31. kolo
04.04.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Stoke City 1:0

Burnley zvládlo lépe souboj s konkurenčním Stoke a po výhře 1:0 získalo velmi důležité tři body v boji o záchranu, v tabulce Premier League se posunulo na dvanáctou pozici s pětatřiceti body a na osmnáctou sestupovou pozici Hullu má momentálně slušný osmibodový náskok. Hosté jsou po neúspěchu na jedenáctém místě se šestatřiceti body a na ligové scéně prohráli potřetí v řadě. O jediný gól se po necelé hodině postaral George Boyd.

Utkání rozhodně nebylo po divácké stránce nijak atraktivní, celkově bylo k vidění jen pět střel přímo na branku. V permanenci byly obě defenzívy, které pracovaly na sto procent a nedělaly téměř žádné chyby. První větší příležitost se urodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se po pasu z pravého křídla probojoval k hlavičce obránce Mee, ovšem jeho pokus u vzdálenější tyče zkrotil bez větších potíží brankář Grant.

Až do konce prvního poločasu chybovaly oba celky v rozehrávce a jejich útoky neměly potřebný účinek. Domácí rozhodli o svém vítězství z ničeho nic v 58. minutě, podruhé v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže skóroval jednatřicetiletý skotský záložník Boyd. Ten využil skvělého sóla Hendricka na levé straně a následné vodorovné přihrávky do středu pokutového území, odkud z první vypálil přímo k pravé tyči, Grant se natahoval marně.

Burnley působilo od tohoto momentu sebevědomým dojmem, hosté hrozili převážně z větší vzdálenosti a gólmana Heatona vážněji neohrožovali. V 64. minutě mohl přidat gólovou pojistku Hendrick, jehož nenápadná střela z pravé strany hned několikrát změnila směr, pohyblivý Grant ale dokázal zkrotit balón v rukavicích. S přibývajícím časem začalo Stoke více riskovat a častěji se usazovalo na útočné polovině, jenže do zakončení se nedostávalo.

V samém závěru se přitvrdilo na obou stranách, výsledek úterního střetnutí se neměnil. FC již v sobotu zavítá na půdu předposledního celku tabulky z Middlesbrough a určitě bude chtít bodovat, Stoke se pokusí napravit nepříliš úspěšné období z poslední doby doma proti vysoce favorizovanému Liverpoolu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele