Představení účastníků MS - Belgie

11.06.2014, 21:09
Profily, historie
Zaujalo nás
Rudí ďáblové jedou na mistrovství světa už podvanácté, ještě nikdy se ale domů nevraceli s medailí. To by se podle mnohých mohlo letos změnit. Ve skupině H bude tým kolem Hazarda a Kompanyho jasným favoritem, a ve vyřazovací části se už může stát cokoliv..

Historie

Počátky kopané v Belgii sahají až do roku 1904, konkrétně do 1. května, kdy nově založený národní tým sehrál svůj historicky první zápas proti Francii. Patnáct stovek diváků vidělo divokou remízu 3:3. O dvacet dní později pak Belgičané pomáhali zakládat FIFA, spolu s šesti dalšími tehdejšími mocnostmi. Po první světové válce už západoevropský výběr platil za respektovanou fotbalovou sílu, v roce 1920 vyhrál olympijský turnaj (po kontroverzním finále s Československem) a o deset let později se zúčastnil premiérového mistrovství světa v Uruguayi.

Belgický progres na dlouhou dobu přerušila druhá světová válka a trvalo více než 30 let, než se Rudí ďáblové opět začali prosazovat na mezinárodní scéně. Před rokem 1980 se toho v zemi příliš nedělo; jistě, národní tým se dvakrát probojoval na mistrovství světa a v roce 1972 dokonce získal na domácím Euru bronzové medaile, to nejlepší však mělo teprve přijít. Připomeňme snad ještě osobu Pierra Sinibaldiho, dnes již zesnulého francouzského trenéra, který v první polovině 60. let během svého angažmá v Anderlechtu vynalezl ofsajdovou past.

Zlatou éru belgického fotbalu odstartovalo druhé místo na Euru 1980. O dva roky později se tým pod vedením legendárního kouče Guye Thise opět kvalifikoval na mistrovství světa, a od té doby se stal jeho pravidelným účastníkem až do roku 2002. Na medaili však Ďáblové nikdy nedosáhli - nejblíže byli v roce 1986, kdy je v semifinále vyřadil pozdější šampion z Argentiny. Ještě na turnaji v USA (1994) působila Belgie dojmem respektovaného a silného oponenta, bylo však už poznat, že přicházejí horší časy.

Pozici nejlepší reprezentace v Beneluxu opět převzalo Nizozemsko, a Belgie začala pomalu uvadat. Zlatá éra definitivně skončila po mistrovství světa 2002, na nějž tým trenéra Robera Waseigeho prošel přes nechvalně proslulou baráž s českou reprezentací; v Japonsku a Jižní Korei dosáhl osmifinále, kde jej vyřadila Scolariho Brazílie, pozdější šampion. Sám kouč se nechal slyšet, že právě zápas s Belgií byl pro Kanárky na celém šampionátu nejtěžší, to však výběru okolo kapitána Marka Wilmotse bylo jen slabou útěchou..

Wilmots po turnaji ukončil reprezentační kariéru, odešel také Waseige a přišla druhá doba temna, během níž fanoušci pouze nostalgicky vzpomínali na generace kolem gólmanů Jeana-Marie Pfaffa a Michela Preud'hommeho, Erika Geretse, Enza Scifa a Luca Nilise. Přelom tisíciletí zasáhl malou západoevropskou zemi jako uragán a trvalo dvanáct let, než se věci daly zase do pořádku.

Kvalifikace

Kvalifikační jízda byla v belgickém podání obdivuhodně impozantní, a to i pokud vezmeme v úvahu obrovský hráčský potenciál. V těžké skupině A se Wilmotsův tým utkal se třemi oponenty z Balkánu (Chorvatsko, Srbsko, Makedonie) a dvěma zástupci Velké Británie (Skotsko, Wales), od začátku však bylo jasné, že si první místo utéct nenechá.

Klíčový byl zápas v Srbsku, který Belgie v říjnu 2012 vyhrála suverénně 3:0; jestliže předchozí výsledky byly vlastně očekávané (výhra ve Walesu, domácí remíza s Chorvatskem), demolice v Bělehradu tým definitivně "nakopla". V následujících třech duelech si Rudí ďáblové připsali plný počet bodů, aniž by jedinkrát inkasovali; jejich obranu prolomili až v odvetném klání v Bruselu Srbové, Kolarov však pouze kosmeticky upravoval na 1:2. Když pak díky dvěma trefám Lukakua Belgičané vyplenili Záhřeb, bylo rozhodnuto - první místo patří jim, Chorvaté musí do baráže. Závěrečná domácí remíza s Walesem už na řádu věcí nic nezměnila.

Belgie postoupila na šampionát s bilancí osmi výher, dvou remíz a impozantním skóre 18:4.

Hráč ke sledování: Axel Witsel

Před 30. srpnem 2009 znali Witsela pouze fanoušci belgické ligy, kde už ve dvaceti letech šéfoval záloze ambiciózního Standardu Lutych. Jeho hororový faul na Marcina Wasilewského z Anderlechtu, který polskému obránci přivodil ošklivou zlomeninu nohy, však obletěl celý svět, a od té doby je jméno Witsel u fanoušků zapsáno černým písmem - talentovaný středopolař získal pověst fotbalového kriminálníka.

Bylo by však nefér opomíjet proto jeho obrovské kvality, a dnes pětadvacetiletý hráč Zenitu touží na mistrovství světa ukázat, proč za něj ruský klub předloni v létě neváhal vysázet 40 milionů eur. Witsel je pro trenéra Marka Wilmotse klíčovou postavou na hřišti, možná proto, že jej svojí hrou sám připomíná - je tichým, pracovitým generálem, nezbytnou součástí týmu, obranářem i dispečerem. Obdivovatel Zinedina Zidana disponuje skvělým periferním viděním, a přestože se rozhodně nebojí přitvrdit, jeho hra zůstává za každých okolností kompaktní a elegantní.

Witsel je totiž v první řadě mimořádně talentovaným fotbalistou. Belgii reprezentuje od svých patnácti let, prošel všemi mládežnickými výběry, a nyní si klade za cíl oslnit na světové scéně. Schopnosti na to určitě má.

Trenér: Marc Wilmots

Týmové pojetí, příkladná mentalita, lidský přístup a vysoké sebevědomí. Taková je Belgie Marka Wilmotse, "Generála", který ještě coby kapitán vedl reprezentaci na její poslední MS, aby se o dvanáct let později vrátil v roli kouče. Ukazuje se, že jeho vůdcovská, buldočí povaha zásadním způsobem ovlivňuje i jeho novou kariéru. Ať už Rudí ďáblové dopadnou jakkoliv, můžete si být jisti, že budou bojovat až do konce.

Pětačtyřicetiletý Wilmots sice působil na hřišti občas jako "rapl", mimo něj je však nesmírně inteligentním a všestranným mužem. Po ukončení aktivní hráčské kariéry v roce 2003 se pokoušel uchytit v politice, to mu však příliš nevyšlo, stejně jako první trenérské angažmá v Sint-Truidenu. K reprezentaci se vrátil v roce 2009 jako asistent Dicka Advocaata a svoji pozici si udržel i pod Georgesem Leekensem, kterého také o tři roky později definitivně nahradil.

Je sice pravdou, že dostal možnost pracovat s dost možná nejtalentovanější generací belgické fotbalové historie, to by však nemělo snižovat zásluhy, kterých se mu zatím podařilo dosáhnout. V říjnu 2013 vytáhl Rudé ďábly na páté místo žebříčku FIFA, což je národní rekord. Dříve rozklížený a hašteřivý tým najednou působí semknutým a skutečně nebezpečným dojmem. Takticky Wilmots preferuje solidní defenzivní základ v rozestavení 4-3-3, které dává jeho útočníkům dostatek volnosti; tento systém perfektně vyhovuje zejména největší hvězdě týmu, Edenu Hazardovi. V přípravě na MS se zkoušelo i ofenzivnější 4-2-3-1, je však pravděpodobné, že v Brazílii bude trenérský elév spoléhat spíše na osvědčený recept: zodpovědně bránit, bojovat jako jeden muž a rychle přecházet do útoku středem pole.

Přednosti

Síla kádru. Ve spojení se vzpomínanou buldočí povahou, kterou Wilmots svým svěřencům vštěpuje, vypadá belgický tým na papíře skutečně impozantně. Rudí ďáblové mají na většině pozic hráče světové špičky - v brance nastupuje letošní kometa Thibaut Courtois, jeden z nejlepších gólmanů na světě, záda mu pak kryje Simon Mignolet z Liverpoolu.

Nezpochybnitelným generálem středu obrany je kapitán Vincent Kompany, kterému bude zřejmě dělat společnost Thomas Vermaelen (ten pro změnu nosí pásku v Arsenalu); v případě potřeby může naskočit i spolehlivý veterán Daniel Van Buyten nebo opora Zenitu Nicolas Lombaerts. Zálohu mají pod palcem Witsel s Marouane Fellainim, který v národním dresu dává zapomenout na matné výkony z Manchesteru United.

Největší hrozba však samozřejmě leží v útoku. Pokud se Wilmots nerozhodne nakonec upřednostnit ofenzivnější rozestavení 4-2-3-1 (což je nepravděpodobné), budou mít Belgičané na lavičce skutečné klenoty - Lukaku s Hazardem mají místo podle všeho jisté, o zbývající post se však budou rvát Kevin Mirallas, Kevin De Bruyne (se čtyřmi brankami nejlepší střelec kvalifikace), Dries Mertens a Adnan Januzaj. Málokdo na šampionátu se může pochlubit takhle našlapanou ofenzivní vozbou.

Slabiny

Romelu Lukaku přijíždí na šampionát v dobré formě, v přípravě sestřelil hattrickem Lucembursko... a přesto se nakonec může ukázat, že se do Wilmotsova fotbalu zkrátka nehodí. Mladý kouč totiž jedničkou na hrot určil Christiana Bentekeho, který je mnohem pohyblivější a vhodnější do kombinace; při jeho zranění tak týmu nezbývá než naučit se hrát s "věží" ve vápně. Lukaku je bezpochyby skvělým fotbalistou, v přípravě však bylo vidět, že měl být původně spíše taktickou variantou než stálicí základní sestavy. "Narazit si" mohou křídla daleko spíše s jeho náhradníkem Divockem Origim, ten je však pro změnu příliš nezkušený a na MS se jede hlavně otrkat. (Sledujte ho však pozorně - rozhodně může zazářit.)

Právě nezkušenost je samozřejmě největším limitem samotného Wilmotse, který sice roste ve velice schopného trenéra, stále však půjde o jeho první velkou zkoušku. Společně s korejským kolegou Hong Myong-Boem je tak čeká těžký křest: na druhé straně barikády stojí ostřílení veteránové Vahid Halilhodžić a Fabio Capello. Rudí ďáblové bývají navíc často tipováni i na medaile, což je hodně odvážná prognóza; jejich reálným cílem by mělo být osmifinále, a je na Wilmotsovi, aby všeobecná očekávání krotil a soustředil se nejprve na základní problémy. Jako třeba nezvladatelné ego Thibauta Courtoise.

Na hřišti jsou pak nejvýraznější slabinou kraje obrany - Belgičané nemají (s výjimkou Vanden Borreho) žádné ostré beky, Kompanyho s Vermaelenem tak doplňují na stranách další dva stopeři, Toby Alderweireld a Jan Vertonghen (Wilmots zkoušel i variantu s Vermaelenem nalevo). Na tomto místě je jinak nesmírně silný tým opravdu zranitelný.

Předpokládaná sestava

Courtois - Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Fellaini, Dembélé - De Bruyne, Lukaku, Hazard

Program zápasů - skupina H

17.06.2014
18:00
Belgie
2:1
Alžírsko
Belo Horizonte
22.06.2014
18:00
Belgie
1:0
Rusko
Rio de Janeiro
26.06.2014
22:00
Korejská republika
0:1
Belgie
São Paulo

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Sammy Bossut
11.08.1985
SV Zulte Waregem
Thibaut Courtois
11.05.1992
Atlético Madrid
Simon Mignolet
06.03.1988
Liverpool FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Toby Alderweireld
02.03.1989
Atlético Madrid
Laurent Ciman
05.08.1985
Standard Lutych
Vincent Kompany
10.04.1986
Manchester City
Nicolas Lombaerts
20.03.1985
Zenit Petrohrad
Daniel van Buyten
07.02.1978
Bayern Mnichov
Anthony Vanden Borre
24.10.1987
RSC Anderlecht
Thomas Vermaelen
14.11.1985
Arsenal FC
Jan Vertonghen
24.04.1987
Tottenham Hotspur
Záložníci
Datum nar.
Klub
Kevin De Bruyne
28.06.1991
VfL Wolfsburg
Steven Defour
15.04.1988
FC Porto
Mousa Dembélé
16.07.1987
Tottenham Hotspur
Marouane Fellaini
22.11.1987
Manchester United
Eden Hazard
07.01.1991
Chelsea FC
Adnan Januzaj
05.02.1995
Manchester United
Kevin Mirallas
05.10.1987
Everton FC
Axel Witsel
12.01.1989
Zenit Petrohrad
Útočníci
Datum nar.
Klub
Nacer Chadli
02.08.1989
Tottenham Hotspur
Romelu Lukaku
13.05.1993
Everton FC
Dries Mertens
06.05.1987
SSC Neapol
Divock Origi
18.04.1995
Lille OSC

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (436)

Přidat komentář
Pigeon

Adnan Januzaj

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini bude hrát základ jo ?

Reagovat
smazaný uživatel

tam mal byť namiesto neho ten šikmooký z AS....Naigglksknun

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Až moc už přeceňovanej tým. A ty kurzy na jejich výhru na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat
bayern987

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš ten šmejd, co mi vyspoileroval Hru o Trůny, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
olis

Mertens zaklad

Reagovat
Houfi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

do stredu misto Fellainiho

Reagovat
k0udy

Reagovat
hyper01

Reagovat
Stiksxx

Přesně to jsem tak chtěl napsat..místo de Bruyneho

Reagovat
papanegra

I když maj nabytej kádr, tak jim na tomhle MS nevěřím, ten kádr je moc mladej, pro spoustu hráču je to první turnaj... Za 4 roky favorit, letos jen "černý kůň" s velkými ambicemi

Reagovat
smazaný uživatel

Nabytej?

Nabitej!

Reagovat
Hector17

Nabitej?

Nabitý!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hovorová čeština přepsaná do textové podoby, nic co by stálo za pozastavení

Reagovat
Miguel19

Nejlepší na závěr

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie a Nizozemí si tak trocha prohodili pozice, jim věří každý a Nizozemcům nikdo. Ale stejně si myslím, že Oranjes dojdou dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Eden Hazard; na toho se moc těším

Reagovat
smazaný uživatel

ty kraje obrany mohou být probléém ale proti Němcům to stejně bude férovka, ti na to jdou taky tak ze stopera kraj

Reagovat
miky10

Čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

si pamataju jak v magazinu myslim tusim pro MS 98 byla zminena jako zvlastnost tymu ze tam jsou cerni bratri mpenzove, jakozto potomci pristehovalcu.. ted naopak aby clovek pohledal neopaleny belgicany

Reagovat
smazaný uživatel

, tolik k celý Belgii...

Proč není hráč ke sledování Toby jako

Reagovat
blade115

Protože na něm třeba nic tak ke sledování není a to, že je Vaderovi jediný sympatický, na tom nic nemění?

Reagovat
Maresma

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nechceš tady zas někoho o něčem ve slozích přesvědčovat s tim, že tvý jediný argumenty jsou tvý vlastní pocity?

Reagovat
blade115

Je mi lito, na tohle sloh ani pocity nepotrebuju. Ale věř mi, že kdybych věděl, jak tě to hned rozplace, tak bych ti tu scénu nenarusoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Co mě zas rozpláče a co bys nenarušoval?

Reagovat
miky10

Reagovat
blade115

Chceš o tom napsat sloh?

Reagovat
smazaný uživatel

V poho, šetři prsty na Talkera.

Reagovat
Talker

Blade už ví, že na mě nemá smysl reagovat

Reagovat
blade115

Už víc jak rok no, ale stejně mi to občas nedá... Aspoň vidíš, že jsem nad tebou ještě tu hůl úplně nezlomil.

Reagovat
Talker

Na tohle představování jsem se těšil a až na historii (kterou ignoruji u všech článků) je to dost krátké

Jinak nevím, ale považovat Lukaka za "věž do vápna" mi přijde hodně od věci - sice je to hora masa, ale na hroťáka je naopak hodně rychlý a pohyblivý. Občas byl dokonce využíván na křídle na předchozích hostovačkách. Sám se vyjadřoval i tak, že dříve jeho slabinou bylo právě to, co domingo tak trochu naznačuje jako jeho sílu - věž ve vápně, hráč, který hraje zády k bráně. Naopak má rád, když je v pohybu směrem k brance.

Do kombinace na malém prostoru je opravdu asi "k ničemu", pokud to bylo myšleno takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

ale co si budeme vykládat, jako věž bijec do vápna je jeden z nejlepších... a je to jeho největší přednost.. ať si to považuje jak chce..

Reagovat
Talker

Tak to řekl sám Lukaku, takže tolik k tomu

Reagovat
Talker

Jinak mě překvapuje i to, že Kevin není tipovaný v základu - vždyť od zminovaného zápasu proti Srbsku 2 roky zpátky naskočil v základu v každém zápasu až na ten poslední přípravný proti Tunisku, kde třeba chyběl i Vermaelen a Witsel.

Reagovat
kiwwi

mu tiez verim, dal som si ho do fantasy

Reagovat
domingo

Kevin tam je

Jinak jasne no, hazel jsem si korunou de facto, muze nastoupit i Mertens, Januzaj pujde asi z lavky. Pak tam mas Chadliho, ktereho pry Wilmots hodne obdivuje.

K Lukakuovi - fakt je znat, ze tym na nej neni zvykly, no. Ale oni si zvyknou, jsou dobri.

K delce - budou podcastovy takticky preview

Reagovat
kiwwi

co moze obdivovat na Chadlim

Reagovat
domingo

nevim, je sikovnej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Plnění taktickejch povinností třeba, navíc ho často hraje na desítce. (už loni v létě jsem psal, že mu podle mě AM sedí víc jak křídlo )

Reagovat
Talker

Ale není to ten správnej Kevin Tak já to beru z pohledu, že odehrál prakticky všechno za poslední 2 roky a zdá se důležitý, hraje pravidelně a co jsem viděl a četl, tak většinou zářil více než třeba Hazard a byl klíčovým hráčem ofenzivy. V posledních 4 zápasech 1 gol a 3 asistence, v kvalifikaci 4 goly a 4 asistence.

Hazard měl v přátelácích 1 asistenci a v kvalifikaci 2+2.

Nevěřím nějak, že by Wilmots posadil svého nejproduktivnějšího záložníka.

Reagovat
domingo

Treba bude zolik!

Ja si pripravil vsechny sestavy jako template uz asi tyden zpatky a pak behem delani resersi me honily deadliny a tady jsem ten nastrel zapomnel nejak upravit, no. Nech me bejt

Reagovat
Talker

Zedituj ten článek a hod Kevinka do předpokládané nebo přijedu na sraz a zfauluju tě... Ty víš, že to umím

Reagovat
domingo

Mas ho tam a dej pokoj

Reagovat
Talker

Chybí mi tu teď ten zamilovanej smajlík se srdíčkama místo očí

Reagovat
smazaný uživatel

1. Belgie

2. Jižní Korea

3. Rusko

4. Alžírsko

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi druzí

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to boj o 2 místo

Reagovat
papanegra

Belgie

Alžír

Rusko

Korea

Reagovat
smazaný uživatel

Alzir je hlavni mesto Alzirska

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Buyten nebude v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím,že bude v základe s Kompanym

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude.

Reagovat
kalla

Z čeho soudíš? V přípravě hraje pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad i Wilmots ujišťoval, že hrát Vermaelen hrát bude.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kalla

Já taky právě a teď nevim jestli ho ve fantě nechat nebo ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle MS ještě asi neklapne podle předpokladů, ale na ve Francii a potom Rusku by mohli hrát o nejvyšíí příčky, mají na to. Hodně štěstí, fandím vám

Reagovat
db18

Witsel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

dufam ze Adnanko dostane nejaky priestor, aspon na chvilu, nech nazbiera skusenosti aj ked uz len to, ze tam letel je pre neho obrovska skusenost

inac maju fakt pekny tim, ale az tak ako niektori im zasa neverim...co som ich videl v priprave, tak to bola bieda

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by však nefér opomíjet proto jeho obrovské kvality, a dnes pětadvacetiletý hráč Zenitu touží na mistrovství světa ukázat, proč za něj ruský klub loni v létě neváhal vysázet 40 milionů Eur

Witsel hraje za Zenit od roku 2012.

Reagovat
smazaný uživatel

Z 8 obránců rovnou 7 stoperů. LOL.

Reagovat
Pinturicchio

Vyváženost.

Reagovat
Robertson

...no,nechápem trošku nenominovanie skúseného a stále dobrého Guillauma Gilleta...

Reagovat
Kenneth

Konec v osmifinale s Portugalcema.

Reagovat
smazaný uživatel

Muzou vyficet rychle nebo taky dojit do semificka treba.Nejsou kraje obrany a zkusenosti,je velky talent a urcite chut se predvest.Ja jim fandim,hlavne Kompany a Hazard.

Reagovat
smazaný uživatel

Google translator?

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, proč není De Bruyne v tý předpokládaný? I když prej ve Wolfsburgu nic moc, byl v repre pořád jeden z nejlepších, né-li nejlepší a potvrzujou to i statistiky. Podle všeho je taky klíčovej i pro Wilmotse, kterej ho mimo jiný zařadil mezi těch 5(?) hráčů, co měli jako jediný nominaci předem jistou.

Reagovat
Talker

Taky nechápu, no

Reagovat
smazaný uživatel

ve wolfsurgu byl na jaře skvělý..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, proto píšu ''prej''. Neviděl sem, jen četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nahodou..

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo

Reagovat
smazaný uživatel

mě přišel taky dost dobrý

Reagovat
stas87

uprav si to skvely bol posledny mesiac,pred tym dost tapal a vlci mali az na konci ustalenu zostavu a kvalitne vykony,dost dlho ich v boji o stvvrte miesto nechaval Bayer

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

upravovat to nehodlám - mě přišly jeho výkony hodně dobré. Možná v tom nebyl celou dobu konstatní, ale rozhodně to bylo delší období než jen 1 měsíc

Reagovat
stas87

no zaciatok(prvych 4-5 zapasov)tahunom urcite nebol,povedal by som ze vtedy sa jeho vykony nelisili od Arnoldovych potreboval urcity cas na zmenu systemu hry a to co po nom Hecking ziada,nebol sranda prist do rozbehnutej BL ked nemal prakticky ziadnu hernu prax

u neho je prave problem v tom ze ak nema gol/asistenciu tak nikdy nedocenis jeho pracu pre tim,on uz ukazal ako vie byt produktivny a to sa s nim podla mna tahalo aj v zaciatkoch u vlkov,casom pridal aj body a pohlad ludi sa na jeho vykony otacal k tomu lepsiemu

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas.. potřeboval nějaký čas se přizpůsobit. Podle mě se teď už bude jen zlepšovat..

Reagovat
jv

To je bez debat.

Reagovat
Talker

Tak formu si načasoval nejlépe, jak mohl - na poslední měsíce před šampionátem, snad bude na MS gradovat.

Reagovat
stas87

inak donutil si ma zobrat si chranicov a intenzivne premyslam o urazovke

Reagovat
Talker

Já spíš nepojedu, mám na tenhle víkend už jinou akci Ale budou tam jiná prasata, takže to není špatný nápad.

Reagovat
stas87

som chcel porozpravat o tej Mallorce..nerozmyslis si to nakoniec?

Reagovat
Talker

Není to 100%, je to spíš tak 50:50. Máme dohodnutou vodu s kamarádama na ten víkend (respektive středa-neděle), kterou jsem už slíbil, jen jsem se dozvěděl termín ve chvíli, kdy se začal plánovat ten sraz.

Ale uvidíme, dost možná budu měnit práci, takže pokud to vyjde, tak na tuty nedostanu dovolenou a budu mít jen pátek-neděle, což je na vodu už na hovno, páč budou všichni absolutně na sračky a utahaní.

Reagovat
stas87

ok,no tak uvidis ci prides,ja som nastastie ine plany na leto nemal len zrazov a dovolenku na Slovensku

je to dufam v Cesku,neplanujes zase krajinu byvaleho ZSSR alebo JA nie?

Reagovat
Talker

No, jedna nabídka je z Indonesie, pár známých včetně bývalých spolupracovníků tam založilo konzultantskou firmu... Ale to spíš ne, až tak daleko se mi nechce, i když JD je velice zajímavé a prachy taky

Spíš to vidím v rámci ČR...

Reagovat
stas87

zasa ale to tam nemusi byt uplne na hovno,sportom ta krajine zije a ani zivotna uroven by nemusela byt tak hrozna

Reagovat
Talker

Je to přímo v Jakartě a kamarád je z toho nadšený, no... Uvidíme, spíš ne... Nechce se mi tahat přes půl světa teď. Za 2-3 roky možná.

Reagovat
fantomas

Bude tam témět jistě místo Mirallase. Před nim snad v hierarchii musí bejt i Mertens.

Reagovat
Zaschrona

No to teda nemusi, ale zrejme chapu, jak to myslis. Rozhodne se dle aktualni formy, ale je pravda, ze pro tohle karty pro Mirallase uplne nehraji, kdyz byl zraneny. Ocekavam, ze zacne Mertens, Hazard a de Bruyne a komu to nepujde, tak pak misto nej dostane sanci Mirallas.

Reagovat
kiwwi

Mertens je poplasnak, Mirallas je lepsi hrac a bude hrat v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi jako Jones co.

Reagovat
kiwwi

asi tak, ako by hral zaklad Welbeck, keby sa nezranil

Reagovat
smazaný uživatel

To moc nedává smysl ale.

Reagovat
kiwwi

scouserom vela jasnych veci nedava zmysel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak zas nezapomeň dělat mrtvýho brouka, až ten tvůj Mirallas bude začínat na lavičce.

Reagovat
kiwwi

na ukor Mertensa? nehrozi

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal si, že Mirallas bude hrát v základu...

Reagovat
kiwwi

bola to sice reakcia na toho Mertensa pred Mirallasom do zakladu, ale ok, som zvedavy, ci ty a fantomas budete robit mrtvych chrobakov, ked bude Mirallas zacinat v zaklade...jak male decko

Reagovat
Counter

Já teda čekám Mertense v základu spíše než Mirallase.

Reagovat
cristiano.K.

snad

Reagovat
fantomas

To je zas ale jen tvoje přání, já tlumočim pravděpodobný Wilmotsovy priority.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

O co se tady zas snažíš? Co tě jako vede k tomu myslet si, že Mirallas bude hrát základ? Ty tři kvalifikační starty v základu nebo...? Fakt uplně totéž co s Jonesem tohleto.

Reagovat
kiwwi

vedie ma k tomu to, ze Mirallas je lepsi hrac ako Mertens alebo De Bruyne

ja to teda cakam Witsel - Dembele (resp Fellaini) a vpredu Hazard, De Bruyne, Mirallas - Lukaku

ale tak ty si tlmocnik, co ja mozem

Reagovat
fantomas

Hmmmmm. Neprůstřelný. Já třeba na základě toho, co Wilmots běžně staví a zkouší, očekávám spíš 4-3-3 s Witselem, Fellainim a Dembelem ve středu.. a De Bruynem, Hazardem a Lukakuem (volně) před nima.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle soubor primadon se sám rozloží

Reagovat
Ángel di María 22

Doufam, ze vyhori. Vubec mi nejsou sympaticky, az na Kompanyho mozna.

Reagovat
smazaný uživatel

(*Kompanyho a ''fullbacky'')

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Mignolet, Courtouis, Kaminski Obránci Gillet, Pocognoli, Lombaerts, Vermaelen, Kompany, Vertonghen, Vanden Borre, Alderweireld Záložníci Witsel, De Bruyne, Fellaini, Defour, Dembele, Chadli, Nainggolan Útočníci Mertens, Mirallas, E. Hazard, Lukaku, Januzaj

Reagovat
Lacko_Boh

no napiste uz niekto ze su cierny kon turnaja

Reagovat
Pigeon

ze su cierny kon turnaja

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Zlato..

Reagovat
smazaný uživatel

Už je tý Belgie poslední dobou nějak moc.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Že takovýhle sázení je cesta do pekel.

Reagovat
penepi

blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz jenom bych potreboval, aby sem prisel stat a napsal, ze to na 100% nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

takhle fakt sázíš?

Reagovat
smazaný uživatel

já při takových speciálních příležitostí pár takových plachet pro tu srandu dám taky. Je to hlavně pro zábavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako pro zábavu proti tomu nic nemám, jenomže pro dolara nejspíš litr nebude drobákem, kterej vyhodí za zábavu

Reagovat
smazaný uživatel

na to si prisel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ona to není nějaká závratná suma, prakticky jeden páteční večer

Reagovat
smazaný uživatel

no

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se ještě divíš, co mi na tom přijde divný, tak seš fakt smutnej případ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, mohlo by, i když teda 02 na Holanďany

Reagovat
smazaný uživatel

ten dost verim, ale bojim se spis Chile, Brazilie a Argentiny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pigeon

že si chance mne ruce a s takovou se určitě uživí

Reagovat
smazaný uživatel

To nedávej...

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Že to jsou vyhozené peníze. Za 1000,-Kč bys měl lepší zábavu nějakém v slušnějším bordelu.

Reagovat
Elliasson

To ještě ne...

Reagovat
cristiano.K.

Brazile - Chorvatsko 2

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom co jsem je videl proti Srbum, tak 02neni spatnej napad, mozna to dam na nejakej mensi tiket

Reagovat
cristiano.K.

já budu hrát i dvojku, neprohra za 3, výhra min. 9

Reagovat
cubinho

Vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Podělanej amatér..

Reagovat
smazaný uživatel

snad ti to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Dik, aspon jeden prejici

Reagovat
F.Torres

Díky tobě jsem si zavzpomínal na začátky sázení taky jsem dřív dělal takový hloupý tikety. Jinak co se týče zápasů: Brazilii nevěřím na čistou 1. Španělsko by mělo vyhrát. Spíše bych věřil více Itálii, ovšem dá se očekávat plichta. Ronaldo není rozehranej a oni na něj nasadí dost možná někoho na osobku, nebo bude permanentně střežen 2-3 hráči, aby se nemohl rozeběhnout, takže bych více věřil Němcům.

Reagovat
stas87

co ta vedie k tomu ze veris Kamerunu? ten zapas je podla mna najviac rizikovy z celeho tiketu,viacej ako neprehra tulipanov ja dam tiez za tisicku ale len tri zapasy a vyhram malicko,vsade +1,5 gola

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho ze jsem videl pratelaky Mexika a byla to dost katastrofa, oni na to nemaji absolutne fyzicky, jsou na tom dobre technicky, ale Kamerunci je podle me znici.

Reagovat
stas87

okrem remizy s Nemeckom ani Kamerun nemal prilis podarenu pripravu,s Moldavskom ci s kym sa vraj trapilii,skoda ze nebude Vela,takto asi budu mat problem s tym skorovat,ja verim v tej skupine Brazilii a Mexiku prave,cestu na mundial ale mali hrozostrasnu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Mexiko tipuju na posledni misto ve skupine a myslim, ze postoupi Chorvatsko a Brazilie.

Reagovat
fantomas

Přáteláky Mexika katastrofa rozhodně nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw ja dam spoustu dalsich tiketu, ale tenhle je takovej na fandeni a sledovacku, budu rad, kdyz prezije co nejvic dni

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že: Německo, Japonsko, Itálie a Španělsko vyhrají..

Reagovat
Shevchenko

snad ti to nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Cítím velký individuální propadák v podání Hazarda. Úspěch Belgie se pak bude odvíjet od toho, zda bude mít Wilmots koule a posadí ho.

Reagovat
blade115

No tak osmifinále je při takové skupině povinnost, čtvrtfinále by tedy měl být nejnižší reálný cíl. Ale ne ze by se nemohli dostat dál, kádr na to je kvalitní dost, spíš jen ještě nevyzral a ty plody budou Belgicani sbírat až třeba v Rusku. Tak či tak je to plný mně osobně sympatických hráčů, takže zatím jim budu fandit asi nejvíc.

Reagovat
penepi

Skúsenosti budú chýbať, vidím to tak na osemfinále a potom stopka.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

20:13 Předehru před finále MS opět obstará Domingo

No pozrime, aku tu máme celebritu!

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem koukal

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mylsíte si, že bude Ji Dong-Wong hrát v základu?

Reagovat
Didier Drogba

Hazard Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Hype

Reagovat
eden_h

zhoria

Reagovat
mickey mouse

Strašná skupina, snad jediný lehce sympatičtější tým, jinak to je hrůza.

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
smazaný uživatel

co to je?

Reagovat
Ángel di María 22

R3hab, Tiësto, Armin van Buuren, Nicky Romero, Laidback Luke, Martin Garrix, Chuckie, Afrojack, Hardwell, Vicetone

Reagovat
smazaný uživatel

nebýt tam ten Tiesto tak se asi zeptám znova

Reagovat
Talker

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

ok a kdo to je?

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

neznam ani jedno jmeno

Reagovat
Ángel di María 22

Nj, to je dost zvlastni, to bys mel asi znat i kdyz house neposlouchas.

Reagovat
smazaný uživatel

a odkud přesně když to člověk neposlouchá

Reagovat
Ángel di María 22

Nevim, ale jako snad neznam cloveka, kterej aspon jmeno Tiesto nikdy vzivote neslysel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jako je to DJ ale že bych se ho spojil s něčím konkrétním, to vůbec a vůbec nějakou jeho písničku ( jestli se tomu tak říká)

Reagovat
Ángel di María 22

Tak to nevadí, ale víš co dělá, to stačí, ne? Ale tak to je fuk, mně je jedno že je někdo nepozná, to bylo spíš pro ty zasvěcený

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce i moje babicka ho zna, vzdycky kdyz pekla, tak mi o nem neco rikala..

Reagovat
smazaný uživatel

pisnicka

Reagovat
smazaný uživatel

když já fakt nevím jak se tomu říká

Reagovat
Ángel di María 22

"Znáš tu novou písničku od Tiesta?"

Reagovat
Pigeon

samice hrabáče

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky ne, ale oznaceni pisnicka je fakt vtipny

Reagovat
smazaný uživatel

Syp sem definici písničky, protože symfonie ani nic jinýho to neni..

http://youtu.be/CFF0mV24WCY?t=6s

Reagovat
Talker

Tak Tiesta znám jen proto, že ho poslouchal bratránek, jinak jsem se s ním taky nesetkal.

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak jsem prvni no

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Tiesta znám jen díky tomu, že sem kdysi měl boty, které snad on navrhoval nebo co nebýt letáku u nich, tak asi nevím kdo to je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

David Guetta Wolrd Tour cancellen after losing his USB flas disk containing entire set

Reagovat
patas92

*cancelled

Reagovat
Pigeon

zas výhoda, že to kdekoliv z netu stáhne

Reagovat
domingo

TRUBKA TYČKA TYČKA TRUBKA

TRUBKA TYČKA TYČKA TRUBKA

TRUBKA TYČKA TYČKA TRUBKA

TRUBKA TYČKA TYČKA TRUBKA

Reagovat
Talker
Reagovat
smazaný uživatel

V zivote jsem na podobny akci nebyl, ale pozorovat ty lidi by mohlo byt fakt vtipny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako lidi na koncertu metalový kapely..

http://youtu.be/reAZiJlEuL8?t=38s

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

mainstream

Reagovat
db18

Reagovat
aither

Reagovat
DelPiero137

3-je van Buuren? Trochu iny uces ma teraz (aspon na FB).

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

viděl jsem tu fotku a na druhé půlce byli švédi i tak bych fandil holandanům a tipl bych si výhru 7:5

Reagovat
smazaný uživatel

Mne tam proste chyba Benteke. Podla mna obrovska strata pre Belgicko a moze byt klucova...

Reagovat
domingo

Reagovat
Zaschrona

Nemusi to byt tak zasadni. Problem to bude, pokud to Lukakovi nepujde, pak defacto je jedina rozumejsi varianta Fellaini na hrotu, kdyz ani nejede Vossen...

Reagovat
Talker

A v čem by Fellaini na hrotu pomohl proti Lukakovi? Prakticky by tam byl jako věž do vápna, což může dělat i Lukaku

Reagovat
Zaschrona

Fellaini jako varianta na hrotu muze byt genialni tah, kdyz na to prijde, muze tam byt prakticky nebranitelny - tah, ktery neni prilis ocekavany a muze byt velmi prekvapivy. A samozrejme, ze Lukaku taky dost velkou cast toho, co by tam Fellaini hral naplnuje taky, ale prave pisu, ze by ta varianta prisla do uvahy, pokud to Romelovi nepujde, coz uprimne doufam, ze bude presne naopak (i kdyz to pravdepodobne znamena, ze jeho mozny navrat do Evertonu jde z jednotek procent na krasnou nulu ).

Reagovat
Talker

Mě to jako geniální tah moc nepřijde... Pokud budou potřebovat bestii do vápna, tak mají Lukaka. Navíc je Lukaku rychlejší, atletičtější a agresivnější s míčem. Teoreticky je tu varianta ty dva postavit vedle sebe, jenže...

Nemají krajní beky, kteří by brousili lajnu a posílali centr za centrem. Hazard taky není hráč, který by dobrovolně posílal míč za míčem vzduchem do pokutového území a zůstává ti tudíž jedno křídlo, které by tuhle podpůrnou roli mohlo plnit - což je dost málo

To je varianta spíš pro United, kteří by mohli využívat míče od Valencii/Maty. Belgie pokud bude potřebovat změnu, tak to bude nějaký menší útočník.

Reagovat
Zaschrona

No jasne, souhlas, ale pokud to Lukakovi nepujde/zrani se/cokoliv... tak koho tam pak maji? Origi je jen leda tak volba pro stridani, cely zapas tezko zvladne. Na hrota tam pak uz je leda jen Mirallas, ale to by asi nefungovalo, u nas to taky nefungovalo a to zrovna na centry taky nehrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je Benteke přecejen lepší do tý kombinace s tou trojkou pod nim, v podržení balonu, zatim... Tim ale neříkám, že by v tomhle Lukaku tragédil, jen že Benteke se jim tam zatim hodí víc no.

Reagovat
Zaschrona

Zase Romelu to je schopny vic strhnout sam, oslabeni to podle me oproti Bentekemu neni, ale souhlasim. Ale samozrejme je na skodu, ze Belgie bude mit mene variant, jak moc to jeste bude vadit, to se uvidi.

Reagovat
Stiksxx

Potenciál maj jako kráva! Doufám, že to dotáhnou daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým je poskládanej fakt luxusně, moc nechápu lidi, co tvrdí, že jsou přeceňovaní. Jedna z nejlepších soupisek na šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na papíře hezký, ale sdílím ten pesimismus, že to asi moc daleko nedotáhnou. Za dva roky ale mohou vyhrát Euro.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
miky10

A vubec, koho to zajímá, my chcem podcast.

Reagovat
domingo

Jeste to striham, protoze Danicek huhle. Vyderzaj pionier.

Reagovat
Ángel di María 22

Ma to zpozdeni jak counter, rikas? V kolik to bude cca?

Reagovat
domingo

Realistickej odhad je pulnoc. Do deviti jsem psal tyhle soumeny, ted to s Tomem nejak finalizujem.

Reagovat
Ángel di María 22

Uuu, no ok, co se da delat.

Reagovat
domingo

Muzes mi pomoct

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Counter

ještě ke všemu budu definicí 70 minutového zpoždění...

Reagovat
miky10

Reagovat
Pigeon

OT Anketa: Kolik hodin denně vám stačí spát?

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
patas92

Tak relativně mi stačí i 5, ale ideál je tak 9

Reagovat
smazaný uživatel

16 mesicu jsem spal denne 5 hodin

Reagovat
Pigeon

pěkně. pod 7 nedám za sebou víc jak dva dny

Reagovat
smazaný uživatel

no, taky jsem byl vecne mrtvej a nedokazal jsem usnout bez pocitu totalniho vycerpani navic jak se znam, tak ja potrebuju spat hodne, abych se citil dobre, muj ideal je kolem 9 hodin.. Ale holt jsem musel jinak, zase jsem se naucil, ze zvladnout se da vsechno, nekdy jsem spal treba jenom 2 hodky

Reagovat
Pigeon

no tak vidím, že na tom zas tak hrozně nejsem. 8 mi akorát stačí. Kamarádi kolem mě zvládají třeba těch 5 s přehledem a já si říkal, jestli jsem já ten "neschopný", ale vidím, že kolem té 8 to má tak více lidí

Reagovat
F.Torres

Tak záleží taky na tom, kolik komu je. Když jsem byl mladší, musel jsem spát více. Čím jsem starší, tím méně potřebuju spát.

Reagovat
Pigeon

no tak u mě se ta potřeba očividně nemění

Reagovat
F.Torres

to je celkem divný jako, třeba jsi se zastavil ve vývoji

Reagovat
Ángel di María 22

6-8

Reagovat
olis

5 cez tyzden, cez vikend dospavam tak 11, ideal tak 8-9

Reagovat
db18

7-8

Reagovat
smazaný uživatel

6-8, 4 jsou taková hranice , po které jsem schopen přes den normálně fungovat, ale alespoň jednou za dva dny se musím vyspat zhruba těch 6 hodin.

Reagovat
papanegra

minimálně těch 6 to chce, ale když to jedu dlouho, tak někdy to na mě dopadá a vynahradim si to o víkendu..

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi jak kdy.. treba dneska sem koncil v praci posledni nocni a nespal sem vubec

Reagovat
F.Torres

Zaleží jak dlouho to hodláš vydržet. Když je třeba, tak vydržím spát 4-5h denně po dobu 2-3 týdnů, ale vždycky mě to pak dožene. Takže optimum je těch 6-7, to se nechá vydržet napořád.

Reagovat
smazaný uživatel

5 až 6. Více než 8 mi už škodí

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se rád zasměju. O co jde?

Reagovat
Desmond Glazebrook

Tak 7,5-9 hodin a přes víkend tak 10-11 hodin. Ale někdy jsem schopný spát třeba i 15-16 hodin v kuse.

Reagovat
smazaný uživatel

No, klidně 4-5, ale pak jsme mrtvý brzo. Ideál tak 7.

Reagovat
homeles8

0,5 - 17

Reagovat
cristiano.K.

osm ale při práci/škole jsem spal pravidelně šest a každý večer si říkal "dnes pudu spát dřív"

Reagovat
Whitemedia

víc než 5 hodin denně nenaspím

Reagovat
Talker

Stačí? Když je potřeba, tak 2 hodiny. Ale dlouhodobě to udržet nejde. Většinou to je těch 8, mám spánek rád

Reagovat
Whitemedia

a mě spánek nebaví

Reagovat
homeles8

je to zbyečná ztráta času v životě

Reagovat
Whitemedia

přesně.. bych mohl stihnout tolik věcí, kdybych nemusel 5 hodin trávit spánkem..

Reagovat
Pigeon

být o 5 hodin na EF více?

Reagovat
Whitemedia

Jn, EF je totiž jediná náplň života, kterou mám

Reagovat
homeles8

+- 15 levelů v nějakým RPG, naučit se na kytaru sólo od Black Sabbath, uklidit si pokoj, poslechnout si 6 hudebních alb, 2x vyvenčit pejska, kouknout na 3-4 filmy.....

Reagovat
db18

uklidit si pokoj je ztráta času

Reagovat
Talker

Máloco mám radši, než si lehnout utahanej do postele a spát třeba 10 hodin...

Reagovat
homeles8

Tak utahanej jo, ale to je tvůj problém, že se utaháš. Já to mám občas taky, ale to mě sere, že jsem se tak unavil, že se mi dkonce CHCE spát a to je na hovno.

Reagovat
Didier Drogba

nezáleží, kolik hodin spím, ale v kolik vstávám....vstávat před 12h je prostě utrpení

Reagovat
Lacko_Boh

stačí 9

Reagovat
Zaschrona

Staci... Bezne spim pres tyden jen 4-6 hodin, ale idealnich je tech 7-8 - jednou ci dvakrat tydne si ten luxus dopreju.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhodobě stačí tak 6 - 6,5. Ale dopřávám si větší luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

6 - 7

Reagovat
frankiefcb

7-9

Reagovat
smazaný uživatel

8 hodin, když sem po chlastu, tak se probudim buď po 5 nebo po 14 hodinách

Reagovat
smazaný uživatel

6 hodin je standard. 4 hodiny se dají přežít. 8 hodin je ideál. A víc naspím jen když dobíjím baterky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceš najít vhodnou dobu pro svůj spánek, tak si spočítej spánkové cykly, nějaká anketa je ti k ničemu

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Ángel di María 22

( )

Reagovat
Ángel di María 22

Tvl to neni mozny normalne. Obě reakce na mikyho.

Reagovat
miky10

A takovýho neschopu pustěj k podcastům jo.

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska byl náročnej den

Reagovat
Counter

A to tam ani není nejhorší...

Reagovat
miky10

Přehnaná sebekritika?

Reagovat
Counter

Povíme si pak, jestli jsem tě dokázal zaujmout takovými tématy jako Karnezis...

Reagovat
fantomas

Takovej nechutnej spoiler

Reagovat
Counter

Musím navnadit, tohle je teaser akorát (-.-)

Reagovat
smazaný uživatel

Dominik za výber hráča Axel Witsel je skvelý hráč, veľmi obdivujem jeho hru, ale sympatický mi nie je

Reagovat
smazaný uživatel

vybral si špatný klub

Reagovat
smazaný uživatel

jj na naše sledovanie ... ten hráč by sa mi napr. sakra hodil do Realu, ako náhrada za Xabiho... skvelé Cm/DM...

Reagovat
smazaný uživatel

On nedávno řekl, že byl domluvený jeho přestupu do Realu, ale něco se posralo a tak podepsal se Zenitem.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, Xabi-Witsel alebo Modrić-Witsel to by bola neskutočná paráda pre vás...

Reagovat
smazaný uživatel

On by se Modrič nejspíše nekupoval kdyby přišel Witsel. Modrič nadruhou stranu přiznal, že byl domluvený s PSG

Reagovat
smazaný uživatel

ahááá

Reagovat
Zaschrona

Budu prat.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že jejich první zápas ve skupině na ČT v tv nepoběží a přes ten jejich ne to bude neskutečná sekačka

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro největší hvězdu tohohle strašnýho výběru, Toby Alderweirelda

Reagovat
miky10

Ban.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, protože sem ti to vyfoukl a napsal bys to stejný. Nevim kdo tenkrát pod PL zorganizoval ten Tobyho památník po jeho odchodu do Atlética.

Reagovat
miky10

Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

Seš v píči co.

Reagovat
miky10

Jakoby jo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Kevin

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng?

Reagovat
Pigeon

Mccallister?

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

Největší sympaťák tam. Spolu s Lukakem

Reagovat
Whitemedia

nevím no, nikdy mi jako sympaťák nepřišel

Reagovat
Talker

Já v něm viděl (herně) nového (o něco techničtějšího) Lamparda. Výborná střela, náběhy z druhé vlny, šikovné přihrávky, přenášení hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

ty seš taky teplej nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

no a?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

si jak Yung už s Giroudem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neee do prdele, to měla být gay vlajka

Reagovat
Atlético de Madrid

Tobymu bych to přál :)) jeho technika a rozehrávka si mě získala, na druhou stranu měl teda několik hrůzostrašnejch erorů, včetně výstavního vlastence

Reagovat
smazaný uživatel

Si za to může Cholo sám, že ho nestavěl, pak nemá bejt nerozehranej a nedělat chyby, že jo. Hrál vůbec třeba v lize nebo v LM nějaký celý zápasy na stoperu? Na beku je ho škoda, viď.

Reagovat
Zaschrona

Prosim te, mas nejaky aspon trochu prehled o Tadicovi a Ziyechovi? Co to je za hrace, meli by na Everton? Pry se o oba intenzivne zajimame a da se ocekavat, ze za ne budem nabizet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tadič už Twente asi převyšuje, určitě bude posila. Balkánec no, občas si rád skočí, rád si zasóluje... Zas to ale neni žádnej blázen vymletej, mně ale moc sympatickej neni. Furt je to asi LW, ale zahraje i na druhý straně a klidně i AM, který poslední dobou myslim hrával celkem často.

Eredivisie zas tolik nesleduju, o Ziyechovi toho popravdě moc nevim, viděl jsem ho párkrát. Letos se dost chválil, je hodně tvořivej, mozek, ale nechal bych ho ještě v Nizozemsku nějakej rok. Nekončí mu ale smlouva náhodou? To by bylo logický pak od vás...

Reagovat
Zaschrona

Diky. Tadicovi smlouva konci, sice ma nejakou opci, ale dle vseho ta je zavisle na jeho souhlasu a on uz chce jit nekam vys, takze ji nechce vyuzit. Spekuluje se dost o Seville, ale on by pry nejradeji do PL, tak tam by se asi idealnejsi tym nez my, pro nej, asi nenasel. Na nejvetsim evertonskem fanforu jsou z nej hromadne uplne udelani, tak nejak taky doufam, ze by pripadne byl docela fajn volba na to leve kridlo a idealni doplnek k Barkleymu a Mirallasem, Pienaar by mohl backupovat Barkleyho, do te role v Martinezove systemu se hodi vic jak na kridlo. Ale je tam pry i ten problem, ze Twente s nama nebude chtit jednat, kvuli tomu prusvihu s Ferem, tak to asi muze byt problem. Tak jako tak bych si nekoho jako on predstoval, takovej malej Hazard, ktery dokaze odemknout obranu, nekdo takovy nam hrozne chybi. I kdyz spis cekam, ze to bude Bob resit tim, ze misto Tadice privede Cleverleyho a necha ho na LW hrat podobne, jako tenkrat ve Wiganu...

Ziyechovi prave taky konci smlouva a pry se o nej mame poprat s PSV a Ajaxem. Stal by nejake 2-3 mega a presne by zapadal do te volne role po odchodu Deulofeua - pokud mame penize na reseni toho postu i bez hostovacky, myslim si, ze by na tu pozici 4. kridla byl fajn volba, rok by se ucil a jen by stridal, sbiral by minuty v poharech, ucil by se. V noze to ma, talent mu taky nechybi. Pri nejhorsim by to snad mohl byt takovy nas Assaidi a minimalne bez ztraty by sel prodat dal. Mnohem spis by ale mohl tlacit na ty kluky pred nim a mohl by se cpat smerem do zakladu, idealni hrac presne pro tohle, za spravnou cenu.

S nejakym takovym resenim te nasi ofenzivni zalohy bych byl uplne nadseny. Do stredu zalohy snad vemem Barryho + hostovacku + tam prevedem pripadne Bainesyho, obrana je fajn, max nekoho misto Hibba... a teda mame porad spoustu penez na top utocnika typu Lukaku, Bony + hostovacku Traoreho/nekoho podobneho.

Reagovat
Zaschrona

safra, to je zas tapeta

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, Ziyech na tu Deulofeuovi roli? Je to fakt spíš mozek, AM/CM, křídlo z nutnosti asi taky, ale né aby to větral jak Gerard. I když zas to není žádnej šnek teda.

Reagovat
Zaschrona

No, mi prave pripadal, ze je rychly jak blazen, ale to asi video fakt zkresluje. No, tim padem by pak asi backupoval Rosse, kdyby mel prijit, no to nevadi, i tam je hrac potreba.

Zase kdyz tak nad tim uvazuju, prichod Tadice by znamenal, ze Pienaar se posune na lavicku, to si moc neumim predstavit, zvlast kdyz nalevo stavel Martinez i Osmana s Barkleym. A odchod taky ne, docela prekerni situace.

Reagovat
Atlético de Madrid

Souhlasim, že měl dostat víc prostoru. Na druhou stranu při těch zápasech nepřesvědčil, že by měl mít na vyšoupnutí jednoho z tý naší stabilní dvojky. Pokud při těch zápasech kdy dostane šanci někdy dělá to, co dělá. Celkem zasáhl do 22 zápasů, do 18 od začátku a co se tak pamatuju, tak na tom kraji obrany snad odehrál maximálně jeden, dva zápasy. Cholo ho využíval většinou v době, kdy chtěl pošetřit jednoho ze stoperů.

Samozřejmě je to ohromně talentovanej hráč, já bych to na něm určitě v budoucnu postavil (pokud odejde jeden ze stoperů) a jak řikám, víc prostoru měl dostat i letos. O tom, že by byl nějak zázračnej a okamžitě podával špičkový výkony mě ale nepřesvědčil, v tomhle ohledu měla okamžitej vliv hlavně jeho kvalitní rozehrávka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, snads pochopil, že ty moje ódy na něj nemyslim úplně vážně, že jo.

Tyjo, tak to nevim, proč sem měl za to, že hraje hodně na beku. Snad si teda zvykl, rozkoukal se a další sezonu bude jenom lepší a snad v základu, jestli teda jeden ze stoperů odejde. Já ho asi před třema rokama chtěl do Barçy, protože jsem měl za to, že bude fakt špička a vrchol bude mít vejš, než třeba Vertonghen. Snad teda bude táhnout ''aspoň'' vás v budoucnu, fotbalista je to skvělej a v Holandsku(vim, že super měřítko) dozádu nijak nehořel, tak snad se teda sklidní i ve Španělsku.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak jistou nadsázku jsem tam zaznamenal, protože o něm píšeš asi tak, jako kdybys doma nad jeho obrázkama masturboval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Murtago

Ta sestava vypadá otřesně.

Reagovat
bobis21

podle mě nejvíc overrated tým, bojím se že docela vyhoří ...

Reagovat
smazaný uživatel

Rode Duivels

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

WAR PIG

Reagovat
smazaný uživatel

Ráno ve 4.hodiny směr Praha.... pak Frankfurt a pak SAO PAULO !!!!

Kdo závidí ať dá palec

Reagovat
smazaný uživatel

hezky, uzij si to

Reagovat
smazaný uživatel

dík. 1.zápas Anglie- Itálie . Jen neuvidím svoje nejoblíbenější - a to Brazílii ! No nic. Škoda. Nemohl sem si vybírat !

Reagovat
Talker

Pošli fotku v baníkovském dresu na stadionu, jinak ti nikdo věřit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole vidíš? To mě nenapadlo. Už sem sbalený a dres Baníku nemám

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já ho nemám vůbec.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Co je? Až tak je to veselé?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
stas87

no len aby nenafotil fotku z letiska vo Frankfurte a Sao Paule,potom ho okradnu o vsetko a on bude bez prachov,listkov a mobilu trcat niekde na policajnej stanici

Reagovat
Talker

a bez baníkovského dresu

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole nestraš! I když u mě je možné snad všechno !

Reagovat
stas87

ale nie,ja myslim ze organizacia bude na dobrej urovni a pripadnych kriminalnych zivlov nestretnes

inak mne vzdycky otec vravel nikdy nikam nechod,futbal na ktory ides bude v TV,akurat ta tam okrandnu a zbiju,no a ked toto pocuvas prakticky neustale 12 rokov tak to taku podvedomu stopu zanecha,preto som to napisal

Reagovat
smazaný uživatel

chápu. Tak jede nás 5. A dva jsou celkem slušně "bohatí",takže tam je jakási "pojistka" kdyby něco.....

Reagovat
Pigeon

hmmm tak to se moc nevyspíš

Reagovat
smazaný uživatel

a to sem po odpolední.

Reagovat
smazaný uživatel

fotky a podrobný opis(pocity, zážitky) by si mohol potom hodiť na EF?

Reagovat
smazaný uživatel

to si piš !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

to jsou nějaké nové bary v Praze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois - VandenBorre, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Fellaini, Dembélé - Hazard, Lukaku, Chadli

subst:Mignolet, Alderweireld, Van Buyten, Defour, De Bruyne, Januzaj, Mertens, Origi

to nepotřebuje komentář, neskutečnej tým, obrovská ofenzivní kvalita, tam je spíš problém ten mančaft správně poskládat, ono v podstatě co hráč, to pojem, hrát může kdokoliv. Lukaku jako hrotový střední útočník má místo jisté, pokud bude stoprocentně fit, na křídle má jistou pozici nejspíš Eden Hazard, i když v repre není tak výrazný jako v Chelsea a měl by být větším leaderem v belgickém týmu. Na druhé křídlo bych dal hodně variabilního Chadliho, komplexní hráč s citem pro míč a přihrávku. Velmi dobrou fomu má i Dries Mertens, v kvalifikaci byl klíčovou postavou Belgie další mladík De Bruyne ... a do toho ještě pracovitý a snaživý Mirallas nebo mladá kometa Januzaj...no, opravdu neskutečný ofenzivní koktejl, přeji Wilmotsovi, ať ho dobře namíchá a Belgii budu moc fandit

Reagovat
Miguel19

Chadli

Reagovat
kalla

Reagovat
kiwwi

jo tak Mirallas dokonca ani na lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

tak v podstatě je to tak ,že klidně může hrát základ, ale taky nemusí být ani na střídačce, to samé platí třeba o Januzajovi. Ale Adnan mii přijde vhodný jako žolík, je mladý, dravý, nebojácný, kolem 65.,70 minuty do unavené obrany --- ideálka, jeho čas může přijít v budoucnu.

Ale přece jen Hazard je kvalitativně o něco výše než zbývající křídelní hráči, ten má pozici jasnou no a na druhý kraj ... za mě Chadli nebo de Bruyne no

Reagovat
Talker

Tak Chadli je (z mého pohledu) na posledním místě spolu s Adnanem

Reagovat
kiwwi

300. pre Adnanka

Reagovat
miky10

Reagovat
cristiano.K.

to si mohl dát rovnou pro Chadliho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilia nepostupi zo skupiny. A teraz sa mozte vsetci smiat, ale mam take tusenie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Desmond Glazebrook

Idnes.cz: Předseda FIFA Sepp Blatter oznámil na kongresu v Sao Paulu, že se hodlá ucházet o místo v čele světového fotbalu i v příštím volebním období.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

OT: Darren McGregor bude hrát za glasgowské Rangers. Ti s osmadvacetiletým obráncem, který coby volný hráč přichází ze St. Mirrenu, uzavřeli roční kontrakt s opcí.

Ďalší z mojich prestupov z FMka sa stal skutočnosťou

Reagovat
cristiano.K.

jestli nebudou křídla Hazard - Mirallas tak pro mě Belgie zas tak zajímavá nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Januzaj rozhodne finale a vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

jo ten zrovna .

Reagovat
smazaný uživatel

Januzaj > Hazard, priznaj to krles

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto od tebe beru opravdu jako srandu ! Dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ty budes pri tom!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda HOJ !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Tak asi přestávám čekat. Už jsem docela vytuh a vstávání se nebezpečně blíží, tak si to pustim ráno.

Reagovat
smazaný uživatel

to si chtěl napsat tady nebo si se zase netrefil?

Reagovat
Ángel di María 22

Kam jinam?

Reagovat
smazaný uživatel

zpráv o Mandžukičovi nebezpečně přibývá

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

sázkařské OT: na kterých sázkovách jsou největší kurzy na Francii a Belgii? Holandani za 25 taky stojí za to zkusit

Reagovat
Zaschrona

z techu nas lehce dostupnych Betfair - Francie 24, Belgie 26

http://www.oddschecker.com/football/world-cup/winner

Reagovat
cristiano.K.

už to šlo dolu lžeš! díky

Reagovat
Hejnak

Reagovat
penepi

Carter

Reagovat
Liquid

kádrově nejsympatičtější repre na MS, snad uspějí a přivezou domů medaily

Reagovat
Godwinson

Origi se mne v priprave hodne libil, snad si kopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vertonghen na kraji obrany?

Reagovat
db18

Máš to vysvětlený ve slabinách týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin Mirallas !!

Reagovat
smazaný uživatel

9b, ale čtvrtfiále strop

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele