Premier League - souhrn 31. kola

04.04.2017, 22:42, aktualizováno 05.04.2017, 22:57
Komentáře a souhrny
Chelsea přetlačila Manchester City a drží si svůj náskok na Tottenham, který v závěru předvedl velký obrat na půdě Swansea. Tři body má i Arsenal, zaváhaly naopak Manchester United a Liverpool. Na chvostu tabulky už výrazněji ztrácí Middlesbrough a Sunderland...

Chelsea FC - Manchester City 2:1

05.04.2017 21:00

Góly: 10. Eden Hazard, 35. Eden Hazard - 26. Sergio Agüero

Chelsea zvládla nesmírně důležitý souboj o čelo tabulky a po porážce s Crystal Palace se vrátila na vítěznou vlnu. Díky dvěma gólům Edena Hazarda porazila Manchester City 2:1 a na prvním místě Premier League si drží luxusní sedmibodový náskok na druhý Tottenham. Citizens se v závěru div nedočkali vyrovnání, Agüerova trefa ale nakonec zůstala bez přídavku.

Po čtyřech a půl měsících nastoupil v základní sestavě Man City kapitán Vincent Kompany, a byť odevzdal uprostřed obrany poměrně solidní výkon, na zápas nebude vzpomínat v dobrém. Pedro s Azpilicuetou skvěle zakombinovali na pravé straně, španělský bek našel ve vápně trestuhodně volného Edena Hazarda a pro Citizens bylo zle. Belgičanovu ránu totiž právě Kompany jemně tečoval a Caballero zůstal bezmocný.

Jak se Chelsea dostala do vedení, dosáhla hra přesně toho obrazu, jaký se dal očekávat. Man City bylo častěji na míči, čas od času se dostalo až do blízkosti brány domácích, ale ti Courtoisovu svatyni poctivě střežili. Fernandinho i Agüero to proto zkoušeli zpoza šestnáctky a gólman Blues jejich pokusy tlumil v rukavicích.

Ačkoli dnes nebyl tolik vidět, mužem zápasu byl jednoznačně Eden Hazard. Prakticky pokaždé, když měl míč, přesvědčoval o svých kvalitách. Tak jako ve třiadvacáté minutě, kdy přes půli hřiště prošel až do vápna a přihrával Fábregasovi. Jeho střelu tečoval Clichy a balón lízl horní stranu břevna.

Poklidný průběh poločasu rozčísl na jeho poměry nevídanou minelou Thibaut Courtois, jenž při odkopu věnoval balón Silvovi. S ranou španělského špílmachra si ještě poradil, ale dorážka Sergia Agüera již skončila v síti. Courtois nicméně svou chybu alespoň částečně napravil, když přerušil Saného samostatný nájezd po skvělé přihrávce De Bruyna.

Rozhodující moment utkání tak přišel deset minut před pauzou. Fernandinho ve vápně fauloval Pedra a s nařízenou penaltou si nadvakrát poradil Eden Hazard. Krátce poté ještě Courtois musel všemi centimetry krýt střílený centr De Bruyna, a do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Chelsea.

Hned po obrátce orazítkoval hlavou břevno Kompany a kdekdo tušil divokou druhou půli. Chelsea ale hru velmi dobře kontrolovala, a i když se sama do nebezpečných pozic nedostávala. Jedinou výjimkou byla Pedrova propagační střela zpoza vápna.

Citizens měli převahu, jenže pouze územní a hrozili především ze standardek. Po hodině hry a sérii rohů hlavičkoval Stones doprostřed brány. Hosté měli zlatou příležitost k vyrovnání až v nastaveném čase. Agüero nejdřív dosáhl na Nolitův centr a Courtois musel jeho střelu klidit na roh. A právě po něm měl na kopačce branku John Stones - i tentokrát ale Vincent Kompany míč titěrně tečoval, mladý stoper zasáhl míč jen holení a kulatý nesmysl zaplul nad břevno.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - AFC Bournemouth 2:2

05.04.2017 21:00

Góly: 40. Philippe Coutinho, 59. Divock Origi - 7. Benik Afobe, 87. Joshua King

Liverpool v dohrávce 31. kola nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Bournemouthu a po nerozhodném výsledku 2:2 si opět zkomplikoval přímou cestu do Ligy mistrů. V tabulce Premier League se sice stále nachází na třetí pozici s šedesáti body, ovšem ve zbývajícím průběhu bude muset odrážet nápor Manchesteru City, Manchesteru United či Arsnealu. Hosté naopak získali důležitý bod v boji o záchranu a s pětatřiceti body jsou třináctí.

AFC měl skvělý vstup do zápasu a do vedení se z ničeho nic dostal ze své první vážnější šance v 7. minutě. Po katastrofální zpětné přihrávce od Wijnalduma se nabíhající Benik Afobe dostal k míči dříve než brankář Mignolet a po zemi chladnokrevně zamířil ke vzdálenější tyči. Hosté se dokonce mohli dostat do dvoubrankového vedení v polovině úvodního dějství, když se z voleje opřel do balónu Pugh a jeho křížný pokus letěl jen těsně vedle prostoru tří tyčí.

S přibývajícím časem Liverpool zvyšoval svůj tlak a vyrovnat se mu povedlo zhruba pět minut před přestávkou. Po kolmici od Firmina si do šestnáctky soupeře naběhl Philippe Coutinho a i přes krkolomné zpracování nakonec uklidil míč k levé tyči mimo dosah gólmana Boruce. Do druhé půle vstoupili Reds ještě s větším odhodláním, ve 48. minutě pálil z hranice pokutového území Clyne a jeho dělovka rozezvučela břevno.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa otočili vývoj středečního duelu v 59. minutě, pošesté v tomto ročníku Premier League skóroval keňský rodák Origi. Svou chybu u první inkasované trefy napravil Wijnaldum, jenž po hezké sólové akci odcentroval z levé strany šestnáctky přímo na hlavu Origiho a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil, ze tří metrů mířil pod horní tyčku. Od tohoto momentu si domácí favorit hlídal těsný náskok, ale v samém závěru o něj přišel.

Bournemouth se totiž až do závěrečného hvizdu nevzdával a defenzívě Reds zatápěl, vyrovnávací branky se dočkal v 87. minutě. Po dlouhém autovém vhazování z levé strany vznikl před Mignoletem obrovský závar, k vidění bylo několik zblokovaných střel. Balón se nakonec odrazil na kopačku kanonýra Joshuy Kinga a ten z otočky z osmi metrů rozvlnil síť. Rodák z Gambie zaznamenal v této sezóně nejvyšší anglické soutěže již svou dvanáctou trefu.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Ham United 3:0

05.04.2017 20:45

Góly: 58. Mesut Özil, 68. Theo Walcott, 83. Olivier Giroud

Arsenal téměř po dvou měsících zase okusil, jak chutná ligové vítězství. Kladiváři domácím vzdorovali jen v prvním poločase, pak Gunners třikrát udeřili a vrátili se do napínavého boje o Ligu mistrů. Naopak West Ham dělí od sestupu pět bodů.

O bídné formě Arsenalu a neustálých spekulacích ohledně odchodu manažera Wengera se toho napsalo až až. Arsenal ale ukázal, že má stále velký potenciál a West Ham nakonec porazil bez větších potíží.

Kladiváři alespoň v prvním poločase sehráli s Arsenalem víceméně vyrovnanou partii. Ano, Arsenal byl o něco aktivnější a měl dvě zajímavé gólovky, ani jednu však proměnit nedokázal. V 15. minutě nastartoval své rychlé nohy Bellerín, aby předložil balón Walcottovi a ten poprvé výrazně prověřil Randolpha. Po dobře zahrané standardce v podání Alexise Sáncheze zase promáchl Welbeck a do třetice mohl po chybě Collinse otevřít skóre zápasu znovu Walcott, stačilo jen trefit bránu. V závěru prvního poločasu Arsenal svého londýnského soka pořádně zmáčkl. Bellerín i Elneny z dobré pozice napálili jen bránícího Collinse a neuspěl ani hlavičkující Welbeck. V nastavení dokonal zmar Özil, když v ofsajdu orazítkoval tyč.

Gunners hráli trpělivě a ve druhém dějství se konečně dočkali. Nedůraz v defenzívě Kladivářů potrestal technickou střelou zpoza vápna přesně k tyči Mesut Özil. Z Arsenalu spadla poslední nervozita a v 68. mnutě už to bylo po krásné akci 2:0. Özil si narazil balón s Alexisem a v šestnáctce celé dílo zakončil Theo Walcott.

Závěrečná čtvrthodina nabídla zajímavé okamžiky na obou stranách. West Ham sice moc příležitostí v zápase neměl a tu jednu z mála zazdil Lanzini, tedy přesněji ho dobře vychytal náhradní brankář Martínez. Šest minut před koncem zápasu dal výsledku konečnou podobu Giroud, který si navedl balón na levačku a technickým obstřelem pečetil výhru Kanonýrů. Ve zbytku utkání se ještě měla kopat penalta ve prospěch Arsenalu, ale sudí Atkinson se rozhodl Kladiváře už netrápit.

Více informací k zápasu

Hull City - Middlesbrough FC 4:2

05.04.2017 20:45

Góly: 14. Lazar Marković, 27. Oumar Niasse, 33. Abel Hernández, 70. Harry Maguire - 5. Álvaro Negredo, 45+1. Marten de Roon

Důležitý souboj o záchranu v nejvyšší anglické soutěži měl velmi netradiční průběh, po kterém se nakonec radoval z vítězství domácí Hull. Ten v ofenzivní přestřelce přehrál konkurenční Middlesbrough 4:2 a dokázal se alespoň trochu přiblížit k záchraně, v tabulce Premier League je na osmnácté pozici se sedmadvaceti body o bod za Swansea. Naopak hosté si situaci výrazně zkomplikovali a na devatenáctém místě mají už o čtyři body méně než Hull.

City se dokázalo gólově prosadit již ve 3. minutě, kdy po pasu od Lazara Markoviče mířil přesně do bližšího horního rohu nabíhající N'Diaye, jenže gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Za další dvě minuty se z ničeho nic dostalo do vedení Middlesbrough. Po autovém vhazování a kombinaci na jeden dotek střílel na zadní tyč Adama Traoré, kam si za obranu protivníka naběhl Álvaro Negredo a ve skluzu napálil balón do sítě, brankář Jakupovič byl bezmocný.

Nicméně domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, po necelé čtvrthodině hry vyrovnal Markovič. Třiadvacetiletý srbský hráč hostující v klubu z věhlasného Liverpoolu se po závaru před gólmanem Valdésem nejlépe zorientoval v brankovém území a z první napálil míč po zemi přímo k pravé konstrukci. Tygři otočili průběh středečního duelu ve 27. minutě, když se počtvrté v tomto ročníku Premier League prosadil Oumar Niasse.

Šestadvacetiletý senegalský útočník si naběhl na hlavičku od Abela Hernándeze, hrudí si posunul balón do šestnáctky soupeře a vzápětí se z voleje trefil přesně k levé tyči. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil v solidní možnosti aktivní Negredo, tentokráte po centru Traorého nevyzrál na připraveného Jakupoviče. Naděje Boro klesly ve 33. minutě, dvoubrankové vedení domácích totiž zařídil Hernández.

Uruguayský forvard využil vodorovné přihrávky Grosického před branku a zblízka neměl problém pokořit Valdése. Hosté se však nevzdali, ve 39. minutě nejprve pálil z hranice pokutového území těsně vedle Negredo. V nastavení úvodního dějství snížil Marten de Roon, jenž skóroval hlavou po rohovém kopu z pravé strany. Nizozemský záložník se zřejmě nacházel v ofsajdové pozici, ovšem rozhodčí po poradě s asistentem přeci jen branku uznal.

Druhý poločas nebyl zdaleka tak zajímavý jako ten první. Tygři se více zatáhli do defenzívy a soupeři prakticky nedovolili dostat se blíže k Jakupovičovi. Svůj tříbodový zisk naopak podtrhli v 70. minutě. Na načechraný přímý volný kop Robertsona z levého křídla si u vzdálenější tyče naskočil Harry Maguire a z mírného úhlu nekompromisně překonal Valdése, nic dalšího se již nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Swansea City - Tottenham Hotspur 1:3

05.04.2017 20:45

Góly: 11. Wayne Routledge - 88. Dele Alli, 90+1. Heung-min Son, 90+4. Christian Eriksen

Už už to vypadalo, že Tottenham ztratí a přijde dobrou výchozí pozici ve stíhající jízdě za vedoucí Chelsea. Heroický závěr a tři góly během pěti minuty však svěřence Mauricia Pochettina udržely ve hře. Ve Walesu se Kohouti radují díky slepeným gólů Alliho, Sona a Eriksena, Swansea se naopak po výsledku 1:3 propadla mezi sestupovou trojici.

Tottenham na svého soupeře od první minuty vletěl a zamáčkl ho u vlastního vápna. Velkou šanci měl už ve čtvrté minutě po zaváhání Swansea ve středu pole, po němž hosté mířili do protiútoku 3 na 1. Sissoko rýsoval pas prakticky do prázdné branky na Eriksena, ale situaci vystavil stopku výtečným skluzem Fernández.

Jenže to byli paradoxně svěřenci Paula Clementa, kdo udeřil jako první. Fabianskiho dlouhý výkon nečekaně sebral až Jordan Ayew, který si příliš nedělal ze společnosti Bena Daviese - a to ani ve chvíli, kdy spolu doběhli do vápna. Ayew míč posunul před branku a Wayne Routledge i pod tlakem Alderweirelda prostrčil balón do branky.

Spasitelem Tottenhamu nemohl být při absenci Harryho Kanea nikdo jiný než Dele Alli, který málem srovnal už po pěti minutách. S míčem ve vzduchu protančil do vápna a akrobatickým způsobem poslal míč těsně nad břevno. Spurs měli problém překonat pevnou obranu Swansea, a když už se jim to povedlo, jako ve dvaačtyřicáté minutě, vypral Son Daviesovu zadovku vysoko nad.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil, Tottenham dominoval na míči a nebezpečný zas až tak nebyl. Po příchodu Janssena se situace pro hosty zlepšila a právě Holanďan prověřil deset minut před koncem Fabianského slušnou ranou. Gólman Velšanů pak vyrazil i Alliho gólovou hlavičku. S Kohouty to zkrátka vypadalo prachbídně.

Takřka neuvěřitelný obrat začal dvě minuty před koncem, kdy se dvacetiletý Angličan konečně prosadil. Potřeboval k tomu kupu štěstí - než na zadní tyči sklepl balón do prázdné branky, tečoval Eriksenův střílený centr jak Mawson, tak zřejmě i Fernández. Spurs dostali čerstvou krev do žil a to nejlepší mělo teprve přijít.

V první minutě nastavení posunul Janssen patičkou Eriksenův pas do vápna na Son Hueng-mina a ten si i přes Fabianskiho zákrok připsal devátou trefu v sezóně. Skóre pak za další tři minuty uzavřel Christian Eriksen. Dele Alli tentokrát vyprodukoval fantastickou kolmici do volného prostoru a dánský záložník zakončil přesně k tyči. Swansea - Tottenham 1:3.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Crystal Palace 3:1

05.04.2017 20:45

Góly: 45. Nathan Redmond, 84. Maya Yoshida, 85. James Ward-Prowse - 31. Christian Benteke

Southampton dokázal otočit nepříznivý stav proti o záchranu bojujícímu Crystalu Palace, odpověděl na úvodní trefu Christiana Bentekeho a díky Nathanovi Redmondovi, Majovi Jošidovi a Jamesi Wardovi-Prowseovi urval tři body. Domácí se rázem vyhoupli do horní poloviny tabulky, hosté naopak přišli o svou sérii čtyř výher v řadě.

Svěřenci kouče Clauda Puela se znovu museli obejít v útoku bez Manola Gabbiadiniho, který od zimního přestupu z Neapole skóroval celkem čtyřikrát během čtyř utkání, tentokráte však podobně jako naposledy proti Bournemouthu v ofenzívě nestrádali. A stejně jako v prosinci loňského roku i oni svému soupeři dokázali nasázet hned tři branky.

Sotva uběhlo pár desítek vteřin, už se do slušné možnosti propracoval Long, nicméně svou levačkou minul vzdálenější tyčku o kousek. To na druhé straně prokázal svoje kvality Benteke, hlavičkou po rohovém kopu ale i on zamířil mimo. Dost nebezpečně pálil z přímého kopu také Milivojevič, jeho střela z přímého kopu však skončila vedle domácí brány.

Ve 21. minutě se činil hostující gólman Hennessey vůči hlavičce Redmonda, efektivním zákrokem si s touhle situací poradil. Nakonec se z úvodního gólu utkání radovali po půlhodině hry Orli. Townsend přistrčil míč do šestnáctky Bentekemu, ten se usilovně snažil, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi, a nakonec zakončil přesně k tyčce.

Každopádně ještě do poločasu se Saints podařilo srovnat stav. Davisův centr z pravé strany propadl do pokutového území k Redmondovi, jenž střelou z voleje překonal zkoprnělého Hennesseyho. Zkraje druhého poločasu mohl domácí poslat do vedení Cédric Soares, ovšem balón usměrnil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

Oba celky ve druhém dějství i nadále prahli po vítězství, vytvořily si i další povedené příležitosti, ale úspěšnější ve svém tažení byl v závěru utkání ve finále Southampton. Nejprve skóroval v 84. minutě po Stephensově pobídce snadno z blízkosti Jošida, jen o minutu později pak po pěné kombinaci v šestnáctce zacílil snadno Ward-Prowse.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 1:1

04.04.2017 21:00

Góly: 90+4. Zlatan Ibrahimović (pen.) - 22. Phil Jagielka

A opět jenom remíza! Manchester United na domácím Old Trafford dokonce na poslední chvíli odvracel porážku, ale díky proměněné penaltě Zlatana Ibrahimoviče má alespoň bod. I tak je to pro Mourinhovu partu zatraceně málo. Čtvrté místo a tudíž i Liga mistrů pro příští rok se zase o něco vzdálila. Everton pochopitelně sahal po třech bodech, ale i ten jeden má pro něj cenu.

Divadlo snů je snad pro Mourinha zakleté. The Special One je znám tím, že většinou v domácích zápasech neprohrává a ono to koneckonců platí i při angažmá v Manchesteru, ale těch remíz....

Do sestavy Rudých ďáblů se po karetní pauze vrátil Zlatan Ibrahimovič a pochopitelně se čekaly branky. Švédský fenomén se dostal do první větší příležitosti už v 5.minutě, kdy vyhrál souboj s Holgatem, ale na brankáře Roblese si nepřišel. United byli v úvodní fázi zápasu lepší, ale ve 22.minutě přišla studená sprcha. The Toffies zahrávali rohový kop, načež ho Williams prodloužil až na Jagielku, který zády k brance se štěstím nasadil De Geovy jesličky. Everton se ujal vedení.

Nebylo na co čekat, Manchester se s průběžným výsledkem nehodlal smířit, ale prokletí stadionu Old Trafford začalo znovu působit. Po půlhodině hry vytáhl výtečný zákrok Robles a Herrera z dorážky napálil břevno! A ve 39.minutě Robles znovu zasahoval, tentokrát proti dalekonosné ráně Herrery. V nastavení na poslední chvíli odzbrojil Rashforda Jagielka a hosté tak šli do šaten coby spokojenější tým.

Mourinho chtěl oživit hru a od začátku druhého poločasu poslal na hrací plochu Paula Pogbu, ale smůla domácích pokračovala, protože francouzský záložník svojí velkou šanci poslal do břevna! Tlak Rudých ďáblů pochopitelně sílil a v 71.minutě se i podařilo vstřelit gól, ale Ibrahimovičovi byl nesprávně odmáván ofsajd. Za další dvě minuty přestřelil branku Fellaini a stejně si vedl i Rojo. Everton se ve druhém poločase spíše bránil a útočil jen ojediněle, průnik Romea Lukaku zaváněl druhou brankou ale skvěle zasáhl obránce Bailly.

Závěr zápasu sliboval pořádné drama. Manchester přikoval svého soupeře k vlastnímu vápnu a dál zahazoval co se dalo. Po Rashfordově centru selhal Ibrahimovič. Zkaměnělí fanoušci ďáblů se dočkali až ve třetí minutě nastaveného času. Shaw ve vápně střílel a Williams zahrál rukou což znamenalo jediné - pokutový kop. Že si balón vezme Zlatan Ibrahimovič nikdo nepochyboval a že penaltu promění nejspíš také ne. Hvězdný útočník se nemýlil, znovu spasil Manchester, ovšem další bod z domácího zápasu je prostě málo.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Stoke City 1:0

04.04.2017 20:45

Góly: 58. George Boyd

Burnley zvládlo lépe souboj s konkurenčním Stoke a po výhře 1:0 získalo velmi důležité tři body v boji o záchranu, v tabulce Premier League se posunulo na dvanáctou pozici s pětatřiceti body a na osmnáctou sestupovou pozici Hullu má momentálně slušný osmibodový náskok. Hosté jsou po neúspěchu na jedenáctém místě se šestatřiceti body a na ligové scéně prohráli potřetí v řadě. O jediný gól se po necelé hodině postaral George Boyd.

Utkání rozhodně nebylo po divácké stránce nijak atraktivní, celkově bylo k vidění jen pět střel přímo na branku. V permanenci byly obě defenzívy, které pracovaly na sto procent a nedělaly téměř žádné chyby. První větší příležitost se urodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se po pasu z pravého křídla probojoval k hlavičce obránce Mee, ovšem jeho pokus u vzdálenější tyče zkrotil bez větších potíží brankář Grant.

Až do konce prvního poločasu chybovaly oba celky v rozehrávce a jejich útoky neměly potřebný účinek. Domácí rozhodli o svém vítězství z ničeho nic v 58. minutě, podruhé v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže skóroval jednatřicetiletý skotský záložník Boyd. Ten využil skvělého sóla Hendricka na levé straně a následné vodorovné přihrávky do středu pokutového území, odkud z první vypálil přímo k pravé tyči, Grant se natahoval marně.

Burnley působilo od tohoto momentu sebevědomým dojmem, hosté hrozili převážně z větší vzdálenosti a gólmana Heatona vážněji neohrožovali. V 64. minutě mohl přidat gólovou pojistku Hendrick, jehož nenápadná střela z pravé strany hned několikrát změnila směr, pohyblivý Grant ale dokázal zkrotit balón v rukavicích. S přibývajícím časem začalo Stoke více riskovat a častěji se usazovalo na útočné polovině, jenže do zakončení se nedostávalo.

V samém závěru se přitvrdilo na obou stranách, výsledek úterního střetnutí se neměnil. FC již v sobotu zavítá na půdu předposledního celku tabulky z Middlesbrough a určitě bude chtít bodovat, Stoke se pokusí napravit nepříliš úspěšné období z poslední doby doma proti vysoce favorizovanému Liverpoolu.

Více informací k zápasu

Leicester City - Sunderland AFC 2:0

04.04.2017 20:45

Góly: 69. Islam Slimani, 78. Jamie Vardy

Pět zápasů, pět vítězství. A postup v Lize mistrů k tomu, jen tak mimochodem. Craig Shakespeare udělal z Leicesteru nezastavitelný stroj, který díky excelentní Albrightonově produkci zdolal i Sunderland. Pod tím se naopak láme větev, David Moyes je na vyhození a Defoe a spol. po dlouhých 36 letech nedokázali skórovat šestkrát za sebou. Po gólech Slimaniho a Vardyho vyhrál Leicester 2:0

Ještě na okraj - Leicester zkompletoval pět vítězství neprodleně poté, co si protrpěl naopak pět porážek v řadě. Tohle se v historii Premier League povedlo jedinému týmu, a to Tottenhamu v roce 2004.

Už po dvou minutách byl blízko první branky Okazaki, jemuž gólovku předložil Gray, ale výsledná rána těsně minula bližší tyč Pickfordovy svatyně. Po čtvrthodině hry už mladý reprezentační gólman musel natáhnout všechny své centimetry, aby zpod břevna vytáhl Huthovu hlavičku.

Ani Kasper Schmeichel ale nedostal šanci nechat své kvality ležet ladem. Ještě před pauzou zlikvidoval samostatný únik Defoea, byť postupoval z úhlu. A než se na trávník dostali všichni náhradníci při poločasové pauze, zaskvěl se ještě jeho kolega na druhé straně, když mírným dotekem vychýlil mimo tři tyče krásnou Grayovu ránu.

Po změně stran byl Sunderland překvapivě aktivnější, zatlačil šampiona na jeho vlastní polovinu a jako první taky nebezpečně zahrozil. Larssonovu ránu zpoza vápna ale Schmeichel poměrně bez potíží sebral v náručí. Švédský záložník měl o chvíli později nadějnou možnost z přímého kopu, ale trestuhodně míč poslal nad branku.

A mohl toho brzy litovat. Craig Shakespeare poslal na plac uzdraveného Marca Albrightona, spolu s ním i Islama Slimaniho. A právě tahle dvojka zápas rozhodla. Anglický záložník poslal do šestnáctky podle svého zvyku parádní centr a alžírský hroťák do něj - též podle svého zvyku - dokonale trknul.

Pickford kapituloval a brzy se dočkal přídavku. Albrighton dovršil své dokonalé cameo, obral na půli hřiště Jonese a už se jal s míčem k brance Sunderlandu. Přihrál ho do vápna Jamiemu Vardymu a ten se stejně jako o víkendu úžasně trefil. Mackems to mrzelo o to víc, že těsně předtím Anichebe nastřelil tyčku. David Moyes nevěřícně kroutil hlavou. Naposled?

Více informací k zápasu

Watford FC - West Bromwich Albion 2:0

04.04.2017 20:45

Góly: 13. M'Baye Niang, 49. Troy Deeney

Porazíte Arsenal, získáte bod na Manchesteru United, ale s Watfordem padnete. West Bromwich zase jednou ukázal, jak jeho výsledky mohou být nevyzpytatelné. Watford si ale vítězství zasloužil a zisk tří bodů mu nepřekazilo ani vyloučení Miguela Britose zhruba po hodině odehraného času.

Hosté začali aktivně a už v 7.minutě to ve vápně Watfordu pořádně hořelo. Chadli se pokutovým územím prohnal jako vítr, dostal se až před Gomese a vzápětí i za něj, ale byl moc blízko a balón nedokázal usměrnit do branky. Watford kritický moment přežil a vzápětí sám udeřil. "Milánský" Mbaye Niang si hodil balón na pravačku a neomylně vypálil. WBA dlouho nemohl najít odpověď a branku Gomese znovu ohrozil až čtyři minuty před přestávkou. Chadli se z volného přímého kopu opřel do balónu a Watford zachránila spojnice tyčky a břevna.

Jakkoli si hosté dělali naděje na bodový zisk, tak krátce po změně stran utrpěl jejich plán vážnou trhlinu. A znovu u toho byl Niang, jehož dlouhý nákop za obranu využil Troy Deeney, když si v tísni poradil i s povyběhnutým Fosterem.

Ani nepříjemné dvoubrankové manko hosty neodradilo od dalšího snažení, ale zejména Chadli měl v zápase velkou smůlu. Jeho rána z 58.minuty skončila těsně vedle. Šance WBA ještě se zápasem něco udělat se zvýšily v 65.minutě, kdy chybující Britos marně stíhal Rondóna a jelikož hostující hráč upadl a sudí to vyhodnotil jako faul, bylo zaděláno na problémech. Britos totiž uviděl žlutou kartu a protože už jednu měl, musel se předčasně poroučet do sprch.

Početní výhoda ale hostům příliš nepomohla. Watford se pochopitelně hluboko zatáhl a vědom si dvoubrankového náskoku bránil a bránil. WBA recept na obranný val a brankáře Gomese nenašel a z Vicarage Road odjíždí s nepořízenou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC30233462:2472
2.Tottenham Hotspur30198360:2265
3.Liverpool FC31179566:3960
4.Manchester City30177657:3458
5.Arsenal FC29166761:3654
6.Manchester United291412343:2454
7.Everton FC31149853:3451
8.West Bromwich Albion311281139:4044
9.Southampton FC291071236:3737
10.Watford FC301071336:4837
11.Leicester City301061437:4736
12.Stoke City31991333:4536
13.AFC Bournemouth31981444:5635
14.Burnley FC311051632:4435
15.West Ham United31961641:5733
16.Crystal Palace30941739:5031
17.Hull City31861732:6130
18.Swansea City31841937:6628
19.Middlesbrough FC304111522:3723
20.Sunderland AFC30552024:5320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1067)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele