37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

Man City ztratil na West Hamu a dramatizuje se boj o titul

West Ham remizoval v duelu 37. kola Premier League s Manchesterem City 2:2 a hosté tak ještě dávají Liverpoolu šanci v boji o titul. Pokud Reds v předposledním kole nezaváhají, budou na Citizens ztrácet jediný bod. Domácí poslal do dvoubrankového vedení Bowen, hosté srovnali díky Grealishovi a vlastní brance Coufala.

Ve 23. minutě zahrozil Man City, když se ke střele zpoza vápna dostal Fernandinho. Jeho povedená rána mířila těsně nad. Na druhé straně však za chvíli skóroval West Ham. Na povedený nákop za obranu si naběhl Jarrod Bowen, který ve sprintu obešel brankáře Edersona a poslal míč do prázdné brány.

Vyrovnat na 1:1 mohl ve 36. minutě Gabriel Jesus. Ten se k balonu propracoval v pokutovém území, přehodil si jej na levou nohu a jen těsně minul svým technickým pokusem zadní tyčku. Hosté zažili hororový první poločas. Těsně před přestávkou se totiž podruhé trefil Jarrod Bowen. Michail Antonio přehodil obranu na svého spoluhráče, který si míč navedl ke střele zpoza vápna a levou nohou se po zemi trefil přesně k tyči.

Hostující hráči zřejmě dostali od manažera Guardioly v šatnách pořádnou čočku, protože už ve 49. minutě snížili. Domácí hodně chabě odvrátili balon z pokutového území, Rodri poté sklepl pod sebe na Jacka Grealishe, který na nic nečekal a z voleje balon napálil mezi obránci do domácí brány.

Hostí se dále snažili o vyrovnání a měli dvě obrovské šance po sobě. V té první se ocitl Gabriel Jesus, který prošel do pokutového území, míč si hodil na pravačku a donutil Fabiańskiho vytáhnout důležitý zákrok. Tři minuty na to se k odraženému míči dostal Bernardo Silva, který už překonal polského gólmana, ale toho na brankové čáře nahradil obránce Zouma.

Po hodině hry se po hrubce Zinčenka hnal za hattrickem Jarrod Bowen, který však mířil pouze do boční sítě. Pět minut na to pro změnu chyboval Fernandinho, který do úniku vyslal Antonia, jehož technický pokus z hranice vápna mezi tři tyče nezamířil.

V 69. minutě nastal nešťastný moment Vladimíra Coufala. Riyad Mahrez poslal do vápna prudký centr, který chtěl český reprezentant hlavou odvrátit, místo toho však balon pouze prodloužil na vlastní bránu mimo dosah Fabiańskiho.

Hammers si však své vedení mohli vzít za chvíli zpět, když Antoniův centr pod sebe sklepl Souček a Bowenovu ránu zablokoval Laporte. V 83. minutě však po souboji s Dawsonem skončil na zemi Jesus a hlavní sudí po konzultaci se systémem VAR odpískal pokutový kop pro hosty, kteří tak mohli dokonat obrat. Exekuce se ujal Riyad Mahrez, který však selhal, jeho ránu Fabiański vyrazil a skóre zůstalo vyrovnané.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
OnlyWHU

KLADIVA!!! Pro mě po Lyonu druhej vrchol sezony. Proti TOP světovýmu týmu jsme takticky nabídli prešovskej beton s protiútoky jako žiletka. Řada našich se předvedla špičkovými výkony: Fabi, kterýmu patří ten bod, stopeři, Rice, Antonio (až na tu spálenou tutovku v 65. min.) a hlavně nejlepší hráč zápasu, ve světový formě hrající Bowen. Vpravo dost hořel proti Grealishovi Cuf, kterej to navíc korunoval vlastencem. Měl to ale těžký. Skvělá domácí rozlučka s panem WHU Noblem a nakonec i s Jarmolenkem. Tahle plichta je nesmírně důležitá. Měli jsme trochu výpadek formy i výsledků, ale dnes jsme to smázli. O účasti v EL tak rozhodne poslední kolo, nejsme bez šancí. COYI!!!!

Reagovat
Leon7

Vzhledem k průběhu zápasu výsledek zklamáním ikdyž to byl z naší strany jen beton a brejky. Škoda té šance Antonia to by už City nesrovnali… Bez šancí nejsme, ale na Brightonu s výhrou moc nepočítám. Zajistili jsme si poháry a v evropské lize překvapili, takže sezona za mě úspěšná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele