37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jeffrey Schlupp (© AFP)

Aston Villa rozpačitě vzpomínala na historický úspěch, o výhru ji obral Schlupp

Hráči Crystal Palace nedokázali navýšit svoji sérii vítězství na tři zápasy v řadě a ve 37. kole Premier League na půdě Aston Villy remizovali 1:1. Domácí si před utkáním připomněli výročí 40 let od zisku Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce současné Ligy mistrů. Průběh duelu ale zastihl v lepší formě hosty, kteří měli více ze hry, přesto Villans z první střely na bránu poslal do vedení Ollie Watkins. O vyrovnání se v 81. minutě postaral Jeffrey Schlupp.

Aston Villa se v posledních kolech vzepjala k sympatickým výkonům, když porazila Norwich i Burnley a naposledy potrápila Liverpool. V případě výhry nad Crystal Palace mohla pomýšlet na umístění v horní polovině tabulky, což se jí naposledy podařilo v ročníku 2010/11. Klíčem k utkání mohla být úvodní trefa duelu. Svěřenci trenéra Patricka Vieiry totiž ještě letos v Premier League neprohráli, pokud skórovali jako první.

Úvodní minuty utkání byly ve znamení nepřesných přihrávek a tvrdých osobních soubojů na obou stranách. Ostrý začátek zápasu podtrhly dvě žluté karty, které rozhodčí rozdal do 15. minuty za zbytečné fauly uprostřed hřiště. Fanoušci si museli na první střelu na branku počkat do 25. minuty, kdy se nejlepší střelec Crystal Palace Wilfried Zaha osamostatnil a ze střední vzdálenosti vyzkoušel tvrdou střelou pozornost brankáře. O jedinou vážnější příležitost nevýrazných domácích se o 10 minut později postaral Danny Ings, ze slibné pozice z hranice vápna ovšem těsně minul pravou tyč.

Druhý poločas pokračoval rozpačitou hrou týmu z Birminghamu, kterou dále rozproudil Zaha, jenž popichoval soupeře při každé šanci, kterou dostal. Obraz hry se nezměnil ani po sérii střídání, i přesto však úvodní gól padl do sítě hostů, kteří se díky aktivitě Watkinse před brankou dostali v 69. minutě do vedení. Lépe hrající Crystal Palace se ale nakonec dočkalo zaslouženého vyrovnání, když se při standardní situaci nejlépe zorientoval Schlupp a devět minut před koncem srovnal na konečných 1:1. Nezměnil na tom nic ani závěrečný tlak domácích.

Napínavý duel tak nakonec skončil dělbou bodů. Tým z Birminghamu čeká ve čtvrtek 19. května souboj s Burnley. Crystal Palace zavítá ve stejný den na hřiště Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (1)

Přidat komentář
Taarabt_QPR

To zas byla tragédie....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele