Představení účastníků MS - Argentina

09.06.2014, 21:20
Aktuality
Zaujalo nás
Jako posledního účastníka skupiny F se podíváme na adepta nejen na postup z ní, ale také na vítězství celého šampionátu, slavnou Argentinu. Jako vždy i tentokrát půjde pod vedením Alejandra Sabelly o kádr nabitý hvězdami, do kterého se vůbec nevešli hráči jako Tévez, Banega či Pastore. Argentinská pouť za vytouženým prvenstvím začíná utkáním s Bosnou...

Historie

Argentina je neodmyslitelnou součástí mapy fotbalového světa. Ovšem její výsledky na světových šampionátech jsou jako na houpačce. V roce 1930, na historicky prvním MS, dokráčeli fotbalisté této země až do finále, kde podlehli domácí Uruguaji. O 4 roky později, v Itálii, Argentina dopadla mnohem hůře a musela se spokojit s devátou příčkou.

Další roky byly ve znamení nezájmu AFA, tamního fotbalového svazu, a tří mistrovství se Argentinci vůbec nezúčastnili. Až v roce 1958 se dostali do závěrečné fáze, ale stejně tak jako o 4 roky později vypadli již ve skupině. MS 1966 naznačilo možnost návratu k úspěchu zpřed najednou dlouhých 36 let. Čtvrtfinále a celkově 5. místo však zastínily jiné události, spojené se skandálním chováním fotbalistů v souboji o postup mezi poslední čtyři týmy.

Právě zde, ve Wembley 23. července 1966, začala nevraživost přerůstající v nenávist mezi Anglií a Argentinou. Tedy zdaleka ne až při válečném konfliktu o Falklandské či Malvínské ostrovy o 16 let později. Německý rozhodčí Kreitlein tehdy zápas prostě a jednoduše nezvládl. Bál se konfliktu a sám ho způsobil. Pískal všechno, snad i náznaky kontaktu dvou hráčů. Ti nevěděli co hrát a znervózněli právě tak jako jejich sudí. Vše začalo tím, že v 35. minutě Kreitlein vyloučil Rattina. Ten nechtěl opustit hřiště a s rozhodčím po dlouhé minuty diskutoval. Společnou řeč nenašli, jeden mluvil pouze německy, ten druhý zase španělsky. Debatovali rovněž funkcionáři, trenéři a hráči, Rattin si demonstrativně sedl na trávník. Utkání pokračovalo, ale bylo po fotbale. Pokud tedy v tomto případě vůbec někdy začal. Trenér Anglie, sir Alf Ramsey, měl štístko v rukávu, a to Hursta. Náhradník, jenž naskočil za v té době nejlepšího střelce anglické ligy Greavese, dal v 75. minutě postupový gól.

Zápas měl ještě dohru, FIFA pod vedením předsedy sira Stanleyho Rouse, samozřejmě také Angličana, vynesla tvrdé tresty. Trenér sir Alf Ramsey označil Argentince za zvířata a tato skandální urážka se řešila na diplomatické úrovni. V Buenos Aires za vytrvalého deště čekalo na fotbalisty více než 20 tisíc příznivců, kteří své miláčky oslavovali jako mistry světa a národní hrdiny. Celý den skončil triumfální cestou a přijetím v prezidentském paláci.

Na MS 1970 Argentina nepostoupila, o 4 roky později skončila osmá. Na domácím šampionátu, v roce 1978 se konečně dočkala. Stala se mistrem světa.

Po druhém místě ve skupině se ve druhé fázi argentinská reprezentace utkala s Polskem a porazila ho 2:0. Později remizovala s Brazílií bez branek a před posledním kolem byla druhá o gól právě za Brazilci. Ti skončili svůj poslední zápas v 18:30, kdy porazili Polsko 3:1. Argentina již věděla, že musí porazit Peru minimálně 4:0. Zápas začal v 19:15 a drtivá výhra 6:0 znamenala postup do finále. Zuby skřípějící Brazílie tak získává jen bronz po vítězství nad Itálii, zatímco Argentina slaví, v prodloužení poráží Nizozemsko 3:1 a stává se poprvé ve své historii mistrem světa.

Krokem zpět je následující šampionát. Argentina sice postupuje ze skupiny, ale ve druhé fázi jí Itálie a Brazílie nedají šanci a s 11. místem posílají Albiceleste domů. O čtyři roky později Argentinci vše napravují. Postup ze skupiny, osmifinálové vítězství nad Uruguayí 1:0 a památné čtvrtfinále. Odveta za Wembley, za Malvíny. Maradona dává gól rukou "Boží", pak přidává neméně legendární nekonečné sólo a nezapomenutelnou branku, Argentina vyhrává nad Anglii 2:1 a je v semifinále.

Tam bez problémů překoná překážku v podobě Belgie, znovu po dvou trefách Maradony. Vše uzavírá nádherné finále na Stadionu Azteka a jeho 114 tisíc diváků. Obránce Brown a útočník Valdano posílají svůj tým do dvoubrankového vedení, Rummenige a Vőller během 8 minut a 8 minut před koncem vyrovnávají. A aby těch osmiček nebylo málo, tak v 88. minutě střílí mistrovský gól Burruchaga!

S odřenýma ušima a ze třetího místa postupuje Argentina ze skupiny na posledním medailovém mistrovství. V Itálii 1990 končí zlatá éra fotbalu této země. V 2. kole gól Canigii v 81. minutě vyřazuje ze hry Brazílii, ve čtvrtfinále až na penalty překonává po bezbrankové nudě Jugoslávii. Také semifinálový souboj s Itálií končí remizou, tentokráte 1:1. Další penaltový souboj vyzněl 4:3 a hrdinou se stal brankář Goycoechea, který chytil poslední dva pokutové kopy. Ve finále Argentinci prohráli s Německem, když jediný gól dne dal v 85. minutě Brehme a oslabená Argentina, která dohrávala v devíti, již nedokázala zareagovat.

Dalších pět šampionátů Argentina odehrála, nic moc navíc tomu nepřidala. Postupně vypadla v osmifinále, čtvrtfinále, ve skupině a znovu dvakrát za sebou ve čtvrtfinále... Letos v Brazílii se znovu čeká jiná písnička a rázné zatlačení poslední dvacetiletky do nejzazšího koutu argentinské historie. Povede se jí to už na šestý pokus?

Kvalifikace

Dostat se do Brazílie měla pro Argentince být hračka. Nejsilnější konkurent se kvalifikace jako pořadatel nezúčastnil, a tak byla Albiceleste přisouzena role nezpochybnitelného favorita. Té nakonec dostáli, byť ne tak suverénně, jak by jejich kvality na papíře napovídaly.

Po pohodové výhře na úvod s Peru přišel nečekaný šok v podobě těsné prohry ve Venezuele. Následná domácí remíza s Bolívií ještě prohloubila nejistotu, jestli je kouč Sabella tím pravým, ovšem od té chvíle již Argentinci zabrali. Šest výher, které proložila pouze jedna remíza, katapultovaly favorita zóny CONMEBOL na první místo, které si již do konce kvalifikace nenechali vyfouknout navzdory úspěšnému tažení Kolumbijců. Téměř o třetinu z pětatřiceti nastřílených branek se postaral jistý Lionel Messi, jenž tak ukázal, že v národním dresu konečně nachází tytéž kvality, jakými se dlouhá léta prezentuje v barcelonském dresu.

Na koho se zaměřit: Ángel Di María

Kapitánem, nejlepším střelcem a hlavní hvězdou v jednom sice může být Lionel Messi, ovšem titul hráče s největší fazonou a nejviditelnějším herním pokrokem od MS v Jižní Africe patří bezesporu Ángelu Di Maríovi.

Když jej na hřišti vidíte běžet, vytane vám dříve nebo později na mysl otázka, kde v sobě vůbec bere takovou energii. Se stejným zaujetím se potýkali již Di Maríovi rodiče, jejichž tříletý syn ničil závratně rychle vše, co se mu jen připletlo do cesty. Doktorský recepis zněl jasně - ať zkusí hrát fotbal. Od té chvíle už úpěl pod nepřebernou aktivitou svého majitele jen a jen malý míč.

Podobně jako Messi ani Di María neměl své fotbalové začátky jednoduché. V rodném Rosáriu sice jeho chudá rodina ze čtvrti La Ceramica měla sotva na obživu, ovšem na kopačky se malému Ángelovi naštěstí složit dokázala.

Di Maríova matka Diana jej na tréninky vozila do sousedství na kole. Když míjeli městský stadion, říkávala mu "jednou tady budeš hrát." Jeho otec Miguel, jenž se pyšnil podobnými přednostmi jako syn, se sám málem prosadil na prvoligové úrovni, kdyby jen nebylo vážného zranění kolene. Místo prohánění se za míčem tak následných šestnáct let strávil ve skladišti uhlí, netřeba dodávat o kolik horší podmínky šlo. Mladý Ángel mu již odmalička pomáhal, v patnácti se staral o objednávky i o balení uhlí do pytlů.

V sedmnácti pak "Fideo", v překladu Nudle, dosáhl na svůj sen a dočkal se debutu na Rosario Central. Když se dva roky nato ozvala lisabonská Benfica, dal si Ángel k srdci otcovu radu, že "vlak tudy projíždí jen jednou." Za podporu napříč těžkými časy se mu i celému zbytku rodiny odvděčil koupí domu a finančním zabezpečením, aby Miguel již s tvrdou prací nemusel pokračovat. Stejně blízký vztah má Di María i se svými šesti přáteli z dětství. V osmnácti letech si tehdy všichni nechali udělat stejné tetování (můžete jej zahlédnout na Di Maríově levém předloktí), aby se bez ohledu na dálku, která je od sebe dělí, cítili stále ve své blízkosti.

Netrvalo dlouho a vycházející hvězda argentinského fotbalu se prosadila i v reprezentaci. Nejprve přišlo vítězství na světovém šampionátu hráčů do dvaceti let v Kanadě, kde ve finále Argentinci s Di Maríou v sestavě přehráli Českou republiku, přestože po brance Martina Fenina po hodině hry prohrávali. Zlato z Olympijských her v Pekingu byl dalším z Di Maríových časných úspěchů, jeho gól ve finále se dokonce ukázal být tím vítězným. V roce 2009 si pak připsal svůj první zásah i v dresu A týmu. "Bude jedním z nejlepších na světě, vychutnávám si každý pohled na jeho hru," rozplýval se legendární Diego Maradona, jenž tehdy argentinskou reprezentaci vedl.

Na minulém MS však Di María se svými výkony spokojen nebyl. "Musím se naučit bránit, nedařilo se mi zvyknout si na pozici, která pro mě byla novou. Nehrál jsem ani trochu dobře, jsem se sebou hrubě nespokojený," spílal si pracovitý záložník, přestože vypadnutí Argentiny již ve čtvrtfinále rozhodně nebyla jeho chyba. Možná ale toto nepovedené mistrovství zafungovalo alespoň v tom ohledu, že na sobě Di María opravdu ještě více zapracoval.

Katalyzátorem výkonů ortodoxního leváka - "Než centr pravačkou je mi bližší i rabona" - se stal přestup z Benfiky do Realu Madrid. Jak je dobře známo, José Mourinho zbožňuje rychlé výbušné dříče a Di María pod jeho vedením navzdory skeptickým názorům fanoušků brzy exceloval v základní sestavě. Ovšem s odchodem Mourinha do londýnské Chelsea se Di Maríova role v Realu stala nejistou. Nepomohl tomu ani sám obscénním gestem, když byl na počátku tohoto kalendářního roku vystřídán za rekordní letní posilu Garetha Balea.

Ovšem i Carlo Ancelotti nakonec pro Di Maríu našel tu pravou roli, v níž se jeho píle a takřka nevyčerpatelný fyzický fond beze zbytku našly. Ve středu zálohy, stejně jako nyní v argentinské reprezentaci, doplňoval Di María ráznými průniky již tak našlapanou ofenzivu Realu, a zároveň si stíhal i plnit defenzivní povinnosti.

Hráč, který sní o završení hráčské kariéry zpět na Rosario Central, jede na mistrovství v nejlepších letech a nejlepší formě svého života. Koneckonců jednou dokonce během kvalifikace navlékl i kapitánskou pásku. Ano, pozornost se bude soustředit na Messiho, ovšem Ángel Di María bude v cestě za vysněným titulem z Maracaná pro Alejandra Sabellu bez přehánění stejně tak klíčovým hráčem.

Trenér: Alejandro Sabella

Devětapadesátiletý Alejandro Mario Igalo Gerardo Sabella prožil na Argentince své doby mimořádně pestrou hráčskou kariéru, na kterou navázal jako trenér poněkud nezvyklým způsobem, který jej v posledních třech letech vynesl až ke kormidlu argentinské reprezentace.

Vše ale hezky popořádku. Jako odchovanec River Plate se Sabella snažil prorazit z pozice ofenzivního záložníka právě ve slavném argentinském velkoklubu. V cestě za prosazením mu však dlouhá léta stála klubová legenda Norberto Alonso, některými označován za nejlepší AM, jaké argentinský fotbal kdy poznal. Alespoň na rok po Alonsově přestupu do Marseille se Sabellovi podařilo protlačit do základní sestavy, kde se velkou měrou podílel na titulu River Plate v ligovém předchůdci Campeonato Metropolitano. Po brzkém návratu Alonsa však znovu zůstal přikován k lavičce náhradníků.

Příležitost pravidelného nastupování, aniž by musel změnit klubové barvy ve vlastní zemi, dostal Sabella poměrně nečekanou - z Anglie. Zájem totiž projevil Sheffield United, který podle kuloárních informací nejprve cílil na jistého mladíčka se jménem Diego Maradona, ovšem kvůli výši možné přestupové částky nakonec Blades sáhli po dvaadvacetiletém Sabellovi. Ten si v červenobílém pruhovaném dresu odkroutil dvě povedené sezony, v nichž si v 78 zápasech připsal osm vstřelených branek a zapsal se navždy do paměti fanoušků Blades, kteří v tehdejší době na podobné persony z jižní Ameriky nebyli zdaleka tak zvyklí, jak je tomu dnes.

Během následného nevýrazného angažmá v Leedsu vyhlížel Sabella cestu zpátky domů. Vysvobození přišlo po roce z Estudiantes de la Plata, kde si "Pachorra" (lenochoda), jak se Sabellovi kvůli chybějící výbušnosti na hřišti přezdívalo, vyhlédl trenér Carlos Bilardo. Pod jeho taktovkou si Sabella připsal do kariérního životopisu nejen dva ligové tituly, ale také nakouknutí do reprezentace. Když se totiž v roce 1983 Bilardo stal šéfem Albiceleste, nominoval k několika přátelským zápasům a Copa Américe z téhož roku i svého chráněnce z klubové úrovně.

Závěrečné roky svého již tak pestrého účinkování na zelených pažitech strávil Alejandro Sabella v brazilském Gremiu a mexickém Irapuatu, kde v létě 1989 ukončil aktivní hráčskou kariéru. Pět let nato se již pustil do trenéřiny, ovšem pouze v roli vedlejší. Sabella totiž spojil své síly se slavným obráncem-kanonýrem Danielem Passarellou. Jako Passarellův asistent se mohl zaučit mimo jiné právě u argentinské reprezentace, v italské Parmě, uruguayském národním týmu, mexickém Monterrey či věhlasném Corinthians v Brazílii. Ještě v roce 2006 si toto nerozlučné duo střihlo společné působení v River Plate, které dovedli ke třetímu místu v probíhající Apertuře.

Až v roce 2009, tedy dvacet let od doby, kdy pověsil kopačky na hřebík, si Alejandro Sabella troufnul na své první samostatné angažmá. Patnáctého března se stal hlavním koučem klubu, v němž strávil nejdelší úsek své hráčské kariéry, tedy Estudiantes. Úspěch se dostavil takřka okamžitý - ještě téhož roku se laplatští chopili trofeje za výhru Copa Libertadores. Na Mistrovství světa klubů se pak ukázala i skvělá taktická připravenost celků pod Sabellovým vedením, kdy Estudiantes zastavila až ve finále favorizovaná Barcelona, a to ještě po prodloužení! Rok nato přišel triumf i v domácí Apertuře a všechno se zdálo býti růžové. V únoru 2011 však populární trenér překvapivě oznámil rezignaci. Jednou z mnoha teorií, proč tak učinil, měly být neshody s klubovým vedením, které odmítalo vstoupit na hráčský trh a přivést Sabellovi nového útočníka.

Následná reakce fanoušků i hráčů samotných byla ohromující. Natolik ohromující, že Sabella dokonce musel svou rezignaci nakrátko odvolat, ovšem po dalších jednáních hned o den později svůj úmysl skončit definitivně potvrdil. Aby unikl ze spárů spekulujících médií, měl Sabella namířeno do Spojených arabských emirátů na lavičku celku Al Džazíra. V té době však po neúspěšném představení na Copa América skončil na postu trenéra argentinské reprezentace Sergio Batista, AFA nezaváhala a Sabella logicky této nabídce nemohl odolat.

Přednosti

Jedním z prvních Sabellových kroků v nové funkci bylo jmenování Lionela Messiho kapitánem. Toto rozhodnutí se záhy ukázalo být tím správným, Messi si vzal pásku k srdci, cítil větší zodpovědnost za reprezentační výsledky a v kvalifikaci šel s deseti vstřelenými brankami příkladem. Problém s distribucí míčů ze zálohy, které chybí ekvivalent barcelonských Xaviho s Iniestou, nahradil Sabella rychlostí a přímočarostí. Spíše než v Barceloně si tak Messi musí v reprezentaci připadat jako v Realu Madrid. Uvidíme, co si na nás devětapadesátiletý Pachorra přichystá v Brazílii, rozhodně však lze (při vší úctě k Diegu Maradonovi) konstatovat, že Argentina má na své lavičce opravdového trenéra.

Taktická propracovanost, jíž se pod Sabellovou taktikou pyšnili Estudiantes, nyní ovládají v rozestavení 4-3-3 i Albiceleste, a jejich dlouholetá největší slabina, tedy chabá defenziva, by měla být konečně minulostí. K tomu přispívají hlavně Javier Mascherano s Fernandem Gagem, kteří v národním dresu oproti svým klubovým barvám výkonnostně rostou aspoň o dvě patra a měli by poskytnout dostatečnou základnu pro všechny choutky, které jen argentinskou ofenzivu popadnou.

Netřeba sáhodlouze popisovat, jaký dělostřelecký arzenál má Alejandro Sabella na brazilském šampionátu k dispozici. Už jen spekulace, zda má na zisk zlaté kopačky pro nejlepšího střelce MS větší šance Messi, Agüero nebo třeba Higuaín hovoří za vše. K tomu si přidejte agilního Lavezziho, extravagantního Palacia či nejlepšího hráče letošního finále Ligy mistrů Ángela di Maríu, a máte takový ofenzivní koktejl, z nějž se musí dělat zle každé soupeřově obraně.

Slabiny

I když díky Sabellově práci získal argentinský tým svou tvář a jeví se daleko kompaktněji, než jak tomu bylo před čtyřmi lety pod taktovkou Diega Maradony, stále visí otazníky nad pevností bělomodré defenzivy. Brankář Romero je sice neoddiskutovatelnou jedničkou, která odchytala celou kvalifikaci, ovšem v knížecím Monaku se sotva podíval na hřiště, jak byla sezona dlouhá. Stoperská dvojice Garay - Fernández je nesehraná a zvláště u Fernándeze panují obavy, zda jeho omezená pohyblivost nepřijde Albiceleste v pozdější fázi šampionátu draho. Pro mladého levého beka Marcose Roja navíc půjde o první velký turnaj v kariéře.

Předpokládaná sestava:

Romero - Zabaleta, Garay, Fernández, Rojo - Gago, Mascherano, Di María - Higuaín (Lavezzi), Messi, Agüero.

Program zápasů - skupina F

16.06.2014
00:00
Argentina
2:1
Bosna a Hercegovina
Rio de Janeiro
21.06.2014
18:00
Argentina
1:0
Írán
Belo Horizonte
25.06.2014
18:00
Nigérie
2:3
Argentina
Porto Alegre

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Mariano Andújar
30.07.1983
Calcio Catania
Agustín Orión
26.07.1981
Boca Juniors
Sergio Romero
22.02.1987
AS Monaco
Obránci
Datum nar.
Klub
José María Basanta
03.04.1984
CF Monterrey
Hugo Campagnaro
27.06.1980
Inter Milán
Martín Demichelis
20.12.1980
Manchester City
Federico Fernández
21.02.1989
SSC Neapol
Ezequiel Garay
10.10.1986
SL Benfica
Marcos Rojo
20.03.1990
Sporting CP
Pablo Zabaleta
16.01.1985
Manchester City
Záložníci
Datum nar.
Klub
Ricardo Álvarez
12.04.1988
Inter Milán
Lucas Biglia
30.01.1986
SS Lazio
Ángel Di María
14.02.1988
Real Madrid
Augusto Fernández
10.04.1986
Celta Vigo
Fernando Gago
10.04.1986
Boca Juniors
Javier Mascherano
08.06.1984
FC Barcelona
Enzo Pérez
22.02.1986
SL Benfica
Maxi Rodríguez
02.01.1981
Newell's Old Boys
Útočníci
Datum nar.
Klub
Sergio Agüero
02.06.1988
Manchester City
Gonzalo Higuaín
10.12.1987
SSC Neapol
Ezequiel Lavezzi
03.05.1985
Paris Saint-Germain
Lionel Messi
24.06.1987
FC Barcelona
Rodrigo Palacio
05.02.1982
Inter Milán

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk, theguardian.com, fourfourtwo.com, eldia.com, eurofotbal.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (520)

Přidat komentář
Dr. Admess

1. pro 1. místo Argentiny na MS 2014!

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
bayern987

Reagovat
Adhol

Reagovat
Pedro10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

2. pro 2. místo Argentiny na MS 2014!

Reagovat
CHONG

Proč v té nominaci proboha není Willy Caballero

Reagovat
Counter

Prý proto, že Sabella nechce šahat do týmové chemie, atmosféry. Romero je se všema kamarád, klape jim to, zatímco s Willym má mít chladnější vztahy Messi (byť to nejspíš není pravda).

Ale souhlas, je to škoda, rozhodně kvalitativně o třídu lepší brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela vtipny, kdyz treba clovek vidi Ramose s Costou na trenincich.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ramos a Costa jsou úžasnej příběh, připomíná mi to Deník Bridget Jonesové

Reagovat
smazaný uživatel

Jako podle me v repre chcou vsichni vyhrat s tak to daji stranou a tahnou za jeden provaz. Navic vztah Messiho a nejakyho golmana..

Reagovat
tulen

aký je to príbeh? priblížiš to trochu ?

Reagovat
madridcan

Bridget Jonesová je trochu kulatější "třicítka", která má ve svém životě zdánlivě jednoduchá a splnitelná přání - shodit nějaké to kilo a najít opravdový vztah. Jenže právě v roce, do něhož vstoupila s bezpočtem předsevzetí a rozhodnutím vést si deník, se to na jeho stránkách hemží pohromami. Především se zamilovala do svého pohledného šéfa, aby časem zjistila, že je jen "bokovka", protože "stálice" je nejen vychrtlá, ale navíc bohatá. Dala proto výpověď v nakladatelství, kde ji to celkem bavilo, a vrhla se střemhlav na kariéru televizní moderátorky, což zdaleka, jak zjišťuje, není profese jen o úsměvů a úspěchu. Její matka, ochotná ještě včera udělat vše pro blaho a sňatek své dcery, z ničeho nic dělá vše pro jakéhosi obstarožního seladona a tatínek tomu všemu s tragickým výrazem tiše přihlíží. K čemu dobře míněné rady přátel, když se Bridget cítí jako kulový blesk. Ještě že je, čas od času, po ruce lahvička oblíbeného Chardonnay a stále na dosah krabička cigaret. Jenže pak se v jejím životě stane něco, s čím skutečně vůbec nepočítala. Kdo by to také do toho nadutého Marka řekl... S postavou Bridget Jonesové se seznámili nejprve čtenáři britského deníku Independent (1995). Týden co týden si mohli přečíst vtipnou, suchým ostrovním humorem nahlíženou kapitolu z deníku mladé, svobodné ženy s nevídaným talentem na maléry a trapasy. O rok později vznikla knížka a její mimořádný úspěch rozhodl o cestě na plátno.(oficiální text distributora)

Reagovat
P8P

... ale je to k zamyšlení, že zrovna tenhle film máš takhle dokonale zmáklej

Reagovat
madridcan

Hej no...dokonca tak, ze som zacal pisat cesky a podpisal sa ako oficiální text distributora

Reagovat
P8P

Ja to napsal, jeste nez jsem to docetl :D asi me prepadla predcasna touha se zapojit do diskuze :D

Reagovat
Ángel di María 22

Tohle je taky zajímavý. S Messim má mít údajně chladnější vztahy Tevéz, teď se dozvídám že i Willy. U nikoho to jakože neni pravda, ale nejedou...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl Tévez s Messim vždycky kámo?

Reagovat
Ángel di María 22

To nevim, ale dost se spekulovalo o tom, že mezi sebou maj problémy, že Tevézovi vadí, že si Messi kecá do čeho chce nebo tak. Ale bylo to popřený, já to nějak extra neřešim, jen je zajímavý, že oba nejedou, oba na to výkonnostně maj a u obou jsou spekulace s ohledem k Messimu.

Reagovat
cisarr

Tevéz je dlouhodobě problémovej hráč, tam snad nikoho nemuže překvapit to že nejede.

Reagovat
olis

hlavne uz ukoncil repre karieru tak neviem co sa to tu dokola riesi

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky se řeší největší hvězda

Reagovat
CHONG

Takže skřítek už koučuje nejenom trávníkáře, ale i repre.

Reagovat
Counter

Co jsem četl, tak Maradona si to kdysi šéfoval mnohem drsněji. Jestli se mu chce Messi vyrovnat, má ještě před sebou kus cesty

Reagovat
CHONG

Tohle je prostě strašné, je jedno, jak jsi dobrý, skřítek tě nemá rád, tak běž do prdele.

Reagovat
roman1978

a tak je to správně ty šašku

Reagovat
CHONG

Když jsi ignorant, tak určitě.

Reagovat
Counter

Třeba to ale fakt není pravda, toho se dobereme možná až za x let, jestli vůbec.

Reagovat
CHONG

Nevím no, ale jestli v tom není osobní problém, tak absenci Willyho nechápu, vždyť je o parník lepší než ti nominovaní gólmani.

Reagovat
roman1978

jo a proto nejsi trenér argentiny, protože absolutně nerozumíš tomu, jak se skládá tým.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Counter

Je to rozhodně zvláštní.

Reagovat
roman1978

messi s tevezem jsou celkem blízcí přátelé. i poslední vyhlášení teveze bylo o tom, že s messim nemají absolutně žádný problém. tato vyhlášení jsou pouze z dílny madridské špíny. nemůžou na lea nic najít a tudíž si vymýšlejí absolutní hlouposti. krom toho parádního nakopnutí míče do fanoušků na bernabeu, jsou to vše jen nepodložené kraviny. ale na druhou stranu, já bych byl raději, kdyby i něco z toho byla pravda. mohl by se někdy chovat jako chlap a někomu zajet do kotníků, někomu vynadat, udělat něco kontroverzního atp. třeba říct, že je krásný a bohatý............................

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
valloire

Reagovat
icka

Reagovat
Ángel di María 22

Na koho se zaměřit: Ángel Di María

Pochvala

Reagovat
smazaný uživatel

Couter je Buh.

Reagovat
smazaný uživatel

* Counter

Reagovat
Counter

No konečně jsem udělal radost i Riberymu

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat teda v te pasazi pises i o Messim, ale o Kunovi ani zminka.

Reagovat
Counter

Achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, dobra prace! Co jeste pises?

Reagovat
Counter

Tímhle jsem se (co se představovaček týče) už vyčerpal, pět kousků stačilo :-) Ve zbytku MS mám na starost Fantasy a mohl bych se podílet nějakou drobnou měrou na Zápisnících a podcastech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou fantasy?

Reagovat
Counter

Stejně jako když bylo EURO 2012. Taková koordinovaná snaha soustředit všechny plky o fantě pod patřičné články, zatímco ostatní diskuze budou v rámci možností netknuté.

Samozřejmě to bude formou soutěže "o nic", založí se na of. stránce FIFA otevřená EF liga a během MS se bude hlásit, jak se komu daří...

Reagovat
db18

A nebylo by lepší, to uzavřít a pak sdílet odkaz tady? Aby to bylo pro čtenáře ef...

Reagovat
db18

* uzavřít = založit jako soukromou ligu

Reagovat
fantomas

Myslíš, že jinak se tam šíleně poženou všichni cizinci, co na to náhodně narazej jo? Idea je spíš taková, že bude veřejná liga pro všechny čtenáře EF, a pak jedna obligátní soukromá, slovy Rssy "elitářská".

Reagovat
db18

Nevim, nám se to s BL fantou stalo, že se nám tam nahrnuli cizinci a "drtili" nás

Reagovat
Counter

Klidně můžeš takovou ligu založit ty a naverbovat do ní pod článkem, který (hádám zítra) vyjde. Ale přijde mi to zbytečné, má to být pro všechny, kdo jen chtějí hrát pod hlavičkou EF. Soukromé podniky bokem si jde taky obstarat, člověk ve hře není vázaný jen na jednu jedinou ligu.

Reagovat
db18

Tak to byl jen návrh

Reagovat
db18

tak už sem hoďte tu ligu

Reagovat
Counter

Když si na stránkách fanty klikneš na "Leagues", tak tam najdeš vyhledávací okénko. Napiš Eurofotbal a uvidíš dvě - jednu moji (budoucí "oficiální") a druhou už první fanouškovskou, která se vyrojila.

Reagovat
db18

(já tam prvně, když jsem to hledal, právě měl jen tu fan a nevěděl jsem, jestli už ta ofiko je založená)

Reagovat
db18

...ale stejně je to nějaký divný, do ligy jsem se přidal, ale když kliknu na My Leagues, tak se mi zobrazí jen liga, kterou jsem si vytvořil sám...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

jj, to mi psal i Vader. Problém bude hádám u nich.

Reagovat
db18

jj, tak ono pořádně nefunguje ani to odpočítávání deadlinu

Reagovat
Counter

to si ještě užijeme, až se třeba budou změny v sestavě odmítat ukládat apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový problémy holt moje geniální sestava mít nemůže no.

Reagovat
Swarley

chápu to dobře, že budeš fandit hlavně Alžírsku a Íránu?

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

to vypadá na solidní fanklub

Reagovat
fantomas

No to bude ta moje, co nejde smazat

Reagovat
db18

Ne, tuhle vytvořil Svejdis (to hádam nejseš ty )

Reagovat
fantomas

Aha, tak ne, já ji pojmenoval H2H EF League v mylnym domnění, že bude i muj milovanej head-to-head formát...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyvazil to tym, ze v slabinach nespomenul Demichelisa.

Reagovat
fantomas

Dá na mě, to mě těší

Reagovat
domingo

Tak to byla jasna volba

Reagovat
fantomas

Si ho asi neviděl v tý jedný diskuzi, jak se původně cukal.

Reagovat
Counter

Jsem se necukal, k Di Maríovi bych se dopracoval sám, takhle to ale bylo posichrované přáním plebsu

Reagovat
fantomas

"Dopracoval", správně řečeno

Reagovat
Counter

Co tak na oplátku méně posměchu AFC?

Reagovat
Ángel di María 22

Vždyť už jsem to poměrně dost omezil.. Hele odchází Sanga, první +.

Reagovat
Ángel di María 22

Sagna*

Reagovat
smazaný uživatel

Di Maria....krásnej příběh...splnil se mu sen každýho kluka, a je z něj nejlepší záložník světa tesim se na jeho výkony

Reagovat
eder

Tak ze skupiny asi Albicelestes postoupí, ale na medaile jim moc nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je hrozná

Reagovat
db18

Micho na plac

Reagovat
dantetomas

no a teraz si v nej predstav Demichelisa

Reagovat
Ángel di María 22

Hrozná teda fakt neni.

Reagovat
roman1978

je no. kolik, že to dostali letos gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Když to vezmu čistě ze svého osobního pohledu, Argentina je pro mě takový nejrozporuplnější mančaft, na jednu stranu mám strašně rád Di Maríu, ale i několik dalších, na druhé straně jsou tam hráči/je tam hráč, kterému to nepřeju za žádných okolností...Jinak sympatická země...

Reagovat
roman1978

takže tipuji, že budeš přát portugalsku

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Česku, přeju Brazílii a Portugalsku, mám rád i Itálii a Španělsko, tak to mám už dlouho.

Reagovat
roman1978

jen tak mimochodem. jak dlouho fandíš portugalsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se tomu říct fandění, fandím akorát Česku, Brazílii a Portugalsku spíš jen tak přeju, nebudu v týdenní depresi, kdyby jim to náhodou nevyšlo. Řekl bych, že definitivně Portugalcům přeju od Eura 2004. Tam hráli krásný fotbal, škoda, že nebylo finále Česko - Portugalsko nebo že alespoň Portugalci nakonec nevyhráli. Sešla se jim starši generace hráčů jako byli Manuel Rui Costa, Nuno Gomes nebo Luis Figo s tou nastupující okolo Cristiana Ronalda a Postigy a bylo to doplněné o hráče Porta, kteří tehdy vyhráli Ligu mistrů a byli na vítězné vlně - hráli skvělý fotbal, byl to skvělý šampionát, mám na to skvělé vzpomínky, asi nejlepší Euro, co jsem zatím tak nějak zažil. A ještě nesmím zapomenout na Ricardův zákrok bez rukavic a vítěznou penaltu hned potom proti Angličanům.

Reagovat
roman1978

ok, stačilo napsat 2004

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, se mi jenom vyrojily vzpomínky...Maniche, Costinha, Deco, Ricardo Carvalho, Miguel, Jorge Andrade, Pauleta a jeho na turnaji zakleté kopačky...

Reagovat
roman1978

jo a jen tak mimochodem, já tam byl. i na holandsku s našima. ještě mám schované vstupenky

Reagovat
smazaný uživatel

Koller, Baroš, Šmicer...

Reagovat
cisarr

A fanoušci barci to maj zas obráceně

Reagovat
Atlético de Madrid

Doufám, že Messi konečně něco pořádnýho předvede. Fakt by byla škoda, aby příštích dvacet let hateři v diskuzích nadávali, že je Messi sračka, protože nic nedokázal na MS.

Reagovat
eder

Za dvacet let už po Messim neštěkne pes...

Reagovat
Atlético de Madrid

jj, jako třeba po Di Stéfanovi, zejo

Reagovat
eder

Tak v paměti pochopitelně zůstane, do historie se už jednou provždy zapsal, ale za dvacet let se budou dávno řešit jiné idoly, sympatie a antipatie...

Reagovat
Atlético de Madrid

tak samozrejme, ale i ted je pokazdy pod nejakym clankem o Pelem nebo Maradonovi hadka o to, kdo je lepsi :)

Reagovat
eder

Jenže ti dva jmenovaní zazářili opakovaně i na MS. Pokud Argentina neuspěje ani na tomto MS, Messimu pověst hráče, který na klubové úrovni dosáhl co mohl, ale v repre nic nedokázal, už nejspíš zůstane na věky. Ale nedělal bych z toho tragédii, bylo mnoho skvělých fotbalistů, kteří si na MS ani nezahráli - viz např. i ten Di Stéfano nebo Best atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Už v přátelácích bylo vidět, že je namotivovanej až až. Podle mě i tohle MS bude jeho jedinou šancí pro zisk bald'oru za tenhle rok, a vůbec, jestli se nepředvede na tomhle MS, tak na tom dalším už to asi lepší nebude..

Reagovat
domingo

Vubec si netroufam odhadovat. Umim si predstavit, ze to cely vyhrajou, stejne jako ze je v osmifinale klepne Svycarsko. Fakt netusim.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hector17

Romero

Zabaleta - Demichelis - Garay- Rojo

Mascherano - dí Maria

Lavezzi - Messi - aguero

Higuain

Reagovat
smazaný uživatel

A muzou jet rovnou dom.

Reagovat
Atlético de Madrid

Průchoďák jako prase, DiMa tuhle pozici zahrát nemůže

Reagovat
Hector17

Ale aspoň to budou hezké zápasy

Reagovat
Atlético de Madrid

On nadbytek ofenzivního talentu neznamená hezkej zápas, ti borci se pak sami sobě motaj pod nohy a je to k hovnu :))

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som teda miesto Mascherana dal este Palacia.

Reagovat
domingo

Tak urcite

Reagovat
Ángel di María 22

Jj, zraněnej Higuaín do útoku místo funkčního Gaga v záloze. Rozumný.

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain z kridla, kvuli skretovi

Reagovat
Counter

To by tak vyloženě nevypadalo. Navíc stejně možná Pipita hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina bez Teveze ? Tak to doufam ze vyhorej nejlip ve skupine .:) FUCK !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ja je mel rad, kdyz hraval Riquelme

Ted jsou mi z 90% sympaticti, ale kvuli skretovi a Demichelisovi jim fakt fandit nemuzu

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis mi taky vadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si tam nekopne ani minutu.

Reagovat
smazaný uživatel

.. a Messiho zrani a budu jim prat nejvic

Na MS 2006 hrali nejlepsi fotbal vubec

Reagovat
smazaný uživatel

Mne treba vadi jenom ten Messi v dresu Barcelony, jinak ani ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Mne brutalne vadi, jak se mu musi kazdej podrizovat, dokazu si predstavit, ze si z nej ani nikdo nemuze udelat srandu, nebo mu nejak vynadat. Ze je to takova mala zmrdska slecinka.

Reagovat
smazaný uživatel

keby si sa radšej sústredil na futbal a nie na teórie a vlastnú fantáziu

Reagovat
smazaný uživatel

omg

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

debil

Reagovat
smazaný uživatel

tam hralo nejpohledneji nemecko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

minimalne do finale sa pozru

Reagovat
smazaný uživatel

Po finále je ještě nějaký zápas?

Reagovat
olis

este to mozu vyhrat alebo prehrat

Reagovat
domingo

Jinak Jon Wilson, ktery v roce 2011 byl primo v Argentine, dobre popisoval (ve svem reportu z Copy pro Blizzard) vztah Argentincu k Messimu a Tevezovi. Doporucuju si to najit

Reagovat
Ángel di María 22

Nastiň.

Reagovat
domingo

Ve zkratce jde o to, ze Tevez je pro fanousky prototypem typickeho milacka davu prave "argentinske" skoly - vyrustal tam, Argentinu miluje, pochazi "z lidu", svoji postavou i hrou (nizke teziste, skvela technika, tah na branu) jim pripomina Maradonu. Je to proste takovy jejich poster boy, typicky argentinsky utocny tahoun podle nejakych historickych standardu, ktere se utvarely behem jejich vlastne jedine mezinarodne uspesne ery.

Messi je oproti tomu vnimany jako privilegovany kluk, ktery odesel v utlem veku do Spanelska, pouto k Argentine ma pry vlazne a vubec neodpovida tomu obrazu typicky argentinskeho tahouna. Je pro ne malo zabavny, moc pragmaticky, malo emocionalni, prilis chladny, atd. Jsou ochotni ho tolerovat, pokud bude predvadet mimoradne kvalitni vykony, ale on je v repre vyrazne slabsi (minimalne mene produktivni) nez v Barce a navic fanousci veri, ze a) zabira misto "jejich" Tevezovi a b) diky nemu neni Tevez vubec povolavany, takze ho proste nemaji tak radi.

Jeste na ty Cope pry komentator pri oznamovani hracu rikal "nejlepsi hrac sveta - Lionel Messi, nejlepsi hrac Argentiny - Carlos Tevez" a ten potlesk byl nesrovnatelny. To byl u tymu jeste Batista. Sabella ho pak nepovolava pro zmenu vubec a fanousci pred oznamenim nominace na MS demonstrovali za to, aby ho vzal.

Reagovat
Atlético de Madrid

ja si treba rikam, jestli je tu sance, ze by pri pripadnym neuspechu reprezentace byl Messi odstavanej na druhou kolej.. jakoby je to dost malo pravdepodobny, ale pokud by se ukazala funkcni nejaka varianta, tak by si asi kouc obhajil, ze nestavi hrace, kteryho tam nemaj moc radi a dosahujou bez nej lepsich vysledku.. ale to je samozrejme jen za situace, ze by se nasla nejaka lepsi varianta a ze by fakt vyhoreli

Reagovat
domingo

Tak ja pocitam, ze Messi bude letos vyborny, takze tezko rict.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nedivil bych se tomu, Argentina je zda se dobre pripravena a Messi ma zivotni reprezentacni formu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Dik. To je docela zajimavy a zaroven pochopitelny. Kdyby nehral v Argentine Messi, tak je mam asi nejradsi. Takhle je mam rad, bavi me, ale uplne titul jim nepreju.

Reagovat
Billy McClane

Tak je jasne, ze madridisti to Argentine velmi priat nebudu, ale ak by to aj dali, tak by som bol celkom rad aspon kvoli Angelovi a Gagovi. Ono ak by to trpaslik niekedy raz vyhral, tak by este nedajboze niekomu mohlo napadnut nazyvat ho najlepsim hracom historie

Naproti tomu keby to vyhralo Portugalsko, tak verim tomu ze vela cules by to tazko rozdychavalo

Reagovat
tomasinho

Wow, fakt zajímavá novinka, kterou jsem do teď nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

mě tohle teda přijde dost známe,ale hezky si to sepsal

Reagovat
Atlético de Madrid

Cetl jsem, byl to fakt moc peknej clanek a i na zaklade jeho plne chapu, proc na to MS nejede :))

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz vidim, jak rad porad pises neco dlouhyho, tak te teda poprosim o souhrn toho, co tam je.

Reagovat
Atlético de Madrid

jsem na mobilu, rozepsat se je nepohodlny ja myslim ten, co postoval Bianconero, ale domingo mohl myslet jinej..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Uz na to koukam.

Reagovat
domingo

Uz jsem to nejak rozklepnul nahore

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
domingo

Myslel jsem teda jinej, ale rika tam de facto to samy, no.

Reagovat
fantomas

Jj, je to vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo - ADM, Mascherano, Pastore - Lavezzi, Higuain, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

sry za Pastoreho, místo něj Peréz

Reagovat
domingo

Vsichni vyhazujete ze sestavy Gaga, ale on je pro ne podle vseho dost klicovej.. Je potreba si uvedomit, jak system 4-3-3 vlastne funguje

Reagovat
Maritazzi

Já ho třeba taky moc nechápu, já ho měl na očích jednu sezonu v Římě a moc nevím, jaký rozměr může hře dávat vedle Mascherana.

Reagovat
smazaný uživatel

zaloha bude Di María - Masch - Gago. Ángelito bude mat na starosti rozohravku, bude diktovat tempo hry, Masch bude bourac, klasicke DM a Gago bude box-to-box, bude to obehavat. Iste, nie je kvalita Vidala, Pogbu alebo Matuidiho, no na efektivne fungovanie zalohy je tam zaloznik ako Gago nepostradatelny. A zial, Albicelestes na jeho miesto nemaju nikoho lepsieho. A btw, v argentinskej Primere nebol vobec taky zly.

Reagovat
Counter

Já teda čekám, že Gago s Maschem to budou rozdávat, zatímco DiMa to tam komplet celé oběhá dopředu dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Masch ani Gago nemaju tak kvalitnu rozhohravku ako Angelito. Gago sa vzdy profiloval ako box-to-box. akurat ze v Reale to nebolo ani vpredu ani vzadu Angel ma neskutocnu kondicku, ale ja mu viac verim v polohe, kde bude rozdelovat lopty. Urcite si bude nabiehat do 16-tky, ved to koniec koncov robil odkedy ho Careltto zaradil do zalohy, ale urcite nebude rozohravka na Gagovi alebo nebodaj Maschovi. Ked Masch obcas v Poole zaskakoval na RB, bol to z jeho strany trapas a Gago technikou nikdy nevynikal.

Reagovat
fantomas

Ale maj, resp. sou na to líp stavěný. Přece nebudeš hráče jako Di Maríu nechávat dělat rutinní distribuci balonů, to by byla neskutečná škoda. On prostě bude podnikat ty výpady z hloubi pole, který sou tak často smrtící, a obstarávat distribuci ve finální třetině (spolu s Messim, kterej tady nevypadá bejt tak moc koncovym hráčem jako v Barce).

Reagovat
smazaný uživatel

ja za momentalne najlepsiu 3-clennu zalohu berem tu z PSG. Gago je pre mna Matuidi, Masch Thiago Motta a Angelito asi 100-krat pohyblivejsi Verrati.

3-clenna zaloha nie je nemenna, ulohy sa mierne menia v zavislosti od hrackeho materialu. Netvrdim na 100%, ze Angel bude tym mozgom, ale kvalit jeho rozohravky ani zdaleka nedosahuje Masch ani Gago.......preto som aj spomenul, ze okrem rozohravky bude Angel aj nabiehat ku 16-tke, co mu jeho kondicka dovoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Lio Messi uz je v poriadku ? Pretoze v posledom zapase vracal

Reagovat
bayern987

vracal

Reagovat
smazaný uživatel

grcal ? lepsie ?

Reagovat
bayern987

trochu

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu sa to deje častejšie....

Reagovat
smazaný uživatel

A co je za tim ? Nevie sa ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj to býva od vyčerpania.

Reagovat
smazaný uživatel

Niekoľkokrát už aj vyhľadal špecialistu, no bez výsledku. Ťažko povedať

Reagovat
Usty

míchá pivo a tvrdej

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CHONG

Ten tu pizzu mlaská snad každý druhý zápas.

Reagovat
frankiefcb

Věřím, že vyhrají. Letos to vyjde.

Reagovat
VojtovaChelsea

Nevím proč, ale pořád mi něco říká že daleko nedojdou. Ten útok se mi zdá "přehnanej" ..jestli jsem našel to správný slovo

Reagovat
smazaný uživatel

škoda - chtěl bych vidět Banegu a Lavezziho v základu..

Reagovat
smazaný uživatel

prečo Banegu?

Reagovat
smazaný uživatel

mám ho rád, líbí se mi jeho styl hry..

Reagovat
db18

aby tam nebyl Gago

Reagovat
smazaný uživatel

tak keď fandíš inému klubu tak určite

Reagovat
smazaný uživatel

vamos!!

Reagovat
*CZE*

Romero - Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo - Gago, Mascherano, Di María - Lavezzi, Higuaín, Agüero.

Takhle možná vyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Romero - Zabaleta, Garay, fernandez, Rojo - gago, mascherano - lavezzi, higuain, messi, aguero

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to vidite s prirodnymi podmienkami - vysova humidita, teplo, dusno atd. predsa len to je velke plus pre juhoamericke mancafty... + dalsia velka deviza je samozrejme ze sa hra v brazilii kde budu mat juhoamericania dost velku podporu svojich fans. Ja si myslim ze minimalne 4 zo 6tich postupia zo skupiny. ked si vezmeme Brazilia + Argentina nie je o com, Kolumbia je extremne talentovany tim a priklanam sa k ich postupu. To je trio ktore by malo ist dalej bez debat. Ak sa pozrieme na Uruguaj a Chile - ti dvaja su na tom da sa povedat podobne - v skupine potrebuju prechytracit aspon jedneho z dvoch silnych europskych zastupcov. Aspon jednemu sa to podla mna podari, ked nie obom...Dajme ze iba jednemu. a uz mame 4roch juhoamericanoch vo vyradovacke. Ekvador ma tiez velku sancu. Ako som spomenul 4 zo 6 pojdu dalej. Aky je vas na to nazor? Velmi ma to zaujima.

Reagovat
roman1978

vlhkost

Reagovat
eder

Tak v Brazílii jsou aktuálně teploty srovnatelné s Evropou, na jižní polokouli mají kalendářně zimu. Snad jen na severu v tropech je tepleji.

Reagovat
eder

Osm z dvanácti stadionů MS leží na pobřeží Atlantiku, vlhké přímořské podnebí je příjemnější a "dýchatelnější" než v případě zbývajících čtyř ve vnitrozemí. Zvláště Manaus uprostřed amazonských pralesů by mohl být pro Evropany problémem.

Reagovat
Counter

Tam jde hlavně o vlhkost vzduchu, která má sahat až k 90 %. Navíc se spousta zápasů bude hrát v jednu hodinu odpoledne jejich času. Takoví Rusové (kteří hrajou všichni do jednoho v ruské lize) by z toho mohli mít slušné šoufky.

Reagovat
2miguel1

Romelo- Zabaleta,Garay,Demichelis,Rojo-Masch,Pérez-Di Maria,Messi,Aguero-Higuain

Reagovat
kiwwi

Kto chce tipovat na MS14, snazte sa to drzat len v ramci EF (tu to mozete rozsirit aj do inych sekcii), tak sa regnite na tomto webe: http://www.kicktipp.com

1) po regnuti sem: http://www.kicktipp.com/eurofotbal/

2) dejte "Become a member"

3) Tipuje sa v odkaze Placing tips

4) tipuje sa len na vysledok, nie presne skore, tj. tipy 1, 0, 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Přesný skóre by bylo zábavnější.

Reagovat
miky10

Nemůžu si pomoct, vidím je jako největší favority na titul. Zlato, Messi zlatá kopačka.

Reagovat
Mr.Jindros

Ta obrana se mi zdá slabá, na to asi dojedou.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidím

Reagovat
smazaný uživatel

1. Argentina

2. Bosna

3. Nigérie

4. Írán

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři: Romero, Ustari, Andujar Obránci Ansaldi, Otamendi, Garay, Zabaleta, Rojo, Fernandez, Roncaglia Záložníci Sosa, Banega, Gago, Biglia, Di Mária, Mascherano, Pastore, Lamela Útočníci Lavezzi, Tevez, Messi, Hiquain, Aguero,

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi do prdele už konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Koučuješ 32 reprezentací?

Reagovat
cubinho

Vypadnou se Švýcara v osmifinále.

Reagovat
LAM

Nejhorší je že první zápas hrajou s Bosnou v neděli o půlnoci.No co počkám si na to a pak to v práci nějak přežiju

Reagovat
CHONG

Na kolik chodíš do práce?

Reagovat
LAM

vstávám v 5:50,dojdu se psem a na sedmou mám bejt v práci

Reagovat
CHONG

Tak to je celkem nepříjemné.

Reagovat
LAM

Jo,ale co jsem koukal tak jinak ty fotbaly co chci sledovat budou dávat od ššesti nebo do deseti takže to bude asi jenom jednou.

Reagovat
CHONG

Pro mě jsou ty časy docela v pohodě, v devět a v deset je to paráda, půlnoc je taky celkem v pohodě, protože pracuji od devíti, takže vstávám v osm a celkem se vyspím, na hovno je to akorát od šesti, protože se z práce málokdy dostanu před sedmou.

Reagovat
LAM

No to je jasný že pro každýho to bude trochu jinak.Já mám od 7 do 15,takže od 18 je to právě nejlepší čas.

Reagovat
CHONG

Ale na Německo - Portugalsko se z práce vytratím v 17:00 jak pára nad hrncem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Chvála Bohu, že tieto pre nás šialené časy budú iba v skupinách. Ale asi si duel s Bosnou nechám ujsť, tak ako aj ďalšie o polnoci cez týždeň

Reagovat
LAM

MS je jednou za 4 roky.To musíš dát To dospíš až po mistrovství

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to skúsim, ale vidím to tak, že sa zobudím o 5. ráno na telešoping

Reagovat
LAM

Tak s tim já problém nemám.Když na něco fakt koukám tak nikdy neusnu.Prostě tělo se samo nastaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu je slet fanoušků katalánského skřeta?

Reagovat
smazaný uživatel

Fernández, Romero, Gago , Messi ..

Reagovat
LAM

Hlavně že ty más v nicku parádního hráče Takovej bezmozek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cizinkx

Snad to ukopou..Garay, Kun, Dimar, Messi..přeji jim to..

Reagovat
LAM

Jinak kvaldu a dřívější přípraváky hráli v sestavě:

Romero-Zabaleta,Fernandez,Garay,Rojo-Mascherano,Gago-Di maria,Messi,Aguero-Higuaín

A tak to dle mě budou hrát i teď,protože jim to šlo parádně.

Reagovat
Ángel di María 22

Taky je to přesně ta sestava, co je v článku.

První zápas akorát asi nebude Pipita, jelikož měl zdravotní problémy a nezasáhl ani do jednoho z přáteláků.

Reagovat
LAM

JJ ale ty měl už dávno.Trénovat měl normálně,akorát nechápu proč nezasáhl do přípraváků.Nikde nějakej článek o něm nebyl.Ale třeba Aguero kterej byl v poho taky odehrál jen 30 minut v přátelácích.Tak snad budou všichni na 100%.

Reagovat
Counter

Co jsem četl, tak ho prostě nechtěli riskovat. Lepší pořádně potrénovat na MS a vynechat přáteláky, než se tam náhodou zmršit.

Reagovat
smazaný uživatel

di Maria je v zálohe, nie na krídle

Reagovat
LAM

Není pravda.Celou kvaldu hrajou 4-2-3-1 s Higuaínem na hrotu,Messi pod hrotem a na stranách Di maría a Aguero.Sice to hrajou hodně variabilně ale takhle to je nejčastěji.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ángel di María 22

Hraje se 4-3-3 a DiMa je ten treti zleva smer utok, on i tak to kridlo neustale brousi, ale hraje v ty trojclenny zaloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady tak čtu, tak se zas dá očekávat, že bude během celýho MS půlka každý diskuze pod Argentincema/Portugalcema zasraná manýrama z PD sekce. Míň otravnější je fakt i místní válka Italů s Anglánama. Snad se bude Messimu i Ronaldovi dařit, už jen kvůli sračkám o Kristýně a skřetovi.

Reagovat
Ángel di María 22

Já jsem teda na diskuzi u zápasu Anglie - Itálie velmi zvědav, snad nebude remíza To bude krásný počtení před obědem.

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuzi o Anglii a Italii bych rozhodně nečet před obědem, kamoš.

Reagovat
Counter

Jedině u popcornu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
madridcan

Messimu podla mna viac nez Ronaldovi. Od Ronalda cakam vacsie veci skor vo Francuzsku o dva roky.

Reagovat
Ángel di María 22

Jsem zvědavej, jak bude po tom zranění vypadat teda. Rovnou proti Německu, no, uvidíme..

Reagovat
CHONG

Hattrick v suchým triku

Reagovat
LAM

Stejně si myslim že bude nedoléčenej a každej zápas bude risk.Hlavně v MAaaus kde bude vedro a obrovská vlhkost.Messi kterej měl loni stejný problémy nakonec musel bejt bez fotbalu 9 tejdnů aby se doléčil a Ronaldo má ještě ten zánět.

Reagovat
madridcan

Ja mam pocit, ze sa mu to prenesie aj do Realu. Ale bude to mensi problem ako po minule roky, kedze mame Balea, ktory absolvuje celu pripravu s Realom a hlavne sa zapoji do treningu skor.

Reagovat
madridcan

To je viac menej jedno. Prve ci druhe miesto...myslim si, ze tak ci onak Nemecko/Portugalsko vyradia Belgicko/Rusko...skor je pre nich otazka, ze ako sa vysporiadaju s Francuzskom/Argentinou.

Reagovat
LAM

Belgie má dle mě lepší tým než Portugalsko i s Ronaldem.

Reagovat
madridcan

Moze byt, ale Portugalsko mi uz roky co ich sledujem pride, ze oni sa proste vedia hecnut a vedia zapnut v pravu chvilu. Belgicko sa bude rozkukavat a maximalne prejdu skupinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně rozumný komentář, děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina bude zase zklamanim.

Reagovat
Ángel di María 22

200. pro Ángelita

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina je jediný tým, kterému budu fandit, když tam nejsme my. Když dá Messič v základních skupinách 3-4 góly a celkově se ten tým na těch dobrých soupeřích nakopne, tak by mohli jet klidně i na to zlato. A Messi na Zlatý míč

Reagovat
Bayern +

Zhoria. Ale kvôli Michovi, Kunovi a Zabovi im to, bohužiaľ, priať nemôžem.

Reagovat
smazaný uživatel

francii bych vyměnil za holandsko

Reagovat
db18

vždyť jsou ve stejný podmnožině...

Reagovat
smazaný uživatel

nějak jsem to popletl. francii bych přidal k italům a uruguayi a holandsko nechal tam kde je..

Reagovat
smazaný uživatel

England. Ta čtveřice ARG-ESP-GER-BRA je jasna, nedivil bych se SF bez překvapení – Brazilci s Němcema s Španělé s Argentinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo jak je to s Kunem? Je stoprocentně zdravý?

Reagovat
fantomas

Už střídal v generálce aspon, ale stopro to asi nebude. Nicméně je "zdravější" než Higuaín, tak...

Reagovat
el Principito

poslední zápas hrál, takže ano

Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

oběma

Reagovat
Counter

Má být v pohodě, ale vzhledem k letošní sezoně...

Reagovat
X-bano-X

Snáď sa teda konečne podarí titul. Veľmi im to prajem.

Reagovat
el Principito

Reagovat
tomasinho

Reagovat
olis

Reagovat
el Principito

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

fotomontaž

Reagovat
el Principito

fakt?

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
CHONG

Jsi fakt chytrý.

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřím

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
ACSeRw!n

vamos Argentina!1!! titul a Pipita nej strelec

Reagovat
Pettirosso

Hezky clanek a za Angela palec

Reagovat
Counter

Tyjo, Pettirosso se tu objevil! Díky moc :-)

Btw. fantík tě asi zkusí nahánět, jestli by sis s náma nestřihnul v rámci výjimečného MS oficiální fantu.

Reagovat
madridcan

Teraz som sa registroval na fante a stale mi nedosiel mail. To aj ty/vy ste cakali tak dlho na potvrdzovaci mail?

Reagovat
smazaný uživatel

Já na žádnej nečekal a ani jsem ho k ničemu nepotřeboval...

Reagovat
nani92

Reagovat
nani92

myslíš tu na McDonalde?

Reagovat
Counter

No registrace je na Fifa.com, fanta je už jen její součást, do které se člověk přihlásí z toho fifáckého účtu a nic společného s mailem to už nemá. Mi tam ten účet funguje už roky, takže tenhle problém jsem letos nezažil.

Reagovat
db18

Reagovat
madridcan

No uz mi prislo...asi si overovali, ze ci existuju Košice kokoti.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
CubONE

Reagovat
miky10

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
el Principito

Reagovat
db18

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pettirosso

Od vás to snad ani nejde odmítnout

Reagovat
Counter

až se červenám. A paráda, v případě jakýchkoli nejasností dej vědět, ale snad všecko pokryju v článku.

Reagovat
Jajinek
Reagovat
Counter

stačil mi úvod, oblíbený herec z Community kecá Američanům o MS, co chtít víc...

Reagovat
fantomas

Když už seš u toho oblíbenýho herce z Community... viděls McHalea?

https://www.youtube.com/watch?v=idrrdgjETxY

(Je to trochu delší a sem tam hlušší, ale taky super, kór pokud se aspon trošičku orientuješ v americký politický scéně... ale i kdyby ne, stojí to za to jako kulisa.)

Reagovat
Counter

jj, viděl jsem docela krátce po tom, co to vyšlo, šílený masakr Akorát jsem původně neznal kontext, absolutně jsem nechápal, jak na takovém galapředstavení může úplně v pohodě něco takového předvést.

Reagovat
fantomas

Jo, taky sem viděl už kdysi dávno, jens mi to připomněl. Jakej přesně je ten kontext btw, ten možná uplně neznám teda..?

Reagovat
Counter

No jako nějak do hloubky jsem to nezkoumal, jen že je taková tradice mít na závěr každoročně sžíravý a zároveň vtipný výstup. Když jsem to viděl prvně, tak mi to přišlo hodně přes čáru.

Reagovat
Tsigi

Oni to pořádají každý rok, vždycky vystupuje prezident a pak komik

Tohle je asi nejdrsnější z těch vystoupení, Stephen Colbert a jeho pohled na Bushe, stačí asi prvních pár minut pro představu

https://www.youtube.com/watch?v=U7FTF4Oz4dI

Reagovat
Counter

jj, právě když jsem se o tom snažil zjistit něco víc, tak mi to vyplivlo Colberta, což je teda slušná podívaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blaho, to jsem uz nekde videl

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tsigi

Teď jsem to chtěl postovat

Reagovat
Tsigi

Naprosto nechápu, proč nějaký takový pořad neběží v český verzi. Kdyby to bylo jednou týdně, tak to nemůže být ani brutálně náročný na produkci

Reagovat
fantomas

A ty si myslíš, že na to máme lidi jo?

Reagovat
Tsigi

Já myslím, že teď už i snad jo, ten odklon od toho estrádního stylu zábavy nastal, a myslím si, že teda nová generace už je docela naučená sledovat tenhle typ pořadu. Teda pokud se zajímají o zábavu. Ale je pravda, že tady nemáš komiky. Problém je jak se dělá jakýkoliv zábavný pořad, tak tam cpou herce a známé obličeje. Prakticky jediná věc v ČR, co mě napadá a je podobná aspoň v duchu je Soda Tohle je pořad přesně pro COOL.

Kraus taky dělá talkshow alá Letterman a byli to schopní tady obšlehnout. Další koncept, co je dost nevyužitej je SNL, kde prostě na skeče lidi máš, a to by mohlo fungovat, ale je to těžký, když se vysílá repríza Sanitky

Reagovat
fantomas

Jo, Kraus relativně zvládá talk show. Ale tohle je vyloženě satira, jejíž generace právě ještě předcházela těm estrádám. Zvlád by to možná Šimek, Menšík a podobný... teďs to ale viděl třeba na Marešovi v tý předělávce QI (pokud ses teda rozhod sám mučit): náká inteligentní, uvolněná zábava nám je pořád na hony vzdálená - a to ještě formát QI je interaktivnější (čili v zásadě snazší) než něco, co tady předvádí Oliver a jeho předchůdci.

Nakonec by česká verze připadla Hezuckýmu a já bych šel blejt - to sem myslel těma lidma. Český publikum by to spíš přivítalo, to jo.

Reagovat
Ángel di María 22

Hezucký by byla trošku jiná prdel

Reagovat
Tsigi

Já jsem viděl pár dílů českýho QI a Hezucký není dělaný pro televizi, nevím jak funguje v rádiu, to jsem ho neslyšel snad nikdy, ale on byl fakt hroznej. Mareš mi nevadil. Nemůžeš srovnávat s Fryem, který je génius. Já vím, že na jedničce se snažili o Would I Lie to You, ake tam zas spadneš na tom, že jestli máš v panelu Danu Morávkovou, tak zábavu nevyprodukuješ.

Reagovat
fantomas

To fakt zkoušeli? Wow jaký že byly český verze Macka a Mitchella?

Reagovat
Tsigi

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10394725486-copak-bych-vam-lhal/212522161100011/

Mě ten pořad nebaví ani v originále, ale vyměnit je za Sandru Pogodovou a Michala Dlouhého. Tady máš ten kámen úrazu. Když to vede retard, tak pak je těžký z toho něco mít.

Reagovat
fantomas

Hm, v originále je to nejgeniálnější panelovka teda ale jinak.. jó no.

Reagovat
fantomas
Reagovat
Tsigi

Tohle jsem ocenil právě na Marešovi, on ví, jak ten formát má vypadat a zajímá se o to, to že to nefungovalo je to druhá věc, ale to video je potrat, na který jsme si všichni přispěli

Reagovat
Atlético de Madrid

U nás si tohle nenajde takový publikum, aby se to někomu vyplatilo dělat. Vrchol inteligentního humoru je tu Kraus (kterej mi už leze pěkně na nervy), pak tady máme nějaký ty věci jako Všechnopárty (což jsem asi v životě neviděl), občas se zjeví Marek Eben (kterej je velmi schopnej, ale ten jeho styl humoru třeba mně osobně taky nesedí). Nejvíc populární pořád bude každá akce s Marešem, byť jeho popularita klesá. I na Poštu pro tebe si pustí víc lidí než nějakou inteligentnější talk show. Na to bys vážně potřeboval nějakýho inteligentního, vtipnýho, pohotovýho moderátora, kterýho na naší televizní scéně vůbec nevidim. Navíc, i kdyby byl, tak se to komerčním televizím nevyplatí a ta veřejnoprávní je ohromně zkostnatělá...

Reagovat
fantomas

Nenajde publikum.. protože by to dělali nýmandi. To je ten zásadní problém. Colbert Report byl v podstatě zprvu taky šílenej experiment, ale protože to bylo v jádru kvalitní a inovativní, diváky si to našlo stejně hladce jako Daily Show a podobný věci.

To je prostě špatnej přístup, brát to jako "publikum až pak moderátor". Ne, nejprv musíš mít schopnýho člověka, kolem kterýho se uskupí to publikum.

Reagovat
Atlético de Madrid

S našima dostupnejma zdrojema si to nenajde publikum, protože to prostě nebude dost dobrý. On by se musel najít nějakej schopnej, fakt chytrej a vtipnej moderátor a zároveň velmi nakloněnej producent, kterej by dokázal přesvědčit nějakou televizi, aby do toho pořadu dávala prachy. A ta vůle tady na to neni. A myslim si, že aspoň u těch velkejch televizí je to proto, že tenhle formát pořadu tu prostě ještě nikdy nebyl a raději vsázej na osvědčenou kvalitu. Prima má toho Krause, ČT Šípa. Nova má ty svoje sračky, tam nic takovýho v úvahu nepřipadá... Nicméně bych byl rozhodně pro, kdyby se někdo takovejhle pořad pokusil udělat (pokud se už nepokusil, ty menší televize jako Cool nesleduju)...

Reagovat
fantomas

O tom přesně celou dobu mluvim no. Nejsou lidi... ale v televizi, ne v publiku.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak to mluvíme o tom samem, jen jsem to formuloval zmatečně Už dlouhodobě si jinak myslim, že náš zdaleka nejschopnější moderátor a uvaděč je Eben. Nesedí mi jeho humor, protože je na mě až moc noblesní a byť je to vtipný, Eben rozhodně není ten případ, co by šel až na krev.

Reagovat
Tsigi

Pokud je to dobře vedený, tak to je docela blbuvzdorný. Daily Show fungovala bez Stewarta jako moderátora, před ním i teď poslední rok, když právě zaskakoval Oliver

Reagovat
Ángel di María 22

Všechnopárty se pro mě zásadní odvíjí od hostů. Šíp je pohodář, umí dělat joke, ale je to zábava jen když jsou dobrý hosti. Pár dílů je skvělejch, ale je to dost selektivní pro mě.

Reagovat
fantomas

Tak je to u většiny talk show ovšem, i těch přeceňovaných amerických.

Reagovat
Ángel di María 22

Já ti nevim. Mám nejradši Craiga Fergusona, ten to má rozdělený tak, že má víc prostoru jen pro sebe a spolupracovníka Jeffa, se kterym jsou v každym díle + samozřejmě určitá minutáž na hosty. Ale Fergusonův humor je mi hodně vlastní a koukám fakt uplně na všechno, co od něj vyleze

Reagovat
fantomas

Jo, je fakt, že Ferguson vesměs udělá humor s kymkoliv a je v tomhle nejdál. U zbytku ale platí, co sem psal... musí bejt (pro mě) zajímavej host, abych si to pustil.

Reagovat
Ángel di María 22

To jo, ale proto na zbytek moc nekoukám taky.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ferguson je jedinej, u kterýho na tu show koukám vyloženě kvůli němu. Jinak není špatnej ani Kimmel, Conan nebo Letterman (byť ten je celkem nudnej), ale tam koukám jen na ty hosty..

Reagovat
Tsigi

Letterman je jedinej, který dokázal skutečně ty hosty potrápit a nebyla to jen podkuřovačka. Teď už jen odklepává do důchodu, ale když člověk projíždí nějaký ty starší rozhovory, to v jiný talk show není běžný

Reagovat
Ángel di María 22

Kimmel mi prijde jako arogantni blbecek, ani ten jeho humor moc nemusim. Conan je dobrej, ale taky spis ti hosti. Ale Craig zkratka nema chybu, znas?

https://www.youtube.com/watch?v=qAHSUTB5BJc

Reagovat
Atlético de Madrid

Ne, ale je to super Já ho mám rád i proto, že je za nim ten pohnutej složitej život a je ze všech těch moderátorů nejvíc spontánní..

Reagovat
Ángel di María 22

Tahle diskuze mě rozesmála strašně Jj, taky. Je až neskutečný, jak umí na všechno zareagovat a hlavně trefně a vtipně. Někdy ale neni třeba ani mluvit, uplně žeru jakoukoliv "awkward pause" a to jeho neohrožený flirtování.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejvíce baví Conan, na zbytek nemám čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ferguson je skvělý, je strašná škoda, že končí.

Reagovat
fantomas

On taky končí?

Reagovat
Tsigi

Je na stejný stanici jako Letterman. Letterman oznámil, že končí a Ferguson dostal x milionů dolarů, za to, že nedostane křeslo po Lettermanovi. Dostal tyhle peníze, řekl, že se kreativně vyčerpal a pujde dělat něco jinýho.

Colbert jde místo Lettermana. Místo Fergusona se mluví hodně o McHalovi a velká kampaň je na podporu Norma McDonalda.

Prakticky došlo k úplný výměně Late Night hostů - Leno-Fallon, Fallon-Meyers, Kimmel se posunul na hlavní late night čas o půl 12.

Dost dobrá věc je HBO film Late Shift, kde je to o tom, když se rozhodovali, jestli Tonight Show dostane Letterman nebo Leno

Reagovat
fantomas

Hehe, s nima pěkně vyjebal teda, pokud tomu dobře rozumim. A o nákym novym projektu Fergusona se už ví, nebo jako končí uplně v televizi...? McHale by byl zajímavej, tu "nominaci" mu beztak vynesla ta řeč, co je vejš.

Reagovat
Tsigi

Já si myslím, že teď končí v TV. Třeba napíše další film. Taky dělá standup. Ten McHale by byl dobrej si myslím, ale dost se píšee o tom, že chybí ženy a menšiny v Late Night, takže tam je vedený tlak, aby to vyfasoval někde nebílej a nechlap. Evidentně to zvažují, protože Colberta oznámili asi tak týden po oznámení o odchodu Lettermana a tohle se táhne

Reagovat
fantomas

A hodně dabuje animáky, co tak koukám. Hm hm.

Takže Oprah jim už nestačí jo?

Reagovat
Tsigi

Ta běžela během dne a teď má vlastní kanál

Třeba po Colbertovi to dostal Larry Wilmore(černý) a pořad se bude jmenovat Minority Report. Já se zajímám dost právě o komedii a komiksy a teď v obou je zrovna vlna analýzy rovných práv a genderu. Asi je to potřeba, ale občas to vede fakt k absurditám

Reagovat
fantomas

Jo, to je přesně příklad tématu, co je vždycky v jednu chvíli šíleně trendy, a pak na (zpravidla delší) chvíli zapadne. Podobně to bude i teď s rasismem ve fotbale... po Alvesovi zas neskutečnej boom, a už se po tom začíná slehávat zem.

Reagovat
Counter

Úžasné

Reagovat
fantomas

Jé, John Oliver, ten bejval kdysi perfektní v Mock the Week taky

Reagovat
fantomas

"Fuck it, let's just open up Hooters"

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Brazilský OT: Fakt dobrý video, ti borciz něj maj neskutečnej respekt a zároveň jsou schopný vzít to takhle s nadhledem. btw asi to nejde moc poznat, je to Thuram a Desailly

https://www.youtube.com/watch?v=6UGYOA3bHO8&feature=youtu.be

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

a Ronaldo sa zvládol vygumovať aj sám

Reagovat
madridcan

Fantomas-nepisali ti na heslo, ze je malo schopne?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
db18

Reagovat
cristiano.K.

Gago fakt základ,to fakt nemají lepšího DM/CM záložíka?

Reagovat
Ángel di María 22

Jen počkej..

Reagovat
smazaný uživatel

pořád čekám

Reagovat
Ángel di María 22

No, uvidíte, že bude hrát Gago dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

já mu věřím, ale chápu lidi co o něm pochybujou

Reagovat
Ángel di María 22

Proto jsem psal, ať si na něj počká. Teď 100% udělá nějakou minelu proti Bosně, už to vidim, když ho chválim..

Reagovat
cristiano.K.

ok.

Reagovat
tomasinho

Celou dobu na to myslím, ale nechtěl jsem být za blba, bo jsem ho neviděl nějakou dobu. Ale tež mi to přijde poněkud zvláštní.

Reagovat
cristiano.K.

já ho taky neviděl, proto se jako ptám v otázce

Reagovat
smazaný uživatel

Génius, ptát se v otázce!

Reagovat
cristiano.K.

tak mohl jsem taky píčovat,že jo Gago wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
2miguel1

Masch Pérez

Reagovat
madridcan

Breaking Bad OT: http://youtu.be/dIrdaGWRP-k?t=16m zaujimave...korene mena hlavnej postavy maju asi konkretny povod...

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
Tsigi

Zlatan agrees

Reagovat
fantomas

Ad. Messi ještě..

Dan Colasimone @ArgentinaFW

Can everyone stop taking the Wright Thompson piece on Messi as gospel? The man spent a few days in the country and talked to 3 or 4 people.

The narrative that 'Argentinians don't like Messi' might be fun to play with, but it's very dated, and simply not true overall.

Anyone who has been to a home ARG match in the past 3-4 years will understand how much he is adored. Example: https://www.youtube.com/watch?v=4D5kJIBKeMg

Reagovat
fantomas

A mimochodem tady je ten článek, o kterej de (v podstatě tušim něco podobnýho, co psal Wilson)...

http://sports.espn.go.com/espn/eticket/story?page=Lionel-Messi

Reagovat
clinger

přál bych jim nebýt tam ten slizkej simulant Di María

Reagovat
db18

OT: Löw proti Portugalsku nasadí Lahma na DM - místo Bastiho který ještě není uplně fit...

tím se šance Portugalska rapidně zvedli

a bild pak uvádí pravděpodobnou sestavu: Neuer - Boateng, Hummels, Mertesacker, Höwedes - Lahm, Khedira - Müller, Kroos, Podolski - Özil

...na té je jediné pozitivum snad jen Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jedno, stejně budou Němci ve finále...

Reagovat
db18

já tomu moc nevěřím, na úvod může přijít prohra od Portugalska a už to bude těžší porazit i ostatní ze skupiny... na ten střed stačí hrát trochu agresivněji a už mají problém něco vytvořit

...akorát druhá věc je, jak si s tím valem vzadu poradí Ronaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna letos Mannschaftu zrovna dvakrat nevěřim.

QF – Francie

SF – Brazílie

FF – Argentina/Španělsko

A to je poměrně realistický pohled na budoucí průběh MS '14.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus. Dva roky zpět byla ta repre mnohem zábavnější, tohle 4-6-0, Lahm na DM, to je cesta do pekla.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumim, že ten tým je trochu "destabilizovaný" dlouhodobě a kratkodobě zraněnýma (Gündogan, Badstuber VS Schweinsteiger, Khedira, co x měsíců nehral), ale ... nevypada to lakavě. "Snad Löw ví co dělá."

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Mně se to docela líbí náhodou Lahm v tuhle chvíli na DM potřeba prostě je, to se nedá svítit. Khedira i Schweini evidentně zkrátka nejsou fit, a byl by šílenej risk si ať už jednoho nebo druhýho takle "nepojistit" / pojistit Kramerem.

Nakonec bych asi posadil oba - jak Khediru, tak Schweiniho - abych se zároveň vyhnul Özilovi nahoře. Takže zhruba... Neuer - Boateng, Merte, Hummels, Durm - Lahm, Kroos - Müller, Özil, Podolski - Götze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako promiň, ale . A to bez debat.

Reagovat
fantomas

Tak to už musí bejt hodně zlý potom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Oni jako fakt nebudou stavět Kloseho?

Reagovat
j_mrazik

Možná to zkusí před Portugalcema zamknout, ale já si myslím, že budou hrát dominantnější fotbal. A byla by škoda nemít tam hroťáka (Kloseho).

Reagovat
fantomas

Když ono jakmile tam máš Müllera s Podolskim, což sou jedny z "nejhrotovějších" křídel planety, tak to fakt nemusí bejt špatný i bez Kloseho. Dva podhroty, jedna falešná devítka... podobně to budou hrát Japonci a jak silně ta ofenzíva vypadá - na papíře i v praxi.

Reagovat
smazaný uživatel

No chybí mu 1 gól na Ronalda v historické tabulce střelců na MS, takže by ho Low sem tam postavit mohl

Reagovat
fantomas

Však Ghaně ho potom dá, i kdyby nechtěl.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se da souhlasit. Odpadnutím Reuse se šance na zaklad pro Müllera a Podolski zvýšili.

Reagovat
db18

to už by bylo lepší a aspoň Kroos na DM, jenže tohle je střed dopoředu k ničemu (Khedira+Lahm)

Reagovat
smazaný uživatel

Divná sestava. Ehm, co dělá Özil na konci??? Müller nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm na DM , Mesut na hrotu?

tomu nevěřím - podle mě bude hrát Klose

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski základ mít bude - ten snad všechny poslední zápasy přesvědčil! Lahm na DM je škoda, protože mi Schweinsteiger proti Arménii přišel už docela v pohodě, ale asi to ještě není na celý zápas. Klose podle mě bude určitě hrát od začátku..

Reagovat
smazaný uživatel

No to si dělá prdel, ne? To taky chytnul tu sračku od Pepka a Barcelony? To je hodně grc tohle házet AM do útoku. Když je to tým v půlce sezony a je tam nějaký zraněný, tak neřeknu, ale v takhle špičkovým týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Boatengovy na pravém beku, to bude průchod

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna na minulým euru právě cristiana na této pozici docela vygumoval..

Reagovat
smazaný uživatel

teď je to stín toho hráče, ale možná se mu v repre bude dařit více

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Howedes i Boateng jsou primárně stopeři né? To by mohl být problém. Ptám se víceméně na Howedese...

Reagovat
db18

jj, oba stopeři, ale Höwi hraje beka poměrně často - i když dopředu to neni žádná sláva

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný pako jako Guardiola

Reagovat
10

nikdy jsem nepochopil toho Fernandeze, kterej hrál v repre i v době, kdy seděl v Neapoli, nebo v ní byl naprosto tragickej...což byl teda i tuhle sezonu, kdy hrál v základu

Reagovat
olis

a ja som bol v tom ze aspon v repre mu to ide aspon niekto to tu tak pisal

Reagovat
10

jo? to jsem zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

11-1?

8+2?

3+7?

106-96?

Na vše stejná odpověď.

Reagovat
fenixLFC
Reagovat
Tsigi

Fernandez je nejhorší stoper v základu mezi všemi favority

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no, tak ten blb nevzal fazia....

Reagovat
Counter

Nevím co čemu předcházelo, ale Fazio taky Sabellu veřejně dost sepsul.

Reagovat
mastakillah

Doufám, že bude Lavezzi v základu. Za celou sezónu by si to rozhodně zasloužil

Reagovat
Kepy_FCB

Argentina láska moja

Reagovat
smazaný uživatel

Dát jako hvězdu Di Maríu místo Messiho, to zavání snahou vysmát se mainstreamu, ale dost okatě a zbytečně...ačkoliv měl Di Mária skvělou sezónu, Messi je pořád spolu s Ronaldem největší hvězdou mistrovství...

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

"Kapitánem, nejlepším střelcem a hlavní hvězdou v jednom sice může být Lionel Messi, ovšem titul hráče s největší fazonou a nejviditelnějším herním pokrokem od MS v Jižní Africe patří bezesporu Ángelu Di Maríovi."

Reagovat
smazaný uživatel

Citace z článku, umím číst. No a?

Reagovat
smazaný uživatel

nikde nevidím, že by psali, že je hlavní hvězda, a nikdo ho s Messim a Ronaldem nesrovnává. To, že je v týmu Messi neznamená, že nejsou v týmu další hráči.

Reagovat
Josifek

Pak v takovém případě tím připouštíš, že tvé úvodní rýpnutí postrádá smyslu. Leo neměl letos nejzářivější formu a s přihlédnutím k tomu, jak hraje v repre, tak si opravdu myslím, že je dost možné, že nejvíce větrat obrany soupeřů bude Di María, už jen kvůli tomu, že v tomto bude nejvíce pozornosti obránců soupeře klasicky věnováno Messimu a Angel si s trochou prostoru navíc umí dobře poradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostrádá to určitě smysl, je jedno, jestli to je hvězda nebo na koho se zaměřit, Messi byl poslední roky mezi nejlepšími hráči světa a hlavní pozornost minimálně vtom týmu bude upřena určitě na něj...

Reagovat
Josifek

To nikdo nezpochybňuje, a vzhledem k tomu, jak píšeš, že hlavní pozornost již tak bude na něm, tak ani není třeba upozorňovat na něj, v rubrice na koho se zaměřit. A vzhledem k momentální formě a dlouhodobějších výkonech v repre je docela klidně možné, že Angel Messiho na MS zastíní.

Reagovat
fantomas

"Na koho se zaměřit: Ángel Di María"... kde tam vidíš tu "hvězdu"?

Reagovat
smazaný uživatel

On se jenom splet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tohle by bylo na dlouhou filozofickou debatu...je jedno, jak se to jmenuje, média a fanoušci se určitě více zaměří a zaměřují na Messiho, nehledě na to, že u jiných týmů, co tu byly profily, bys taky našel hráče s lepší formou, než měli poslední sezonu ti, co mají ti "zaměřovači..." u danýho týmu. Jako není to nic vražednýho, ale nedat Messiho byť i jako hráče, na kterýho se zaměřit, je prostě divný...

Reagovat
fantomas

Ne, cílem týhle kategorie by prostě mělo bejt představit hráče se zajímavym backgroundem, o kterym se zároveň nenapsaly tisíce článků. V prvním odstavci navíc Counter zmínil, že hlavní hvězdou týmu je Messi, takže fakt nechápu, co máš za problém. Jak kdyby snad psal o Romerovi..

Mimochodem pokud se přes tohle nedokážeš přenést, tak radši ani nechoď pod profil Portugalska, moh bys bejt zklamanej podruhý...

Reagovat
smazaný uživatel

Musím teď odjet, ale zhruba za dvě hodiny ti to vytmavím...a jen tak mimochodem, pokud to u Portugalců nebude Pepe, tak zruším profil!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Souhlas, nemá cenu v rubrice na koho se zaměřit psát největší notoricky známou hvězdu, ale spíše vypíchnout někoho jako takového "černého koně" týmu, někoho kdo si zaslouží více pozornosti než je mu věnováno, a to Messi v repre rozhodně není.

Reagovat
roman1978

viděl jsi nějaký zápas argentiny za poslední dva roky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, vy jste fakt jak postižený, Messiho kvality nikdo nesnižuje. Že hraje v repre pod svoje možnosti z Barcy je fakt, kterej byste jako culés mohli znát víc než kdokoliv jinej. Tady vylítnete na kohokoliv, kdo vám Messíčka nestaví na piedestal a nehlásá, že je ve všem nejlepší, obzvlášť v sezoně, která z jeho strany fakt optimální nebyla. Ani nevím jestli je to víc tragický nebo komický.

Reagovat
roman1978

a kde jsi z mé otázky našel cokoli z toho, o čem teď píšeš? já se jen zeptal, jestli jsi viděl nějaký zápas, že to dokážeš posoudit.

dej si valium a uklidni se

Reagovat
fantomas

Však o Messiho výkonech v repre prakticky nic nepsal. Jen že je bedlivě sledován, což je snad jasný.

Reagovat
roman1978

?

Reagovat
fantomas

"někoho kdo si zaslouží více pozornosti než je mu věnováno, a to Messi v repre rozhodně není"... kde tam vidíš něco, na co by potřeboval mít ARG nějak víc nasledovanou?

Reagovat
roman1978

já se zeptal, jestli viděl nějaký zápas. kde tam vidíš, že by to měl mít nasledované? jak jinak může posoudit, že to messi v repre rozhodně není? a hlavně, já to nijak neneguji. já se jen zeptal. jestli to vy dva nejste schopní pochopit, tak to dejte přečíst někomu, kdo vám to vysvětlí.

Reagovat
fantomas

Podle mě tam furt podvědomě čteš, že Messi podle Josifka neni v repre hvězdou (!), to on ale NIKDY nenapsal. Jen že v repre rozhodně neni někym, komu by se nevěnovalo dost pozornosti, což je prostě a jednoduše objektivní fakt. Naopak se mu tý pozornosti věnuje spíš ještě příliš.

Reagovat
roman1978

ach můj bože. nikde jsem nic takového netvrdil. jen jsem se zeptal na velice jednoduchou otázku. odpovědět stačilo: ANO x NE. pokud argentinu nesleduje a nedívá se na její zápasy, tak ani nemůže vědět, komu je věnována pozornost. teda pokud neměl na mysli EF apod. a hlavně, já se jen zeptal, jestli viděl nějaký zápas. on se rozohnil, jako bych mu napsal že chelsea je něco.

Reagovat
Josifek

Přesně tak, navíc nemyslím, že je na toto téma třeba tolik sledovat přímo zápasy, jako kdyby chtěl třeba člověk hodnotit výkony. Navíc myslím, že Messimu je prostře všude věnováno dost pozornosti (a obecně rozhodně né nezaslouženě).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je to prostě o tom, že na Messiho je v káždém zápase nejenom na MS zaměřenej prostě každej, proto je totálně zbytečný ho tam psát. Navíc je to tam perfektně vysvětlený, tak fakt nevím o čem je tu od začátku řeč.

Reagovat
fantomas

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Nemnoho, nicméně myslím, že Messimu je všude, kde se objeví, věnován dostatek či snad i místy nadbytek pozornosti.

Reagovat
cristiano.K.

koho dáš za portugalce? Vím,že máš vcelku v oblibě Coentraa

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho tam mám, za tu cenu a svý útočný choutky to není špatná volba. Ale zase nemám žádný němce a to mne docela děsí.

Reagovat
fantomas

O fantě ale řeč nebyla, čéče.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo tak už jí dejte článek, ať se to neplete

Reagovat
fantomas

Líná cunta..

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fantomas

Nech se překvapit Coentraa sice v oblibě mám, ale bude to někdo jinej.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz to pises ty, tak tutove Moutinho.

Reagovat
cristiano.K.

když né Fabio,tak taky nemám lepší tip

Reagovat
fantomas

Další oblíbenec, kterej to ale taky nebude.

Reagovat
-Carles-

Meireles

Reagovat
cristiano.K.

já ho nechtěl, už by mi přišli hráči Realu moc protěžovaní

Reagovat
CubONE

Veloso.

Reagovat
Kily

za menší úplatek prozradím

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

špatná motivace v tomhle počasí

Reagovat
cristiano.K.

ona bude mít klimošku na pokoji

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
frankiefcb

Reagovat
cristiano.K.

číslo účtu?

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem tu...jako já bych ten odklon od notoricky známých hvězd i celkem bral, ale pak nechápu, proč jsou u ostatních repre provařený jména jako Pirlo, van Persie, Eto´o nebo Rooney, když by se v těch reprezentacích našli borci, kteří měli lepší sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš si uvědomit, že všechny články nejsou psané jedním redaktorem. To je dost podstatný faktor.

Reagovat
fantomas

Viz Bianconero, navíc všichni (až na Pirla možná) maj ten background taky vábnej. Ne snad že by Messi neměl, ale Di María ho má stejně tak, takže nemá cenu se nějak čílit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako rozzuřilo mě to dost, když jsem si to přečetl, teď už jsem v klidu... já chápu, že každej článek píše jinej redaktor a že obecně výběr takových kategorií je subjektivní...i přes výše řečené je mi divný, že v téhle kategorii není u Argentiny Messi, v podstatě největší hvězda šampionátu...je to můj názor, ale za opačnej nikoho bít nebudu...

Reagovat
fantomas

Kvuli čemu se člověk dokáže rozzuřit.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl samozřejmě vtípek...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Já vzal v potaz taky to, že Messi měl svůj profil rozepsaný i na minulém MS. Lepší než se opakovat je fajn sáhnout jinde a představit někoho, kdo si to taky zaslouží, a přitom o něm nevíme zdaleka tolik jako o Messim.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tyhle okolnosti jsou jasný a ta kategorie hráčů je zajímavá a perspektivní, pak ale nechápu a připadá mi trochu škoda, že jak píšu výše, u některých repre se objevila provařená jména...neříkám, že mám Pirlův nebo Rooneyho (pro jistotu nepíši hráče jménem Eto´o, protože mám obavu ze špatnýho vyskloňování) životopis šedesátkrát přečtenej, ale určitě se dala u těch týmů najít zajímavější jména, o kterých čtenář tolik neví a přitom mají perspektivu zazářit...

Reagovat
Counter

nj, to už je problém daných autorů Tohle bude vždycky předmětem sporů, vybrat jednu individualitu z nabušených soupisek...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si kolega neuvědomuje jednu dost podstatnou věc. "Na koho se zaměřit" není nutně podmíněné určením největší hvězdy výběru. Nejde o to vybrat nejlepšího, ale zajímavého hráče, který nemusí být na první pohled až tak vědět. Určit největší hvězdu výběru tady dokáže každý tupec, na to je tu odborníků víc než by se vešlo na Titanic.

Reagovat
smazaný uživatel

*vidět

Reagovat
Counter

je to tak no.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledě na to, že DI Mária hraje od začátku roku prostě líp jak Messi, to mi nikdo nevymluví.

Navíc to není napsaný, tak jak to papouškuješ ty a i kdyby bylo, tak by to bylo plně obhajitelný.

Jak je mi Real i Argentina celkem volná, tak se mi v druhý půlce sezony DI Maria fakt líbil a moc bych mu přál, aby zazářil.

Reagovat
roman1978

ot: neymar nedokončil trenal. má vymknutý kotník

Reagovat
j_mrazik
Reagovat
-Carles-

Sympatický káder, útok top class, veľa čakám hlavne od spolupráce Messiho s Kunom. V strede bude kraľovať Masch, ktorý je v tej zálohe ako ryba vo vode a udržanie Angelovej formy z klubu bude kľúčové. Najväčšou slabinou je určite obrana, ku Garayovi by to chcelo nejakého rýchleho bojovného stopéra, aký momentálne v kádri asi nie je, kraje sú relatívne ok.

Tipujem ich na semifinále. Pokiaľ si to všetko dobre sadne, určite majú aj na titul ale tomu moc neverím.

Reagovat
Infi

já jim zase naopak letos hodně věřím, protože si myslím že brazilci neustojí tlak, španělé vyhoří a němce zastaví právě argentina

Reagovat
Ángel di María 22

Hrozně moc bude záležet na postupu do play-off, jsou tam samozřejmě varianty, který budou pro některý nároďáky šťastnější a i to bude hrát velkou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Super představení favorita MS, oceňuju zvlášt to, že všichni čekali Messiho a objevil se DiMaria a s ní to dotáhne Argentína do semifinále a pokud nevybouchne defenzíva tak i do finále

Reagovat
smazaný uživatel

analýzy a tipy k bližiacim sa MS vo futbale https://www.facebook.com/WCTNT

Reagovat
smazaný uživatel

Tevez hvězda a střelec na Olympiádě 2004/Řecko a Messi hvězda a střelec na Olympiádě 2008/Peking.

A teď došlo to rozhodnutí vzít do Brazílie jen jednoho aby patrně nenastal v mužstvu nějakej rozkol a jak to výše Domingo rozepsal tihle dva to byla asi Achillova pata Argentíny

Reagovat
PP

Ta obrana s brankářem je ale hodně slabá v porování s Německem či Španělskem.. uvidíme jestli útok všechno zvládne dotáhnout, ale v současném fotbale... Můj tip semifinále a tam tradá..

Reagovat
Kily

no když jsem viděl, co v přátelácích předváděla německá defenzíva, tak v porovnání s ní by na tom Argentinci o tolik hůře zase být nemuseli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Já pořád nechápu ty debaty o přátelácích.. Přáteláky mají být od toho, aby se zkoušeli hráči, taktiky + něco málo na sehrání, ale brát to jako bernou minc - ani náhodou.. Co by řekli naši soupeři na naši obranu proti Rakousku?

Reagovat
Kily

tak zrovna tady je jeden velký rozdíl v tom, že zatímco Vrba testoval hráče z domácí ligy, tak Löwova defenzíva byla testovací směrem k turnaji, na kterém bude dost možná hrát ve stejném složení

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

správně jsi napsal v přátelácích. Na turnaji to bude jiní kafé

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslim, ale třeba jsou zase sehraný. Německo ma v obraně individualni kvalitu, ale že by nějak přesvědčili, to asi ne. SF asi jo, na vítězství to podle mě nebude. Z tý druhý větve přijde do finale někdo silnej... Francie, Německo, Brazílie.

Reagovat
patas92

500. pro vítězství Argentiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele