30. kolo
04.04.2021 13:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Southampton otočil zápas a porazil Burnley

Od zápasu Southamptonu s Burnley se toho tolik nečekalo, nakonec ale byla k všeobecnému překvapení k vidění parádní přestřelka a comeback Southamptonu, který po dvaceti minutách prohrával už o dvě branky, přesto se ale dokázal do zápasu vrátit a nakonec díky brance Redmonda v druhé půli utkání dovést do vítězného konce.

Start do zápasu domácím vůbec nevyšel, naopak to byli hosté, kdo hýřili aktivitou. Nejprve pálil nebezpečně z kraje pokutového území útočník Wood, brankář Forster jeho ránu vytěsnil na rohový kop. V desáté minutě do vápna pronikl Pieters, kterému se i podařilo odcentrovat, následně byl však podražen Walker-Petersem a hosté se dožadovali pokutového kopu. Ten sice nejprve nebyl odpískán, rozhodčí u videa však doporučil celou situaci přezkoumat a na základě opakovaných záběrů pak sudí ukázal na puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil útočník Wood a chladnokrevně ji proměnil. Po půlhodině hry byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový. Dlouhý nákop stopera Meeho prodloužil Wood na svého parťáka Vydru, který se z hranice vápna prosadil prudkou přízemní střelou.

Southampton se po dlouhé minuty trápil, do hry jej ale vrátila výborná práce Dannyho Ingse. Ten chytře prodloužil kolmou přihrávku na nabíhajícího Armstronga, který se z hranice vápna prosadil střelou přesně k tyči. A ačkoliv by to ještě před pár minutami čekal jen málokdo, domácím se do konce poločasu podařilo i vyrovnat. Dlouhý nákop Walker-Peterse totiž trestuhodně podběhl stoper Mee a do vyložené šance tím tak poslal útočníka Ingse. Ten v nabídnuté příležitosti nezpanikařil, chytrou zasekávačkou se zbavil i druhého stopera Tarkowskiho a střelou mezi nohy vyběhnuvšího Popa srovnal na 2:2.

Druhá půle už byla kompletně v režii domácího Southamptonu. Po patnácti minutách mohl obrat dokonat záložník Ward-Prowse, jeho krásná rána z hranice pokutového území ovšem orazítkovala pouze břevno a ke smůle domácích se odrazila přesně na brankovou čáru. O dvě minuty pálil z podobné pozice Armstrong, jeho tečovanou ránu ovšem senzačním zákrokem vytěsnil brankář Pope.

Do třetice to už ale Southamptonu konečně vyšlo. Nejprve se k zakončení dostal Ings, jeho projektil ještě Pope dokázal vyrazit, jenže míče se zmocnil dobíhající Walcott, s řešením situace se neukvapil a nadýchaným centrem našel na zadní tyči osamoceného Redmonda, který prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Pojistit vedení mohli domácí o deset minut později, Walcott však přečíslení 3 na 1 vyřešil hrůzostrašně a o míč při pokusu o kličku přišel.

Závěrečné minuty pak patřily znovu hostujícímu celku. Nejprve pálil krásně ze zákrytu útočník Wood, brankář Forster střelu vytáhl na rohový kop. Devět minut před koncem se tentýž hráč ocitl ve vyložené šanci, když si na malém vápně našel centr a prudkou hlavičkou balón nasměroval na branku - k jeho smůle ale trefil pouze místa, kde se pohyboval brankář Forster, který tak mohl reflexivně zakročit. Southampton tak nakonec přežil i závěrečné minuty a může slavit vydřenou výhru 3:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Před zápasem 28. kola Southampton-Brighton jsem nechápal vypsaný kurz 3,3-3,22-2,43. Jak se ukázalo měl book pravdu. Bude ji mít i nyní??? 2,13-3,39-3,84. Jeho drzost snad nemá hranice.

Reagovat
smazaný uživatel

Okamžitě přestaň brát drogy.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl ji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele