Premier League v kostce (31. kolo)

06.04.2017, 22:42, aktualizováno 06.04.2017, 22:42
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
To co provedl Marco Silva s Hull City, je jedním slovem paráda. Tigers hrají pohledný ofenzivní fotbal, co je však důležitější, jsou jako mávnutím kouzelného proutku o poznání organizovanější v defenzivě. Kdyby se tabulka Premier League začala počítat až od chvíle, kdy portugalský manažer svůj tým převzal (5. leden), byl by Hull aktuálně na čtvrté příčce.

A to už je poměrně solidní, ne? Včera si Tygři počíhali na Middlesbrough a roztrhali ho 4:2. Jen tak pro srovnání, Boro ve výše zmíněném období ani jednou nezvítězilo. Nováček soutěže na výhru čeká dlouhatánských 13 zápasů, během kterých vstřelili ubohých šest branek. Sestupová forma v celé nahotě. Jednou nohou v Championship je po prohře v Leicesteru i Sunderland.

Když už jsme u těch sérií, Manchester United vytvořil jednu z těch hořkosladkých. Rudí ďáblové sice onu hořkost porážky nepoznali už 20 utkání, rovnou polovinu ale zremizovali. A tak jsou na své letos oblíbené šesté příčce, za což ještě ke všemu vděčí až Ibrahimovićove proměněné penaltě z nastaveného času.

Co ale většinu z vás patrně zajímá víc, je boj o titul. Fanoušci Chelsea už málem předčasně slavili, jejich náskok byl dlouhé minuty zase desetibodový. Tottenham však v neskutečném závěru otočil zápas ve Swansea z 1:0 na 1:3 a triumf Blues nad Manchesterem City tak zůstal do značné míry povinným. Sezóna nekončí na žádné frontě, máme se pořád na co těšit!
Zápas 31. kola: Hull - Middlesbrough

A právě sestupové tahanice by mohly patřit k tomu nejpeprnějšímu. Předpokládejme, že Sunderland a Middlesbrough už se ze šlamastiky nevyhrabou (rovněž viz anketa). I když je "ve hře" jediný černý Petr, do bitvy jsou namočeny minimálně čtyři celky. Mezi osmnáctou Swansea a patnáctým West Hamem je pouze pětibodový rozdíl. Třináctý Bournemouth je pak "jen" sedm bodů nad sestupovým pásmem. A při trendu, který aktéři této tahanice nastavili, kdo ví, jak to všechno dopadne.

To jsem ale od rubriky Zápas kola odbočil, byť jen trošku. Velký krok k potenciálnímu udržení totiž udělali ve středu hráči Hullu, kteří přestříleli Middlesbrough 4:2. První gól přitom po super akci Traorého vstřelil Negredo, díky bleskovým odpovědím Markoviće a Niassého ovšem Tigers stav otočili. V barvách domácího celku se prosadili ještě Hernández a Maguire, takže De Roonova korigace byla hostům k ničemu.


Sestřih z Match of the Day od BBC a mnoho dalšího si můžete prohlédnout zde.
Gól 31. kola: Jamie Vardy

Minulé kolo mu tento primát těsně unikl, tentokrát už tak silnou konkurenci neměl. Jamie Vardy je v takřka "mistrovské" formě, sází gól za gólem a hlavně jeden hezčí než druhý. Albrightonův pas si na hranici vápna zpracoval pravou nohou a levačkou do míče neprodleně udeřil. Nádherná dělovka pak zaplula přesně pod břevno.


Zákrok 31. kola: Artur Boruc

Na první pohled ani nebylo poznat, že polský gólman vůbec zasáhl. Nathaniel Clyne se jednoduše opřel do balónu, který orazítkoval břevno. Opakovaný záběr ovšem odhalil, že Artur Boruc senzačním způsobem o letící merunu škrtnul konečny prstů, nebýt čehož by míč zaplul přesně pod víko. Fantastický zákrok.


Hráč 31. kola: Eden Hazard

Král driblingu s excelentním krytím balónu, to proto je tak těžké ho o něj připravit. Eden Hazard proti Manchesteru City znovu bavil stadion svými průniky a hbitými změnami směru - nebyl jich ale tolik jako obvykle. Snad proto, že si belgický křídelník šetřil síly ještě na dvě branky, jimiž důležitý zápas rozhodl. Nejdřív se z jedné opřel do přihrávky Azpilicuety, pak nadvakrát překonal Caballera ještě z pokutového kopu.



Břídil 31. kola: Ben Gibson

V letošní sezóně se mu velmi daří a uprostřed kádru mizerného Middlesbrough patří k zářivým výjimkám. V klíčové bitvě o záchranu v Hullu to byl ovšem právě Ben Gibson, kdo dvěma neobratnými zákroky vpustil Tigers do gólových šancí, a přímo tak dopustil obrat v utkání.


Hvězdy 31. kola dle WhoScored.com

1. Mesut Özil (Arsenal) - 9.17
- gól, asistence, 5 klíčových přihrávek, 3 úspěšné průniky, 2 přesné centry, 2 přerušené akce soupeře

2. Eden Hazard (Chelsea) - 8.71
- 2 góly, 4 střely, z toho 3 na bránu, 3 klíčové přihrávky, 3 úspěšné průniky, 4 přerušené akce soupeře

3. Nathan Redmond (Southampton) - 8.70
- gól, 4 střely, z toho 2 na bránu, 5 klíčových přihrávek, 2 úspěšné průniky, 94% úspěšnost přihrávek
Ideální sestava 31. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Mezi gólmany v týdnu nebyla zas až taková konkurence. Robles na Old Trafford chytil jen dvě střely a byť se jednou opravdu zaskvěl, Kasper Schmeichel byl pro Leicester ještě o něco důležitější. Dánský fotbalista roku zaúřadoval především proti Defoeově nájezdu z úhlu, lapil ale i další tři rány a měl hlavní podíl na čistém kontu proti Sunderlandu.

V obraně ideální sestavy se po delší době objevuje José Holebas, jenž mimo jiné čtyřmi přerušenými akcemi WBA pomohl Watfordu k vítězství a nule vzadu. Pravý kraj defenzivy obsadil Cedric Soares, autor jedné asistence Southamptonu v zápase na půdě ve formě hrajícího Crystal Palace.

Na pozici stopera se hlásil třeba i Gabriel, Robert Huth nebo duo z Burnley. O fous je však překonal Phil Jagielka, který prakticky celý zápas výtečně řídil obranu Evertonu proti Manchesteru United. Navíc vstřelil De Geovi pěkný gól. Totéž platí o Harrym Maguireovi, jenž navíc kromě gólu založil parádním pasem další branku.

Ještě větší výběr byl v záložní řadě. Zahrál Marković, excelentní byl Marc Albrighton a dost dobře se ukázal i George Boyd. Křídelní prostor každopádně nejlépe brousil Eden Hazard, hráč kola. Nathan Redmond dal o gól míň, ale měl prsty i v další brance a celý zápas šikanoval obranu Eagles.

Uprostřed pole by nominaci zasloužil Christian Eriksen, ale jen v týmu Tottenhamu byl o něco lepší Dele Alli. Mladý záložník dal už svůj patnáctý gól sezóny a právě Eriksena vypustil v honbě za jeho brankou. Parádní zápas, světe div se, odehrál Mesut Özil, jenž řídil výhru Arsenalu gólem, asistencí a třeba pěti vytvořenými šancemi.

Watfordu se vyplácí hostování M’Bayeho Nianga, který umí zahrát na hrotu i na levém křídle. V utkání s West Bromwichem kraloval, dal krásný gól a druhý Deeneymu připravil parádní asistencí. Ještě větší parádu vystřihl Jamie Vardy, jenž opět neúnavně bojoval na hrotu Foxes a dal vskutku krásnou branku.
Statistické okénko 31. kola

- 40 zápasů a déle než 3 rokyMarco Silva neprohrál domácí ligový zápas; v Estorilu, Sportingu, Olympiacosu a nyní v Hullu má z těchto klání bilanci 33 výher a 7 remíz (v Hullu 5 výher a 1 remíza)

- Leicester dokázal vyhrát 5 zápasů v řadě bezprostředně poté, co 5 zápasů v řadě prohrál; tohle se v historii Premier League povedlo už jen jedinému týmu (Tottenham v roce 2004)

- kolem Arsena Wengera se v posledních týdnech rozpoutala hotová štvanice, francouzský manažer však mezitím stihl vyhrát už svůj 450. zápas v Premier League

- od chvíle, kdy byl Mauricio Pochettino jmenován do pozice manažera Tottenhamu, získali Spurs 53 bodů z nepříznivého stavu; o 13 víc než jakýkoli jiný tým

- Sunderland po další prohře už prakticky sestoupil, tragický je především v ofenzivě; Black Cats nedali gól už šest zápasů, což se jim stalo naposled v říjnu 1981
Nejvtipnější momenty 31. kola

1. Corner. Of. The. Year.


2. Theatre of draws

3. Klopp málem "nevrhal" jen zlostné pohledy...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (181)

Přidat komentář
Busby babes

Jags dal sice gol, ale Bailly byl imho v tom zapase lepsi.

Kazdopadne Theathe of draws pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Marco Silva je jeden z vyhozených manažerů Olympiakosu v poslední době nebo z tama odešel dobrovolně?

Reagovat
cr7sux

Rezignoval z osobnich duvodu

Reagovat
RKBoy

Eden najlepší hráč PL, momentálne jediný kto sa aspon ako tak približuje Messimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
jk

Reagovat
kvasha16

tak v driblingu urcite, ale futbal neni len o tom no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Heskey

Reagovat
smazaný uživatel

vejskove?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi hrac PL mozna jo, Messi ale porad o level vejs

Reagovat
RKBoy

to je jasné.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

Není ani nejlepší hráč Chelsea.

Reagovat
lenckoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Kanté

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hokaido

Kanté

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

prvni gol mu zaridil Kompany, druhej penalta s obrovskym stestim a delate z nej dovi co...

Reagovat
RKBoy

píšem o jeho sezone ako celku, nie jednom zápase.

Reagovat
Rezan

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Bayern +

Reagovat
RKBoy

vačšinna psmievačkov z hnoja menom Tottenham a srandy menom Real,aké šokujúce.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavé, že vedenie West Hamu ešte nepanikári a neodvolalo trénera. 5 prehier v rade, veľmi blízko 18. miestu.

Reagovat
Kily

nemůžou, ještě nebyl článek o tom, že vedení má v Biliće stále důvěru

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
kvasha16

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď im zostane čierny peter keď už Swansea je znova sympatická s britom na lavičke.

Reagovat
Miguel19

Kdo má nejvíc nominací do sestavy kola?

Reagovat
Usty

Eden

Reagovat
Spalovač šancí

Toto se líbí uživatelům Ultras Slavia ...

Reagovat
Miguel19

Král

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Kdyby to někoho zajímalo víc, tak takhle:

7 - Hazard

6 - Coutinho

5 - De Bruyne, Ibrahimović, Pogba, Reid

4 - deset hráčů

Reagovat
Ondiis

Ten Reid

Reagovat
13

Mě poměrně překvapilo, že tam je Ozil poprvé a dále bych čekal, že bude Alexis jeden z nejlepších v celkovém počtu.

Reagovat
Usty

Alexis byl třikrát, ale hned dvakrát byl hráčem kola. To tak nějak odpovídá, on byl na podzim s Costou (taky jen 3x btw) nejlepší v lize, ale pak se mírně svezl s tou krizí Arsenalu... Často dával góly a asistence v zápasech, kdy nevyhráli, občas taky znevážil branky špatnou hrou (třeba s Hullem).

Reagovat
Zark

vypadá jak jim carrey

Reagovat
Spalovač šancí

Spíš jak Marco Silva

Reagovat
Zark

ten vypadá úplně jinak

Reagovat
smazaný uživatel

League games since last scored 5+ times:

Arsenal - 14

Spurs - 15

Chelsea - 19

Liverpool - 20

Man City - 59

Man United - 142

Reagovat
Busby babes

Pocet trofeji v tom samem obdobi: United 3 - Tottenham 0.

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsi mi to natřel, božínku, to nepřežiju

Reagovat
Busby babes

no asi podobne jako ty predtim nam. nesmyslna statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimave na ni je, ze north west je horsi nez London i v necem takovem. A taky to, ze City uz tak dlouho nikomu nepridelili

Reagovat
Busby babes

tak si spocitej pocet titulu londyna a manchesteru v poslednich letech. nejsem si jistej, jestli je fakt horsi. to ze nikomu nedas bura neznamena vubec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže tady jde spíš o současný stav, protože 4 z 6 toho dosáhli tuto sezonu, takže tituly z posledních pár let se toho moc netýkají, navíc, když naposled vyhrálo titul city, tak v tom roce bůra dalo, což platí i o united , myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje

Reagovat
Busby babes

sorry, ale ta korelace tam bude velmi mala pokud nejaka.

v letosni sezone 5 a vice golu:

Liverpool 5:1 s Hullem

Bournemouth 6:0 s Hullem

Chelsea 5:0 s Evertonem

Liverpool 6:1 s Watfordem

Swansea 5:4 s CP

Tottac 5:0 se Swansea

Arsenal 1:5 s WHU

Everton 6:3 s Bournemouthem

A to je vsechno. dle tebe je tam korelace. pokud by byla, musel by byt prvni Liverpool a ne chelsea.

V nasi posledni mistrovske sezone jsme 5 golu dali jednou. v poslednim zapase, kterej skoncil 5:5.

Reagovat
smazaný uživatel

hodnotíš jiný jev, ale oceňuji tvoji námahu

Reagovat
Busby babes

"myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje"

tak to mi vysvetli jakej jinej jev hodnotim.... zadna korelace mezi mistem v anglii a vstrelenim 5+ golu v jednom zapase proste neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

několik posledních sezon mistr anglie vstřelil alespoň v jednom zápase pl pět a více gólů, nepoužívej slovo korelace, pokud nerozumíš slovu jev a nedokážeš sestavit hypotézu mně je to jedno, ale lidi se ti budou smát.

Napadlo by tě to, kdybys nebyl zaslepen klubismem a nechtěl obhajovat něco, co sám kritizuješ...

Reagovat
Busby babes

co znamena slovo korelace vim. ale taky vim, co je falesna korelace. to ze das pet golu v zapase proste nema zadnej vliv na to, jestli vyhrajes ligu nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

pořád mluvíš o úplně jiném jevu, ve svý hlavě sis zkonstruoval myšlenku, která z mého příspěvku nevyplývá a tu se snažíš vyvracet...kdybys věděl, co je korelace, tak bys nemohl napsat: "to ze das pet golu v zapase proste nema zadnej VLIV na to, jestli vyhrajes ligu nebo ne."

stejně dobře to dokládá tohle:

"Liverpool 5:1 s Hullem

Bournemouth 6:0 s Hullem

Chelsea 5:0 s Evertonem

Liverpool 6:1 s Watfordem

Swansea 5:4 s CP

Tottac 5:0 se Swansea

Arsenal 1:5 s WHU

Everton 6:3 s Bournemouthem

A to je vsechno. dle tebe je tam korelace. pokud by byla, musel by byt prvni Liverpool a ne chelsea."

snažíš se vyvracet hypotézu: kdo dá vícekrát 5 gólů vyhraje ligu. To se ti samozřejmě podaří a libuješ si, jak si mi to nandal, jenomže já takovou hypotézu vůbec neměl, ani jsem jí tady nepropagoval.

Reagovat
Busby babes

"myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje"

no, neexistuje. korelace znamena vysvetli nejaky jev A pomoci vstupnich parametru B, C, D a nakolik tyto parametry vysvetluji vysledny jev A.

A vsitenim 5golu opravdu nevysvetli to, ze tym vyhraje mistra ani z procenta. tudiz je to uplnej nesmysl. pokud by tam nejaka vyznamna korelace byla, pak by ted ligu vedl nekdo jiny nez Chelsea.

Opacne, pokud by tam korelace byla, pak by to znamenalo, ze pokud tym nedokaze v prubehu sezony nejakemu souperi vstrelit 5 branek, pak by vyznamne mely klesnout jeho sance na to, ze vyhraje titul. Coz je ocividne nesmysl.

ale samozrejme, pokud ses schopnej takovej model sestavit, tak si ho rad prohlednu.

Reagovat
smazaný uživatel

Korelace hlavne urcuje spojitost, nebo zavislost 2 jevu, nikoli kauzalitu.

Jednoduse: poslednich 5 let dal mistr anglie vice nez 5 golu alespon v 1 zapase ve 4 pripadech, tzn. v 80% pripadu tam asociace, cili spojitost je.

Muzeme samozrejme diskutovat nad silou testu, ktera bude velmi slaba, ale pocet sezon vychazi z toho, ze jsme se od zacatku bavili o horizontu 142 zapasu. Z hledisk takhle kratkeho casoveho useku statistika vypovida o tom, ze pokud je nejaky tym dost silny na to, aby vyhral ligu, tak je s 80% pravdepodobnosti dost silny na to, aby dal bura, coz znamena, ze mezi jevem A a jevem B je korelace Samozrejme netvrdim, ze ligu nemuze vyhrat tym, ktery neda 5 golu.

Reagovat
Busby babes

ne, spojitost tam neni. btw. ted si tu spojitost obratil. na zacatku si tvrdi, ze pokud je tym silny dost na to aby dal 5 golu v zapase, muze vyhrat ligu. ted uz to rikas opacne. coz nenit o same.

Reagovat
smazaný uživatel

spojitost je tam z 80%, což netvrdim já, ale statistika.

tvrdím od začátku jedno a to samé a dokonce to formuluji celou dobu stejně.

"pokud je tym silny dost na to aby dal 5 golu v zapase, muze vyhrat ligu" jsem nikde netvrdil a můžeš si to snadno ověřit výš, kde jsem tě navíc upozorňoval, že si vykládáš moje slova předpojatě a významově nesprávně. Nechci se tu zbytečně hádat, když to navíc neumíš; mohl jsi hned na začátku napadnout hladinu významnosti, což by byla pro tebe mnohem lepší pozice. pokud se chceš dohadovat na poli formální logiky, tak ta, za použití statistiky, dokazuje moje tvrzení a je to velmi snadno exaktně ověřitelné jednoduchou algebrou a analýzou několika málo vstupních dat. Myslim, že sem nějací statistici chodí, tak jim to hoď na ověření, jestli nevěříš mně a tvým početním schopnostem.

Reagovat
Busby babes

"pokud je tym silny dost na to aby dal 5 golu v zapase, muze vyhrat ligu"

ok, takze Bournemouth muze vyhrat ligu.

no ja jsem tu statistiku vystudoval. proto rikam od zacatku, ze prave ta hladina vyznamnosti bude nicotna a vubec cela ta korelace bude nicotna v nejakem relevantnim modelu. tudiz zaver by byl, ze tam korelace neni.

pletes si korelaci a nejakej trend, kterej je v obou pripadech poodbnej, ale souvislost mezi nima neni. Tech regresnich analyz jsem par udelal. Klicove slovo: zdanliva/falesna korelace. Nejcasteji se jako priklad uvadi pocet narozenych chlapcu a pocet capu, oboje stoupa, presto souvislost tam asi nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

"pokud je tym silny dost na to aby dal 5 golu v zapase, muze vyhrat ligu" jsi ale napsal ty, já to netvrdím ani v jednom příspěvku, kromě toho, kde tě cituji

jev A(vyhraje ligu) současně s jevem B(dá 5 gólů) 80%případů, ale sám upozorňuju, že je to málo let, protože se o 142 kolech. Stejně si troufnu tvrdit, že příští mistr po čelzí, které se to letos už povedlo, taky dá 5 s dost vysokou pravděpodobností. To platí i pro Francii, Německo, Portugalsko, Španělsko, Holandsko atd. A to z několika důvodů:

1)zvyšuje se tlak na útočení a hlavně góly

2)ligy vyhrávají v současné době převážně velkokluby

3)existuje konkurence, takže velkoklub musí být v dobrém rozpoložení aby vyhrál(anglie obzvlášť), pokud je velkoklub v dobrém rozpoložení, tak bůra daj jako hovno když je den.

prostě jev A se nebude vyskytovat často bez jevu B, čili spolu korelují.

jo a capi a chlapci, to je hlavně snaha se zviditelnit zúžením pojmu. Kdyby, Mathews a podobní, byli počítač, měl k dispozici pouze definovanou korelaci a ve vstupních datech jenom počet čápů a počet chlapců, bez jakýkoli informace o lidstvu, nebo čemkoli jiným

tak by posoudil, že korelují.

Reagovat
Busby babes

ok.

jak jsem psal, celou dobu mi jde o tohle: " myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje" no, neexistuje.

A ne, cela ta tva argumentace stoji na tom, ze je nejaka spojitost mezi vstrelenim 5golu a mistrem. neni. 5+ golu dal v jednom zapase i Bournemouth. co z toho plyne? vubec nic, jen ze meli dobrej den a souper naopak spatnej.

No jenze to same delas ty. beres dva jevy, ktere na sebe nemaji nijak zasadni vliv, jen se oba pohybuji ve stejnem trendu a delas z toho zaver o souvislosti. Jak rikam, najdi si pojem falesna nebo zdanliva korelace.

Reagovat
smazaný uživatel

tak si to kolečko dáme ještě jednou

Netvrdim, že vsítěním pěti gólů jsi uschopněn vyhrát ligu, to by byl popis kauzality a nikoli korelace.

Tvrdim, že posledních 5 let je souvislost taková, že tým, který vyhraje ligu, obvykle na své cestě vstřelí 5 gólů. Pokud tvrdíš, že je to náhoda, musíš to podložit něčim víc, než neustálým opakováním sloganu: "no, neni, no ne." Zatim se pohybuješ jen na poli svého pocitu. A bournemouth do vstupních dat nepatří, protože se nestal v posledních 5 letech mistrem. Pořád prostě mluvíš o něčem jiném, než já.

Beru 2 jevy, které za posledních 5 let spolu souvisí, protože se objevují spolu, což je samo o sobě souvislost.

Pokud se 2 jevy pohybují ve stejném trendu díky totožným příčinám, tak se zcela nepochybně nejedná a zdánlivou korelaci. Ty příčiny máš vypsaný vejš.

Mimochodem čápi indikují lepší životní prostředí; lidé jsou v takových místech optimističtější; optimističtější lidé více plodí děti.

Vidět čápa znamená vzpomenout si na šukání( pokud se snažíš o dítě)-> korelace mezi narozením a výskytem čápa.

Všimni si, že se nikde nevyjadřuju k tomu, jak je silná, nebo slabá, jenom, že existuje.

Reagovat
Busby babes

uz me to nebavi. porad to vysvetlujes uplne spatne

"Tvrdim, že posledních 5 let je souvislost taková, že tým, který vyhraje ligu, obvykle na své cestě vstřelí 5 gólů."

vs

" myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje"

pokud tam nevidis dost zasadni rozdil, tak je to tezke. ale ty dva jevy spolu proste nesouvisi. a ty tvrdis ze ano.

ad capi, snad jen loooooooooooooooooooooool. protoze pokud ses tu uz ohanel statistickou vyznamnosti a silou testu, tak bys aspon mohl vedet, jak se tyhle veci interpretujou. pokud je to fakt hodne nizky cislo,c oz tady bude a to jak logicky (kdyz vidis capa, tak si udelas deti... looooooool) tak proste i ciselne ti vyjde neco nicotneho, tak zaver je: zadna souvislost.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně něco, na čem se shodneme takže už jen poslední příspěvek.

" myslím, že nějaká korelace mezi mistrem anglie a vsítěním pětky v téže sezoně posledních pár let existuje" tvoje interpretace té věty, tedy, že liverpool by měl vyhrát ligu, protože jich dal nejvíc, nebo, že bournemouth může vyhrát, protože se mu to povedlo, je podle mě zavádějící a hodnotí něco jiného.

ad čápi mi šlo spíš o to životní prostředí, šukání a čápi je samozřejmě zanedbatelná okolnost, (ačkoli ne pro rodiče, kterým se to stalo,) a hodil sem jí tam spíš jako vtipnou upomínku na filozofickou diskuzi, zda je vše dílem náhody, nebo vše souvisí se vším. Předpokládám ale, že ta diskuze kolem celého problému čápů je prostě vyvolaná hlavně kvůli bonifikaci a impaktu, jakkoli ti to přijde směšné.

Ačkoli s tim nesouhlasíš, myslím, že se dá očekávat, že příštích 5 mistrů PL častěji 5 gólů za sezonu vstřelí, než nevstřelí. Nicméně to se dozvíme až v době, kdy už si nic z tohoto nebudeme pamatovat.

Reagovat
Busby babes

ok.

Reagovat
Mastný Chobot

bojuj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
t0mmy33MCFC

no to cislo u City se mi taky vubec nelibi.. pod Pellem a Mancinim byly pravidelne 5,6, jednou 7 golu... a nejvetsi utocny master Pep jak vsude pisou toho neni schopnej Protoze ho nezajimaji goly, ale drzeni mice... se divim ze po Chelsea zas nerikal jak je strasne spokojenej a jak to byl nejlepsi den jeho zivota.. protoze sme Chelsea znicili, akorat oni dali vic golu

Reagovat
Hokaido
Reagovat
Frony

Břídil kola jednoznačně Atkinson..

Reagovat
Mastný Chobot

Koscielny a Giroud do Marseille?

vám to musí jebať, chalani

Reagovat
Miguel19

Však mají nový pracovní dokumenty

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mastný Chobot

dopiči

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Bohužel není šance,že by po sezoně,ať pro nás dopadne jakkoli,Marco Silva zůstal.Je vážně skvělý,vždyť pod ním jsou schopni zahrát skvěle odepsaní hráči jako Markovič,Niasse nebo Ranocchia.Maguire si podle mnohých zasluhuje pozvánku do repre,alespoň na takový ty zápasy proti Litvě,Slovákům a podobným šmatlákům.

Reagovat
blade115

Proč by neměl zůstat?

Reagovat
HullCity

Půjdou po něm lepší týmy...West Ham by mohl,portugalské top kluby,nebo jiné zahraniční kluby.Nebudu se nijak rozepisovat.Klubů,co jsou lepší jak my je celkem hodně...

Reagovat
Usty

Ale prachy. Podle mě určitě zůstane, pokud se udržíte.

Reagovat
blade115

Nesmysl, snad nikdo by nevyměnil PL za portugalskou ligu a West Ham dost možná spadne. Pokud se zachráníte, zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalec podla teba uprednostni Hull za top portugalsky klub? To si myslim ze sa rozhodne jednoznacne inak.

Reagovat
fenixLFC

pretoze hull je odpad a evidentne ma na viac

Reagovat
HullCity

Ale tak na vás to stačilo,pamatuješ ne 2:0?

Reagovat
fenixLFC

skoda (teda vlastne ani nie) ze to nestaci na ligu no

Reagovat
HullCity

No,co nastoupil Silva,tak jsme 4.nejlepší klub v PL se 17 body tak ti nevím,ale celkem stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tu poslednu poznamku si si mohol odpustiť, neviem prečo podpichuješ. Hullu inak prajem zachranu.

Reagovat
fenixLFC

on uz taky je, proste tam podobny dodatok musi dat vzdy

Reagovat
SunFells

Sestava kola - Mesut 1, vážně?

Reagovat
Wat

Taky mě to při prvním pohledu zarazilo.

Reagovat
Nikikrew

na tuto kocku som bol zvedavy. Vedel som, ze Mesut zatial nemal ani jednu nominaciu aj ked tne prvy polrok mal docela dobry. Aspon teda, ze sa tam toto kolo konecne vosiel

Reagovat
SunFells

V Říjnu (tuším že tehdy) válel fakt výrazně no.

Reagovat
Usty

Vzpomínám si, že byl hodně blízko snad v 6. a 14. kole, ale z AM tam byl vždycky někdo o ždibet lepší, a tak se tam nevešel. Ale nějaký honorable mentions určitě má

Reagovat
Usty

Taky mě to zaskočilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

dôkaz ze je to najvyhypovanejsi hráč v súčasnej PL. Celú sezónu neurobil žiaden rozdiel a v každom ťažkom zápase sa len strapnil a ešte chce väčší plat...kopol by som ho do hlavy kebyže som Wenger.

Reagovat
SunFells

whoscored sestavy moc nedokazují, není to však největší chujovina, co jsi napsal.

Reagovat
Usty

haha. ha.

Reagovat
norton

dôkaz jak kokot

Reagovat
smazaný uživatel

wtf vzdyt jednu dobu si to daval neskutecne...nejvic vyhapovej je mahrez, one season star

Reagovat
Usty

Ten mimochodem nebyl ani jednou.

Reagovat
13

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jednu polku sezóny si to za afc dával neskutočne a to je dosť málo na to akú má reputáciu. Veľa ľudí ho radi ku najlepším záložníkom ligy a pritom za sezónu mal 3 top zápasy, ináč zbytok ťažký priemer prinajlepšom.

Reagovat
Hachim Mastour

No player has assisted more goals (39) or created more chances (360) than Mesut Özil since he arrived in the Premier League. Standard.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Lacko_Boh

jak to stíhajú tí kluci sledovať všetko, čo ? Košice, United, Juventus a ešte aj každý zapas Arsenalu. Cením. A že doba polyhistorov je preč.

Reagovat
SunFells

Doba je zlá Laco

Reagovat
FUnk

je to moc?

Reagovat
SunFells

Sestavy kola jsou moc

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
13

Reagovat
Thelvin

Reagovat
Bakary3

Ten Maguire je zajimavy hrac...

Jak ted psali o zajmu Marseille o Kostu a Girouda... Mozna bych se tomu nebranil, vzit Maguira a dobryho utocnika a mohl by to byt jackpot, predpokladam, ze Marseille dobre zaplati. (ikdyz by me to trochu mrzelo, ale mladsi a lepsi nebudou...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatne zapasy som nevidel, ale Naughton zahral parádny zápas. Kým sa nezranil, tak nás kúpal neskutočne.

Reagovat
FUnk

protože byl davies tak slaby..

Reagovat
Gareth Bale 11

Tak tak, tam to bylo hlavně tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle fotky vypada jak Holoubek

Reagovat
Fairplay

Můžu se zeptat, zákulisí, soc. sítě a tak mimo Chelsea nesleduju. Proč tu všichni tak nadávají na Alliho? Vede taky Facebook ve stylu Egona Vůcha?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem stih zachytit od místních, tak je to prej simulant a zákeřňák.

Reagovat
smazaný uživatel

závist

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřekl. Je to blb, ale závistivý nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na hristi se chova jako svine. Diving, provokace, ostre fauly, zmrdovinky. Do toho ti nasadi dvoje housle a mas chut ho zabit. On je podle me v beznem zivote v pohode typek, na videich s treninku vypada jako takovy smisek, sama prca, zadny nafrnenec. Ale jak dojde na zapas, tak je jak v jinem svete a to nejen smerem k souperi , ale i k spoluhracum, vzteka se, kazdeho jebe kdyz nedostane prihravku. Ale jako kazdy trener by za takoveho jrace vrazdil. Takova nase odmocnina z Costy co se cuntovstvi tyce a mocnina co se tyce fotbalovosti.

Reagovat
SunFells
Reagovat
SunFells

Ale taky mi jinak přijde v pohodě, je asi prostě jen dětinsky soutěživý.

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Hokaido

OT: Jankosearch nefunguje. Nedávno tu byla diskuze o mobilech, neví pls někdo kde to bylo?

Reagovat
Hokaido

Díky.

Reagovat
Cipinho

Ten Maguire se mi v nominaci moc nepozdává. Sice da gol a na další nahrál, ale zase dostali dva goly od nejhůře střílejícího týmu s nejhorší formou.

Reagovat
Usty

To máš sice pravdu, ale první gól byla starost spíš krajních beků a druhej byl z jasnýho ofsajdu... Maguire měl výraznej podíl na výhře

Reagovat
Cipinho

Děkuji za upřesněni, utkání jsem neviděl, tak se rád nechám poučit

Reagovat
Usty

Mrkni na sestřih tady v článku, Hull - Boro byl zápas kola

Reagovat
Hokaido

http://i.imgur.com/brpE1Dg.jpg

Spurs fakt klobouček. Jsem zvědavý, jestli to dokáží udržet nějak dlouhodobě, protože mi to přijde úplně nereálný.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool a Man United tam je mi fakt zahadou, za co tem sracum cpou takove prachy. A do budoucna to udrzime jen v pripade, ze ten tym nenaplni svuj potencial, ti tahouni se rozutecou za lepsimi penezi a uspechy a spurs budou platit 100k/week zase novym nadejim. Ted by ale nemelo byt uplne aktualni nejake navysovani, protoze vsichni jsou pod novyma kontraktama do roku 2020-2022. Jen o Tobym jsem slysel, ze chce vylepsit plat na uroven Kane a Llorise, ale zrovna u nej bych v tom nevidel problem a klidne mu to dal.

Reagovat
Miguel19

Liverpool je tam hlavně díky velkému počtu zaměstnanců. Kdyby se počítaly jenom platy hráčů, tak by asi tak vysoko nebyli..

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči klubu zarábajú oveľa viac peňazí z reklám než v minulosti takže dostávajú aj oveľa väčšie platy a tiež United a pool nemajú pravidelne LM, takže ak chcú svojich naj hráčov udržať musia preplacat

Reagovat
13

Jako by jí ti Spurs měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáčci, vy jim vlastně musíte platit tolik, protože vás zatlačil váš ekonomický úspěch do kouta. Ale dyť jo, máte ty prachy, tak jim je dejte, Porshe taky vyplatilo odměny když zbylo, proč by si to měli amíci narvat do kapes.

Reagovat
Lacko_Boh

S tym porše vo co go?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, já to nějak extra nesledoval, ale proběhlo novinama, že měli za loňský rok super zisk, tak vyplatili všem zaměstnancům plošnou prémii cca 10 000€ na hlavu od ředitelů a manažerů až po uklízečky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Lacko_Boh

ďakujem. Pekné od nich. Zato tuším vo VW prišli dvaja chlapi po party s opicou do fabriky, za pasom im prišlo zle a musela sa kvoli nim stopnúř výroba. Niečo okolo 800-1000aut. Dostali padáka a musia zaplatiť niekoľko milionovú škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak VW vlastní i Porshe, že jo. Ale tak výroba těch dvou automobilek je tím nepoměřitelným nákladem o dost jiná a tím i politika trestů a odměn. Na některé pozice se prostě s opicí nechodí, u doktora nebo řidiče autobusu bys to taky neocenil.

Reagovat
Lacko_Boh

nesudil som

Reagovat
Busby babes

to se mi moc nechce verit. automobilky s necim takovym pocitaj. nemuzou mit vyrobu nastavenou tak, ze kdyz jim vypadne jeden clovek, tak se zastavi vyroba.

Reagovat
Lacko_Boh

je veľmi pravdepodobné že to mám z nejakej zahraničnej verzie refresheru. Takže na 50% bs. Skusim dohladat, ze si to ty.

Reagovat
Busby babes

nemusis.

Reagovat
smazaný uživatel

Břídil tohodle kola je podle mě Klopp...těhle ztrát se sráčema už bylo moc a tyhle -2b jdou podle mě jednoznačně na jeho vrub, prokaučovanej zápas

Reagovat
Snatus

Konečně se Hazard probudil z letargie

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

uuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj

Reagovat
smazaný uživatel

Počítám správně, že ta výhra mohla být 3 mega ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole ale vsadit 1000€ na kurz 113, to asi musíš mít těch eurotisícovek trochu víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, ale stejně... přijít o 3 mega dost možná jen kvůli neschopnosti sudího .

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, to už je risk sportovního sázení. Někdo jiný určitě vsadil under a ticket mu to zachránilo. Já bych si šel potom rozbít koleno pantokem a proto radši nesázím

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Faberegas je najproduktivnejsi hrac v lige, ak sa produktivita rozpocita na minuty, alebo je na tom niekto lepsie?

Reagovat
SunFells

Je na tom přinejmenším Giroud lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele