30. kolo
04.04.2021 17:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Trezeguet (© AFP)

Aston Villa se střelecky probudila ze spánku a porazila Fulham 3:1

Po čtyřech zápasech bez vítězství se Aston Ville přece jenom povedlo zabrat, ovšem ani domácí triumf 3:1 proti Fulhamu se vůbec nerodil lehce. Hosty totiž poslal do vedení Mitrović a Fulham tak až do závěrečné čtvrthodiny sahal po tolik důležitých třech bodech pro své vlastní šance na záchranu, avšak střídající Trezeguet vysvobodil Villans dvěma zásahy v rychlém sledu za sebou, které v samém závěru ještě pojistil Watkins.

Na straně domácích poněkud překvapivě scházel jak v základní sestavě, tak na lavičce náhradníků klubový talisman Jack Grealish, jenž měl být dle předzápasových prohlášení manažera Deana Smithe připraven znovu nastoupit. Právě Grealishova absence předznamenala výsledkové trápení birminghamského klubu a dlouho se zdálo, že tato černá série bude pokračovat. První půle mnoho šancí nenabídla, a když sudí Madley odvolal i zprvu nařízenou penaltu za zákrok Leminy na Watkinse, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran bylo pro Aston Villu ještě hůře, neboť Fulhamu darovala průlom skóre na stříbrném podnose. Tyrone Mings nezvládl zpětnou přihrávku brankáři Martínezovi, čímž vyslal do samostatného úniku Aleksandara Mitroviće a srbský forvard nabídnutou příležitostí nepohrdl. V tu chvíli Fulham poskočil mimo sestupové příčky o skóre před Newcastle, ovšem nakonec na pouhých sedmnáct minut.

Závěrečná čtvrthodina totiž patřila domácím, kteří konečně protrhli více než osmihodinové čekání na gól, a smrští tři zásahů v rozmezí devíti minut. Hlavní zásluhu nese střídající Trezeguet, jenž zničehonic po centru hříšníka Mingse z levé strany poslal svou přízemní ránu přesně k tyči a otevřel tak pomyslná stavidla. Egyptský křídelník pouhé tři minuty nato dokonal obrat dalším fantastickým zakončením, když na zadní tyči využil Davisova centru a zaváhání Tosina Adarabioya, a v 87. minutě pojistil náskok Villans Ollie Watkins snadným doklepnutím míče zblízka do odkryté branky po dobré práci Ibrahima Traorého.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele