31. kolo
04.04.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Sunderland AFC 2:0

Pět zápasů, pět vítězství. A postup v Lize mistrů k tomu, jen tak mimochodem. Craig Shakespeare udělal z Leicesteru nezastavitelný stroj, který díky excelentní Albrightonově produkci zdolal i Sunderland. Pod tím se naopak láme větev, David Moyes je na vyhození a Defoe a spol. po dlouhých 36 letech nedokázali skórovat šestkrát za sebou. Po gólech Slimaniho a Vardyho vyhrál Leicester 2:0

Ještě na okraj - Leicester zkompletoval pět vítězství neprodleně poté, co si protrpěl naopak pět porážek v řadě. Tohle se v historii Premier League povedlo jedinému týmu, a to Tottenhamu v roce 2004.

Už po dvou minutách byl blízko první branky Okazaki, jemuž gólovku předložil Gray, ale výsledná rána těsně minula bližší tyč Pickfordovy svatyně. Po čtvrthodině hry už mladý reprezentační gólman musel natáhnout všechny své centimetry, aby zpod břevna vytáhl Huthovu hlavičku.

Ani Kasper Schmeichel ale nedostal šanci nechat své kvality ležet ladem. Ještě před pauzou zlikvidoval samostatný únik Defoea, byť postupoval z úhlu. A než se na trávník dostali všichni náhradníci při poločasové pauze, zaskvěl se ještě jeho kolega na druhé straně, když mírným dotekem vychýlil mimo tři tyče krásnou Grayovu ránu.

Po změně stran byl Sunderland překvapivě aktivnější, zatlačil šampiona na jeho vlastní polovinu a jako první taky nebezpečně zahrozil. Larssonovu ránu zpoza vápna ale Schmeichel poměrně bez potíží sebral v náručí. Švédský záložník měl o chvíli později nadějnou možnost z přímého kopu, ale trestuhodně míč poslal nad branku.

A mohl toho brzy litovat. Craig Shakespeare poslal na plac uzdraveného Marca Albrightona, spolu s ním i Islama Slimaniho. A právě tahle dvojka zápas rozhodla. Anglický záložník poslal do šestnáctky podle svého zvyku parádní centr a alžírský hroťák do něj - též podle svého zvyku - dokonale trknul.

Pickford kapituloval a brzy se dočkal přídavku. Albrighton dovršil své dokonalé cameo, obral na půli hřiště Jonese a už se jal s míčem k brance Sunderlandu. Přihrál ho do vápna Jamiemu Vardymu a ten se stejně jako o víkendu úžasně trefil. Mackems to mrzelo o to víc, že těsně předtím Anichebe nastřelil tyčku. David Moyes nevěřícně kroutil hlavou. Naposled?

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele