Premier League - souhrn 30. kola: West Ham se posunul na čtvrtou příčku

03.04.2021, 15:27, aktualizováno 05.04.2021, 23:12
Komentáře a souhrny
Jarrod Bowen (© AFP)
Manchester City je znovu o něco blíže k titulu, tentokráte si poradil s Leicesterem. Manchesteru United se povedlo otočit zápas s Brightonem. Třicáté kolo začalo překvapivou porážkou Chelsea s West Bromem, čehož využil West Ham, který v pondělní dohrávce zdolal Wolves a posunul se na čtvrtou příčku. Arsenal nestačil na Liverpool, naopak zaváhal Everton...

Wolverhampton Wanderers - West Ham United 2:3

05.04.2021 21:15

Góly: 44. Leander Dendoncker, 68. Fábio Silva - 6. Jesse Lingard, 14. Pablo Fornals, 38. Jarrod Bowen

Pondělní dohrávka třicátého kola mezi Wolverhamptonem a West Hamem přinesla atraktivní pětigólovou přestřelku, která nakonec vyzněla lépe pro hostující tým. Svěřenci Davida Moyese vydřeli na stadionu Molineux výhru 3:2, díky níž poskočili na čtvrté místo a mohou tak nadále směle snít o kvalifikaci do Ligy mistrů.

Díky ztrátám nejednoho z přímých protivníků v ligové tabulce měli hosté jedinečnou příležitost přilepšit si v boji o milionářskou soutěž, a to se jim skutečně podařilo. Stejně jako v předešlém zápase s Arsenalem se West Ham perfektním nástupem do utkání ujal již po osmatřiceti minutách hry luxusního vedení 3:0 a stejně jako v zápase s Arsenalem se ve zbytku utkání ještě museli o svůj tříbodový zisk obávat. Wolves však po trefách Dendonckera se Silvou své zmrtvýchvstání třetím gólem nedokonali. Zatímco West Ham je čtvrtý těsně před Liverpoolem, Tottenhamem a Chelsea, Wolverhampton zůstává čtrnáctý.

Největším tahounem West Hamu je od svého lednového příchodu na hostování Jesse Lingard a anglický reprezentant svou fazonu potvrdil i v pondělí po pouhých pěti minutách hry. Jeho parádní únik z vlastní poloviny hřiště nedokázal zastavit ani Romain Saiss ani vyběhnuvší brankář Rui Patrício a West Ham se ujal brzkého vedení. Osm minut nato bylo pro domácí ještě hůře, neboť Lingard i nadále zůstával při chuti. Kmenový záložník Manchesteru United se tentokráte pasoval do role tvůrce gólové akce, když šikovně udržel míč na hřišti, posunul jej pro nabíhajícího Masuakua a ten svým centrem vybídl k přesnému zakončení k tyči Pabla Fornalse.

Excelentní průběh zápasu z pohledu hostí po půlhodině hry pokazilo jen zranění klíčového útočníka Michaila Antonia, jenž musel kvůli svalovým potížím předčasně vystřídat. Ani to ale s "Kladiváři" nezamávalo a v 38. minutě skórovali do třetice. Právě Antoniův náhradník Jarrod Bowen se ocitl na konci další Lingardem vedené akce a pouhé dvě minuty po svém nástupu na trávník se zapsal na střeleckou listinu.

Hosté jako by se však nepoučili ze zmíněného střetnutí s Arsenalem a ještě do přestávky dali soupeři naději na zdramatizování zápasu. Minutu před koncem první půle se Adama Traoré výtečně uvolnil na levé straně a přesným centrem vybídl k zakončení Leandera Dendockera, jenž svým prvním zásahem v sezoně upravil poločasové skóre na 3:1. Po změně stran na trávník namísto Daniela Podenceho vyběhl Fabio Silva, a i když předtím museli domácí přežít kritický moment, kdy gól Tomáše Součka z dorážky po Bowenově střele zneplatnila jeho hra rukou, portugalský forvard v 68. minutě snížil ztrátu Wolves na rozdíl jediného gólu. Velký podíl na této brance nese Pedro Neto, jehož výstavní průniková přihrávka vyslala Silvu do samostatného úniku, s nímž už nic nesvedl ani brankář Fabianski.

Hosty tak čekala nervózní závěrečná pětadvacetiminutovka, ovšem tentokráte si již při bránění náskoku počínali lépe a stav 3:2 uhájili až do samého konce.

Více informací k zápasu

Everton FC - Crystal Palace 1:1

05.04.2021 19:00

Góly: 56. James Rodríguez - 86. Michy Batshuayi

Everton remizoval v utkání třicátého kola Premier League s Crystal Palace 1:1. Domácí "Karamelky" sice poslal do vedení James Rodríguez, za hosty však v závěru vyrovnal Michy Batshuayi.

Po zaváhání hostující defenzivy se ve dvacáté minutě Dominic Calvert-Lewin dostal sám před Guaitu, španělského brankáře ale nepřekonal. Po chvilce hosté znovu ztratili míč na své polovině, Gomes jej vypíchl Riedewaldovi a Richarlison znovu běžel sám na Guaitu, ten brazilského útočníka nadvakrát fantasticky vychytal.

Na konci prvního poločasu si na centr Jamese Rodrígueze naskočil Richarlison, jeho hlavička z nebezpečné pozice ale mířila mimo branku.

Digneho centr se v 53. minutě odrazil k Sigurdssonovi, jeho nebezpečnou přízemní střelu dokázal Kouyaté srazit mimo branku. Jednalo se o nebezpečnou situaci, kdy hostující obránce srazil míč do protipohybu Guaity, naštěstí ale i mimo branku. O tři minuty později už se ale domácí dočkali. Po pohledné kombinaci se proti Sigurdssonovi znovu zaskvěl brankář Guaita, Coleman pak ale vrátil míč před branku, kde James Rodríguez dokázal svoji střelu trefit k bližší tyči.

Ačkoliv hosté po celý zápas tahali za kratší stranu provazu a do žádné větší šance se jim nepodařilo dostat, v 86. minutě vyrovnali. Po souhře Milivojeviće se Schluppem se na levém křídle uvolnil Michy Batshuayi, pohlídal si ofsajdovou pozici a střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Olsena.

Everton ještě chtěl se skóre něco udělat a urvat všechny tři body pro sebe. Dominic Calvert-Lewin připravil střeleckou pozici pro Richarlisona, jeho přízemní střelu skvělý Guaita vytáhl.

Domácí tak ztratili v boji o evropské poháry a nyní jim patří osmé místo, mají ale o zápas méně. Crystal Palace je dvanáctý.

Více informací k zápasu

Manchester United - Brighton & Hove Albion 2:1

04.04.2021 20:30

Góly: 62. Marcus Rashford, 83. Mason Greenwood - 13. Danny Welbeck

Domácí klání proti rozjetému Brightonu se pro Manchester United zprvu vůbec nevyvíjelo dobře. Na trefu někdejšího hráče United Dannyho Welbecka však nakonec dokázali odpovědět jeho útoční nástupci Marcus Rashford a Mason Greenwood, díky nimž si "Rudí ďáblové" připsali cenné vítězství 2:1 a mají opět blíže k udržení druhého místa v ligové tabulce. Brighton zůstává šestnáctý s šestibodovým náskokem na sestupové příčky.

Domácím se málem povedl ideální vstup do zápasu, když po odvráceném centru Bruna Fernandese nebezpečně vypálil Greenwood, avšak jeho přízemní rána skončila smolně jen na tyči. Místo toho tak přišel brzký průlom skóre na opačné straně. Pogbovu ztrátu míče ve středu pole přetavili hosté v přímočarý útok, na jehož konci se v hloubi pokutového území zjevil Danny Welbeck a nadvakrát hlavou z Maupayova centru překonal i brankáře Hendersona. Pro anglického forvarda šlo již o třetí zásah proti svému bývalému klubu.

Po dvou po sobě jdoucích výhrách a brzkému zisku vedení na Old Trafford bylo na hostech patrné sebevědomí a po zbytek první půle měli brightonští navrch. Pojistit si hubené vedení se jim však nepodařilo, neboť Henderson výtečně zasáhl proti Dunkově hlavičce po Grossově přímém kopu, a nepotrestali ani nedorozumění Hendersona s Maguirem po další standardní situaci. To United za celou první půli nezaznamenali ani jednu přesnou střelu, která by zaměstnala brankáře Sáncheze.

Po změně stran se však domácí přece jen probudili a vyrovnání se dostavilo nedlouho poté. Na přelomu hodiny hry Fernandes posunul míč Rashfordovi, jenž precizní ranou bez přípravy nedal Sánchezovi šanci. Brighton však nesložil zbraně a mohl se vzápětí znovu ujmout vedení, když se v další velké šanci po pasu Maupaye zjevil Welbeck, avšak i s přispěním Maguira na hranici pravidel nakonec na míč nedosáhl, a jak sudí Dean, tak jeho kolega u videa celý incident jako penaltový neposoudili.

Chvíli nato mohl být obrat United dokonán, když střídající James posunul odražený míč vstříc Greenwoodovi, jenž však zamířil těsně nad břevno. Do třetice všeho dobrého se už ale mladý útočník přece jen prosadil, když sedm minut před koncem nejlépe zareagoval na nepovedenou střelu Pogby a doklepl míč do sítě i okolo Bena Whitea na brankové čáře.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Fulham FC 3:1

04.04.2021 17:30

Góly: 78. Trézéguet, 81. Trézéguet, 87. Ollie Watkins - 61. Aleksandar Mitrović

Po čtyřech zápasech bez vítězství se Aston Ville přece jenom povedlo zabrat, ovšem ani domácí triumf 3:1 proti Fulhamu se vůbec nerodil lehce. Hosty totiž poslal do vedení Mitrović a Fulham tak až do závěrečné čtvrthodiny sahal po tolik důležitých třech bodech pro své vlastní šance na záchranu, avšak střídající Trezeguet vysvobodil Villans dvěma zásahy v rychlém sledu za sebou, které v samém závěru ještě pojistil Watkins.

Na straně domácích poněkud překvapivě scházel jak v základní sestavě, tak na lavičce náhradníků klubový talisman Jack Grealish, jenž měl být dle předzápasových prohlášení manažera Deana Smithe připraven znovu nastoupit. Právě Grealishova absence předznamenala výsledkové trápení birminghamského klubu a dlouho se zdálo, že tato černá série bude pokračovat. První půle mnoho šancí nenabídla, a když sudí Madley odvolal i zprvu nařízenou penaltu za zákrok Leminy na Watkinse, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran bylo pro Aston Villu ještě hůře, neboť Fulhamu darovala průlom skóre na stříbrném podnose. Tyrone Mings nezvládl zpětnou přihrávku brankáři Martínezovi, čímž vyslal do samostatného úniku Aleksandara Mitroviće a srbský forvard nabídnutou příležitostí nepohrdl. V tu chvíli Fulham poskočil mimo sestupové příčky o skóre před Newcastle, ovšem nakonec na pouhých sedmnáct minut.

Závěrečná čtvrthodina totiž patřila domácím, kteří konečně protrhli více než osmihodinové čekání na gól, a smrští tři zásahů v rozmezí devíti minut. Hlavní zásluhu nese střídající Trezeguet, jenž zničehonic po centru hříšníka Mingse z levé strany poslal svou přízemní ránu přesně k tyči a otevřel tak pomyslná stavidla. Egyptský křídelník pouhé tři minuty nato dokonal obrat dalším fantastickým zakončením, když na zadní tyči využil Davisova centru a zaváhání Tosina Adarabioya, a v 87. minutě pojistil náskok Villans Ollie Watkins snadným doklepnutím míče zblízka do odkryté branky po dobré práci Ibrahima Traorého.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2:2

04.04.2021 15:05

Góly: 28. Joelinton, 85. Joseph Willock - 30. Harry Kane, 34. Harry Kane

Tottenham nabídnutou šanci vrátit se do první čtyřky nevyužil, ze hřiště Newcastlu totiž po remíze 2:2 veze pouze bod. Spurs do utkání nevstoupili vůbec dobře a zaslouženě inkasovali, díky dvěma brankám Kanea se jim však utkání ještě do konce první půle podařilo otočit. V druhém poločase však své vedení udržet nedokázali a spokojit se tak musí pouze s jedním bodem.

Hosté do zápasu vstoupili hodně vlažně, ve středu hřiště prohrávali osobní souboje a byl to tak Newcastle, kdo si vypracoval první vážnější příležitosti. Po centru Shelveyho se do zakončení dostal útočník Gayle, jeho hlavičku však parádním zákrokem zlikvidoval Lloris. Útočník domácího celku se dostal i k dorážce, i tu ale francouzský brankář ve službách Tottenhamu dokázal nějakým způsobem vytlačit na tyč. Ani Hugo Lloris ale Tottenham o pár minut později od inkasování neuchránil. Sanchez totiž při odkopu nastřelil pouze dotírajícího útočníka hostí, následně prohrál osobní souboj také Hobjberg, míče se tudíž zmocni Sean Longstaff, který chytrou přihrávkou oslovil Joelintona, který chytrou přízemní střelou k bližší tyči otevřel skóre zápasu.

Vedení ovšem domácímu celku příliš dlouho nevydrželo. Jen o minutku a půl později totiž Lo Celso přetáhl přihrávku na nabíhajícího Kanea, to ale nakonec Spurs ve výsledku nemuselo vůbec vadit. Obránce Krafth totiž balón odvrátil tak nešikovně, že útočníkovi hostí doslova namazal před prázdnou branku - a ten se v takových situacích prostě a jednoduše nemýlí.

O čtyři minuty později už byli dokonce hosté ve vedení - nabíhajícího Kanea totiž hezkou přihrávkou oslovil záložník Ndombele, anglický reprezentant pak nad ničím neváhal a prudkou křižnou ranou rozvlnil síť podruhé.

Na začátku druhého dějství mohl srovnat Gayle, z hranice velkého vápna ovšem pálil vysoko nad. Na druhé straně mohli hosté mezi 65. a 80. minutou hned několikrát přidat pojišťovací branku. Nejprve se po rohovém kopu dostal k hlavičce Tanganga, jeho zakončení musel až z brankové čáry odvracet jeden ze zadáků domácích. O chvilku později ztratil v nebezpečném prostoru míč Shelvey, Sissoko krásným pasem našel Kanea, který ale ve vyložené šanci selhal a nastřelil pouze brankáře Dúbravku. Anglický forward pak neuspěl ani o chvíli později, když si při rychlém brejku navedl míč na střed a přízemní ranou orazítkoval bližší tyč.

Domácí ale také měli své šance - přetažený míč Murphyho si na zadní tyči zpracoval nikým nehlídaný Joelinton, své zakončení ovšem poslal těsně mimo. Aktivní domácí se ale přece jenom dočkali zaslouženého vyrovnání - pět minut před koncem totiž přetáhl centr Ritchie, na zadní tyči vyhrál souboj s Reguilonem útočník Joelinton a balón vrátil na malé vápno - ten sice nejprve zakončující Almiron neuspěl, odražený balón si však našel dobíhající Willock a o břevno poslal míč do sítě, čímž upravil na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Burnley FC 3:2

04.04.2021 13:00

Góly: 31. Stuart Armstrong, 42. Danny Ings, 66. Nathan Redmond - 12. Chris Wood (pen.), 28. Matěj Vydra

Od zápasu Southamptonu s Burnley se toho tolik nečekalo, nakonec ale byla k všeobecnému překvapení k vidění parádní přestřelka a comeback Southamptonu, který po dvaceti minutách prohrával už o dvě branky, přesto se ale dokázal do zápasu vrátit a nakonec díky brance Redmonda v druhé půli utkání dovést do vítězného konce.

Start do zápasu domácím vůbec nevyšel, naopak to byli hosté, kdo hýřili aktivitou. Nejprve pálil nebezpečně z kraje pokutového území útočník Wood, brankář Forster jeho ránu vytěsnil na rohový kop. V desáté minutě do vápna pronikl Pieters, kterému se i podařilo odcentrovat, následně byl však podražen Walker-Petersem a hosté se dožadovali pokutového kopu. Ten sice nejprve nebyl odpískán, rozhodčí u videa však doporučil celou situaci přezkoumat a na základě opakovaných záběrů pak sudí ukázal na puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil útočník Wood a chladnokrevně ji proměnil. Po půlhodině hry byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový. Dlouhý nákop stopera Meeho prodloužil Wood na svého parťáka Vydru, který se z hranice vápna prosadil prudkou přízemní střelou.

Southampton se po dlouhé minuty trápil, do hry jej ale vrátila výborná práce Dannyho Ingse. Ten chytře prodloužil kolmou přihrávku na nabíhajícího Armstronga, který se z hranice vápna prosadil střelou přesně k tyči. A ačkoliv by to ještě před pár minutami čekal jen málokdo, domácím se do konce poločasu podařilo i vyrovnat. Dlouhý nákop Walker-Peterse totiž trestuhodně podběhl stoper Mee a do vyložené šance tím tak poslal útočníka Ingse. Ten v nabídnuté příležitosti nezpanikařil, chytrou zasekávačkou se zbavil i druhého stopera Tarkowskiho a střelou mezi nohy vyběhnuvšího Popa srovnal na 2:2.

Druhá půle už byla kompletně v režii domácího Southamptonu. Po patnácti minutách mohl obrat dokonat záložník Ward-Prowse, jeho krásná rána z hranice pokutového území ovšem orazítkovala pouze břevno a ke smůle domácích se odrazila přesně na brankovou čáru. O dvě minuty pálil z podobné pozice Armstrong, jeho tečovanou ránu ovšem senzačním zákrokem vytěsnil brankář Pope.

Do třetice to už ale Southamptonu konečně vyšlo. Nejprve se k zakončení dostal Ings, jeho projektil ještě Pope dokázal vyrazit, jenže míče se zmocnil dobíhající Walcott, s řešením situace se neukvapil a nadýchaným centrem našel na zadní tyči osamoceného Redmonda, který prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Pojistit vedení mohli domácí o deset minut později, Walcott však přečíslení 3 na 1 vyřešil hrůzostrašně a o míč při pokusu o kličku přišel.

Závěrečné minuty pak patřily znovu hostujícímu celku. Nejprve pálil krásně ze zákrytu útočník Wood, brankář Forster střelu vytáhl na rohový kop. Devět minut před koncem se tentýž hráč ocitl ve vyložené šanci, když si na malém vápně našel centr a prudkou hlavičkou balón nasměroval na branku - k jeho smůle ale trefil pouze místa, kde se pohyboval brankář Forster, který tak mohl reflexivně zakročit. Southampton tak nakonec přežil i závěrečné minuty a může slavit vydřenou výhru 3:2.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Liverpool FC 0:3

03.04.2021 21:00

Góly: 64. Diogo Jota, 68. Mohamed Salah, 82. Diogo Jota

Očekávané střetnutí Arsenalu s Liverpoolem mělo nakonec až nečekaně jednoznačné rozuzlení. Obhájce titulu jako by se po sérii bídných výsledků rozpomněl na své dominantní výkony z předešlé sezony, takřka po celou dobu měl utkání plně pod kontrolou a v závěrečné půlhodině svou převahu přetavil i v pohodlné vítězství 3:0 díky dvěma zásahům střídajícího Joty a jedné trefě Salaha. Arsenal naopak selhal na všech frontách a s další ligovou ztrátou nabírá na čím dál větší důležitosti jeho tažení Evropskou ligou.

Sobotní výhra v kombinaci s prohrami Leicesteru a Chelsea významně oživily šance Reds na kvalifikaci do Ligy mistrů, neboť jejich ztráta na čtvrté místo činí rázem pouhé dva body. Arsenal zůstává devátý a musí nyní upřít veškerou pozornost na čtvrteční střetnutí s pražskou Slavií.

Domácím nepochybně uškodily absence pilířů základní sestavy z posledních měsíců Luize, Xhaky, Saky či Smithe Rowea, což v první půli ještě umocnilo vynucené střídání Kierana Tierneyho kvůli zranění kolene, ovšem Mikel Arteta i tak nasadil papírově silnou útočnou trojici Pépé - Lacazette - Aubameyang, tedy tři nejdražší přestupy klubové historie. Místo útočných kvalit však i tito hráči zůstávali spíš přibití na míle od brankáře Alissona, neboť Liverpool zcela ovládl střed pole a nepouštěl Arsenal k jakémukoli ohrožení vlastní branky.

Navzdory vší převaze se však zprvu do mnoha příležitostí nedostávali ani hosté. Dalekonosné střely Fabinha s Firminem zamířily mimo tři tyče a James Milner v největší šanci první půle po zpětném pasu Trenta Alexandera-Arnolda zamířil již z větší blízkosti rovněž nepřesně. Ani po změně stran se na průběhu hry nic nezměnilo a Liverpool pokračoval ve své dominanci. Misky vah pak po hodině hry definitivně vyklonilo nasazení Dioga Joty na post levého obránce, odkud portugalský forvard v závěrečné půlhodině hned dvakrát skóroval.

Nejprve Jotu excelentním centrem našel Alexander-Arnold, jenž se výtečným výkonem připomněl národnímu kouči Southgateovi, který jej v uplynulé reprezentační nominaci překvapivě opomenul. Průlom skóre navíc pouhých pár minut nato potvrdil Mohamed Salah, který si poradil s Cédricem i Gabrielem a propálil brankáře Lena mezi nohama.

Dva inkasované góly v rychlém sledu položily Arsenal do kolen a v závěrečných minutách mohl rozdíl ve skóre vystoupat i výše. Nakonec se ujala jediná z řady šancí Reds, když Gabrielovu špatnou rozehrávku vystihl Alexander-Arnold, míč se přes Salaha a Maného dostal až k Jotovi a ten zblízka znovu zabořil míč do sítě. Liverpool tak zcela zaslouženě zvítězil 3:0 a položil dobrý základ k povedenému závěru doposud ztrápené ligové sezony.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester City 0:2

03.04.2021 18:30

Góly: 58. Benjamin Mendy, 74. Gabriel Jesus

Manchester City zvládl těžký duel třicátého kola Premier League na půdě Leicesteru City, kde vyhrál 2:0. Tři body svému celku ve druhém poločase zajistili Benjamin Mendy a Gabriel Jesus.

Vypadalo to, že se na první branku nebude čekat až tak dlouho. Fernandinho byl první u odraženého míče, do kterého se z první opřel z dobrých třiceti metrů. Mířil přesně, ale sudí branku neuznali kvůli ofsajdovému postavení Sergia Agüera, který svým pohybem ovlivnil hru.

Ve třiadvacáté minutě se Kevin De Bruyne postavil k rozehrávce přímého kopu po faulu na svou osobu. Belgičan vyslal parádní střelu, ale orazítkoval jen břevno domácí svatyně.

Po dobře sehraném vhazování se do pokutového území prodral bývalý hráč domácího celku Riyad Mahrez, který zkusil technickou střelu, ale Kasper Schmeichel jeho pokus skvěle vykopl. Další akce přišla téměř vzápětí. Jesus se skvěle uvolnil v pokutovém území, dostal se s míčem do blízkosti značky pokutového kopu, ale nártem branku překopl.

První větší příležitost ve druhém poločase měli v 58. minutě hosté, kteří se už tentokrát dostali do vedení. Mahrezovu ránu ještě Schmeichel vyrazil. Rodri poté hledal Jesuse, před kterým míč odvrátil obránce, ale odražený balón si našel Benjamin Mendy, který si jej přehodil na pravačku a technickou střelou rozvlnil síť.

Citizens po čtvrthodině potvrdili své vedení druhou brankou. Gabriel Jesus si naběhl na přihrávku za obranu, vyměnil si přihrávku se Sterlingem a z malého vápna dostal míč do sítě.

Manchester City navýšil svůj náskok na čele tabulky už na propastných sedmnáct bodů, druzí United však mají dvě utkání k dobru. Avšak i v případě dvou výher městského rivala budou mít Citizens v závěrečných kolech dostatečný náskok, aby si pohodlně došli pro mistrovský titul. Leicester sice ztratil, ale v boji o postup do Ligy mistrů je na tom dobře. Na pátý West Ham mají Foxes osm kol před koncem pohodlný náskok sedmi bodů.

Více informací k zápasu

Leeds United - Sheffield United 2:1

03.04.2021 16:00

Góly: 12. Jack Harrison, 49. Phil Jagielka (vl.) - 45+2. Ben Osborn

Leeds United vyhrál ve třicátém kole Premier League 2:1 nad Sheffieldem United. Domácí šli do vedení po brance Harrisona, ještě před přestávkou ale srovnal Osborn. Skóre definitivně naklonil na stranu domácích nešťastnou vlastní brankou Jagielka.

Hrubku Phila Jagielky málem potrestal v osmé minutě Kalvin Phillips. Vystartoval na pomalou rozehrávku, zmocnil se míče a z dvaceti metrů vypálil k tyči. Aaron Ramsdale stačil s velkými potížemi ránu zkrotit. Vzápětí další velká šance Leedsu, když zpoza šestnáctky parádně vypálil Stuart Dallas, tvrdý projektil se stáčel k tyči a Ramsdale vyrážel krásnou robinzonádou.

Ve 12. minutě už domácí šli do vedení. Tyler Roberts ťukl míč zprava Raphinhovi Bellolimu, který s lehkostí prošel hostující obranou a jeho přihrávku už jen doklepl do prázdné brány Jack Harrison.

O dvacet minut později z bleskového brejku domácích přes celé hřiště dokázal Roberts i ze srážky s protihráčem posunout míč doleva na zcela volného Harrisona. Ten prostřelil Ramsdalea jesličkami, jenže brankářem tečovaný míč doskákal o kousek vedle levé tyče.

Domácí však nejspíš podcenili závěr poločasu. Hosté skvěle vyšachovali jejich obranu, střílený centr úplně volného Olivera McBurnieho doklepl zblízka Ben Osborn a domácí Ayling míč vykopával již zjevně za brankovou čarou.

Vyrovnaná stav však vydržel jen do 49. minuty, kdy se smutným hrdinou yorkshirského derby stal Phil Jagielka. Nejstarší muž na trávníku si ve skluzu srazil do vlastní sítě centr Ezgjana Alioského. O tři minuty později navíc Phillips udělal prostor Dallasovi, jehož krásná rána z pětadvaceti metrů se otřela o spojnici hostující brány.

Dosud mlčící kanonýr Patrick Bamford se dostal do vyložené šance po hodině hry. Naběhl si za obranu na Aylingův dalekonosný pas a z bezprostřední blízkosti nepropálil Ramsdalea.

Ačkoliv byl téměř celý duel pod kontrolou domácích, Sheffield mohl dvě minuty před koncem srovnat. Oliver Burke dostal do šestnáctky míč od Rhiana Brewstera, podařilo se mu prostřelit tříčlenný domácí blok, k jeho smůle proletěl přízemní projektil těsně vedle zadní tyče.

Leeds je po výhře na desátém místě, Sheffield je osm kol před koncem poslední a už má sedm bodů ztrátu na předposlední West Brom.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Bromwich Albion 2:5

03.04.2021 13:30

Góly: 27. Christian Pulisic, 71. Mason Mount - 45+2. Matheus Pereira, 45+4. Matheus Pereira, 63. Callum Robinson, 68. Mbaye Diagne, 90+1. Callum Robinson

Hned první zápas po reprezentační pauze přinesl pořádný šok. Chelsea totiž doma hrubě nezvládla duel s West Bromwichem Albion a i díky brzkému vyloučení Thiaga Silvy prohrála vysoko 5:2. Blues si tak značně komplikují boj o umístění v první čtyřce, hosté naopak mohou i nadále doufat v zázrak v podobě nečekané jízdy za záchranou.

Manažer Thomas Tuchel udělal v sestavě několik změn a na herním projevu jeho svěřenců to bylo znát. Chelsea se od prvních minut prezentovala nekoncentrovaným, laxním dojmem, kupila spoustu technických nepřesností a nebyla schopna se dostat do tempa. Po hrůzostrašné minele Jorginha musel za záchranou brzdu zatáhnout Thiago Silva, který byl za své počínání odměněn žlutou kartu. Následující volný přímý kop pak poslal Pereiera pouze do zdi. Na druhé straně se za obranu protlačil Alonso, v těžké pozici však svým zakončením brankáře hostí příliš nevyděsil. Po dvaceti minutách se za vápnem uvolnil také Kovačič, jeho ránu ale stoper hostí odvrátil na rohový kop.

O chvilku později už se však skóre poprvé měnilo. Pětadvacet metrů od brány byl faulovaný Pulišič, k exekuci volného přímého kopu se postavil obránce Alonso a parádní kroucenou střelou orazítkoval tyč. Ke smůle hostujícího celku se však míč odrazil přímo před Christiana Pulišiče, který jej zblízka doklepl do sítě. Neuběhli však ani tři minuty a situace se pro Chelsea razantně zkomplikovala - Jorginho totiž vyrobil další hrubku v rozehrávce a při pokusu o blok se Thiago Silva vrhl pod nohy protihráče. Ke smůle brazilského obránce však svého protějška nepříjemně trefil a po druhé žluté kartě se musel pakovat pod sprchy. Chelsea ještě do poločasu mohla pomocí rychlých protiútoků přidat druhý gól, dvakrát pálil nebezpečně Reece James - v prvním případě ale branku netrefil, poté ovšem pálil pouze do připravených rukavic Johnstona. Chelsea však naprosto nezvládla nastavení prvního poločase. Nejprve se po nákopu brankáře hostí dostal za obranu nabíhající Pereira a elegantním lobem vyrovnal. Tentýž hráč se o necelou minutu později uvolnil na pravé straně a kroucenou střelou nastřelil břevno. A do poločasové přestávky se tentýž hráč přihlásil o slovo ještě jednou - když si počkal na přihrávku Phillipse, uvolnil se přes bránícího Alonsa a přízemní střelou strhl vedení na stranu West Bromwiche.

Chelsea o poločasové přestávce stáhla zraněného Pulišiče, vyslala na plac záložníka Mounta a po deseti minutách mohla vyrovnat. Nepovedený centr Jamese totiž brankář Johnstone srazil pouze před osamoceného Alonsa, který se s ničím nepáral a okamžitě míč vyslal na branku. Hosté měli skutečně pořádnou porci štěstí, poněvadž jeho projektil dokázal zázračným zákrokem na tyč vytěsnit obránce Bartley. Neprosadil se pak ani obránce Zouma, který svou hlavičku vyslal vysoko nad.

A když neudeřilo na jedné straně, přišel zákonitě trest na té druhé. PO hodině hry utekl po pravé straně Furlong a parádním zpětným pasem našel na vápně osamoceného Robinsona, který krásným volejem uklidil míč pod břevno. A o pět minut později bylo pro domácí ještě hůře - to rychlý brejk hostí potáhl pro změnu po levé straně Matheus Pereira a pěknou přízemní přihrávkou oslovil nabíhajícího Diagneho, který zkušenou střelou do protipohybu Mendyho upravil na 1:4.

Snížit mohl prakticky hned vzápětí Mount, který díky pasu Jorginha postupoval zkraje sám na branku soupeře, jeho zakončení ovšem brankář Johnstone vytěsnil na roh. Chelsea se však přece jenom podařilo snížit, když parádní kolmicí oslovil Kovačič nabíhajícího Alonsa, ten do vápna poslal parádní přízemní centr, který si Werner ještě zpracoval a před prázdnou branku předložil Mountovi, který se již nemohl mýlit. O pár minut později mohl na rozdíl jediné branky snížit Zouma, který se po rohovém kopu a prodloužení Wernera ocitl na vzdálenější tyči zcela osamocen, vůbec ale nezvládl zakončení a míč poslal vysoko nad.

Na nic víc už se ale Chelsea nezmohla. Naopak se ještě o slovo přihlásili hosté - v nastaveném čase totiž hezkou kolmicí oslovil Pereira nabíhajícího Robinsona, který hezkým dloubáčkem přehodil vybíhajícího Mendyho a upravil na konečných 5:2 pro West Bromwich Albion.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City31235366:2174
2.Manchester United30179458:3360
3.Leicester City30175853:3456
4.West Ham United30157848:3752
5.Chelsea FC30149746:3051
6.Tottenham Hotspur30147951:3249
7.Liverpool FC30147951:3649
8.Everton FC291451041:3847
9.Aston Villa291351142:3144
10.Arsenal FC301261240:3542
11.Leeds United301331447:4842
12.Crystal Palace301081232:4838
13.Southampton FC301061439:5336
14.Wolverhampton Wanderers30981330:4135
15.Burnley FC30891324:4033
16.Brighton & Hove Albion307111233:3832
17.Newcastle United30781530:5029
18.Fulham FC315111524:4126
19.West Bromwich Albion30491725:5921
20.Sheffield United30422417:5214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (559)

Přidat komentář
Manik...

Reagovat
REPLIKATOR

WBA: Proti Chelsea bychom měli hrát častěji.

Reagovat
FK Tatran

Len neviem, či WBA tie tri body pomôžu ku záchrane, zostáva ešte 8 kôl, ale takéto prekvapenie už druhýkrát neurobí.

Reagovat
Svatej
Reagovat
Taiger

Goals conceded by Chelsea under Tuchel in 21 hours of football = 2

Goals conceded by Chelsea under Tuchel in 90 minutes vs West Brom = 5

SHEEEEEEEEEEEEESH

Reagovat
YoungPyo1882

Čukotka brzy mimo TOP 4

Reagovat
icemike

Jedna prohra sezónu nezkazí

Reagovat
Y.N.W.A

věřím, že Tuchel to dokáže

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Slepice mimo TOP10.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

Zápas Chelsea jsem neviděl, vysvětlí mi někdo co se tam do prdele stalo? vim ze o PL se hovori jak o lize kde opravdu kazdy muze porazit kazdeho ale aby dal WBA 5 golu Chelsea, na to bych si tedy nevsadil asi nikdy

Reagovat
iamek

Rozhodčí

Reagovat
Ranoth

rozhodca moze za tuposť Jorginha a Silvu ?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné jasné

Reagovat
Freedo

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Y.N.W.A

první gól ukolébal, červenou Silvy ještě ustáli a vydržet to do šatny, zkonsolidovali se.... ale ty dva fíky do šatny (v nastavení Chelsea tekla strašně) je dorazily a v oslabení neměli šanci otáčet, WBA hrálo chytře

Reagovat
smazaný uživatel

Big Sam ♥ kraľ

Reagovat
spider_8

Ja stejne nechapu, ze Tammy dostal pod TT dva ligove starty a v obou byl nemilosrdne vylit v polocase, ale Werner tam smrdi zapas co zapas.

Reagovat
fenixLFC

pretoze tuchela dotiahli aby chelsea nebola za uplnych mantakov ked narvala 130 mega do dvoch marnych nemcurov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson

Reagovat
Spasitel

Srandovný zápas Ako rozhodca pískal veľmi zle ale aj tak dostať 5 gólov od zostupujúceho WBA Proti Portu hádam v základe neuvidíme Jorginha, Wernera, Alonsa či Zoumu tí boli základom dnešného failu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Mendy by dneska nechytil ani taxík.

Reagovat
bandwagoner

mel tam jeden dobrej zakrok. Jinak ty goly moc nejdou na jeho triko a problem byl v jinejch hracich nez v Mendym...

Reagovat
icemike

Reagovat
kammil1203

Silva se hodně podepsal na zápase, po zranění toho důchodce (36 let) Tuchel postavil do základní sestavy, to opravdu nechápu, o slabém Wernerovi je škoda psát, měl jsem o Tuchelovi lepší mínění, ale ukazuje se, že to zas tak dobrý trenér není. Pod Wernerem Lipsko na jaře doma nevyhrálo strašně moc zápasů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný rozbor

Reagovat
Busby babes

no hezky ten vikend zacina. To by fakt chtelo zitra vyhrat.

Reagovat
Hlahart

Blíží se těžký finiš, zítra musíme vyhrát za každou cenu, tam už fakt není prostor pro Shefieldy.

Reagovat
Noustress

ak to má byť začiatok spanilej jazdy WBA za záchranou miesto Burnley tak som za, inak bežte do prdele

Reagovat
kammil1203

Poslední Sheffield porazí West B. Albion, ale Chelsea je nedokáže porazit. Hodně podivný zápas. To je výsměch!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak ještě aby Wolves zvládli zápas s West Hamem a 4. místo here we come.

Reagovat
Busby babes

Callum Robinson has scored 5 Premier League goals, across spells with Sheffield United and West Brom. All 5 were scored against Chelsea!

Reagovat
blade115

Robinson, Walcott a Chicharito jsou/byli proti nám stejná jistota jak Drogba proti Arsenalu nebo Suarez proti Norwichi.

Reagovat
Busby babes

Lingard proti Arsenalu.

Reagovat
Pilsnersfaust

novy impulz po vymene trenera vyprchal, chudak lampard, ze do tech hoven chodil

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard je dobrý max pro Derby. Na Chelsea absolutně neměl

Reagovat
Pilsnersfaust

hmm spis chelsea nemela na lamparda, chelsea touzi po turbo-plastickem uspechu, SAF i Ole meli v MU o dost horsi vysledky (a lepsi podminky), ale klub sazi na koncepci a dava trenerovi/manazerovi prostor a duveru

Reagovat
vitasrp

A Pulišič je prý zase zraněný. Do druhé půle dokonce prý měl nastoupit, ale když z tunelu vyběhl na hřiště a udělal rychlý pohyb, ucítil píchnutí v hamstringu, tak raději střídal. To je neuvěřitelný.

Reagovat
bandwagoner

jj, prej mel jit puvodne Werner tinyurl.com/5yrupc5w

Reagovat
John Obi Mikel

Viděl jsem 44 minut, vysvětlí mi někdo, co se stalo potom?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
spider_8

Ne

Reagovat
Rudnevs

45. minúta

Reagovat
Hafna

Taková ta jistota, když vsadite, že Chelsea vyhraje a v zápase padnou max 4 góly

Reagovat
Talker

Tak Chelsea vyhrála 2 zápasy v lize z předchozích 5 a celkově 6 z 11 pod Tuchelem (včetně tohoto)...

Reagovat
Hafna

To jo, ale ačkoliv je to sice moje blbost, tak WBA považuji za suverene nejslabší tým letos v PL a bohužel mě to podvědomě ovlivňuje. Oba týmy beru jako defenzivní a ten kurz mi přišel “zadarmo” Bohužel, chybami se člověk učí a už jsem dost starý na to, abych se nenechal unést a neposlal tam víc než dvě stovky

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná jistota je vsázet na City

Reagovat
Busby babes

No BVB 7 kol do konce ztrati 7 bodu na LM... to uplne neni neco, co by letos potrebovali, kdyz se okolo Haalanda a Sancha budou motat zajemci, kteri budou vedet, ze musi prodat...

Reagovat
Busby babes

Possibility that Liverpool, PSG, Juventus & Dortmund all fail to qualify for the Champions League. No wonder the biggest clubs pushing for coefficient places in 2024 reform

souvisejici. Jako Juve a jejich letni rosada, to je fakt majstrstyk. Za tohle musi nekdo z vedeni letet, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

LM už neuhrajú, na to ten tím nefunguje celú sezónu, aby sa to zmenilo pred koncom ligy a Frankfurt má výbornú sezónu, to už si jasne postrážia.

Pre BVB ale v podstate nie je rozdiel v tom, či LM uhrajú alebo nie, Sancho s Halandom by odišli tak či tak a ani na prestupové sumy to nebude mať výrazný vplyv.

Pre Dortmund by bolo zrejme najlepšie predať oboch už toto leto, získať za nich nejakých 200-250 mega, priviesť Rosemu hráčov, akých bude chcieť a začať budovať nový, silnejší tím, ktorý možno nebude tak kvalitný po individuálnej stránke, ako s Halandom a Sanchom, ale bude tam fungovať herný systém a defenzíva...

Reagovat
Hlahart

Bude to mít dost výrazný vliv na jejich vyjednávací pozici a tím i na cenu samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

U Haalanda to nebude mať vplyv skoro žiadny, keďže všetci vedia, že o rok bude k dispozícii za výkupku a za tú cenu sa o neho pobijú všetky veľkokluby. Takže ak ho niekto bude chcieť získať už toto leto, bude musieť platiť výrazne viac a tam vôbec nebude záležať na tom, či je Dortmund v LM alebo nie. Zase tak zle na tom nie sú, aby kvôli výpadku príjmov z LM museli predávať výrazne pod cenu.

U Sancha to trochu cenu znížiť môže, ale zase jeho cenu tlačí dole predovšetkým celková finančná situácia vo futbale spôsobená covidom. Za normálnych okolností by za neho mohol Dortmund pýtať 120 mega a verím, že by sa našiel niekto z PL, kto by za neho tých 100 dal, aj keby Dortmund nebol v LM. Takto môže padnúť niekde na 80 mega, čo je asi minimálna suma, pri ktorej by Dortmund vôbec jednal, skôr by nechceli pristúpiť ani na to a radšej Sancha ešte rok nechali, pretože ten tím má potenciál pod novým trénerom zase zažiariť a budúce leto možno bude aj viac klubov, ktoré budú mať peniaze na väčší prestup.

Reagovat
Busby babes

tak to neni mysleno. jasne, ze pocitaji s tim, ze Haaland a Sancho odejdou, tak to proste maji byznysove nastavene a funguji tak dlouhodobe. Jen jejich pozice pro vyjednavani oslabi, protoze si nebudou moct dovolit neprodat. Porad to budou velke penize, to je jasne, ale je mozne, ze budou mensi nez kdyby tu LM hrali...

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu asi len toľko, čo som komentoval vyššie Hlahartovi.

Jeden výpadok LM za mnoho rokov nebude mať na financie Dortmundu výrazný vplyv. Aj keď ich výrazne zasiahol covid a absencia divákov, tak sa očakáva, že od novej sezóny to už bude v normálnom režime a tú LM s Rosem zase urobia. U Haalanda je Dortmund v jednoduchej situácií, presne vedia, koľko za neho môžu dostať budúci rok a preto ho nebudú predávať za len o niečo viac už toto leto. Tam tá LM skoro nehrá rolu. U Sancha už áno, ale tiež majú ešte rok k dobru, ak by neprišla zaujímavá ponuka toto leto.

Reagovat
Busby babes

jenze on to neni jeden vypadek z LM za x let. on je to rok bez fanousku v ochozech a nasledne bez LM. BVB nema financni silu jako kluby v anglii a i na ty ta pandemie hodne dopada.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Busby babes

250 mega je imho nerealne. jsem an to fakt zvedavej, jak bude letos v lete ten trh vypadat. imho nikdo nebude mit na to, dat 100 mega za hrace. uvidime, porad je to fotbal a kluby se casto chovaj nelogicky.

Reagovat
smazaný uživatel

250 je nereálne za súčasných covidovych podmienok, v normálnej situácii by podľa mňa toľko kľudne dostali. Ak by predávali oboch toto leto, tak to vidím reálne na tých 200-220 mega za oboch (Haaland 120-130, Sancho 80-100).

Reagovat
Busby babes

tak ja se bavim o soucasnych podminkach. Jiny nemame.

Ja jsem asi vic skeptik u castek u Haalanda. letos tech 100+ mega budou moct dat mozna 2-3 kluby a do PSG asi zas nebude chtit on. A kazdej z tech klubu se bude ptat: proc mam platit 50+ mega navic za jeden rok sluzby hrace... imho tam bude pak brutalni tlak na to zaplatit treba jen 70-80 mega a bez LM bude BVB ve spatny situaci to odmitat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ide o to, že keď si niekto stanoví Haalanda ako prioritu, tak bude mať oveľa väčšiu šancu získať ho toto leto ako budúce, keď si bude mohol vyberať medzi ďaleko väčšou ponukou. Takže ak si trebárs v Madride či Manchesteri povedia, že Haaland je hráč, na ktorom chcú postaviť ofenzívu na ďalších 10 rokov, tak pre nich nebude práve vôbec problém zaplatiť tých 50 mega naviac, aby mali istotu, že ho získajú, čo by už ďalšie leto nemali. Ono síce tých peňazí nemá teraz nikto nazvyš, ale verím, že v prípade tak špeciálneho hráča by väčšina najväčších klubov tie zdroje nejako dokopy dala, pretože o 2-3 roky sa bude zdať nejakých 125 mega za Haalanda ako smiešna čiastka a neskutočný bargain. A zrejme väčšina klubov očakáva, že sa tá finančná situácia aj cenová hladina najväčších prestupov zase čoskoro vráti na pôvodnú úroveň a potom budú tie peniaze za Haalanda fakt bargain. Len Barcelona vyhodila podobné sumy von oknom za Coutinha a Griezmanna, Atletico toľko investovalo za Felixa, ktorý rozhodne nie je taký prospekt ako Haaland.

Reagovat
Visca el barca

Proto si myslím, že může klidně skončit v Barceloně. Ty peníze na tyhle hráče vždycky nějak seženeš. Letos opustí BVB na 100% on i Sancho. Akorát si myslím, že Halland skončí ve Španělsku a Sancho v Anglii.

Reagovat
Busby babes

a myslim, ze u nas neskonci ani jeden.

Reagovat
Visca el barca

Co ty zprávy o Dembelém? Půjdete po něm opět v létě?

Reagovat
Hlahart

Žádná taková zpráva teď z nějakého seriozního zdroje o United snad vůbec nejde. Imho po něm nepůjdeme (na trvalý přestup bych řekl, že skoro jistě ne, nezapadá do profilu)

Reagovat
Visca el barca

Ok díky

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Freedo

Snad. Nikdy se mi nelíbil.

Reagovat
r.mrazik

imho

Reagovat
Hlahart

Reagovat
exot12

Aby neskončil v Bayerne. To by bola parádna náhrada za Lewu. Bayern by ho mohol kľudne nechať na hosťovaní ešte sezónu v BVB. Otázka či Bayern bude ochotný jednať s jeho agentom

Reagovat
Busby babes

"pretože o 2-3 roky sa bude zdať nejakých 125 mega za Haalanda ako smiešna čiastka a neskutočný bargain. "

tohle nebude nikdy bargain a smesna castka. ty ceny imho ted pujdou dolu. Ta ekonomicka realita klubu je ted uuuuplne jina. ja myslim, ze my si nebudeme moct dovolit tolik utratit. A to jsme jeden z nejvydelecnejsich klubu sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si myslíš, že po návrate situácie do normálu čo sa týka divákov a príjmov klubov na to naviazaných sa nevráti na pôvodnú úroveň aj cenová hladina na prestupovom trhu? To mi príde ako utópia. Najväčšie kluby robili obrovské nákupy aj v dobe, kedy vo futbale nebolo zďaleka toľko peňazí čo dnes a nevadilo ani to, že boli po uši zadlžené. Možno si už budú dávať kluby väčší pozor, za koho investujú veľké sumy a nebudeme vidieť prestupy ako Kepa, Maguire, Hernandez za 80 mega a podobne... Ale za tie najväčšie svetové hviezdy (ako v minulosti Zidane, Kaka, Ronaldo, Pogba, Bale, Neymar...) budú lietať stovky miliónov aj naďalej, o tom som presvedčený a Haaland patrí presne do tej kategórie...

Reagovat
Busby babes

tak ono to pak zase poroste... ale divaci se budou vracet pomalu a zaroven bych se nedivil, kdyby kluby zacly byt opatrnejsi. Nevime, jak dlouho bude treba ockovani fungovat, jestli neprijde mutace, na kterou ockovani nebude fungovat atd atd... to vsechni prispiva k velke nejistote a za takove situace utracet tak velke castky... jak rikam, jsem na to zvedavej. Je mozny ze jsem mimo a zas to v lete bude litat jakoby se nic nedelo...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

navíc jsem přesvědčen, že BVB částku 120 mega vezme, možná né hned na první dobrou, ale ke konci přestupáku ano.

Reagovat
Busby babes

ja bych prave tipoval, ze jim nikdo tech 120 nebude chtit dat. ale tak treba se Ed pochlapi no.

Reagovat
cristiano.K.

100 je málo, 150 moc. Fakt tipuji, že ten zlatý střed přijde kolem 120. Kdo to dá ti neřeknu

Reagovat
exot12

Pretože nejaký klub príde v januári a kúpiho za 100+ a kľudne ho nechá dohrať v Dortmunde do konca sezóny? Prečo? Pretože v lete príde niekoľko klubov, ktoré ponúknu 75M a vo finále tú cenu môžu vytlačiť ešte viac?

Reagovat
Busby babes

ale je to jen muj tip a je mozny, ze nakonec my prijdem a dame tech 100 mega no.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme je pro ne pruser,pokud nebudou hrat LM

Reagovat
Talker

Tak ono jde spíš o to, že v současné situaci bude Dortmund lepit díry v rozpočtu prodejem. Kdyby byli v LM, tak jednoho z té dvojice možná udrží. Pokud budou chtít investovat něco do přestavby, tak budou muset prodat oba.

Jinak osobně čekám prodej obou za nějakých 200 mega dohromady. Zvlášť pokud nedají LM, v tu chvíli všichni budou vědět, že prodávat musí a minimálně jeden z nich půjde pod cenou.

Reagovat
Hlahart

Neskutečný, že s tím týmem, co mají, jsou na úrovní Leverkusenu. To navíc po tom, co Leverkusen poslední měsíce předvádí za katastrofu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LeonardoUžoa

Arsenal jsou strašní šupáci, to musí Slavia porazit jak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Kixi Syhimour

Já toho Jotu absolutně žeru

Reagovat
Y.N.W.A

strašně nám po Vánocích chyběla ta jeho chuť a přímočarost

Reagovat
Mastný Chobot

Vykon ako Sonnyho ségra. Nechutne od zaciatku po koniec. Aspon to bolo konzistentne. Jota paradny hracik.

Reagovat
Taiger

zkurvenej lockdown a k tomu arsenal, jebat

Reagovat
Coutinho10

melo to byt aspon 0:5, ale 0:3 beru...hlavne na to navazat v dalsich zapasech a nakonec ta sezona nemusi zase dopadnout az tak spatne

Reagovat
Y.N.W.A

jsme ve hře o 4, to je letos hlavní... k tomu v LM se může stát cokoliv, jsem zvědavej na souboj se Zidanem

Reagovat
Coutinho10

jejich ztrata Ramose nám dává větší šanci a PL i díky slušnýmu losu je pro nás dost hratelná ta top 4...taky se těšim

Reagovat
Trand

Ostuda neskutečná, popravdě nevím co jsem čekal, je to Arsenal, to se asi už nikdy nezlepší.

Reagovat
king23

Tak hráli s Liverpoolem, ktery sice nemá formu jako loni, ale i tak by výhru čekal jen blázen. Fotbal se za posledních 20 let posunul hodně jinam, než co razí Arsenal. Aktuální 9. místo celkem odpovídá, je potřeba se smířit s tim, že výrazně lepší to nebude. Arsenal bude takovým týmem jako WestHam či Everton. Občas EL, jinak lepší půlka. S filosofii, kterou vede se s týmy jako City, United, Chelsea, Liverpool prostě nemůžou měřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam proboha drží toho Artetu? Dal bych šanci Vieirovi

Reagovat
avicii

Dnes som si to skutočne vychutnal, čo na futbale milujem je neúnavný presing, záloha dnes bola dominantná, snáď sa pri takejto hre dostane do pohody aj trojica Salah, Mane a Bobby.. Jota skvelý nákup, Werner absolútne zabudnuty.. Dúfam že to nebolo len dnes ale ze takto nejak to budeme ťahať do konca sezóny a uvidíme co s toho bude.. Co je šialene, tak u Arsenalu neni ani co hodnotiť, klasické suché triko

Reagovat
Golasso

Liverpool dneska parádně . My o ničem, bez klíčových hráčů a proti soupeři, co se mu podařil zápas.

Reagovat
Nikikrew

Ostuda, ziadna bojovnost, ziadna kvalita. To bol pre Liverpool trapny trening. Fakt nech ide doprdele cely tim aj Arteta, takto pripravit tim na zapas to je na pokuty. Nemam slov, curaci vsetci do jedneho dnes

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Heisenberg

Stejně jak se City, posránci v čele s posránkem taktickým géniem. Ani šanci si nevytvořili, hlavně se otočte a přihrajte si to dozadu, alibisti. Emery s nima odehrál vyrovnanej zápas doma, Wenger dostal takovej čoud jen od City, ale aspoň jsme hráli trochu dobře dopředu. Kdyby se aspoň člověk mohl těšit na mladíky, ale tenhleten si tam bude pořád cpát ty ojetiny.

Ještě jednou uvidím v sestavě spolu Lacu a Aubu a začnu pálit lego figurky.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Taiger

Reagovat
mistr129

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
PH8

Mladíci šli buď na hostování (za mě správný krok), nebo jsou zranění.

Reagovat
Y.N.W.A

Laca a Auba vedle sebe dle mýho nejsou ten problém... problém je, že jim nemá kdo posunout míč

Reagovat
fenixLFC

jojo v tom je problem, najma s odegaardom a ESR

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon ze ked uz hraci ArsAnalu su stale vacsi a vacsi tragedi, tak ich fans si drzia taku konzistentnu uroven deludednosti

Chybal nam Xaka (fnuk smrk), hrac ktoreho sme 3 roky vykopavali z klubu lebo je tragicky. Partey to je prestup ako keby prisiel Messi Hypujme ho co nam sily stacia. Ale nie az tak ako Gabriela, noveho najlepsieho obrancu PL

Aj toho Odergaarda este budu zachvilu vyhanat, uz sa na to tesim. Rovnako tak aj na to ako ich Slavia vyprasi v EL, to bude dokonala potupa. Ubohejsie ako ArsAnal su uz len sexualne vykony chobotovej mastnej manky, teda aspon tak sa povrava v kanaloch medzi bezdomovcami, kde som bol naposledy na navsteve ked som hladal Countera.

Jediny kto vie v tom ich muzstve aspon trochu kopnut do lopty je Tierney, ten moze ist po sezone ku nam, ale iba ak si to na kolenach odprosi a slubi ze bude v NLD rakvit zmrdov

Reagovat
Taiger

Je mi te lito

Reagovat
Edgewalker

Ty mu to ještě čteš? Však píše furt to samé stále dokola, hrozně nudný troll.

Reagovat
Taiger

Nectu, jen zminuju

Reagovat
Edgewalker

Tak to pak jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Ja to taky ani nectu, vidim sonny, aha, debil, jedu dál

Reagovat
lajka30

Reagovat
Rohlíček

Tvůj život musí stát šíleně za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz ani nie je trolling, to je volanie o pomoc

Reagovat
Remt

jako obcas mivam deprese, ale jestli se tohleto hovno nepodreze pokazdy kdyz vyleze rano z postele, tak asi muzu bejt i ja v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Depresie mávajú iba pateticki slabosi a mrdky ktoré fandia loserom z ArsAnalu alebo VARpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, jestli ti to pomaha, tak v tom pokracuj

Reagovat
LeonardoUžoa

Hele a koho ne v dnesni dobe.

Reagovat
Golasso

Ty jsi taková Peterková eurofotbalu

Reagovat
Zdechlina

Cože?

Reagovat
PH8

Už ani ten trolling není co býval

Reagovat
Edgewalker

Odporný hnus, měli by se stydět. Naprosto nedůstojný výkon, nikdo si nezaslouží ani náznak pochvaly. Pokuty napařit, i Artetovi! FUJ!

Reagovat
Liquid

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Rohlíček

Reagovat
PH8

Souhlasím, ale ten tým byl prostě strašný. Vem si, že tam bylo 6 změn k horšímu oproti zápasů s Tottenhamem.

Reagovat
Edgewalker

To byl, ale přeci jen to nemůže a nesmí být žádná omluva. Vždyť si nedokázali ani přihrát, pořádně zaútočit...od hráčů Arsenalu čekám něco jiného, a je jedno jestli to jsou hráči z lavice nebo základní 11.

Reagovat
Luc-Luc

dneska naprosto spickovy vykon, zejmena zaloha dominovala neskutecnym zpusobem, skvele zahrali krome Joty i Phillips, Trent nebo Millner, ale MOTM je Fab, to je neskutecny delo v zaloze Arsenalu mi je celkem lito, uz je nacase, aby se dali dohromady a zacli hrat zase o top4

Reagovat
Liquid

teda regulérně, jestli vypadnem jako Slavia s tímto Arsenalem tak to snad budu brát jako ostudu, vždyť v tom týmu nefunguje vůbec nic, labilní gólman, děravá obrana, nesourodá záloha a útočníci totálně z formy a k tomu na lavičce slabší trenér

Reagovat
Hafna

Snad to Slavia dá Ačkoliv nejsem skalni fanoušek Slavie, tak nějaká oslavicka v této době, někde mimo civilizaci, třeba na Ramzové, by byla fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Akurát teda Arteta nie je tréner a nikdy nebude

Reagovat
Liquid

jako asistent asi špatný nebyl když byl v Man City, ale souhlasím, že patří mezi nejslabší trenéry v PL, přesto je nyní kvalitnější než Lampard a dost možná i než Ole

Reagovat
pingla

pls nech toho

Reagovat
LeonardoUžoa

Ole je nahodou dobry trener, jen ne pro mega kluby.

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
ElectrickMann

Na lavičce nejslabší trenér

Reagovat
Kixi Syhimour

Každopádně Fabinho je absolutní král, ale i Thiago dneska kvalitní vedle něho.

Arnold dneska rovnou famózní, poslední zápasy nabírá slušnou formu, jestli ji udrží, tak chci teda Garetha vidět, jak ho nechá doma

A teda ta stoperská dvojice to začíná slušně rozjíždět, poslední zápasy hrají sakra dobře. Absolutně nechápu, jak se dostali do takové formy.

Reagovat
Remt

zase pozor, stoperskou dvojici dneska nikdo moc neprozkousel..

Reagovat
Kixi Syhimour

Na té rozehrávce to třeba neměli dnes moc lehké, ale výborně to kombinovali s Alissonem. Navíc Phillips velmi dobře vystupoval (snad až na jeden moment, potom se tam i nakonec dostal k centru )

Reagovat
Remt

Malo kdo z nas by cekal ze kdyz ho hodi do Acka hrat zaklad, ze na to bude mit a naprosto nevyhori.. Rhys je na to asi jeste moc mlady (+ i kdyby zmuznel a zesilil v soubojich, tak ta rychlost mu bude chybet bohuzel vzdy), ten tohle obdobi bez VVD mozna trochu odnesl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Williams na to mít nebude podle mě nebude.

Phillips je fakt jedno z největších překvapení sezóny, i když samozřejmě svoje nedostatky má. Každopádně já jsem fakt překvapenej, jak jim to zatím s Kabakem funguje (proto takové nadšení), sice ani jednou nehráli proti City, ale i tak jsem čekal vzadu mnohem větší bordel.

Reagovat
Remt

A názor na Kabaka? Já si ho zatím nestihl moc udělat.

Reagovat
cristiano.K.

když on je takovej nijakej, což u stopera není dobře. Neurazí, nezklame.

Reagovat
Remt

tím jsem myslel.. prednosti/zapory? Vyplati se za tech 20mil e? (Posledni zapasy jsem nestihal moc sledovat, spis skoro vubec)

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně přijde, že vlastně v ničem extra nevyniká, na druhou stranu si prostě svoje odehraje (a to docela dobře).

Jako největší přednost bych asi teď napsal rozehrávku, nebojí se dát riskantnější přihrávku, žádnou hrubku na kontě snad až na jeden moment nemá a snaží se hrát docela konstruktivně. Možná by se ještě mohlo zmínit čtení hry, docela dobře vystupuje, ale to můžu mít zkreslené.

Jako největší zápor bych uvedl, že lepší hráči by neměli takový problém ho obehrát, takhle propadl i proti Sheffieldu.

Ale upřímně je možné, že píšu nesmysly, celkově je asi na hodnocení ještě brzo. Což samozřejmě souvisí i s opcí, uvidíme, jak bude hrát i nadále. Taky rozhoduje kolik přesně je ta částka, někde jsem četl i 30, což je oproti 18 docela rozdíl. Pak i jak by to bylo se stoperama celkově atd.

Reagovat
Remt

Schalke se dlouhodobě nechává odrbavat na prestupech, jim když řekneme že jim místo 30 dáme 18, tak jim to bude připadat ještě výhodné

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Busby babes

a my s nima uhrajeme bod...

Reagovat
Mastný Chobot

Tak ale vas trenuje telocvikar

Reagovat
Busby babes

a jsme druzi... mozna byste taky meli po nejakem kouknout. Vsak to dneska byla strasna bida na to, ze chybel defakto jen Xhaka, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Saka, ESR, Luiz

Reagovat
Busby babes

Saka ok, ale zas tam meli Pepeho, Aubu a Lacazetta, to proste neni spatny + Odegaard. ESR je porad mladej i kdyz zahral ted slusne, to je pravda. a Luiz... no budiz. i tak mi to prijde hodne spatnej vykon.

Reagovat
Kixi Syhimour

To nezpochybňuju, jenom jsem ti chtěl vypsat, kdo chyběl.

Reagovat
PH8

Chyběli nam v podstatě všichni, kvůli kterým na současný Arsenal stojí koukat. Saka, ESR, Tierney (od 40. minuty), Bellerin - tzn obě strany, přes které to heajeme. Xhaka, který je sice kopyto ale když je na hřišti s Thomasem, tak mají oba aspoň trochu volné ruce. Proti tomu dobrému zapasu proti slepicím bylo 6 změn.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tiez by sme uhrali, keby tam Klopp neposle utocnika

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Busby babes

kazdym tydnem a vasima vykonama je ta porazka a remiza horsi a horsi. ted uz jen aby vas vyradila Slavie.

Reagovat
Nikikrew

Ved praveze sme mali dobre vykony pred repre pauzou. Najvacsia ostuda bola na jesen

Reagovat
mistr129

Reagovat
Front hell

Tak ani jeden zápas jste nepredvedli nic za co by jste si zasloužili víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stiflerovamama

Od začiatku to bol od nás dobrý výkon ktorému v prvom polčase zase chýbala ofenzívna nadstavba, ktorá našťastie prišla s príchodom Jotu. Ten chlapec bude nákup desaťročia, neviem kto a čo stálo za tým, že sme nešli po Wernerovi a nakoniec priviedli jeho, ale som za to rád (čo chvíľa sa chystám pridať screen s Wernerom po prestupe). Od trojky Salah- Mane- Firmino to zase nebolo úplne ono. Sadio tam mal už pár dobrých momentov 1 na 1 ale neodpustil si tam pár šmatľavych momentov, pri tom treťom góle tam našťastie vletel Jota inak som si istý, že by to zase dojebkal. Salah to pretrhol šťastnými jaslickami, ale rovnako ako Mane aj on sa nevyhol zase zbytočným momentom.

Dvojka Fabinho - Thiago sa mi začína veľmi páčiť, Fab to tam neskutočne šéfoval.

Tak isto pochvala pre stopérovi, obaja pohodový výkon a niekde v kútiky hlavy sa začínam pohrávať s myšlienkou že by som si budúcu sezónu chcel pozrieť Phillipsa vedľa Virgila.

Reagovat
cristiano.K.

MOTM - Trent. Vytvořil tři vyložené šance. V první půli jí neproměnil Milner, v druhé Jota už ano.

Ten výkon nebyl tak skvělý, jak se může zdát. Je pěkné mít 70% držení míče, ale Arsenal jsme přehráli až v druhé půli. Nutno říct, že oni byli naprosto tragičtí.

Nebylo dnes koho kritizovat, díky šampioni!

Reagovat
Y.N.W.A

taky Fabinho dominantní výkon...

Reagovat
cristiano.K.

Jota, Fabinho,Trent všichni tři by mohli být MOTM a nějak by si to každý obhájil.

Reagovat
Busby babes

Contrast Liverpool's last 6 results in London to their last 6 in Liverpool...

In Liverpool: 0 wins, 0 draws, 6 defeats. 1 goal scored, 10 conceded.

In London: 5 wins, 1 draw, 0 defeats. 19 goals scored. 3 conceded.

Reagovat
avicii

Reagovat
Remt

to je hruzostrasny toto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

ty vole...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Acquanni

Tak vlastně nemusím být vůbec naštvaný na ten ubohý výkon Arsenalu, ono je to prostě jen o tom, že v Londýně je to ten mistr ligy a vítěz LM Liverpool

Reagovat
Y.N.W.A

......

Reagovat
Kincl

Otázka na fans Arsenalu. Bude obrovská potupa pokud by se nepovedlo postup přes Slavii?

Reagovat
Taiger

Ano, je to nejlepsi los

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Taiger

A ne? Je tam lehci nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno. ArsAnal

Reagovat
king23

Reagovat
cristiano.K.

Slavie neprohrála čtyři měsíce. Kádr je vyvážený a mají formu a ty se ještě takhle zeptáš.

Záhřeb a Granada papírově určitě nejsou nad Slavii. Řím je taky z formy, i když je to zvučnější jméno.

Reagovat
Remt

Možná jeste Záhřeb nebo Granada, ale jinak souhlasím, z těch zbylých by Slavia měla být papírově nejslabší

Reagovat
kiwwi

Pre koho teraz?

Reagovat
Bayern +

Ja si tiež myslím, že skôr pre Slaviu

Reagovat
SunFells

Jo.

Reagovat
Mastný Chobot

Urcite. Slavia ide pekne, ale tym, ze EL je uz nasa posledna a jedina priorita, tak vyradenie od Slavie by bola velka hanba. Bohuzial to nie je zdaleka nerealne.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Acquanni

Souhlasím, kdybychom byli v top 4ce v lize, měli to ve svých rukách a selhali bychom se Slavií, tak bych to i bral. Ale v nynější situaci prostě musíme EL vyhrát y jinak příští sezonu hrajeme jen ligu a domácí poháry a to už je kurva průser, kór když si vezmu, že jsme i při úpadku pořád stabilně hrávali LM. Každopádně pokud nás Slavie přehraje, nebo vyřadí týmovým bojovným výkonem, tak v tu chvíli jim to budu i přát a to mám do slávisty fakt daleko Na jednu stranu fakt chci, aby Arsenal tu EL vyhrál a vrátil se do LM, kvůli té atmosféře nejprestižnější soutěže, kvůli tomu aby si zahrál proti pořádaným soupeřům, aby se třeba podařilo získat zvučnější posily. Ale na druhou stranu když se zamýšlím nestranně, tak by si to ta Slavia zasloužila víc, vzhledem k tomu, jaké výkony vůči limitům kvality kádru předvádí a jaké předvádíme my

Reagovat
king23

Vzdyt posledni 4 roky hrajete jen EL, tak jaké stabilní hraní LM?

Reagovat
Acquanni

Já vím, ale ten úpadek trvá už přes 10 let, krom světlých chvilek kdy se vyhrálo několikrát v FA cupu. Ale jak dlouho se Arsenal dokázal v té LM držet i přes to, že to šlo dolů dlouho. Právě že nějakých 5 let po tom, co jsme o tu stabilitu s umístěním na LM přišly teď přijít i o tu EL nebude vůbec prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

samozrejme

Reagovat
ElectrickMann

Trpiš si Artetu neskutečně namaže... Vždyť ten člověk vůbec neví jak hrát, co hrát, připravit tým na nějaký útok...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale Arteta na to zatím nemá. Otázka času, než dopadne, jako Lampard.

At mu daji klidně ještě celé léto na vylepšení kádru, ale uz mu moc nevěřím, že ten tým dokáže natolik pozvednout, abychom hráli nahoře a prohaneli tu špičku.

Jestli se dneska Trpiš díval, tak ví, co hrát... Na nas stačí i ta Slavie, kdyz nalezou az k Lenovemu vapnu, aby nas nenechali hrát a bude to zas porod. Nezbývá než věřit, že

tak aktivně hrát nebudou a bude uz fit Saka, Xhaka.

Jak to je, když by Arsenal prohrál ve finále United? Sel by do LM finalista EL, nebo 5 tym z PL?

Reagovat
lajka30

Musí vyhrát celou El.

Reagovat
king23

To je teda prekvapko, ze trener, co jako hlavni klub nikdy nikoho netrenoval, na to nemá

Reagovat
Remt

Pořád dokola tohle někoho překvapuje.. Přitom mi to přijde úplně jasné

Reagovat
Busby babes

nevim, ale Arsenalu ted chybi docela dost na to aby se posunul vejs, ne? potrebuji lepsi stopery, jeste jednoho zaloznika, AM a utocnika... to neni uplne malo, rekl bych.

Reagovat
Kincl

Teď kde brát ty lepší hráče, když budou nejspíš bez LM další rok a možná i bez EL

Reagovat
Busby babes

prave. musi se jim hodne povest prestupak a Saka, ESR a Martinelli udelat dalsi progres... ono i to je prace pro Artetu, aby vylepsi ty hrace, ktere tam uz ma no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kádr není na úplně na uplnou spici, ale určitě ma na důstojnejsi projev a výsledky. Mít bilanci 12-6-12 je šílenost i na současný kádr. Arteta není schopný udržet aspoň 3 dobré výkony za sebou

Reagovat
Kincl

A podle tebe by co s tímto kádrem bylo dobré umístění? tak 5-6. místo?

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam může být West ham, tak i současný Arsenal. Primárně mi jde o herní projev

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, aby hrali vyššie, podľa mňa nepotrebujú extra veľké nákupy. Ten káder určite nemajú horší ako Leicester či West Ham, ktorí dokážu bojovať o LM. Potrebovali by top kvalitu na lavičku. Rodgers či Moyes boli často podceňovaní a vysmievaní, ale kvalitatívne sú stále úplne inde ako Arteta... Ešte aj ten Mourinho, aj keď mu už vlak pradávno ušiel, tak neverím, že by s tým kádrom hral 10te miesto...

Reagovat
Busby babes

Rodgers souhlasim, ale Moyes ma prvni dobrou sezonu po deseti letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Golasso

Já fakt nevím, kde se berou furt ty iluze o kvalitním kádru. Když se nedařilo za Wengera, tak se furt řešilo, že máme super kádr a špatného trenéra. Když se nedařilo za Emeryho, tak se furt řešilo, že máme super kádr a špatného trenéra. Když teď trénuje Arteta, tak se řeší... well, hádej co... mezitím se pořád propadáme tabulkou relativně k tomu, jak kolem nás roste konkurence – tak lidi začínají brečet po minulosti, ale to je další bullshit, protože umístění v tabulce není žádná souměřitelná veličina mezi rokem krále klacka a rokem 2564 – vždycky jde jenom o to, s čím a proti komu nastupujeme. Sem tam to podpoříme nákupem alá Ozil, Alexis, Partey a další ve stylu "too little, too late" nebo přepáleným nepodařeným nákupem typu Pepeho a následně koukáme na tu soupisku a říkáme si, jak je ten tým vlastně super, když na něm svítí známá jména. Jenže on super není, je to špatně poskládaná směska neschopná pořádně excelovat v jakémkoliv stylu hry – mix přístupů a random nákupů + deadwood z minulosti. Jak tomu prospěje další změna trenéra? A jak budeme za rok nebo dva lákat dalšího chudáka, až ten Artetův nástupce-spasitel zase vyhoří? Nejsme Chelsea ani Real, abychom jebli před trenéra balík peněz s krátko až střednědobou vizi/projektem, ve které existují obrovská očekávání od vedení i fans, ale zároveň prostředky jak to naplnit. U nás existují jen přehnaná očekávání, tlak a nějaká až zvrácená představa o tom, že se úspěch dostaví "stisknutím zázračného tlačítka", resp. v tomhle případě personálními změnami na trenérské sesli ... to je prostě definice šílenství... úvaha je samozřejmě zjednodušená, ale základní myšlenky jsou snad zřejmé. Romány ať píšou spisovatelé, já už na to nemám sílu.

Reagovat
Remt

V podstatě s tebou ve všem souhlasím co jsi napsal. Ten kádr je pořád takovej.. Celý to do sebe tak nějak divně nezapadá

Reagovat
Golasso

I některé papírově slabší týmy to mají podle mě líp složené. Ono ani s tou kvalitou na papíře to nebude tak slavné – včera se krásně ukázalo, jak jsou pro nás důležití hráči jako Xhaka a Luiz. Ti mají dost chyb, ale pro nás jsou bohužel furt klíčoví...

Reagovat
Busby babes

"Jenže on super není, je to špatně poskládaná směska neschopná pořádně excelovat v jakémkoliv stylu hry – mix přístupů a random nákupů + deadwood z minulosti. "

haha, kdyz si vzpomenu, jak se nam za tohle vysvetleni, proc to u nas jeste neni idealni, nekteri fans Arsenalu vysmivali, ze preci mame drahej kadr a znama jmena. Ale mas pravdu.

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Však nikto snáď netvrdí, že má Arsenal káder na top4, ani ja nikde nepíšem o nejakej kvalite. Len hovorím, že určite to nie je na boj o 10te miesto s Leedsom a Aston Villou. Určite ten tím nie je slabší ako Leicester, West Ham či Everton, ktorí sú pred Arsenalom, akurát manažéri tých tímov dokážu lepšie pracovať s tým, čo majú k dispozícii.

Reagovat
Golasso

Tak jsme 10. - 11. Z těch, co jsou nad námi (když vezmu v potaz neodehrané zápasy), má 6 klubů podle mě prokazatelně lepší kádr (City, MU, Liverpool, Lestr, Chelsea, slepice). U Evertonu je to sporné, ale špatný kádr teda určitě nemají. K tomu určitě netvrdím, že Arteta je momentálně lepší trenér, než Carlo, ale to neznamená, že bychom ho měli vylít přece... Carlo už lepší nebude, Arteta jo. WHU a AV možná papírově silnější kádr nemají, ale mají to dobře poskládané pro styl, který chtějí hrát, což my nemáme. Navíc jsou v laufu a hrají dobře – každou sezonu je potřeba počítat s týmem, který "vystřelí", chytne formu a umístí se nad očekávání, i když třeba příští rok už na tom tak dobře nebudou (nebo taky budou, uvidíme).

To nás, pokud dobře počítám, dostává na to 10. - 11. místo.

I kdybych bral nejvíc optimistický scénář, na co z hlediska kádru reálně máme, tak je to 7. místo... a i tak bych musel říct, že Everton, AV i WHU jsou horší, což bych si osobně netroufl.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to dosť preháňaš s tou kvalitou Leicestru/nekvalitou Arsenalu. Lester má akurát o niečo lepších stopérov, stred zálohy podobný a potom v ofenzíve má Arsenal určite individuálne kvalitnejších hráčov. Akurát to tak možno nevyzerá, Leicester dáva oveľa viac gólov, ale to by som pripísal práve vplyvu Rodgersa, ktorý mal ofenzívnu fázu hry výbornú v každom klube, kde pôsobil. Naopak Arteta mi príde do ofenzívy absolútne jalový, jeho rozostavenia aj zostavy často s absenciou kreatívnych hráčov z prvej polovice sezóny jasne prispeli k tej neschopnosti Arsenalu v útoku.

V porovnaní s Evertonom má Arsenal určite lepší káder a Aston Villa ešte nedávno hrala druhú ligu, veď tam s výnimkou Grealisha nie je prakticky žiadna výrazná individualita, celé je to o tímovom poňatí, podobne ako vo West Hame, ktorý ešte donedávna bol takmer s rovnakým kádrom na padáka.

V Arsenale nie je podľa mňa až taký problém s kvalitou, aby nemohli hrať okolo toho 5-6 miesta, akurát tam nefunguje žiadny herný systém, ktorý by typologicky sedel tým hráčom. Mám pocit, ako keby Arteta chcel hrať dominantný futbal s držaním lopty, podobne ako na to bol zvyknutý zo City či svojej hráčskej éry pod Wengerom, ale Arsenal má skôr hráčov vhodných na protiútoky (Auba, Saka, Pepe, Odegaard), ktorým by viac sedel priamočiarejší futbal na súperovej polovici. Ale je to ťažké no, na jednej strane tréner potrebuje nejaký čas, aby aplikoval svoje predstavy a koncepciu, na druhej strane mi Arteta nepríde ako vhodný typ do súčasného Arsenalu.

Reagovat
Golasso

Na tom Lestru se asi neshodneme, podle mě mají obecně vyváženější tým. Mají lepší celou obranu kromě LB (díky Tiernymu). Mají srovnatelného gólmana (při současné "formě" Lena momentálně možná i o něco lepšího). Záloha asi podobná, ale ta Lestru teda vede v dynamice. V útoku máme některé super hráče a víc variant, ale oni mají Vardyho, což většinou stačí, jelikož je to jistota gólů (to byl pro nás Auba, ale letos ne...). Celkově mají ten tým hlavně vyváženější a o to mi hlavně šlo. Everton budiž. AV hrála sice druhou ligu, ale pak dost razantně obměnila kádr. Tehdy se tu řešilo, že vyhazují prachy z okna, ale nakonec si jim to sedlo pěkně. U AV a WHU mi ale nešlo čistě o papírovou kvalitu, tam jde hlavně o to, že jsou prostě v laufu. Některé roky jsou v lize podobné týmy, které prostě vystřelí a ovlivní umístění ve vrchní části tabulky - s tím je potřeba počítat. Nemáme s nimi problémy jen my. Takové WHU má potenciálně víc bodů než LFC, slepice i Chelsea.

Jak jsi psal tohle: "V Arsenale nie je podľa mňa až taký problém s kvalitou, aby nemohli hrať okolo toho 5-6 miesta, akurát tam nefunguje žiadny herný systém, ktorý by typologicky sedel tým hráčom."

Já si právě myslím, že to je náš hlavní problém, protože nemáme hráče na žádný konkrétní herní styl. Na brejky možná máme útočníky, ale ne zálohu a obranu. Na kombinační fotbal sice zase máme teoreticky zálohu a stopery, ale chybí nám hrot na tento styl. A ještě na začátku této sezony to byla mnohem větší bída, postupně se k tomu stylu teprve dopracováváme ... než se zapracoval ESR, Odegaard, Partey přestal být věčně zraněný atd. Tehdy jsme taky poztráceli dost bodů. Ten současný kádr je aktuální asi tak od února.

Proto si myslím, že měnit trenéra by vyvolalo leda větší bordel. Arteta možná není v současnosti lepší než Rodgers nebo Carlo, ale to je nezkušeností. Když už jsme teda angažovali nezkušeného trenéra, tak bychom ho za chyby z nezkušenosti neměli o chvíli později zase vylejt, to nedává smysl.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Golasso

Btw mezi 7. místem a top 4 jsou 3 body s tím, že 7. tým má zápas k dobru. Tzn., že být 7. při současné konkurenci znamená blízký kontakt s top 4, u které sám uznáváš, že na ni nemáme. Ta konkurence se zvedla a na nás proste nečekala no je to smutné, ale je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak porovnávat Artetu a Mourinho José je pořád úplně někde jinde

Reagovat
Liquid

však dnes to bylo očividný, on v podstatě ani ten tlak nemusel být, tu špatnou rozehru od Lena při tom 3.góle to ani nebylo o napadání TAA, tam by šel každý

Reagovat
Kixi Syhimour

To místo do LM by se posouvalo v koeficientu.

Reagovat
king23

Do LM by šel 3. tým z Francie.

Vše se nehodí jen kolem PL...

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
fenixLFC

nema niekto detailnu statistiku aubu z dnesneho zapasu? najma pocet dotykov (okrem toho ze ma 1 v nasom vapne a 3 vo vlastnom...)

Reagovat
Taiger
Reagovat
smazaný uživatel

jestli je oleho prezdivka telocvikar, tak artetovo by nemela mit ani souvislost se sportem

Reagovat
Liquid

Vrátný ?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo komparzista v herkules 3D

Reagovat
smazaný uživatel

model, ken

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lego-head spoofer

Reagovat
LeonardoUžoa

Kuchař

Reagovat
TheTopFootbaler

Lešenář

Reagovat
smazaný uživatel

Fabs, TAA, DIOGO špička. Ostatní slušne. Díky, šampióni.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kincl

Admin na nějaký FB stránce Arsenal CZ/SK napíše status " 0:3 už je asi rozhodnuto "

Reagovat
vladis271

Tie tipy na postup slavie.

Reagovat
Salfovic

Tak s Kolářem a Kedelem by nebyla bez šance, ale bez nich je to prostě na hovno.

Reagovat
emanuel habasko

Když Arsenal nepustí přes půlku, tak je to v klidu.

Reagovat
oli9

No jako pořád je Arsenal favorit ale jeho hra a výsledky přece jen dávají Slavii celkem naději že jim můžou pár gólů dát... Obranu má Slavie určitě lepší tím myslím sehranejsi a že tam nedokážou vytvořit takové hovna a chaos co Arsenal

Reagovat
cristiano.K.

vyřadili Lišky ve formě, tak proč by ted měli být připosraní z Arsenalu?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vladis271

pretože PL je o 3 galaxie vyššie než česká liga a kvalita hráčov oboch tímov takisto. Proti líškam to bolo veľké prekvapenie a neočakávam nič podobné opäť.

Reagovat
vodka

ja ti nevim, prekvapeni obecne asi jo, ale herne byla slavia lepsi s prehledem celkem a jediny kdo delal trochu vetsi problemy byl rozbehnuty Barnes.

Reagovat
pingla

Reagovat
cristiano.K.

ty vole, když vyřadíš třetí tým PL, tak se prostě nemůžeš bát devátého týmu. Ano, mají větší zvuk, ale nemají formu, zatímco Slavie ano.

Reagovat
smazaný uživatel

dpc vy ste dobre uz vo vesmire niekde...bat sa nikto nemusi ale Slavia realne nesiaha ani po clenky Arsenalu, ani kvalitou ani menom ani ničim, ziadnych o 5 procent len favorit ci co, zobud sa

Reagovat
Hokaido

Tohle je přesně názor člověka, který nemá tušení, jak kvalitní tým Slavia je. A jako Sparťana mě to upřímně sere, ale je to tak.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

ty jsi usnul někde v díře za poslední dva roky?

Jaké dle tebe měla Slavie šanci na postup přes lišky? za mě to bylo 60:40 pro lišky.

Proč by to teď nemohlo být 55:45 pro Arsenal?

Jen bych chtěl podoknout, že Slavie neprohrála ani s Rangers ani s Liškama a v obou případech to nebyly postupy náhodné, ale zcela zasloužené.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano videli sme v odvete

Reagovat
Liquid

Reagovat
Busby babes

porad ma Arsenal vetsi jmeno. Ale pokud se z toho Slavia nerozklepe, tak maji sanci.

Reagovat
Front hell

Reagovat
cristiano.K.

o jméně se bavit nemusíme. To má AS Roma taky, ale formu nemají stejně jako Arsenal. Za mě je mírný favorit Arsenal, ale jen o pět procent.

Reagovat
blade115

Reagovat
JessePinkman

Stačilo jen Fabinha posunout do zálohy, na SDZ udělá celou hru a stopery pak odkope i Phillips s Kabakem. TAA se asi nasral, že nedostal nominaci (form is temporary class is permanent, still 22 yo). Jota pak dá gól, kdy chce. Tak snad už bez zranění a budem ve finishi nejlepší. YNWA!

Reagovat
vladis271

Ak aj ostatné výsledky tohto kola pôjdu v náš neprospech (a niektorý z nich určite pôjde) po 30. kole budeme na štvrtého strácať 3 body.

Najťažší zápas v 34. kole na OT. tzv tricky ones: Villa budúce kolo na Anfielde, Leeds away, Newcastle home a WBA away. Newcastle a WBA namočení v bonji o zotrvanie.

Som zvedavý, dá sa to ak udržíme konzistenciu.

Reagovat
fenixLFC

villa s grealishom a najma naladovy leeds tiez mozu dopadnut akokolvek

Reagovat
PP

Jako, že se prohrálo 0:3 s Liverpoolem by mi ani tak nevadilo. To, že se hrálo 90 minut jen na jednu bránu, to už mě docela nasralo. Trenérské pojetí jak školák proti učiteli. Nachystaný tým, od začátku věděli jak, co, Jota je neuvěřitelně golový, Fabinho s TAA fantastické výkony, Milner na svůj věk taky super. Prohra a pojetí hry jde komplet za Artetou.

Reagovat
PH8

Vypadlo mu 6 hráčů ze sestavy a chtěl to zkusit uhrát no. Vem si, že mi vypadli kompletně strany, přes které to hrajeme a musel sáhnout do zálohy i na sropery. Kdyby se na to vysral a nechal hrát Nelsona, Martineliho, Nketiaha tak udělá lépe.

Reagovat
Golasso

(až na tu poslední větu). Ta sestava byla dost ofenzivní, nepřišli jsme hrát ustrašeně, jenom se ta nekvalita projevila. Liverpoolu se bohužel ten zápas povedl a hlavně v záloze nás úplně přejeli. S příchodem Joty jim začal šlapat i útok. Arteta nuceně střídal Tiernyho a pak měl dvě střídání, která využil víceméně správně – Ceballos šel dolů, ale alternativa byla akorát Elneny, který opravdu není hráč na to, aby se s ním dalo něco vymyslet proti rozjeté záloze Liverpoolu. Martinelli mohl přijít dřív, ale vzhledem k vysoké prohře by to bylo stejně jedno.

Reagovat
aramaki

Reagovat
masly008

ještě pořád mohl dát do středu caluma, který by asi lépe bránil a thomas by mohl být volnější.to že ho nezkusí ani na střed zálohy a ani na stopera kde byl před zraněním náš nejlepší hráč ( ano vím v té konkurenci to nebylo těžké) tak to je jeho problém.

Stejně mi přijde že ikdyž máš průměrné mužstvo tak si aspoň nasazením něco vybojuješ,ale včera jsme neměli ani náznak pološance.

Reagovat
Golasso

Caluma bych viděl rád v záloze, to je pravda. To stavění na RB moc nechápu, ale zase na stopera nevím, Gabriel s Holdingem spolu dlouhodobě trénují a už spolu i něco odehráli, v tu chvíli to byla logičtější varianta. Před zraněním hrál ale Chambers na stoperu dobře, tak třeba ho tam ještě uvidíme.

Nasazení je pěkná věc, ale tam vůbec nefungovala vazba mezi zálohou a útokem a často ani mezi zálohou a obranou (Gabriel měl tuším 63 % úspěšných přihrávek, to je každá třetí na nohu soupeře ).

Reagovat
bbbauch

to bylo fakt zoufalstvi..

Reagovat
FC Porto

Jota momentálně lepší než Ronaldo. A v Portugalské repre by měl hrát místo Ronalda. Který ztrácí kvalitu, mi přijde.

Reagovat
avicii

Portugalsku sa tvorí veľmi silná generácia mam pocit, aj bez Ronalda si ich viem predstaviť ako majstrov sveta

Reagovat
Malresi

Tak Ronaldo tú kvalitu stráca už nejaký ten čas, ale až tento rok je to fakt viditeľné pre všetkých. Ako žolík na lavičku OK, ale pri tej ofenzívnej sile Portugalska by v základe hrať nemal.

Reagovat
cristiano.K.

Lišky podle mě čtyřku nedají a skončí páté. Mají šílený los a možná i trošku už z toho bude blok.

Reagovat
oli9

Jinak JOTA

a ta černá plachta BLM

Reagovat
Busby babes

According to his reported wage, Arsenal have paid Pierre-Emerick Aubameyang £604,000 per shot on target in the Premier League since he signed his new contract.

Reagovat
Busby babes

A abyste nerekli, ze se jen smejem Arsenalu, tak tady i z naseho soudku...

#mufc are currently spending £570,000 a week on five senior goalkeepers – and the club’s owners want that slashed.

Reagovat
Hlahart

jako tři z nich jsou nadstandard PL, ale proč jsme si je všechny nechávali fakt nechápu

Reagovat
sunakashi

busby super, zes vytahl statistiku jak na ne tak na nas...dily za paradni info...je desive kolik platime....

Reagovat
sunakashi

Sorry za chyby.jsem na kashi

Reagovat
Neutron

si siel sibat o den skor?

Reagovat
Front hell

Zítra bude mít dobrý základ

Reagovat
Neutron

to je pravda, rozumne

Reagovat
Front hell

Reagovat
vodka

hlavně ten Romero je totalni ulet, neni ani v kadru, mu meli rozvazat smlouvu zadarmo...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kixi Syhimour

za objektivitu

Reagovat
Front hell

Mám rád fans co si rádi rypnout,ale zároveň dokáží i zkritizovat vlastní tým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Willock

Vyhrál Mourinho někdy v Newcastlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, minulu sezonu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho out.

Reagovat
matZz

zas jako nevím, co by dnes Mourinho z pozice manažera mohl udělat líp. jasně, já mohl tam dát Bejla místo Lamely, ale nejsem si úplně jistej, že by to dopadlo jnak. krom toho, takovej zápas musíme dotáhnout k vítězství i v deseti lidech.

Reagovat
vicinda07

Co by mohol delap lip? Co udelal dobre vobec

Reagovat
jk

A co udělal špatně? Taremíz kde hlavně za hráčema co byli na hřišti.

Reagovat
vicinda07

Tych hracov tam poslal on, to ze Sanchez ma max na Sheffield United vidi uz asi kazdy okrem neho, a v podstate asi 6ty krat v sezone sa nam stalo ze sme stratili vitazstvo v zavere s muzstvom s dolnej polovice tabulky ale ze by to vyzeralo ze sme pouceni ani nie a uz mal v 87 minute nachystane master class striedani so Sissokom ale Newcastle stihol dat gol... Neobajujte ho tu uz, ten chlap je to najhorsie co sme mohli dostat, hrame jedem z najhorsich futbalov v PL a nie je to vobec na ukor dobrych vysledkov, kedy by sa ta hra akceptovala... Mourinho musi ist prec

Reagovat
jk

Aha takže ten zápas prohrál Sanchez a ne Mourinho? Obrana stála za houby celá. Tanganga, Sanchez i Rodon tam namleli tolik chyb, že nebýt to tragický Newcastle tak by Spurs dneska shořeli jak papír.

Reagovat
vicinda07

Takze uznavas ze nebyt tragickej koncovky Newcastlu tak zhorime ale aj tak spokojny s coachom, nemohol urobit nic lepsie dnes ano? Čudné..

Reagovat
jk

Já jen tvrdím, že ta remíza není kvůli Mourinhovi ale kvůli těm co byli na hřišti. Mourinhovi chyba byla podle mě třeba nasazení Sona v poločase. Naprosto zbytečný tah, Vinicius a to 442 fungovalo v prvním poločase úplně v pohodě. Nefungovala ale obrana a v druhem poločase se hráči víc než na vítězství soustředili na to, aby dal Kane hattrick. Tohle jde za hráčema ne za trenérem.

Reagovat
matZz

zajímavý podle mě teda to velmi divný 442 moc nefunguje, když máme vepředu 6 hráčů a hlavně na krajích tam bylo milion místa pro útočící hráče, to 4231 mi na tu údržbu dávalo smysl. Někdy kolem 70. minuty mi dokonce přišlo, že v pohodě držíme balón, zápas je v naší režii a dáme to. Jako celkem velkej problém teď vidím, že náš

- střed Højbjerg/Tanguy je přetíženej a hlavně v závěrech zápasů mele z posledního. Aspoň Tanguy by si měl na jeden zápas odpočinout, protože vůbec není tak výraznej, jak byl třeba na podzim.

- Lucas stále střídá dobrý výkony s těma horšíma. Dnes nepředvedl vůbec nic.

- Lamela, jasně oživil to, vybojoval standarty, ale ve dvou klíčových okamžicích místo aby nahrál do lepší pozice, tak naběhne do tří obránců. Dělá to pravidelně, absolutně nemůžu pochopit, proč mu to nikdo neomlátí o hlavu a nepošle ho s tím úplně do píče směr Argentina.

- Sanchez bez komentáře. Další error vedoucí k brance soupeře. Kolikátej už.

- Lo Celso pořád nehraje jako borec za 50 mega. Od trojky Hojbjerg/Tanguy/Gio prostě čekám, že celej střed hřiště bude v jejich režii, místo toho "festival laciných ztrát" a celej zápas se permanentně hasí brejky Newcastlu.

Jo a jinak teda Rodon dneska nejlepší hráč v obraně, v klíčových okamžicích prostě nezklamal. A Hugo si zaslouží palec za ten zázračnej zákrok proti Gaylovi.

Reagovat
jk

Mě třeba ten první obdržený gól vyloženě naštval, protože to byla kolektivní debilita. Ale hned jsem věděl, že Spurs nějaké góly určitě dají, protože ta hra vypadala celkem dobře. Ne co se týče obrany ale přechod do útoku, napadání, celkově systém byl pro mě ok. Já si původně myslel, že ten hybrid mezi 442 a 4231 budeme hrát celou sezónu a že kvůli tomu si José vybral do týmu Sacramenta, který tohle piloval s Galtierem v Lille. Ti hráči ale ve skutečnosti žádný systém moc nemají. Což už na vrub Mourinha jde. Kdybych v jeho dnešní taktice chtěl hledat nějaké chyby, tak mě třeba moc nehraje nasazení GLC na pravé straně. On docela dost drží míc, stahuje se s ním často na osu hřiště a vytváří to prostor, který by třeba Reguillon dokázal podle mě využít lépe než Tanganga nebo jakýkoli jiný pravý bek v týmu.

Jak říkáš, Hojbjerg je utavenej už delší dobu ale místo něj je možné nasadit fakt jen Sissoka a to je sice fajn chlapík ale jako fotbalista se hodí někde do středu PL. Stejně jako se dá souhlasit i s tím ostatním. Můžeme jen litovat toho, že jsme se neposunuli na ten čtvrtý flek. Ale největší vinu dneska dávám hráčům, kteří v tom druhém poločase prostě měli rozhodnout a jednu z těch šancí proměnit a ten zápas ukončit. Ale tohle je problém, který se táhne skrz celou sezónu.

Reagovat
matZz

no tak 442 to bylo jen když jsme se zatáhli pod balon, jinak v té útočné fázi jsem to identifikoval jako snad nějaký pokus o Guardiolu 2-2-6? Gio i Lucas se zcela záměrně tlačili do středu hřiště, oba krajní beci hodně vysoko, moc hezký, ale k čemu, když tomu chybí nějakej plán? Celej problém s Mourinhem je ten, že on prostě nemá tu základní strategii výstavby útoku od stoperů. Přitom ten střed pole má potenciál bejt světovej.

Doufám, že Levy bude mít v létě koule a roztočí to: Sanchez, Aurier, Sissoko, Winks, Lamela, Davies a klidně i Lucas - odchod.

Reagovat
jk

Ano, to je přesně to co hrál Galtier s Lille. Nutí soupeře rozehrávat do stran aby kolem půlící čáry v přečíslení vybojovali balón. Něco podobného dělá i Hasenhuttel. Za mě super, ale je dobrý na to mít stopery dobré ve vzduchu, což třeba Spurs nemají.

Tak Mourinho je známý tím, że nemá žádnou strategii celkem známý. On fakt nikdy neučil hráče útočit a dávat góly.

Reagovat
masly008

každý podle zásluh.to máte za to jelito sonyho

Reagovat
matZz

tak ono je hrozně jednoduchý říct, že za všechno můžu Mourinho, ale 1) bude tenhle Tottenham pod jiným trenérem výrazně lepší? 2) a kdo by mohl Mourinha nahradit? protože já těch možností moc nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalový analfabet, jako si ty to samozřejmě nemůže poznat

Reagovat
masly008

tak to zapomeň.ještě to nedokundil úplně.musí ještě odejít ti poslední 2 fotbalisti co máte a až pak může jít se splněnou misí.

Reagovat
Ranoth

amater Mourinho a este vacsi amateri v Tottenhame za to, aku mu dali zmluvu kvoli ktorej bud neskutocne prerobia alebo ho tam budu musiet udrzat aby mu nemuseli vyplacat odchodne zato odchodne mohli mat noveho hraca, namiesto toho to vysolia Jozkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze ty vies podmienky jeho zmluvy, ty amater.

Reagovat
Ranoth

neviem, ved ma informuj, len som davnejsie cital, ze to je niekolko desiatok milionov ale netusim ci to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nepoznam, preto neplacam hovadiny a nevysmievam sa tu niecomu, o com nemam sajnu.

Reagovat
Neutron

cital som, ze vykupenie zo zmluvy je 30 mega libier. No a plat je dakych 15 mega libier. Ale kolko je na tom pravdy...ktovie

Reagovat
jk

Podle všeho tam nic jako výkupné ze smlouvy není, takže si četl nějaké bludy.

Reagovat
Neutron

https://www.football.london/tottenham-hotspur-fc/news/jose-mourinho-tottenham-daniel-levy-20212092

tak cital som to tu, nakolko to je dôveryhodne netusim. Navyse to tvoje "podle vseho" je dôkaz ako naozaj

Reagovat
masly008

Tak pokud propustíš managera tak ho musíš platit do konce smlouvy.ale dělá se to tak že se mu ty peníze nasypou hned a trochu méně aby mohl jít zase trénovat.

U mourka je celkem známé že si ty klauzule do smluv dává,ale tak možná je totáč jediný kde to nemá.

Reagovat
Talker

Že byste byli třetím klubem za 20 let, co trénuje, který by mu neplatil odstupné (Porto a Inter zatím)? Já bych se nedivil, kdyby měl za tu dobu podobné příjmy z odstupného jako dostal na normálním platu.

Reagovat
vodka

podle mě tam nemá odstupné, ale prostě čistě vyplacení ze smlouvy...

Reagovat
Talker

Mně přijde nesmyslné toho kouče ze smlouvy vyplácet, to už si ho reálně nechat pod smlouvou, protože ti kouči málokdy jsou ochotní čekat více než rok na nové angažmá, většinou ho mají s novou sezonou.

Takový Mourinho pokud by měl smlouvu na 3.5 roku (dejme tomu), tak pochybuju, že bude více než rok a půl mimo fotbal, protože by utrpěla jeho reputace, důvěra v trenéra, který dlouhodobě netrénuje a podobně.

Ale možná to je takto zohledněné, kdy kouč dostane jen část toho zbytku, respektive jinak se to počítá v rámci FFP...

Reagovat
jk

In his weekly Ornstein on Monday column (£), he writes that Mourinho’s contract at Tottenham does NOT have a “break clause,” meaning that should they part ways with him early they would be on the hook for a huge severance payout.

Pro Spurs by to byla slušná rána ho vyhodit. Na druhou stranu, osobně nevěřím, že by Levy vsadil všechno na jednu kartu a nenechal si v té smlouvě nějaká zadní vrátka.

Reagovat
smazaný uživatel

Další odborník

Reagovat
vicinda07

Ak ma to ze neskoncime v top4 znamenat odchod Mourinha tak urcite beriem... Aby nas prehravalo muzstvo s najslabsou formou.. Keby hra dnes Wilson prehrame urcite...a aby kedysi majster taktiky a defenzivy mal ako stopera cislo 1 Sancheza, ktory je pre mna najhorsi stoper Premier League, tak myslim ze Jose uz nema ani na Slovan Bratislava, nech ide robit šaša do studia a nezhovaduje sa uz...vobec nemam rad tie reci ze keby ten team nema toho hraca tak skonci a pod. ale aj ja si teraz myslim ze keby nemame Kanea alebo by bol viac zraneny tak sme niekde 12-13 miesto prinajlepsom

Reagovat
johan14

Ber to tak, že teraz má Everton väčšiu šancu na LM.

Nechápem ako môže mať niekto obľúbené zároveň Spurs a Everton, žeby trochen schizofrénia?

Reagovat
vicinda07

Omg vsak to mam napisane odkedy som si tu zalozil ucet, cize asi tak 12 rokov dozadu a Everton mi bol sympaticky a v podstate stale je ale neda sa povedat ze im nejako fandim, tam mas preto rozdelena hlavne a vedlajsie kluby vies

Reagovat
avicii

Zatiaľ veľmi podarené kolo, len tak ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl José nebyl ve finále Carabao tak už ho dávno vyhodí

Reagovat
Zdechlina

Totenhaim Taky dobří šmatláci. Můžou to v klidu ukopat, ale na co.

Reagovat
Mastný Chobot

Willockinho

Reagovat
mimi_united

Kane by si zaslúžil prestup do TOP klubu

Reagovat
smazaný uživatel

rád bych ho viděl u nás, ale bohužel nereálné, Levy by nasadil takovou cenovku kterou nejsme schopni dát

Reagovat
Grahf

Kane nemá víťaznú mentalitu, inak by si už dávno vydupal prestup. Je spokojný tam, kde je a trofeje mu netreba.

Reagovat
vladis271

čiže u vás by ho nečakalo nič na čo nie je zvyknutý.

Reagovat
REPLIKATOR

Mourinho

Reagovat
Busby babes

Mourinhova klasika nebo i v druhe puli zkouseli dat gol?

Reagovat
jk

Asi by tam v poločase neposílal Sona ne? Mohlo to bejt v klidu 4:1 a šli by na párek kdyby Kane nespálil tutovky.

Reagovat
Busby babes

This is what Haaland's father and Mino Raiola ask for the signing of Erling Haaland:

Raiola - €20m

Father of Haaland - €20m

Salary - €30m net per season.

+ The continuity of Lionel Messi. [rac1]

lol. to jsem teda zvedavej, kdo to da. protoze pokud tu lidi pisou 120-150 pro BVB, tak tohle je pak za 200.

Reagovat
Grahf

to dá fakt len nejaký šejk, alebo podobní sponzori, ktorým sú tie prachy u prdele.

Reagovat
Busby babes

tohle muze dat imho City a PSG a nikdo jinej, ted po covidu. A City tak vysoko nepujde a do PSG nebude chtit on.

Reagovat
vladis271

nemôžu....neverím tomu, že niekto môže toto dať. Barca by sa musela rozlúčiť s Messim a celý jeho platový budget dať 20 ročnému chalanovi. City by museli okamžite dať na plate viac ako 2 krát viac než je vmomentálne najlepšie platený hráč v PL.

Reagovat
lvrpl

Za takýchto podmienok nech si ostane kľudne v Dortmunde, uvidíme ako dlho ho to tam bude baviť.. budúci rok možno bez LM.

Reagovat
EXoRcIsT

ked je to pravda tak NASRAT nech idu do prdele.

Reagovat
protiproudu

Raiola - €20m

Father of Haaland - €20m

Tvé není €1m už na celý život? Proč 20...

Reagovat
Agent z Melmacu

pretože keď robíš ojeby a černotu, tak budeš jedného dňa potrebovať veľmi veľa peňazí na právnikov

Reagovat
protiproudu

jen nenažranost to být nemůže a nějaký důvod to mít musí a tenhle dává smysl :)

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt radši každý počká ten rok na tu výkupku a nebo doufat že BVB když neudělá LM tak trochu sníží tu cenu

Reagovat
ajouki

S tou výkupkou bych takhle okatě nepočítal. Pokud Haaland zůstane v Dortmundu další rok, navíc bez Ligy mistrů, tak ho budou muset ocenit výrazným navýšením platu. S tím bude nutno navýšit výkupku minimálně o nový plat pro Haalanda a další komise pro Raiolu. Ten rok služeb nebude platit Dortmund, ale už nový klub na budoucím přestupu.

Klidně můžou upravit výkupku dle hodnoty, kterou Haaland má. Sám Raiola říkal pro The Athletic, že se přepočítal a nečekal takovou adaptaci a výkony. Na jeho očekávání přitom byla nastavena částka 75 milionů eur. Raiola si nenechá ujít velký přestup svého klienta. Obzvlášť pokud bude následovat rovnou do Barcelony nebo Manchesteru City, odkud hráči neodchází. Raiola udělá vše proto, aby do těchto klubů přestupoval Haaland jako nejsilnější pes. Těžko půjde do Barcelony za 75 milionů eur, když za jiné hráče dávají běžně přes 120 a víc. COVID neCOVID.

Reagovat
lvrpl

Ešte väčší problém ako v prestupovej čiastke bude v plate aký považuje. Pochybujem že mU niekto dá čo si pýta a úplne si zničí platovu politiku. Hráč je to výborný ale za tie peniaze si nájdeš 4 top hráčov

Reagovat
lvrpl

* požaduje

Reagovat
r.mrazik

Ten první odstavec je co za scifi výmysl?

Reagovat
ajouki

To je nastínění možného scénáře, který se ti ale asi nemusí líbit.. nevím, proč nazývat fakt, že Raiola bude chtít po skvělé sezoně vylepšený plat, jako scifi.

Reagovat
r.mrazik

mne se nelibi,protoze to je vymysl

Reagovat
ajouki

Všechno je výmysl, dokud se to nestane. Včera označil Raiola za výmysl všechny ostatní spekulace kolem Haalanda.

Reagovat
r.mrazik

jj,BVB ted haalandovi novou smlouvu opravdu davat nemusi...natoz s vyssim platem

Reagovat
ajouki

Tak pokud by tím zvýšili výkupku na 120 milionů eur, tak mají o motivaci vystaráno. Větší přestup, větší provize Raiolovi, nyní větší plat pro Haalanda. win-win pro obě strany.

Reagovat
r.mrazik

akorat si ten vyssi plat nebudou moct dovolit

navic haaland to podepisovat nebude,kdyz to zamezi prestupu do vetsiho klubu,kdyz tam bude vyssi vykupni castka...

Reagovat
ajouki

Na oba body odpovídám v prvním komentáři.

Vyšší plat platí kupující tým další léto. To jsou totiž jednoduché počty. 120 nová výkupka, to je 45 milionů zisk oproti původní. 12 milionů pro Haalanda, 12 milionů pro Raiolu při uskutečnění přestupu. 26 milionů zisk pro Dortmund. Jednoduché počty, které se oběma stranám pro příští léto vyplatí.

Druhá věc je, že Raiola nebude úplně chtít přestup za 75 milionů eur do Barcelony/City, když tam může reálně přicházet za 120. On bude chtít, aby nový klub pro Haalanda dělal první poslední, a to si za 75 milionů eur v této době nekoupíš. Ne do Barcelony, kde by vedle Griezmanna, Messiho, Dembeleho nebo Coutinha byl jen chudý příbuzný.

Ale osobně věřím, že odejde už letos.

Reagovat
Talker

Ta teorie má jednu díru a to, že Haalanda by to poškodilo, protože by se omezil počet klubů, které by se mohly zapojit.

Za 120+20 pro Raiolu+20 pro fotříka+podpisový bonus+plat, to je šílená částka, kterou budou schopní/ochotní nabídnout třeba jen 3-4 kluby na světě (PSG, City, Real, Barca). Ve chvíli, kdy snížíš tu přestupovou částku o 50 mega, tak najednou se můžou zapojit Italové (Juve se uvolní budget po odchodu Ronalda), může se zapojit více klubů z Anglie a třeba i Bayern.

Stejně tak mohou vypadnout i kluby kvůli výšce té přestupové částky (a bonusů) - Pokud Messi zůstane, tak nevěřím, že Barca bude mít peníze na takový brutální přestup. Podobně i další kluby budou muset řešit jiné věci třeba a nakonec budou ochotné zaplatit tu raketu jen 1-2 kluby.

Z dlouhodobého pohledu pro něj absolutně nedává smysl podepisovat cokoliv v tuhle chvíli. To je asi jako když hráči končí smlouva a podepíše prodloužení s výkupkou, to je jen dobrá vůle vůči klubu.

Reagovat
ajouki

Většina těch klubů má šanci jen letošní rok, kdy to stejně bude za prémiovou cenu. Příští rok už budou jen stafáž těm největším. Sám Raiola říkal, že se s progresem Haalanda přepočítal a že by klidně mohl jít rovnou do top klubu. Haaland má elitní mentalitu, ten jen tak nepoleví, aby šla jeho cena dolů. I pokud zvýší svou výkupku, tak si bude moci kluby vybírat.

Reagovat
Talker

A v čem je pro něj bonus vyšší výkupka? Dortmund mu dá vyšší plat, ok.

Na druhou stranu ve chvíli, kdy bude o 50 mega levnější, tak bude mít výrazně lepší vyjednávací pozici s kluby - bude více zájemců, kteří si to budou moci dovolit, část těch 50 mega můžou rozpustit do platu nebo do podpisového bonusu.

Pokud bude stát 130 (+60 na podpisovém bonusu, 20 pro Raiolu, 20 pro otce) si může vyřadit z nápadníků třeba Barcelonu, pokud prodlouží Messi.

Tohle mi přijde jako naprostý nesmysl - jediný profit pro Haalanda by byl vyšší plat na rok, všechno ostatní jsou negativa.

Reagovat
ajouki

Psal jsem výše. Jedna věc je plat a takový ten loyalty bonus za to, že zůstane i když se bude hrát jen evropská liga.

Druhá pak cenovka, se kterou přichází do nového klubu. Barcelona určitě nevypadne, peníze na Haalanda seženou. Třeba z prodejů.

Důležitá je psychologie. Raiola a Haaland budou chtít, aby přicházel do týmu, kde bude považován za největší hvězdu. Výjimka je snad jen Barcelona s Messim. Pokud tam ale půjde za 75 milionů eur, tak je jeden z mnoha. Oni mají Griezmanna, Coutinha nebo Dembelého, za které dali přes 100 míčů. Za 75 šel De Jong a ten je vnímán stále jen jako hvězda pro budoucnost. Haaland bude chtít být budoucnost a přítomnost. Na to musí mít odpovídající cenovku.

On má elitní mentalitu být velmi brzy nejlepší hráč světa. V Manchesteru City je nejsilnější pes De Bruyne. Pokud tam bude přestupovat, tak z něj City budou muset udělat svou největší hvězdu. To jde jedině přestupní částkou, o které všichni ví.

Reagovat
fenixLFC

lenze ty spojujes to ze je niekto najvacsia hviezda len tym ze stal najviac co je mimo, to mzoe byt pokojne aj bez toho ze by stal viac ako ti ktori sa nepodarili...

Reagovat
ajouki

U Raioly nikdy nejde jen o výkony.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bbbauch

Aby nebyl “jeden z mnoha”, tak musi jit za 200 aspon.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Talker

Hazard je (v současnosti) 20. nejdražší hráč v historii Chelsea, stál téměř polovinu toho, co jsme zaplatili za Moratu nebo Torrese, byl levnější, než Willian, Bakayoko a dalšího půl tuctu hráčů, se kterými se potkal, ale bez debat byl největší hvězdou on.

A přestupová částka na tom absolutně nic nezmění.

Reagovat
ajouki

Snad jen tři krátké poznámky.

Hazard nemá mentalitu být nejlepší na světě. Ten se šel do Chelsea bavit a dělat blbiny. Nemá ani agenta, který se profiluje pro nejlepší hráče. I tak Chelsea veřejně přeplatila na poplatcích všechny kluby.

Věc druhá, že je úplná kravina srovnávat jeho přestup s tím, co se stalo za dalších 5 let. V době kdy Neymar šel do PSG za 200 milionů eur.

Haaland se profiluje jako hráč, který nahradí dvojku Messi a Ronaldo. Tady prostě neexistuje srovnání. Pamatuju, jaké cavyky dělali v Realu Madrid při přestupu Balea, aby Ronaldo zůstal největším přestupem ve fotbalu. Bale sice šel za srovnatelnou částku, ale do médii se muselo říkat, že stál méně. Pro tyhle hráče/agenty je tento psychologický pohled důležitý.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kixi Syhimour

slušné

Reagovat
vladis271

v GB by to na libry bolo takmer milión týždenne

Reagovat
smazaný uživatel

Moj tip: nikto ho pre tieto nechutne podmienky nekupi. Hoci uz sa vidi v inom klube. Ostane sklamany. Strati motivaciu. Dalsia sezona bude slabsia a mozno ho niekto za 75 kupi, ale nebude sa yo javit ako bargain.

Reagovat
Busby babes

nemyslim, ze ztrati motivaci, spis to berou jako ze zkousi vytriskat co to jde, ale jinak pocitaji az s dalsim rokem. Raiola mu vysvetli moc dobre, ze pokud bude dal sazet goly, tak penize prijdou. a BVB neni spatna adresa a v jeho veku i jeden rok bez LM neni tragedie

Reagovat
Talker

Tu přestupovou částku a ty prachy pro Raiolu a fotříka bych věřil. Ale 30 mega čistého na platu je naprostá šílenost, to je nějakých 900k/w. To mu nikdo nebude ochotný dát.

Reagovat
vodka

Reagovat
Tomanatura

Neverim

Reagovat
cristiano.K.

nejlépe placený hráč o 300k a více, blbost

Reagovat
Hokaido

V PL myslíš? Protože Messi má 1m/w čistého.

Reagovat
cristiano.K.

jojo

Reagovat
Talker

Tak pokud bychom měli zájem my, tak bychom mu museli narvat tolik, co mají 4 nejlépe placení hráči dohromady. Těch 30 mega je naprosto nereálná částka, i polovina je brutální raketa za 20tiletého hráče.

Reagovat
Salfovic

Ať si ho Raiola nacpe do té své tlusté prdele.

Reagovat
j_mrazik

Počkej, vždyť jeho táta je ten, co mu přerval Keane koleno, ne? Tuhle částku bych chápal jedině, kdyby šel do ManUtd.

Navíc jeho táta už musí mít vyděláno, ne?

Reagovat
Busby babes

tak jeho tata hral v 90. letech, to ty platy jeste nebyly tak vysoke, zvlast v klubech jako Leeds nebo City.

Reagovat
r.mrazik

keane mu zadne koleno neprerval

Reagovat
Front hell

Každý pochopil jak to myslel, tady se zase fňuká když se sáhne na Keane

Reagovat
r.mrazik

neplacej kraviny

Reagovat
Front hell

Tak nefňukej za Keane

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Nejmenuješ se stejně i na twitteru?

Reagovat
Taiger

Kde je sonny s esejí?

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Horcmen

Antonio Rudiger sent in early from Chelsea training today after a bust-up with Kepa Arrizabalaga

Reagovat
Maresma

Zrovna sem ho přivedl do fanty před tímto kolem

Reagovat
Horcmen

ale myslím že to nebude problém, mám ho taky, s Portem ho čekám v základu

Reagovat
nani92

Až mi je Joseho ľúto, taký koniec si nezaslúži

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Ale zaslouží

Reagovat
nani92

Vôbec nie, podielal sa na formovaní novej PL, bol jej zlým,ale úspešným chlapcom, ktorý sa žiaľ novej hre nevedel prispôsobiť. Dúfal som ze by tomu Spurs získal aspoň EL, škoda

Reagovat
drussbarb

Ale taky přenesl soupeření mimo hřiště v míře nevídané. A jeho týmy hrají hnusný fotbal

Reagovat
Agent z Melmacu

aký koniec. On nikam neodchádza

Reagovat
Mates_Matesović

José Mourinho claiming Toby Alderweireld was not selected in the #thfc squad today because he arrived late from international duty has caused confusion at the club. Sources dispute this and insist he was at training on Wednesday. [Evening Standard]

Hovado ulhaný

Reagovat
Nikikrew

Willock for Newcastle: 8 apps, 2 goals.

Ceballos + Partey + Elneny + Xhaka + Odegaard + Smith Rowe: 88 games, 1 goal.

Reagovat
protiproudu

neskutečný lemplové

Reagovat
fenixLFC

tvl to je zas dementna statistika

Reagovat
fenixLFC

a este aj nepravdiva, je to 2:2...

Reagovat
Nikikrew

Je to síce 2:2 ale neviem čo na tom je dementne

Reagovat
mimi_united

K tomu aby sme sa mohli merať s najlepšími (City, Bayern a pod) nám chýba len pár dielikov do skladačky. Útočník a stopér by to mohli posunúť na úplne inú úroveň

Cez leto musia majitelia dať riadny balík na prestupy, nech kúpime skutočne 2-3 TOP hráčov

Reagovat
Mato178178

Iba že to nie je fifa

Reagovat
Busby babes

backup za RB, lepsi CB, RW, DM misto Matice a hrotak... me to uplne malo neprijde.

Reagovat
vodka

za me je teda nutnost DM misto Matice, od RW je tam Greenwood, James, Diallo. Hrotak pokud pujde Cavani. A podle me kvalitnim DM do zakladu se dost poresi i ta stoperska dvojka.

Reagovat
Busby babes

ok, RW muzeme asi skocit, pokud budeme pocitat s Diallem. ale hrotaka asi lepsiho nez Cavani. Je otazka, kde chceme hrat primarne Rashe, Martiala a Masona no. dle toho pak musime obsadit ty dalsi pozice. napriklad pokud by Mason mel byt vic hrotak do budoucna, pak by se to poradne RW hodilo. Posila a Diallo, a James backup na LW, kde taky zahraje.

Reagovat
iamek

Na DM parádně hraje teď Garner, ale pořad druhá liga no. A údajně další rok nechce má hostovani, takže by nemusel být špatný back up za případnou posilou.

Reagovat
Busby babes

ja teda cetl tusim u Carla Anky, ze s Garnerem na pristi rok moc nepocitame. ze by musel mit vybornou pripravu, jinak ze se bere, ze jeste neni ready. Ale tak to se muze zmenit, to je jasny, ted hraje fajn...

Reagovat
iamek

Ono to taky může dopadnout tak, ze nepodepíše smlouvu a rok poté odejde zadara. Teď má parádní fazonu a hostovacka v takovém stylu by byla fajn. Na hostovani hraje dobre Pellistri, Mengi, Laird a Garner. Chong po slibnem začátku prý totální bída a sám naznačil, ze z MU po sezóně chce odejít. Tam jsem čekal větší progres.

Perreira + Perreira nehrajou vůbec a snad už konečně půjdou pryč. S Dalotem jsem taky zvědavý jak se to vyřeší. Zájem o nej bude myslím slušný.

Reagovat
Busby babes

moc nadeje si od tech mladych nedelam zatim. Ale samozrejme budu rad prijemne prekvapen, pokud nektery z nich udela progres a v priprave si o to misto rekne. Preci jen je rozdil pokud by se zvedl Garner nebo bychom museli za 50+ mega kupovat DM.

Reagovat
iamek

I kdyby se chytil jeden, tak to bude docela fajn bilance. Nepočítám tam Pellistriho. U nej jsem si docela jistý, ze bude minimálně slušný hráč na lavičku. V Alavesu jsem ho viděl poslední dva zápasy a suverénně nejlepší hráč. Na druhou stranu ty kraje - Diallo, Martial, Mason ( raději bych ho viděl v útoku ), Rash ... + další mladí Shoretire a Elanga.

Reagovat
Busby babes

Martial uz me sere, ze bych se ho zbavil.

Reagovat
iamek

Kdyby měl menší plat, tak bych mu rok ještě dal, ale takhle kdyby odešel, tak to taky přežiju. Už vidim jak odejde on a Cavani a útok můžeme budovat znovu

Reagovat
Busby babes

no, ja bych asi neobrecel ani jednoho. Edinson na ten rok super, ale dal bych asi hledal dlouhodobejsi variantu. Pokud teda neni nejakej plan na Haalanda za rok za vykupku, cemuz moc neverim, ze by dopadlo... pak by Cavani byl super.

Reagovat
smazaný uživatel

McTominay nie je dm?

Reagovat
Hlahart

Nope. Vlastne ani Fred vysloveně ne, ten k tomu má ale blíže

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
vodka

mnohem víc je box to box hráč. Klasické DM je akorát Matič. McTom je soubojový hráč, který umí vyvést balon. ne někdo, kdo bude držet pozici a jistit ostatní, což je aktuálně docela potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
iamek

Suché triko

Reagovat
Pigeon

Povolíš, přitáhneš

Reagovat
Hlahart

Hodně utrápený, hodně důležitý 3 body.

Reagovat
Busby babes

no tezko rict, jestli se da psat zaslouzene po te (ne)penalte. Tam by se ten zapas zlomil na druhou stranu... ale druhej polocas vyrazne lepsi, hlavne od toho golu na 1:1. Tezkej zapas, Brighton to hral dobre a pozorne branil defakto az do toho golu.

Veledulezity 3 body, Chelsea, Leicester, Tottac ztratili, takze trochu odskocime na tom druhem miste a LM by uz mela byt v pohode.

Jinak ja jsem teda z toho, co predvedl Brighton zklamanej, letos jsem je urcite videl hrat daleko odvazneji. Samozrejme je otazka, jestli by se jim odvaznejsi hra vyplatila. treba by dali goly, ale taky by asi nechavali vetsi okna vzadu...

Reagovat
Busby babes

a vsechny goly hraci nasi akademie

Reagovat
Dawon

Ta penalta to mohla rozhodnout no...a za me osobne teda spis byla nez nebyla. Jinak je pravda, ze od golu to bylo vyrazne lepsi, ale do golu to bylo podobne o nicem a gol nam do znacne miry souper daroval chybou, takze je to takove...no, je super, ze sme zvadli dalsi obrat a sou to fakt hrozne dulezite 3 body, ale to ze zapas co zapas sou ty obraty potreba, to proste nebudi moc duveru.

Ale jinak jako souhlas, ztratili skoro vsichni konkuretni o LM, top 3 uz v tuhle chvili musi byt naprosta povinnost. A s trochou stesti bysme treba i za par tydnu uz mohli lehce setrit hrace na EL, protoze ten naskok v lize uz je fakt hodne komfortni.

Reagovat
Busby babes

jasne no, ale tak to muzu rict i naopak, kdyby AWB klasicky nezaspat a Lindelof nepodskocil balon, tak Brighton taky nemohl hrat takhle zalezle jak hral. A proti tomu se hraje strasne blbe. defakto neudelas nabeh za obranu, protoze ta je zformovana na vapne a bud to sebere golman nebo odhlavickuji stoperi. Navic se ta hra hrozne smrskla a i kdyz jsme to roztahovali do stran, tak tam na nas brighton casto sral ve smyslu: jo, tam si hrajte... jako tohle hrali fakt vyborne.

Reagovat
Dawon

No jo, ale holt to ze AWB zaspi a Lindelof podskoci, to letos hranici s jistotou

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas hrůza, nula bodů, ve druhém zlepšení a zasloužená výhra, penalta Welbecka ani náhodou, ultra důležité 3 body, pozitivní jsou výkony Masona, který chytá dobrou formu

A dnes všechny 3 góly odchovanci

Reagovat
Tomanatura

Ole vratil tu viteznou mentalitu. Kolikaty zaps uz to je, co otocili? Jeste dva roky zpatky nemyslitelne, ted je to tu znovu.

Reagovat
captain18

Reagovat
vodka

vysledek paradni, Welbzovi gol samozrejme preju, jinak jsem to sledoval po ocku a Brighton se musi zachranit. Pro nas vysledek zlaty, cekal jsem ztratu, na kterou to dlouho vypadalo. Bailly musi dostat sanci, jeho dominance ve vapne se u tech nasich silenych standartek sikne.

Reagovat
iamek

Mám strach, ze Eric je už odepsany. Po dlouhé době ke zdravý a Ole ho neda ani na lavičku ( dneska jsme měli o náhradníka méně ).

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec tam byl Grant zapsaný

Reagovat
iamek

Legenda <3

Reagovat
Busby babes

to aby mel kdo zvedat tabuli u stridani hracu.

Reagovat
iamek

Za 30 tisíc liber týdne beru taky + klidně budu uklízet šatny, sprchy a hajzliky

Reagovat
Busby babes

ja to rikam porad, ze byt trojka v United je naprostej dream job. Na hriste se nepodivas, obcas si sednes na lavku...

Reagovat
aileroan

v tomhle případě dokonce 4ka

Reagovat
Wazza228

Plus máš vlastně nejlepší místa k sezení, a to i v době pandemie. Dokonce ti za to i platí.

Reagovat
vodka

ja posledni co jsem videl byl nejaky drb, ze se pohodali a Bailly se pak omluvil, ale kdo vi. V tom pripade by to vynechani bylo jeste pochopitelne v ramci ukazani nejakych neprekrocitelnych hranic...

Reagovat
Busby babes

tak on hlavne Lindelof nehraje nejak katastrofalne a je otazka jak to vypada na treninku.

Reagovat
vodka

Lindelof je takovy stoper ve vsem ok, v nicem skvely. Ale nase defenzivni standardky jsou hrozne a proti nekterym tymum se proste hodi tam mit dalsiho dominantniho hrace. A porad si myslim, ze Williams s Axelem měli taky dostat větší porci minut na hřišti.

Reagovat
Busby babes

ty defenzivni standardky je neco, na cem musi Ole zapracovat, tam fakt mame problem no. A rekl bych, ze to je i organizaci toho jak je branime...

Brandona taky nechapu, cekal jsem, ze letos dostane sanci na RB a nic. Axel bohuzel zase promarodil a taky stridal vybornej vykon se dvema spatnyma... ale jasne, mohl taky odehrat vic.

Reagovat
Hlahart

COVID

Reagovat
Makiii

Extremne dulezity 3 body, kor kdyz Lisky, Chelsea, Spurs ztratili...

Kazdopadne, PROC? Proc je to uz po nekolikate, stejny prubeh zapas, kdyz treba 50minut v zapase hrajeme naprosto katastrofalne, ale pak nejakym stestickem uz po nekolikate v sezone to dokazeme otocit... zaplatpanbuh...

AWB tyhle situace proste strasne hloupe brani, uz je to fakt nekolikaty podobny gol, co jsme tak dostali... zaroven s dvojici Lindelofem, fakt dejavu...

Cavani, uplne mimo souhru s tymem... ale budeme ho potrebovat, pokud je Martial out do konce sezony...

Maji stesti, ze ten druhej polocas byl uplne o nicem jinem, nastesti...

No nic, pokracujeme dal, udrzet 2. misto a soustredit se na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Balily má covida

Reagovat
Busby babes

a ani ho nepusti zpatky do Anglie. fakt super ty repre pauzy v dobe pandemie.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hlahart

Reagovat
iamek

Official: Eric Bailly has tested positive for coronavirus, confirms Solskjær

Reagovat
Tolstobik

Paneboze, Baillyho to zabije

Reagovat
Busby babes

tak zabilo to tolik lidi, ze by to nebylo zas tak vyjimecny. ale chapu jak to myslis. S jeho stestim z toho spis bude nejaka nova mutace, co nas tu zabije vsechny.

Reagovat
Kixi Syhimour

Roy

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
avicii

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Kixi Syhimour

Škoda Wolves

Reagovat
PhilipS

Ubojovaná výhra. West Ham jede nad plán. Pořád odmítám, že by West Ham měl šanci uhrát LM. Navíc teď bez Antonia, Rice a Ogbonny. Ale ten tým mě nepřestává překvapovat.

Reagovat
Kantos

Taky tomu neverim, ten los je furt tezkej, ale minimalne sance tam uz je.

Reagovat
dejvikker

8 zápasů a z toho jsou nejtěžší soupeři Chelsea a Leicester. Ten los fakt "těžkej" není

Reagovat
iamek

+ Everton. Zbytek hezky los

Reagovat
Kantos

To uz asi fakt berete WHU jako top tym, protoze ja jsem zvyklej od WHU hrat celkem fajn fotbal proti top tymum a pak prijet na Burnley dostat trojku a nevystrelit na branu pomalu. Takze sice z "top" tymu uz tam je jen Leicester, Chelsea a Everton, ale furt tam je venku Burnley, Newcastle a Brighton, coz se sice z pozice tymu, co chce hrat o LM, muze zdat jako lehkej los, ale u WHU to tak fakt neberu.

Reagovat
dejvikker

Tak já neřekl že to je lehkej los, jen že to není těžkej los. Těžkej los by to byl kdyby tam byly čtyři zápasy proti týmum Big 6, ne 1.

Reagovat
Losinho

Přijde mi, že tuhle sezónu zápasy se slabšíma WHU docela zvládá. Však prohry namátkou se City, Poolem, United, Chelsea i Arsenalem.

Reagovat
kolouch
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
protiproudu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
mistr129

Reagovat
montaigne33

Vydřené, převelice důležité vítězství WHU Je nutné rozšířit kádr...

Reagovat
SpecialOne

Ten los WHU není tak hrůzostrašný, pokud zvládnou Lišky a nás doma, budou blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

M

Reagovat
smazaný uživatel

O

Reagovat
smazaný uživatel

U

Reagovat
smazaný uživatel

R

Reagovat
smazaný uživatel

I

Reagovat
smazaný uživatel

N

Reagovat
smazaný uživatel

H

Reagovat
smazaný uživatel

O

Reagovat
smazaný uživatel

O

Reagovat
smazaný uživatel

U

Reagovat
smazaný uživatel

T

Reagovat
Eichel

Reagovat
Mastný Chobot

owny16.08.2020 20:46#

Momentálně bych to dal takto: Mourinho > Klopp > Pep

Asi by si toto mohol prehodnotiť. Inak celkovo tvoja názorová genéza pred a po príchode Mourinha je veľmi zaujímavá. Jeden by povedal, že si normálne serieš do huby.

Pred príchodom do Tottenhamu:

owny27.04.2017 23:12#

Mourinho, nepřítel fotbalu.

owny19.02.2018 23:28

Stejnej neunášející dement jako Mourinho, Wenger a Klopp.

owny09.10.2015 21:17

A jak do toho zapadá třeba Mourinho? Vždyť ten člověk dělá ostudu kudy chodí.

Po príchode do Tottenhamu:

owny02.02.2020 13:59

Mourinho není arogantní zmrd a neplácá nesmysly.

Mönchengladbach23.07.2020 11:21#

Nejlepší trenér na světě.

owny23.07.2020 13:27#

Je José Mourinho.

Slovami klasika, ty si:

owny29.05.2017 19:54#

Stejnej pokrytec jako Mourinho.

Reagovat
dejvikker

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Front hell

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Benzema

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

vytržené z kontextu

Reagovat
Busby babes

v jakem kontextu to vyzni dobre?

Reagovat
redyyz

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Reagovat
Golasso

Reagovat
Tomanatura

Jesse top snad tam zustane a bude se mu dal tak darit

Reagovat
Busby babes

snad ho v lete prodame.

Reagovat
smazaný uživatel

Gary Neville says Harry Maguire would be a bigger loss to the current England squad than Harry Kane #mulive [@footballdaily]

Reagovat
Busby babes

to zalezi na uhlu pohledu. Utocniku/utocnych hracu ma ted anglie docela dost, ale stoperu zas tolik ne.

Neznamena to ale, ze je Harry lepsi nez Harry.

Reagovat
kiwwi

a ako inac by sa na to dalo pozerat?

Reagovat
Busby babes

hele uplne vidim ty reakce ve stylu: takze Maguire je lepsi nez Kane???

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Tohoto Lingarda jste v MU nechtěli?

Reagovat
Busby babes

nechteli, protoze by u nas pres Bruna nehral. Navic proti nam hrajou tymy trochu jinak nez proti WHU. Naprosto idealni situace pro nas. Zbavili jsme se platu, on hraje a hraje vyborne, v lete o nej bude zajem a dobre ho prodame.

Reagovat
kolouch

Křídle by se neprosadil, myslíš?

Reagovat
kolouch

* Na křídle...

Reagovat
Busby babes

to leda. ale tam imho nehraje tak dobre. jemu fakt sedi ta desitka no. Uvidime, s nasim vedenim je mozny, ze ho neprodame a bude pokracovat u nas...

Reagovat
kolouch

Otázka je, jak moc můžete vyšponovat cenu, když bude mít poslední rok smlouvy. Trvalý přestup by byla bomba, ale pokud má na něj padnout celý přestupový rozpočet, tak to taky nebude úplně ono.

Reagovat
Busby babes

tak snad za nej aspon 20-30 dostanem.

Reagovat
EXoRcIsT

dat im Lingarda a doplatit za Ricea a mame DM

Reagovat
iamek

This is my sen

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kiwwi

Keď to takto bude pokračovať, tak doplácať budú oni

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rssa

Trochu OT:

Guarin zatčen, Defour konci kariéru, Van den Borre už 33, Saivet v Turecku, Adu hype, Mokoena...

Pamatuji doby, kdy to byli prospekti ve FM a přitom docela zklamání.

Reagovat
Busby babes

legendy FMka.

Reagovat
Vincent Vegan

Defour z nich mel jeste nejlepsi karieru. Neco jako Mbaye Niang, ten mel (podle FM) taky mnohem na vic.

Reagovat
iamek

Saivet a Defour téměř vždy první nákupy

Reagovat
Hlahart

Ganso, Babacar, Jan Chramosta, Milan Ivana (ten fakt nevím proč, mě vždycky v FM brutálně ničil ) jo a nejvíc haha jméno pro nás puberťáky v tý době Gai Assulin.

Reagovat
Rssa

To byl ten izraelský typek? Jo Ivana, jeden z hlavních nákup v české lize, stejně jako vyhypovaný Limberský.

Reagovat
Hlahart

Jo z Barcelony snad?

Reagovat
vodka

Anatoli Todorov, Fabio Paim, Supat Rugratsamee

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Grahf

to je už CM, riadna historia. Maxim Tsigalko, Cherno Samba a To Madeira (ktorý v reale ani neexistoval)

Reagovat
smazaný uživatel

V jednom ročníku a aktualizaci jsem zadarmo podepsal z Kolumbie týpka jménem Sherman Cardenas a za dva roky vyhrál GB, který pak osm let nikomu nepůjčil

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Uvažte ho a zamkněte ve sklepě

Reagovat
niflheim

Reagovat
Grahf

Time to do the old Sim 3 tactic and delete the ladder.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DaleJohnsonESPN/status/1379403956976287746

tady o tom Maguirovi. No tak to nejspis nevyhodnotili jako jasnou chybu Deana a proto to nezvratili na penaltu.

Reagovat
Hlahart

Takhle to říkal i Potter po zápase.

Zajímavý je, že tam řešil teda jenom tu ruku, ne to zakopnutí, který řešili ostatní v diskuzích. To bych asi viděl jako větší problém.

Reagovat
Busby babes

to mi z toho nevyplyva, ze by neresili, zvlast, kdyz tam zminuje i toho Luize, coz bylo skrtnuti nohou. To spis pak plynule prejde i k te ruce na rameni a pokracuje ve vysvetleni.

Reagovat
Hlahart

Tak to, že ho tam okrajově zmíní je v podstatě stejný, jako že ho neřeší, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele