31. kolo
05.04.2017 20:45 CET
4 : 2
(3:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Middlesbrough FC 4:2

Důležitý souboj o záchranu v nejvyšší anglické soutěži měl velmi netradiční průběh, po kterém se nakonec radoval z vítězství domácí Hull. Ten v ofenzivní přestřelce přehrál konkurenční Middlesbrough 4:2 a dokázal se alespoň trochu přiblížit k záchraně, v tabulce Premier League je na osmnácté pozici se sedmadvaceti body o bod za Swansea. Naopak hosté si situaci výrazně zkomplikovali a na devatenáctém místě mají už o čtyři body méně než Hull.

City se dokázalo gólově prosadit již ve 3. minutě, kdy po pasu od Lazara Markoviče mířil přesně do bližšího horního rohu nabíhající N'Diaye, jenže gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Za další dvě minuty se z ničeho nic dostalo do vedení Middlesbrough. Po autovém vhazování a kombinaci na jeden dotek střílel na zadní tyč Adama Traoré, kam si za obranu protivníka naběhl Álvaro Negredo a ve skluzu napálil balón do sítě, brankář Jakupovič byl bezmocný.

Nicméně domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, po necelé čtvrthodině hry vyrovnal Markovič. Třiadvacetiletý srbský hráč hostující v klubu z věhlasného Liverpoolu se po závaru před gólmanem Valdésem nejlépe zorientoval v brankovém území a z první napálil míč po zemi přímo k pravé konstrukci. Tygři otočili průběh středečního duelu ve 27. minutě, když se počtvrté v tomto ročníku Premier League prosadil Oumar Niasse.

Šestadvacetiletý senegalský útočník si naběhl na hlavičku od Abela Hernándeze, hrudí si posunul balón do šestnáctky soupeře a vzápětí se z voleje trefil přesně k levé tyči. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil v solidní možnosti aktivní Negredo, tentokráte po centru Traorého nevyzrál na připraveného Jakupoviče. Naděje Boro klesly ve 33. minutě, dvoubrankové vedení domácích totiž zařídil Hernández.

Uruguayský forvard využil vodorovné přihrávky Grosického před branku a zblízka neměl problém pokořit Valdése. Hosté se však nevzdali, ve 39. minutě nejprve pálil z hranice pokutového území těsně vedle Negredo. V nastavení úvodního dějství snížil Marten de Roon, jenž skóroval hlavou po rohovém kopu z pravé strany. Nizozemský záložník se zřejmě nacházel v ofsajdové pozici, ovšem rozhodčí po poradě s asistentem přeci jen branku uznal.

Druhý poločas nebyl zdaleka tak zajímavý jako ten první. Tygři se více zatáhli do defenzívy a soupeři prakticky nedovolili dostat se blíže k Jakupovičovi. Svůj tříbodový zisk naopak podtrhli v 70. minutě. Na načechraný přímý volný kop Robertsona z levého křídla si u vzdálenější tyče naskočil Harry Maguire a z mírného úhlu nekompromisně překonal Valdése, nic dalšího se již nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Pán se vyzná...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Naše výhra by Middlesbrough odsoudila k sestupu,pokud by tedy nepředvedli něco jako Leicester,tak snad to vyjde...2:1!!

Jakupovič-Elmohamady,Maguire,Ranocchia,Robertson-Clucas,N´Diaye,Markovič,Grosicki-Niasse,Hernandez.

Reagovat
HullCity

Nádherný zápas!!1.poločas tentokrát od nás fantastický,ano začátek rozpačitý,ale je nutné si uvědomit,že 1.branku jsme vstřelili my,i když neplatila.Po obdržené brance jsem ale svůj tým nepoznával.Jedna akce za druhou a zasloužené vedení 3:1.Sudí byli jako vždy proti,takže uznali gól z jasného ofsajdu,což ovlivnilo začátek 2.poločasu,ale i tak se ukázalo,že my si v PL zasloužíme být,zatímco Middlesbrough má kádr tak na Championship!!

Reagovat
Kornovec

byl si nekdy na zapase Hullu?

Reagovat
HullCity

Na cestu do Anglie nemám,chtěl jsem jet jak hráli proti Trenčínu,ale nevyšlo mi to s prací,takže asi tak...

Reagovat
Kornovec

ja totiz ted bydlim v Anglii, kousek od Hullu, ale na fotbal jsem se jeste nedostal a tuto sezonu uz jsem atraktivni soupere propasl. mozna maj v kvetnu Spurs, tak to by me zajimalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele