30. kolo
04.04.2021 15:05 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham jen remizoval s Newcastlem

Tottenham nabídnutou šanci vrátit se do první čtyřky nevyužil, ze hřiště Newcastlu totiž po remíze 2:2 veze pouze bod. Spurs do utkání nevstoupili vůbec dobře a zaslouženě inkasovali, díky dvěma brankám Kanea se jim však utkání ještě do konce první půle podařilo otočit. V druhém poločase však své vedení udržet nedokázali a spokojit se tak musí pouze s jedním bodem.

Hosté do zápasu vstoupili hodně vlažně, ve středu hřiště prohrávali osobní souboje a byl to tak Newcastle, kdo si vypracoval první vážnější příležitosti. Po centru Shelveyho se do zakončení dostal útočník Gayle, jeho hlavičku však parádním zákrokem zlikvidoval Lloris. Útočník domácího celku se dostal i k dorážce, i tu ale francouzský brankář ve službách Tottenhamu dokázal nějakým způsobem vytlačit na tyč. Ani Hugo Lloris ale Tottenham o pár minut později od inkasování neuchránil. Sanchez totiž při odkopu nastřelil pouze dotírajícího útočníka hostí, následně prohrál osobní souboj také Hobjberg, míče se tudíž zmocni Sean Longstaff, který chytrou přihrávkou oslovil Joelintona, který chytrou přízemní střelou k bližší tyči otevřel skóre zápasu.

Vedení ovšem domácímu celku příliš dlouho nevydrželo. Jen o minutku a půl později totiž Lo Celso přetáhl přihrávku na nabíhajícího Kanea, to ale nakonec Spurs ve výsledku nemuselo vůbec vadit. Obránce Krafth totiž balón odvrátil tak nešikovně, že útočníkovi hostí doslova namazal před prázdnou branku - a ten se v takových situacích prostě a jednoduše nemýlí.

O čtyři minuty později už byli dokonce hosté ve vedení - nabíhajícího Kanea totiž hezkou přihrávkou oslovil záložník Ndombele, anglický reprezentant pak nad ničím neváhal a prudkou křižnou ranou rozvlnil síť podruhé.

Na začátku druhého dějství mohl srovnat Gayle, z hranice velkého vápna ovšem pálil vysoko nad. Na druhé straně mohli hosté mezi 65. a 80. minutou hned několikrát přidat pojišťovací branku. Nejprve se po rohovém kopu dostal k hlavičce Tanganga, jeho zakončení musel až z brankové čáry odvracet jeden ze zadáků domácích. O chvilku později ztratil v nebezpečném prostoru míč Shelvey, Sissoko krásným pasem našel Kanea, který ale ve vyložené šanci selhal a nastřelil pouze brankáře Dúbravku. Anglický forward pak neuspěl ani o chvíli později, když si při rychlém brejku navedl míč na střed a přízemní ranou orazítkoval bližší tyč.

Domácí ale také měli své šance - přetažený míč Murphyho si na zadní tyči zpracoval nikým nehlídaný Joelinton, své zakončení ovšem poslal těsně mimo. Aktivní domácí se ale přece jenom dočkali zaslouženého vyrovnání - pět minut před koncem totiž přetáhl centr Ritchie, na zadní tyči vyhrál souboj s Reguilonem útočník Joelinton a balón vrátil na malé vápno - ten sice nejprve zakončující Almiron neuspěl, odražený balón si však našel dobíhající Willock a o břevno poslal míč do sítě, čímž upravil na konečných 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Ak nebude hrat rovnaka obrana, budem sklamaný. Lloris - Tanganga, Rodon, Davinson, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lucas, Son - Kane.

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele