30. kolo
03.04.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Benjamin Mendy (© AFP)

City vyhráli v Leicesteru a kráčí za titulem

Manchester City zvládl těžký duel třicátého kola Premier League na půdě Leicesteru City, kde vyhrál 2:0. Tři body svému celku ve druhém poločase zajistili Benjamin Mendy a Gabriel Jesus.

Vypadalo to, že se na první branku nebude čekat až tak dlouho. Fernandinho byl první u odraženého míče, do kterého se z první opřel z dobrých třiceti metrů. Mířil přesně, ale sudí branku neuznali kvůli ofsajdovému postavení Sergia Agüera, který svým pohybem ovlivnil hru.

Ve třiadvacáté minutě se Kevin De Bruyne postavil k rozehrávce přímého kopu po faulu na svou osobu. Belgičan vyslal parádní střelu, ale orazítkoval jen břevno domácí svatyně.

Po dobře sehraném vhazování se do pokutového území prodral bývalý hráč domácího celku Riyad Mahrez, který zkusil technickou střelu, ale Kasper Schmeichel jeho pokus skvěle vykopl. Další akce přišla téměř vzápětí. Jesus se skvěle uvolnil v pokutovém území, dostal se s míčem do blízkosti značky pokutového kopu, ale nártem branku překopl.

První větší příležitost ve druhém poločase měli v 58. minutě hosté, kteří se už tentokrát dostali do vedení. Mahrezovu ránu ještě Schmeichel vyrazil. Rodri poté hledal Jesuse, před kterým míč odvrátil obránce, ale odražený balón si našel Benjamin Mendy, který si jej přehodil na pravačku a technickou střelou rozvlnil síť.

Citizens po čtvrthodině potvrdili své vedení druhou brankou. Gabriel Jesus si naběhl na přihrávku za obranu, vyměnil si přihrávku se Sterlingem a z malého vápna dostal míč do sítě.

Manchester City navýšil svůj náskok na čele tabulky už na propastných sedmnáct bodů, druzí United však mají dvě utkání k dobru. Avšak i v případě dvou výher městského rivala budou mít Citizens v závěrečných kolech dostatečný náskok, aby si pohodlně došli pro mistrovský titul. Leicester sice ztratil, ale v boji o postup do Ligy mistrů je na tom dobře. Na pátý West Ham mají Foxes osm kol před koncem pohodlný náskok sedmi bodů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

1 z tych tazsich zapasov do konca ligy...mame im co vracat...vyhra o gol

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
diastan

No já bych se nedivil prohře a klidně bych ji za výhru proti dosti důležitějšímu zápasu proti Dortmundu vyměnil

Potřebný zbytek bodů už nabereme..

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele