Názory a komentáře

Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý Juventus

Italská liga nabídla v rychlém sledu další kompletní kolo. To se vydařilo Neapoli, která napravila zaváhání ze San Sira. Nejlepší nálada nepanuje v Miláně, ani v Římě - Inter, AC, Lazio i AS přibrzdily shodné remízy 2:2. Naopak veselo je v Juventusu, který se dál nese na vlně čistých kont a především vítězství. Důležitý krok udělala Verona, která se díky prvnímu vítězství od září odlepila ode dna tabulky Serie A.

Zdecimovaná Chelsea a jubilant Kane: 19. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu se po prvním kole v novém roce snížil na pět bodů. Gunners totiž neprolomili defenzivní tvrz třetího Newcastlu a remizovali 0:0, což potrestali obhájci titulu z Manchesteru City. V dalším ze šlágrů vyloupili Stamford Bridge gólem Riyada Mahreze a prohloubili krizi Chelsea, která má po čtvrteční porážce na marodce už 10 hráčů. Dařilo se i Tottenhamu, jehož v Selhurst Parku dotáhl k vítězství 4:0 ostrostřelec Harry Kane.

Události Serie A. První krach Neapole a ostuda Lazia na hřišti i v hledišti

Po 52 dnů trvající pauze se kompletním 16. kolem vrátila Serie A. Nejvýraznější zprávou je porážka Neapole, jejíž první krach v sezoně zařídil jedinou brankou kanonýr Interu Edin Džeko (36). Zaujalo i Lazio, ovšem negativně - jak výkonem na hřiště Lecce při porážce 1:2, tak chováním svých příznivců na stadionu.

Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Aulasova mýdlová opera: Předává svou lásku do správných rukou?

Pouze Lille a Monacu se za poslední dekádu podařilo narušit dominanci PSG na francouzské fotbalové scéně. A ani letošní ročník zatím úplně nepřináší nějaké nové skutečnosti. Nicméně v budoucnu by se Lyon velmi rád zhostil úlohy toho, kdo se pokusí tvrdou nadvládu pařížské ekipy sesadit. Před pár dny totiž definitivně došlo k předání klubu do rukou nového majitele.

All-Stars šampionátu: MS 2022 v kostce

Už jste se z nedělního finále vzpamatovali? Srdeční tep zpátky na normální hladině? Dobrá, nastal tedy správný čas jedno z nejlepších mistrovství světa v historii, co do herní kvality, pořádně zesumírovat a určit jeho All-Stars. Schválně, jestli se na TOP hráčích či gólech shodneme...

Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022

Lionel Messi je mistrem světa! Argentina ve strhujícím boji o zlato přestřílela Francii na penalty a slaví první triumf od "Maradonova" roku 1986. Jak toho Albiceleste dosáhli? A jak se Les Bleus dokázali v samém závěru vrátit do zápasu? Náš pravidelný Zápisník z Kataru se loučí detailní taktickou analýzou finálového utkání.

Hráči Ligy Portugal na mistrovství světa

Mistrovství světa v Kataru je za námi. Zatímco argentinští fanoušci stále zapíjejí zisk titulu, nastal čas na první hodnocení a analýzy toho, co jsme na prvním světovém šampionátu konaném v arabském světě, mohli vidět.

Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo

Afrika na historický zápis na medailové pozice musí čekat ještě minimálně čtyři roky, Maročané totiž nevyužili šance stvrdit svoji famózní jízdu ziskem cenného kovu a v duelu o 3. místo prohráli s Chorvatskem. Naopak výběr Zlatka Daliće potvrdil svoji pozici na fotbalové mapě ziskem druhé medaile ze dvou pokusů.

Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?

Mistrovství světa míří do cílové rovinky! Semifinálové duely nakonec nenabídly až takové drama; jestliže v dřívějším průběhu turnaje padali favoriti jako hrušky, v závěrečné fázi už si Francie i Argentina místenku do finále pohlídaly. Tahákem bude samozřejmě souboj Lionela Messiho s Kylianem Mbappém; Albiceleste živí naději na první triumf od roku 1986 (tedy od dob Maradony), Les Bleus zase chtějí obhájit trofej jako první mužstvo od dob Pelého Brazílie.

Slzy tvý legendy: Čtvrtfinále MS v kostce

Nalinkované to bylo moc pěkně. V semifinále Argentina s Brazílií, na opačné straně pavouka Francie a Portugalsko. Další dva obrovské zápasy a ve finále repete z legendárního mundialu 1998, střetnutí Messi vs. Ronaldo nebo něco na ten způsob. Jenže dva "trpaslíci” se téhle představě vzepřeli a na polštář stékaly slzy nejedné fotbalové legendy.

Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri

Přepište dějiny! Maroko se díky dalšímu šokujícímu triumfu (tentokrát nad Portugalskem) stalo historicky prvním africkým týmem, který na MS dokráčel až do semifinále; v něm se Lvi z Atlasu utkají s Francií, která v jednom z nejlepších utkání dosavadního průběhu turnaje přetlačila Anglii.

Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!

První čtvrtfinálový den v Kataru měl podle papírových předpokladů naladit publikum na velkolepé derby v semifinále - Brazílie vs. Argentina, Neymar vs. Messi, souboj dvou největších předturnajových favoritů o právo vyzvat jménem Jižní Ameriky (pravděpodobně) evropského finálového soka. Argentina nakonec skutečně postoupit dokázala. Hrát ale nebude s Brazílií, nýbrž s Chorvatskem.

V rytmu samby: Osmifinále MS v kostce

Co teď s volným časem, když už se nehrajou čtyři zápasy denně? A co proboha dělat, když se dva dny dokonce nehraje vůbec? Program na celou dobu vám naplánovat nedokážeme, ale připravit pár minut čtení, to zase jo. Třeba tradiční kostkou, v níž nechybí tentokrát mimořádně nabitá ideální sestava.

Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid

Poslední osmifinálové duely jsou za námi a po dlouhých 16 dnech není v Kataru na programu žádný zápas. Osmičku čtvrtfinalistů po včerejšku doplňují Portugalci, kteří rozstříleli Švýcarsko, a také Maročané. Africký tým ve vypjatém utkání přetlačil na penalty Španělsko a zabránil tak možnému pyrenejskému derby.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele