč o dvě minuty později ve skluzu nezkorigoval mířidla a o metr minul branku. Pávům chybělo v zakončení i trochu štěstí. Gelhardt se rozhodl vypálit z hranice vápna, Sánchez na tuto přízemní střelu vůbec nereagoval, naštěstí pro Albion ale nemusel, střela skončila těsně mimo. Ve druhé minutě nastaveného času se ale The Whites dočkali, Struijk po obrovském závaru doklepl hlavičkou z velkého úhlu míč do brány a zachránil domácím alespoň bod.

Leeds tak navázal na tragickou formu z posledních utkání a sérii bez výhry prodloužil už na pět zápasů. O další body zabojuje 22. května ve venkovním utkání s Brentfordem. Hosté ve stejný den přivítají West Ham.

Více informací k zápasu

Watford FC - Leicester City 1:5

15.05.2022 15:00

Góly: 6. João Pedro - 18. James Maddison, 22. Jamie Vardy, 46. Harvey Barnes, 70. Jamie Vardy, 86. Harvey Barnes

Watford v posledním představení na Vicarage Road v rámci 37. kola Premier League padl s Leicesterem 1:5. Domácí sice poslal na začátku prvního poločasu do vedení Joao Pedro, kvůli následným hrubkám v obraně o něj však záhy přišli. Fantastický výkon předvedl James Maddison, jenž byl hlavní postavou obratu hostů. Anglický záložník zaznamenal dvě asistence a svůj 10. ligový gól, což se mu podařilo poprvé v kariéře.

Watford přerušil středeční remízou s Evertonem rekordní šňůru 11 domácích porážek v Premier League. Pro svěřence Roye Hodgsona to však byla hodně slabá náplast na zpackanou sezonu, po níž bude následovat pád do druhé ligy. Místní fanoušci však měli na Leicester pozitivní vzpomínky, The Hornets s ním na Vicarage Road neprohráli už čtyřikrát v řadě. Lišky zažívaly průměrný ligový ročník a po třech letech nedosáhly na příčky zajišťující evropské poháry.

O tom, že Hornets doma proti Leicesteru umí, se hosté přesvědčili hned zkraje zápasu. Po prvním rohovém kopu poslal Joao Pedro šťastně odražený balon za záda Dannyho Warda, a zařídil tak domácím brzké vedení. Mladý brazilský útočník hrozil i nadále. Z dalšího minisouboje s gólmanem však vyšel jako poražený, neboť Ward jeho druhé zakončení ve vápně vytěsnil. Zmíněný incident jako by zvrátil průběh první půle, protože po divokém úvodu začal tempo hry diktovat Leicester. Úplný propad v obraně nejdříve potrestal Maddison, kterému servíroval do odkryté sítě Youri Tielemans. Další minela opařené defenzivy Watfordu na sebe nenechala dlouho čekat, díky čemuž otočil chytrým lobem přes vybíhajícího gólmana Jamie Vardy.

Plány Watfordu na srovnání vzaly za své už ve 46. minutě. Z pokusu o trpělivou kombinaci domácího celku vytěžily Lišky třetí gól, hned z prvního protiútoku se totiž z voleje trefil zcela osamocený Harvey Barnes. Žlutočerným tak nezbývalo už nic jiného než vsadit vše na jednu kartu a k jejich vzteku se jim to opět vymstilo. Bleskový nákop za obranu zachytil Vardy a podobně jako v prvním případě byl v souboji s brankářem neomylný. Hororový výkon domácích podtrhl v závěru gólem na konečných 1:5 Barnes.

Leicester tak dokázal urvat druhou výhru v řadě. Další utkání jej čeká ve čtvrtek 19. 5. proti Chelsea v rámci dohrávky 27. kola. Watford se rozloučí s Premier League rovněž duelem na Stamford Bridge v neděli 22. května.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 2:2

15.05.2022 15:00

Góly: 24. Jarrod Bowen, 45. Jarrod Bowen - 49. Jack Grealish, 69. Vladimír Coufal (vl.)

West Ham remizoval v duelu 37. kola Premier League s Manchesterem City 2:2 a hosté tak ještě dávají Liverpoolu šanci v boji o titul. Pokud Reds v předposledním kole nezaváhají, budou na Citizens ztrácet jediný bod. Domácí poslal do dvoubrankového vedení Bowen, hosté srovnali díky Grealishovi a vlastní brance Coufala.

Ve 23. minutě zahrozil Man City, když se ke střele zpoza vápna dostal Fernandinho. Jeho povedená rána mířila těsně nad. Na druhé straně však za chvíli skóroval West Ham. Na povedený nákop za obranu si naběhl Jarrod Bowen, který ve sprintu obešel brankáře Edersona a poslal míč do prázdné brány.

Vyrovnat na 1:1 mohl ve 36. minutě Gabriel Jesus. Ten se k balonu propracoval v pokutovém území, přehodil si jej na levou nohu a jen těsně minul svým technickým pokusem zadní tyčku. Hosté zažili hororový první poločas. Těsně před přestávkou se totiž podruhé trefil Jarrod Bowen. Michail Antonio přehodil obranu na svého spoluhráče, který si míč navedl ke střele zpoza vápna a levou nohou se po zemi trefil přesně k tyči.

Hostující hráči zřejmě dostali od manažera Guardioly v šatnách pořádnou čočku, protože už ve 49. minutě snížili. Domácí hodně chabě odvrátili balon z pokutového území, Rodri poté sklepl pod sebe na Jacka Grealishe, který na nic nečekal a z voleje balon napálil mezi obránci do domácí brány.

Hostí se dále snažili o vyrovnání a měli dvě obrovské šance po sobě. V té první se ocitl Gabriel Jesus, který prošel do pokutového území, míč si hodil na pravačku a donutil Fabiańskiho vytáhnout důležitý zákrok. Tři minuty na to se k odraženému míči dostal Bernardo Silva, který už překonal polského gólmana, ale toho na brankové čáře nahradil obránce Zouma.

Po hodině hry se po hrubce Zinčenka hnal za hattrickem Jarrod Bowen, který však mířil pouze do boční sítě. Pět minut na to pro změnu chyboval Fernandinho, který do úniku vyslal Antonia, jehož technický pokus z hranice vápna mezi tři tyče nezamířil.

V 69. minutě nastal nešťastný moment Vladimíra Coufala. Riyad Mahrez poslal do vápna prudký centr, který chtěl český reprezentant hlavou odvrátit, místo toho však balon pouze prodloužil na vlastní bránu mimo dosah Fabiańskiho.

Hammers si však své vedení mohli vzít za chvíli zpět, když Antoniův centr pod sebe sklepl Souček a Bowenovu ránu zablokoval Laporte. V 83. minutě však po souboji s Dawsonem skončil na zemi Jesus a hlavní sudí po konzultaci se systémem VAR odpískal pokutový kop pro hosty, kteří tak mohli dokonat obrat. Exekuce se ujal Riyad Mahrez, který však selhal, jeho ránu Fabiański vyrazil a skóre zůstalo vyrovnané.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Norwich City 1:1

15.05.2022 15:00

Góly: 55. Rayan Aït Nouri - 37. Teemu Pukki

Souboj celků s mizernou formou v utkání 37. kola anglické Premier League mezi Wolves a Norwichem skončil nerozhodně 1:1. Kanárky poslal do vedení ve 37. minutě jejich nejlepší střelec Teemu Pukki, jenž oslavil 11. ligovou trefu. Vlci s odpovědí přišli po změně stran, když si před domácím publikem připsal premiérovou trefu v ročníku mladý obránce Rayan Aït-Nouri. Oba týmy tak natáhly své série bez vítězství na šest zápasů.

Wolves se kvůli posledním nepřesvědčivým výkonům oddálili první sedmičce zajišťující evropské poháry, když čekali na výhru už pět utkání. To sestupující Norwich si nijak lámat hlavu nemusel. Příčinu letošního ligového krachu mohl kouč Dean Smith hledat i v úvodních inkasovaných gólech. Jeho svěřenci totiž obdrželi hned 26 branek jako první.

Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří měli na rozdíl od svého soupeře ještě teoreticky o co bojovat. Avšak do prvních dvou šancí se propracovali hosté, kteří vysouvali za obranu jejich nejlepšího střelce Pukkiho. Ten však ani jednou brankáře Johna Ruddyho, který se v nejvyšší anglické soutěži představil naposledy téměř před rokem, nepřekonal. Finský útočník však nevěšel hlavu a napotřetí již gólmana Wolves prostřelil. Z pravé strany si naběhl do pokutového území a přesně mířenou střelou na přední tyč stanovil pro Kanárky poločasové vedení.

Domácí jako by po změně stran nalezli nový impuls a od úvodních minut dobývali obranu Norwiche. Útočné snažení neslo ovoce a Vlci dokázali v 55. minutě srovnat. Závar v pokutovém území nejlépe zužitkoval Aït-Nouri, jenž hlavičkou na zadní tyč překonal Anguse Gunna. Vzápětí mohl být obrat dokonán, když se centr dostal až k Pedru Netovi. Tentokrát však gólman předvedl fantastický zákrok. V závěru střetnutí si už ani jedno mužstvo nevypracovalo akci hodnou vítězné trefy, a tak světelná tabule po konci utkání ukazovala nerozhodný stav 1:1.

Wolves v souboji s outsiderem zaváhali a brali pouze bod. The Wanderers čeká poslední ligový souboj 22. května, kdy zavítají na půdu věhlasného Liverpoolu. Norwich ukončí své působení v Premier League v souběžně hraném duelu s Tottenhamem.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 1:0

15.05.2022 13:00

Góly: 45+8. Harry Kane (pen.)

Tottenham Hotspur dál bojuje o Ligu mistrů, ve 37. kole Premier League vyhrál nad Burnley 1:0. Jediný gól vstřelil v nastaveném čase prvního poločasu z pokutového kopu Harry Kane.

Aktivity se okamžitě ujali domácí a první větší šanci měli ve třinácté minutě. Centr Bentancura zakončoval Kane, avšak Pope rychle zareagoval a balon lapil. Pár minut poté měl domácí útočník znovu dobrou příležitost, ale jeho hlavičku na bližší tyči tečoval mimo Collins.

V pětadvacáté minutě poprvé zahrozili domácí, přesný pas našel hlavu Neila, který však nezamířil přesně. Tři minuty nato dostal parádní průnikovou přihrávku za obranu Maxwel Cornet, který z levé strany zakončoval sám před Llorisem, který však vytáhnul velmi důležitý zákrok a svůj tým podržel.

V nastaveném času prvního poločasu, který se pořádně protáhl, ještě domácí Bunley pořádně zatopili. Nejprve balon po rohovém kopu potáhl do pokutového území Lucas a našel Harryho Kanea, který však z voleje minul. Po dalším rohu zahrál rukou Barnes, což několik minut řešil VAR. Nakonec z toho opravdu byla penalta pro Tottenham. Balonu se ujal Harry Kane a tvrdou ránou po zemi k levé tyči nedal gólmana Popeovi šanci. Ten navíc zůstal stát.

Po hodině hry měli domácí velké štěstí. Barnes zakončoval zpoza vápna a napálil tyčku. Chvíli na to po přihrávce Sessegnona pálil Son, jehož střelu musel vyrazit skvělý Pope. Ten podržel hosty ještě deset minut před koncem, kdy znovu zakončoval Son, tentokrát na malém vápně z otočky, ale na anglického reprezentanta si nepřišel.

Více informací k zápasu

Manchester United - Chelsea FC 1:1

28.04.2022 20:45

Góly: 62. Cristiano Ronaldo - 60. Marcos Alonso

V předehrávaném 37. kole anglické Premier League remizoval Manchester United na domácí půdě s londýnskou Chelsea 1:1. V úvodním dějství lepší hosté se dokázali prosadit až po změně stran zásluhou Marcose Alonsa. Naštěstí pro domácí však v 62. minutě zvládl zareagovat Cristiano Ronaldo, Blues tak museli vzít zavděk alespoň bodem. Nadále přitom platí, že na Old Trafford nedotáhli utkání do vítězného konce od května 2013.

Výsledková i herní mizérie Manchesteru již dlouho nebrala konce. Naposledy padl na půdě Arsenalu, což znamenalo další komplikaci v boji o umístění v první čtyřce. Proti Chelsea však na Old Trafford neprohrál už osm ligových duelů v řadě, v posledních dvou navíc neinkasoval. Ani hosté se zrovna netěšili velké fazoně, jejich výsledky byly jako na houpačce. Z posledních čtyř ligových utkání dvakrát udrželi čisté konto, dvakrát ovšem inkasovali rovnou čtyři góly.

V úvodní půlhodině na hřišti dominovali hosté ze západního Londýna. V několika slibných šancích se objevil Kai Havertz, svá zakončení však buď nezamířil přesně, nebo ztroskotal na dobře postaveném Davidu de Geovi v bráně. Domácí se jen zřídka dostali na půlku soupeře, a když se po 36 minutách hry neujala ani Němcova slibná hlavička z prostoru penaltového puntíku, do kabin se šlo bez branek.

Jako první tak protrhl obranná stavidla až po změně stran Alonso, který se v 60. minutě dostal k míči uvnitř vápna a levačkou ho usměrnil po zemi k pravé tyči. Poměrně překvapivě však United dokázali hned do dvou minut zareagovat, když se v podobné situaci po přihrávce za obranu objevil Ronaldo, ten pro změnu zvolil suverénní zakončení pravou nohou pod břevno. Přisoudit výhru hráčům v modrém mohl zhruba 10 minut před koncem Reece James, jeho utažený pokus levačkou ale skončil pouze na brankové konstrukci.

United tak sice protáhli domácí ligovou neporazitelnost s Londýňany na devět duelů, připsali si však další ztrátu v boji o Ligu mistrů. Další utkání je čeká 2. května, kdy znovu doma vyzvou Brentford. Chelsea se o den dříve představí na hřišti tápajícího Evertonu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City37286396:2490
2.Liverpool FC37278291:2589
3.Chelsea FC362010673:3170
4.Tottenham Hotspur372151164:4068
5.Arsenal FC372131356:4766
6.Manchester United3716101157:5658
7.West Ham United371681359:4856
8.Wolverhampton Wanderers371561637:4051
9.Leicester City361391457:5748
10.Brighton & Hove Albion3711151139:4348
11.Brentford FC371371747:5446
12.Newcastle United3712101542:6146
13.Crystal Palace3610151147:4345
14.Aston Villa361351849:5044
15.Southampton FC379131542:6340
16.Everton FC361062039:5936
17.Leeds United378111840:7835
18.Burnley FC367131632:5034
19.Watford FC37652633:7523
20.Norwich City37572523:7922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (829)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele