30. kolo
03.04.2021 16:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Elland Road (© AFP)

O výhře Leedsu rozhodl vlastní gól

Leeds United vyhrál ve třicátém kole Premier League 2:1 nad Sheffieldem United. Domácí šli do vedení po brance Harrisona, ještě před přestávkou ale srovnal Osborn. Skóre definitivně naklonil na stranu domácích nešťastnou vlastní brankou Jagielka.

Hrubku Phila Jagielky málem potrestal v osmé minutě Kalvin Phillips. Vystartoval na pomalou rozehrávku, zmocnil se míče a z dvaceti metrů vypálil k tyči. Aaron Ramsdale stačil s velkými potížemi ránu zkrotit. Vzápětí další velká šance Leedsu, když zpoza šestnáctky parádně vypálil Stuart Dallas, tvrdý projektil se stáčel k tyči a Ramsdale vyrážel krásnou robinzonádou.

Ve 12. minutě už domácí šli do vedení. Tyler Roberts ťukl míč zprava Raphinhovi Bellolimu, který s lehkostí prošel hostující obranou a jeho přihrávku už jen doklepl do prázdné brány Jack Harrison.

O dvacet minut později z bleskového brejku domácích přes celé hřiště dokázal Roberts i ze srážky s protihráčem posunout míč doleva na zcela volného Harrisona. Ten prostřelil Ramsdalea jesličkami, jenže brankářem tečovaný míč doskákal o kousek vedle levé tyče.

Domácí však nejspíš podcenili závěr poločasu. Hosté skvěle vyšachovali jejich obranu, střílený centr úplně volného Olivera McBurnieho doklepl zblízka Ben Osborn a domácí Ayling míč vykopával již zjevně za brankovou čarou.

Vyrovnaná stav však vydržel jen do 49. minuty, kdy se smutným hrdinou yorkshirského derby stal Phil Jagielka. Nejstarší muž na trávníku si ve skluzu srazil do vlastní sítě centr Ezgjana Alioského. O tři minuty později navíc Phillips udělal prostor Dallasovi, jehož krásná rána z pětadvaceti metrů se otřela o spojnici hostující brány.

Dosud mlčící kanonýr Patrick Bamford se dostal do vyložené šance po hodině hry. Naběhl si za obranu na Aylingův dalekonosný pas a z bezprostřední blízkosti nepropálil Ramsdalea.

Ačkoliv byl téměř celý duel pod kontrolou domácích, Sheffield mohl dvě minuty před koncem srovnat. Oliver Burke dostal do šestnáctky míč od Rhiana Brewstera, podařilo se mu prostřelit tříčlenný domácí blok, k jeho smůle proletěl přízemní projektil těsně vedle zadní tyče.

Leeds je po výhře na desátém místě, Sheffield je osm kol před koncem poslední a už má sedm bodů ztrátu na předposlední West Brom.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele