37. kolo
15.05.2022 17:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Brentfordu (© AFP)

Everton doma selhal, pětigólovou přestřelku ovládl Brentford

Everton doma prohrál s Brentfordem a ocitá se ve velkých problémech! Zbývají mu do konce sezony dva zápasy a už ve čtvrtek mu Burnley může pořádně zavařit. Dnes se svěřenci manažera Franka Lamparda museli potýkat především s vyloučením dvou hráčů a pětigólovou přestřelku nakonec nezvládli.

Evertonu reálně hrozí, že poprvé od sezony 1950/1951 opustí anglickou nejvyšší soutěž! Dnes hrál doma před vlastními fanoušky a nutně potřeboval vyhrát, aby měl situaci nadále ve svých rukou, jenže to se mu nepovedlo. A to přesto, že začal skvěle. Po pěti minutách se k dorážce dostal Richarlison, jenž hlavičku poslal těsně vedle.

Po deseti odehraných minutách už se ale Goodison Park mohl naplno oddat nadšení z gólu. Po faulu kopal Everton standardní situaci, ke které se postavil Gordon. Jeho centr našel ve vápně Richarlisona, který míč trochu neobratně tečoval. Ještě před čárou ale balon hrudí dopravil do sítě Dominic Calvrt-Lewin a Toffees vedli.

Jenže pak se jim sen o třech bodech začal hroutit. Po osmnácti minutách zastavoval Jarrad Brantwaithe rychlého Toneyho faulem a v roli posledního muže z toho nemohlo být nic jiného, než červená karta! A to nebylo všechno. Brankář Raya o chvíli později lapil krásnou ránu Gomese, jen aby z další akce hostí Everton inkasoval. A to velmi smolně, protože zdánlivě ztracený míč Wissa ostrým centrem posílal před bránu a Seamus Coleman si ho tečoval do vlastní brány!

I z toho se ale Everton oklepal. "Včely" už se asi viděly v šatně, když mladý obránce Mads Bech Sørensen fauloval ve vápně Richarlisona a sudí Oliver byl nekompromisní. Sám faulovaný Brazilec se postavil k penaltě a poslal brankáře Davida Rayu na opačnou stranu!

Povedený první poločas. Jenže po změně stran už se hrálo podle not Brentfordu. První ránu zkoušel Eriksen poslat k tyči, ale nakonec sledoval perfektní Pickfordův zákrok. V tu nejnevhodnější chvíli ale Everton prožil totální blackout. Trval tři minuty a Toffees během něj dvakrát inkasovali.

Nejprve v 62. minutě, když si na rohový kop naběhl Yoane Wissa a přesnou hlavičkou i v záklonu dokázal srovnat. Jenže po dvou minutách Christian Nørgaard opět nacentroval před bránu a ze všech nejvýš vyskočil Rico Henry. Jeho hlavička mířila do protipohybu brankáře Pickforda a ten byl bez šance!

Očividně frustrovanému domácímu týmu pak definitivně sebral zbytky šancí Rondón, který se po brutálním faulu nechal vyloučit pouhých pět minut po svém příchodu na trávník!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je jak vysokou finanční částku je ochoten uvolnit pokladník domácího týmu, aby host nedělal problémy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele