37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Pascal Struijk (© AFP)

Infarktový závěr vynesl Leedsu cenný bod, čtvrtou prohru v řadě odmítl v nastavení Struijk

Fotbalisté Leedsu ve 37. kole Premier League zachraňovali alespoň bod s Brightonem v úplném závěru, kdy o konečném výsledku 1:1 rozhodl svou premiérovou brankou v letošním ročníku obránce Pascal Struijk. Domácí ale přesto čeká v závěrečném duelu sezony pořádné drama. Podařilo se jim sice dostat na průběžnou nesestupovou 17. pozici, náskok na Burnley, které má zápas k dobru, však činí pouhý bod.

Hosté mohli vzhledem ke svému postavení v tabulce odehrát poslední dvě utkání s naprosto čistou hlavou. To rozhodně neplatilo o domácích, kteří z posledních pěti zápasů získali pouze čtyři body a postupně se propadli až do sestupového pásma. Pávi se navíc museli potýkat s početnou marodkou, kde se stále nacházel elitní kanonýr Patrick Bamford nebo zkušený obránce Stuart Dallas. V minulých kolech se navíc nechali vykartovat Daniel James a Luke Ayling. Hrozba sestupu proto pro Whites nabírala velmi reálných obrysů.

Přesto mohli hráči Leedsu zažít snový start do utkání, ve druhé minutě rozehráli rohový kop přímo na bránu, Robert Sánchez neudržel míč v rukavicích a Joe Gelhardt se dostal ke snadné dorážce z několika metrů. Ve špatný čas na špatném místě se však pohyboval Liam Cooper, který střelu svého spoluhráče schytal do obličeje a zabránil tak jistému gólu. Naopak Racci svou šanci beze zbytku využili, Danny Welbeck ve 21. minutě převzal dlouhou přihrávku, pohrál si s Diegem Llorentem a dloubákem překonal mladíka Illana Mesliera. Závěr poločasu patřil opět United, ze série rohových kopů dokázali vytěžit nebezpečný pokus Robina Kocha z hranice šestnáctky. Sánchez však skokem ke své levé tyči dokázal míč vyrazit.

Začátek druhé části nenaznačoval návrat hráčů v bílém zpět do zápasu, když nedokázali navázat na povedenou pasáž hry před pauzou. Záblesk naděje přinesl v 66. minutě svou dělovkou z přímého kopu Raphinha, míč ale pouze rozezněl břevno. Ten samý hráč o dvě minuty později ve skluzu nezkorigoval mířidla a o metr minul branku. Pávům chybělo v zakončení i trochu štěstí. Gelhardt se rozhodl vypálit z hranice vápna, Sánchez na tuto přízemní střelu vůbec nereagoval, naštěstí pro Albion ale nemusel, střela skončila těsně mimo. Ve druhé minutě nastaveného času se ale The Whites dočkali, Struijk po obrovském závaru doklepl hlavičkou z velkého úhlu míč do brány a zachránil domácím alespoň bod.

Leeds tak navázal na tragickou formu z posledních utkání a sérii bez výhry prodloužil už na pět zápasů. O další body zabojuje 22. května ve venkovním utkání s Brentfordem. Hosté ve stejný den přivítají West Ham.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle bookmakera je Leeds po finanční stránce na nule. 2,71-3,5-2,56.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele