30. kolo
03.04.2021 13:30 CET
2 : 5
(1:2)

Reportáž

Matheus Pereira (© AFP)

Chelsea doma ostudně podlehla West Bromu

Hned první zápas po reprezentační pauze přinesl pořádný šok. Chelsea totiž doma hrubě nezvládla duel s West Bromwichem Albion a i díky brzkému vyloučení Thiaga Silvy prohrála vysoko 5:2. Blues si tak značně komplikují boj o umístění v první čtyřce, hosté naopak mohou i nadále doufat v zázrak v podobě nečekané jízdy za záchranou.

Manažer Thomas Tuchel udělal v sestavě několik změn a na herním projevu jeho svěřenců to bylo znát. Chelsea se od prvních minut prezentovala nekoncentrovaným, laxním dojmem, kupila spoustu technických nepřesností a nebyla schopna se dostat do tempa. Po hrůzostrašné minele Jorginha musel za záchranou brzdu zatáhnout Thiago Silva, který byl za své počínání odměněn žlutou kartu. Následující volný přímý kop pak poslal Pereiera pouze do zdi. Na druhé straně se za obranu protlačil Alonso, v těžké pozici však svým zakončením brankáře hostí příliš nevyděsil. Po dvaceti minutách se za vápnem uvolnil také Kovačič, jeho ránu ale stoper hostí odvrátil na rohový kop.

O chvilku později už se však skóre poprvé měnilo. Pětadvacet metrů od brány byl faulovaný Pulišič, k exekuci volného přímého kopu se postavil obránce Alonso a parádní kroucenou střelou orazítkoval tyč. Ke smůle hostujícího celku se však míč odrazil přímo před Christiana Pulišiče, který jej zblízka doklepl do sítě. Neuběhli však ani tři minuty a situace se pro Chelsea razantně zkomplikovala - Jorginho totiž vyrobil další hrubku v rozehrávce a při pokusu o blok se Thiago Silva vrhl pod nohy protihráče. Ke smůle brazilského obránce však svého protějška nepříjemně trefil a po druhé žluté kartě se musel pakovat pod sprchy. Chelsea ještě do poločasu mohla pomocí rychlých protiútoků přidat druhý gól, dvakrát pálil nebezpečně Reece James - v prvním případě ale branku netrefil, poté ovšem pálil pouze do připravených rukavic Johnstona. Chelsea však naprosto nezvládla nastavení prvního poločase. Nejprve se po nákopu brankáře hostí dostal za obranu nabíhající Pereira a elegantním lobem vyrovnal. Tentýž hráč se o necelou minutu později uvolnil na pravé straně a kroucenou střelou nastřelil břevno. A do poločasové přestávky se tentýž hráč přihlásil o slovo ještě jednou - když si počkal na přihrávku Phillipse, uvolnil se přes bránícího Alonsa a přízemní střelou strhl vedení na stranu West Bromwiche.

Chelsea o poločasové přestávce stáhla zraněného Pulišiče, vyslala na plac záložníka Mounta a po deseti minutách mohla vyrovnat. Nepovedený centr Jamese totiž brankář Johnstone srazil pouze před osamoceného Alonsa, který se s ničím nepáral a okamžitě míč vyslal na branku. Hosté měli skutečně pořádnou porci štěstí, poněvadž jeho projektil dokázal zázračným zákrokem na tyč vytěsnit obránce Bartley. Neprosadil se pak ani obránce Zouma, který svou hlavičku vyslal vysoko nad.

A když neudeřilo na jedné straně, přišel zákonitě trest na té druhé. PO hodině hry utekl po pravé straně Furlong a parádním zpětným pasem našel na vápně osamoceného Robinsona, který krásným volejem uklidil míč pod břevno. A o pět minut později bylo pro domácí ještě hůře - to rychlý brejk hostí potáhl pro změnu po levé straně Matheus Pereira a pěknou přízemní přihrávkou oslovil nabíhajícího Diagneho, který zkušenou střelou do protipohybu Mendyho upravil na 1:4.

Snížit mohl prakticky hned vzápětí Mount, který díky pasu Jorginha postupoval zkraje sám na branku soupeře, jeho zakončení ovšem brankář Johnstone vytěsnil na roh. Chelsea se však přece jenom podařilo snížit, když parádní kolmicí oslovil Kovačič nabíhajícího Alonsa, ten do vápna poslal parádní přízemní centr, který si Werner ještě zpracoval a před prázdnou branku předložil Mountovi, který se již nemohl mýlit. O pár minut později mohl na rozdíl jediné branky snížit Zouma, který se po rohovém kopu a prodloužení Wernera ocitl na vzdálenější tyči zcela osamocen, vůbec ale nezvládl zakončení a míč poslal vysoko nad.

Na nic víc už se ale Chelsea nezmohla. Naopak se ještě o slovo přihlásili hosté - v nastaveném čase totiž hezkou kolmicí oslovil Pereira nabíhajícího Robinsona, který hezkým dloubáčkem přehodil vybíhajícího Mendyho a upravil na konečných 5:2 pro West Bromwich Albion.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdravím všechny tipéry, mám takovou nabídku pro všechny hračičky. Všichni kdo chtějí se můžou zapojit do sázek na celé kolo premiér league a to Under-over 2,5. Ten kdo trefí nejvíce zápasů ten ode mne a dalších kdo se zapojí dostane 50 až 100 Kč(já bych dal 100) podle toho kolik si schválíme mezi sebou. Při shodě stejných tipů dvou tipérů a více, vyhrává ten kdo odeslal tipy dříve. Kdo souhlasí a chce si zahrát tak musí za první tip Chelsea FC-West Bromwich Albion dát jinak není ve hře o bank. Tipy celého kola musí být natipovány do 15 min,tak si to připravte a až pak naklikejte.Do dalších kol musí být tipy natipovány nejpozději den před prvním zápasem do 20hod. Kdo se proviní, že peníze nepošle už dál nehraje(platí tato hra jen pro ty kdo si založil profil do včerejšího dne), doufám, že tu není nějaký exot který má 10 profilů . Všem koho tato nabídka neoslovila se předem omlouvám, aby se nemusel někdo namáhat posílat Jestli jsem něco nedomyslel, tak se ptejte případně navrhujete vylepšení(jen ty slušný komety.) Díky

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Elmas

Měl jsi místo čárky dát dvojtečku

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele