37. kolo
16.05.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle si poradil s Arsenalem, ten nadále ztrácí

Arsenal opět ztratil body a momentálně se mu vidina Ligy mistrů vzdaluje mílovými kroky. Jedno kolo před koncem ztrácí na čtvrtý Tottenham dva body a může za to dnešní porážka o dvě branky na půdě Newcastlu.

Arsenal potřeboval nutně vyhrát, aby napravil své zaváhání v podobě až ostudné porážky od Kohoutů. Newcastle ale pod vedením manažera Howea ukazuje, že si umí vyšlápnout na nejedno velké jméno a že zápasy s ním rozhodně nejsou procházkou růžovým sadem. Od prvních minut to byl hodně velký boj s minimem šancí, zato však intenzivním herním tempem.

Sudí England byl také nucen poměrně často přerušovat hru, protože se hráči na obou stranách barikády často faulovali. A taky se často dostávali do ofsajdových pozic, což trochu narušovalo spád hry. Brankář Martin Dúbravka neměl zas tolik práce, kolik asi očekával. To už se spíš musel předvádět jeho oponent v opačné bráně.

Aarona Ramsdalea ve vlastně první větší šanci utkání pořádně vystrašil Allan Saint-Maximin, který potáhl míč ke hraně pokutového území a s jeho tvrdou ránou měl Ramsdale co dělat, aby ji aspoň vytáhl mimo tři tyče. Jinak toho ale první půle nabídla až žalostně málo. Tenhle výsledek Arsenalu samozřejmě nestačil, jenže to horší mělo teprve přijít.

Ani první minuty po změně stran nepředznamenávaly výrazné zlepšení na jedné nebo druhé straně. O to větší šok museli fandové Kanonýrů vstřebat v 55. minutě. Saint-Maximin vysouval krásným pasem před bránu nabíhajícího Joelintona, kterého zakřižoval Ben White. Ke své smůle si ale míč tečoval do vlastní brány!

Po hodině hry Arsenal málem kapituloval ještě jednou. Bruno Guimarães si i pod tlakem a na omezeném prostoru poradil a našel centrem před bránu Calluma Wilsona. Ten ale z voleje přestřelil! Newcastle byl po změně stran jasně lepší a mohl dál zvyšovat vedení. Jenže Jacob Murphy zahodil obrovskou šanci při útoku dvou na jednoho. Definitivní pojistku na trochu překvapivé vítězství Strak dal Bruno Guimarães. Brazilský středopolař dokázal dorazit do brány odraženou ránu Wilsona a pět minut před koncem slavil gól na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude klobouček pro bookmakera????? 3,62-3,28.

Reagovat
kissak

Budeme rádi za remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jim teda veril....Arsenal je marny

Reagovat
kissak

Arsenal je nepředvídatelný stejně jako my.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u nas (Newcastlu) se to jeste da chapat....ale Arsenal? Takhle se o LM nebojuje

Reagovat
kissak

To máš sice pravdu, ale já už si celkem zvykl na rozdíl mezi papírem a realitou.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal zrejme nechce LM A to jsem se jednu dobu bal, ze nas dokonce jeste předbehnete

Reagovat
Muza

Arsenal předvedl svoji klasiku a standard. Úplné hovno. Po tom co předvedli si nezaslouží ani EL, natož LM. Asi začali letní přípravu, hrát stylem, že budu běhat bez balónu a čekat co udělá soupeř, je nová taktika jak vyhrát zápas. Podle Artety. Už se těším na ty nákupy v létě. To zase budou posily. Jsem zvědavý co za odpad zase podepisou.

Reagovat
Petr Keš

Od tak mladého týmu nemůže přeci někdo čekat zázraky. Já jsem spokojenější než minulý rok. LM dáme třeba příští rok... Arteta si zaslouží respekt, kam až to s těma "dětma" dotáhl.

Reagovat
Muza

Zase tak mladý a nezkušený tým to není. Nejmladší je asi Saka,který hraje třetí sezónu v start 11. Takže zkušenosti má. A ostatní jsou na tom ještě "lépe ". Lacazete, Xhaka, Partey, Gabriel Tierney, "nepřekonatelný " Cedric a jeho věrný druh White. Tyhle dva nemají na to aby hráli v nejvyšší soutěži natož v top týmech. Zbytek týmu je na tom se zkušenostmi podobně. Výjimkou je pouze Nketiah, který nastoupil až na poledních pár zápasů, potom Sambi a Tavares. Takže mladík a nezkusenostma to není.

Arsenal odehrál pár dobrých zápasů, ale to co předvedli včera byl otřes a chtělo se mi zvracet. Nevěděl jsem jestli se smát nebo brečet. Když jsem to sledoval, tak jsem nemohl věřit svým očím. Takhle se nehraje o ligu mistrů a ani vlastně žádný zápas. Kdyby takhle hráli v LM tak dostanou 5 v každém zápase. Co předvedli mi připadalo jako že nastupujou do zapasu s vedením 3:0. Byl to prostě hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis vy se furt budete vymlouvat na mlady kadr

Reagovat
smazaný uživatel

Granit Xhaka: "Náš výkon proti Newcastlu byl katastrofální. S takovou si nezasloužíme hrát Ligu mistrů. Nezasloužíme si hrát ani Evropskou ligu.

Jestli někdo není na takhle důležité zápasy připravený, má zůstat doma. Je to jednoduché. Pokud nejsi připravený, zůstaň na lavičce, zůstaň doma, nechoď sem."

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele