Ligue 1 - souhrn 38. kola

29.05.2011, 22:53
Komentáře a souhrny
Ligová sezona skončila také ve Francie a ve zlém na ní budou vzpomínat v Monaku, AS doma prohrálo s Lyonem a sestupuje z Ligue 1. Lyon se naopak může těšit na předkolo Ligy mistrů, nejlepším střelcem se stal Moussa Sow...

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 1:1

29.05.2011 21:00

Góly: 70. Josuha Guilavogui - 90. Mathieu Bodmer (pen.)

PSG se nepodařilo urvat třetí příčku, díky které by si v příští sezóně zkusilo zahrát o miliony z Ligy mistrů, a končí pouze čtvrté s vidnou Evropské ligy. Hosté potřebovali vyhrát a doufat v prohru Lyonu v Monaku, ten ovšem na jihu Francie tak jako tak zvítězil, takže ani případné tři body by Pařížanům vlastně stejně nepomohly. St. Étienne po remíze 1:1 okupuje konečnou 10. příčku.

Domácím Les Verts patřily úvodní chvíle zápasu. Payet nejprve zamířil jen nad bránu poté, co vzadu chyboval zkušený borec jménem Makelele, Aubameyang pak z první rovněž prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ve 26. minutě mohl na druhé straně po centru Giulyho skórovat elegantně patičkou Erdinc, gólman Moulin mu jí ale dokázal polapit.

Moulin předvedl zákrok jako z jiné planety o pár okamžiků později. Jallet totiž z přímého kopu našel Giulyho, který hlavičkou posílal míč za sebe. Ten ale najednou začal padat pod břevno, zpoza kterého ho Moulin jednoruč vytáhl do bezpečí pryč. Stejně jako do prvního dějství, i do druhého vstoupili borci St. Étienne lépe.

Payet nacentroval na Aubameyanga, jenž ovšem opět do sítě nezamířil. Payet pak hezky rozehrál přímý kop, i když ani z této šance branka nevyústila, v 70. minutě se už však domácí přece jenom dočkali. Naprosto parádní akci na jeden dotek zakončoval přesně Guilavogui, jenž střelou podél brankáře Coupeta rozvášnil domácí příznivce.

St. Étienne ovšem vítězství nakonec neudrželo, Pařížanům se podařilo srovnat v poslední možnou chvíli. V 90. minutě se Bocanegra dostal do souboje ve vápně, kde střídající Bahebeck nasimuloval pád. Rozhodčí Kalt přesto nařídil pokutový kop, který Bodmer neměl problém proměnit.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - OGC Nice 2:1

29.05.2011 21:00

Góly: 48. Grégory Pujol, 70. Grégory Pujol - 87. Éric Mouloungui

Valenciennes doma dokázalo porazit Nice 2:1 a zaručilo si bez ohledu na jiné výsledky prvoligovou příslušnost i v příští sezóně. Šestnáctou a sedmnáctou branku v sezóně si přitom na své konto připsal útočník Grégoy Pujol. OGC bylo rovněž namočeno do záchranářských starostí, i přes prohru se však rovněž v nejvyšší soutěži udrželo.

Nervy cloumaly s oběma týmy a na jejich hře to bylo vidět. Především v prvním poločase se hrálo dost opatrně, soupeři si uvědomovali, že případná prohra je může odsoudit k sestupu do Ligue 2. Ostatně jako jiným celkům bojujícím o záchranu ale udělal radost výsledek z Monaka, který doma prohrál s Lyonem a odsoudil ho k sestupu.

První vážnější střelu na bránu vyslal domácí bek Biševac, jenže jeho přízemní pokus skončil jen mimo. Na druhé straně Abdou Traoré pěkně nacentroval na Sablého, ten ovšem hlavičkou trefil pouze tyčku. Poslední větší šanci prvního dějství si vytvořil ve 37. minutě Pujol, brankář Ospina mu ale jeho hlavičkový pokus polapil.

Ve 47. minutě dokázali domácí načít účet. Po několika odrazech se míč dostal šťastně do vápna k Pujolovi, jenž z těžké pozice a v pádu přece jenom překonal Ospinu. Nice se pochopitelně pokusilo vyrovnat, Clerc ale pálil jen do boční sítě a Mounierovu střelu po zemi vytěsnil do bezpečí gólman Penneteau.

VA nakonec navýšilo vedení v 69. minutě a nemohl ho zařídit nikdo jiný než Grégory Pujol, autor více jak jedné třetiny všech branek týmu. Danic zprava našel ve vápně jeho hlavičku a Ospina se po jeho teči už jen pozdě ohnal po míči směřujícím do sítě. VA třak plnými doušky směřovalo k zisku konečné 12. pozice v tabulce.

Hosté dokázali snížit v 87. minutě Moulounguim, a i když prohráli, v konečném účtování nemuseli zase tolik smutnit. Ligue 1 si zahrají tak jako tak i v příští sezóně, byť na první pohled nevypadá sedmnáctá příčka naooko nijak hezky, musejí být rádi, že letošní tvrdý boj o přežití je již za nimi.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Lyon 0:2

29.05.2011 21:00

Góly: 68. Pape Diakhaté, 83. Lisandro López

Sedminásobný mistr Francie, finalista Ligy mistrů ze sezóny 2003/04 a jeden z tradičních klubů Ligue 1 několika posledních let z Monaka sestupuje do druhé nejvyšší soutěže. O jeho osudu rozhodlo poslední kolo, ve kterém doma nestačilo Lyonu. Ten si naopak po výhře 2:0 zajistil třetí příčku a tudíž účast v kvalifikaci Ligy mistrů.

Domácí na tom už před tímto zápasem nebyli nejlépe. Právě oni totiž byli osmnáctí a ani případná výhra by jim nemusela garantovat záchranu. Ač se knížecí klub snažil, co mohl, a po přestávce ještě jeho naděje žila, Ligue 1 se udržet prostě nepodařilo. V ochozech jinak přihlížel smutné podívané i bývalý hráč Monaka a český reprezentant Jan Koller.

Lyonu naopak stačil na 95% bod, aby udržel třetí pozici před dotírajícím PSG, které si na ní dělalo velký zálusk. První, kdo mohl načít skóre utkání, byl hostující Briand, avšak střílel vedle. Na druhé straně se dostali do přečíslení dva na jednoho Welcome s Parkem, Korejec ale mířil z voleje rovněž mimo bránu.

Hezkou akci následně vymysleli Lisandro López s Delgadem, kteří ještě našli v lepší pozici Brianda, toho však zase zazlobila přesná muška. Stejně jako o pár chvil později také Delgada. Ve druhém poločase byl blízko vstřelení branky Malonga, jenž však ve vyložené šanci nedokázal překonat skvělého brankáře Llorise.

V 68. minutě OL udeřil soupeře svou první ranou. Källströmův centr z přímého kopu odvrátila monacká obrana jen ke Gonalonsovi, s jehož pokusem si gólman Chabbert ještě poradil, ovšem na dorážku Diakhatého už nedosáhl. Definitivně ASM srazil vaz v 83. minutě Lisandro López a Stade Louis II si po jeho trefě mohl naplno pobrečet.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - RC Lens 4:0

29.05.2011 21:00

Góly: 29. Pascal Berenguer, 44. Bakaye Traoré, 49. Pascal Berenguer, 90. Marama Vahirua

Nancy připravilo fotbalistům Lens na cestu do Ligue 2 čtyřgólový příděl. Domácí přitom neměli před utkáním jistotu záchranu, ale vysoká výhra je nakonec posunula na konečné dvanácté místo.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, Hadjiho volej však v brance neskončil. Nancy se dočkalo až po půlhodině hry, kdy se z přímého kopu trefil Berenguer. První gól přinesl domácímu celku potřebný klid a Nancy převzalo otěže hry. Těsně před poločasem bylo na stadionu ještě veseleji, když Traoré utekl obraně Lens a přeloboval gólmana Kasraouiho. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas začal třetím gólem v síti hostů, neuběhly ani čtyři minuty hry, co se znovu prosadil Berenguer. Ten využil přihrávky Hadji a pohotově vystřelil na branku hostů. Míč v síti Lens přivedl téměř 20 tisíc fanoušků do varu. V tu chvíli bylo jasné, že vítězství Nancy už nikdo nevezme. Finální podobu skóre dal ještě v 90. minutě Vahirua a definitivně tak potvrdil domácím ligovou příslušnost i do další sezóny.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 3:2

29.05.2011 21:00

Góly: 35. Moussa Sow (pen.), 61. Moussa Sow, 76. Moussa Sow - 26. Aurélien Chedjou (vl.), 89. Victor Montaño

Už známý mistr ligy z Lille potvrdil svojí letošní dominanci a doma na závěr dokázal přestřílet Rennes 3:2. Hattrickem se přitom nemohl blýsknout nikdo jiný než Moussa Sow, autor 25 ligových gólů. Hosté díky této prohře spadli v tabulce na konečné šesté místo, takže v Evropské lize se v příštím ročníku budou rvát již od předkola.

Nejprve mohl skórovat domácí Gervinho, který si udělal prostor ve vápně, střílel ovšem následně jen nad bránu. V 16. minutě byl blízko gólu také Cabaye, jenž hezky vypálil z přímého kopu. Poté trochu více zatlačilo i Rennes, M'Vilu a Brahimiho musel vychytat brankář Landreau. První branka nakonec padla po 25 minutách hry.

Nešťastně se o ní postaral domácí záložník Chedjou, jemuž se podařilo připsat si na své konto vlastní trefu. Jenže aktuální mistr Francie za deset minut odpověděl. Sowa v šestnáctce nedovoleně zastavil hostující Mangane a kopala se penalta. K ní se postavil sám postižený nejlepší střelec Ligue 1 a v pohodě proměnil.

Hosty mohl poslat zpátky do vedení těsně po obrátce M'Vila i Boukari, ti sice dali nelehkou práci Landreauovi, ten si však s jejím vykonáním věděl rady. V 61. minutě naopak podruhé zaúřadoval Sow. Senegalec si naběhl na pas Hazarda a podél Doucheze znovu skóroval. Na 3:1 mohl následně zvýšit Frau, jenže trefil pouze tyčku.

To se nakonec podařilo v 76. minutě Sowovi, hvězdě utkání a vlastně i celé sezóny. Gervinho v plném běhu obehrál brankáře Doucheze, a i když měl před sebou naprosto prázdnou branku, přihrál ještě Sowovi, aby si mohl zkompletovat hattrick. Závěr zápasu pak ještě nabídl nějaké to vzrušení navíc.

V 82. minutě nahrál M'Vila kolumbijskému vytáhlíkovi Montaňovi, jenž proměnil povedenou akci hostujícího celku ve snižující branku. V 88. minutě byl blízko vyrovnání Leroy, ale k jeho smůle napálil pouze tyčku. Poté už mohly jenom počít bouřlivé oslavy - domácí totiž převzali pohár pro vítěze ligy poprvé od roku 1954!

Více informací k zápasu

FC Lorient - AJ Auxerre 1:2

29.05.2011 21:00

Góly: 20. Kévin Gameiro - 25. Bruno Ecuele Manga (vl.), 49. Valter Birsa

Lorient se s domácími fanoušky rozloučil prohrou 1:2, když v neděli večer nestačil na Auxerre. Domácí tým sice vedl, hostům se však podařilo skóre zápasu otočit.

Gólový účet zápasu otevřel Gameiro, který na dálku sváděl boj o korunu krále střelců se Sowem z Lille. Domácí kanonýr však nakonec nebyl úspěšný, jeho konkurent se totiž blýskl hattrickem. Obrana hostů ve 20. minutě lehce ztratila míč a domácí se vydali do rychlého protiútoku, na jehož konci byl právě Gameiro - 1:0. Vedení Lorientu však netrvalo ani pět minut, Sammaritano se vyhnul domácí ofsajdové pasti a vystřelil po brance. Jeho ránu však nešťastně tečoval Manga a na změněný směr míče už gólman Cappone nedokázal reagovat - 1:1.

Gameiro mohl vzápětí strhnout vedení na stranu domácích, ale jeho prudkou ránu bravurně zneškodnil brankář Auxerre Sorin.

O osudu zápasu tak rozhodla 49. minuta, kdy se do dobré pozice dostal Birsa a v koncovce se nemýlil - 1:2. Hosté mohli svůj náskok ještě zvýšit, Lorient ale podržel gólman Cappone. Skóre se tak v posledních čtyřiceti minutách již nezměnilo a zápas skončil domácí porážkou.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC 0:2

29.05.2011 21:00

Góly: 3. Xavier Pentecôte, 63. Xavier Pentecôte

Ani Brest se s právě skončenou sezónou nerozloučil bodovým ziskem, v posledním utkání sezóny prohrál s Toulouse 0:2. Domácí po skvělém vstupu do nejvyšší soutěže skončili až na šestnáctém místě a do posledních kol se museli strachovat o záchranu.

Toulouse vstoupilo do utkání nejlépe, jak mohlo, protože se už v třetí minutě ujalo vedení. Tabanou poslal do pokutového území domácích přesný centr, který Pentecote prudkým volejem dopravil do domácí svatyně - 0:1. Brest mohl ve 24. minutě vyrovnat, ale hlavička Ayitého po přímém kopu Grougiho skončila jen na horní tyči branky Toulouse. O dvě minuty později mohli svůj náskok zvýšit hosté, ale domácí brankář Elana výborně zasáhl proti střele Tabanoua. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení hostů.

Druhý poločas začal velkou šancí Brestu, Touré si obhodil gólmana hostů Ahamadu, avšak v koncovce netrefil branku. Tato šance mohla domácí tým mrzet po hodině hry, kdy Toulouse přidalo druhou branku a rozhodlo o svém vítězství. A opět u toho byl Pentecote, který oklamal domácího obránce a chladnokrevně překonal Elanu v domácí svatyni.

Stejný hráč mohl přidat i třetí gól, avšak deset minut před závěrečným hvizdem skončil jeho přímý kop těsně nad břevnem branky Brestu. I tak si ale hosté odváží tři body za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 2:2

29.05.2011 21:00

Góly: 7. Yohan Mollo, 45. M'Baye Niang - 69. Loïc Rémy, 88. Loïc Rémy

Fotbalisté Cean se i díky remíze 2:2 se druhou Marseille udrželi v nejvyšší soutěži. Monako totiž doma prohrálo s Lyonem, takže ani po případné prohře by se s Ligue 1 neloučili. OM končí v tabulce na 2. místě s faktem, že se mu titul obhájit nepodařilo. Ale ruku na srdce - letos si Lille za své výkony triumfovat určitě zasloužilo.

Přitom už v 1. minutě mohl poslat hosty do vedení Hilton, kterého centrem našel Valbuena, brankář Thébaux se ovšem mezi třemi tyčemi blýskl na úvod fantastickým zákrokem. Cean naopak v 6. minutě svou první větší šanci proměnilo ve vedoucí branku. Hamoumův přetažený cent usměrnil na zadní tyči do sítě Mollo.

Marseille mohla srovnat o pět minut později, Andrému Ayewovi se totiž podařilo překonat Thébauxe, naštěstí pro Cean ho ale na brankové čáře zastoupil Leca, který odvrátil míč do bezpečí. Domácí zvýšili svůj náskok těsně před odchodem do kabin, Nivet totiž krásně uvolnil M'bayeho a ten pohotovou střelou neměl problém skórovat.

Hostující celek však ve druhém dějství nic nezabalil a jeho snaha vyústila v zisk alespoň jednoho bodu. V 68. minutě si udělal prostor za vápnem Rémy a přesnou ranou k tyči nedal Thébauxovi žádnou šanci. Druhou trefu zařídil opět Rémy, který si krásně naskočil na centr zleva od Taiwa a hlavou zamířil opět přesně k tyči.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - FC Sochaux 1:3

29.05.2011 21:00

Góly: 27. Rémy Cabella - 17. Ryad Boudebouz (pen.), 51. Vincent Nogueira, 83. Modibo Maïga

Arles prohrálo i poslední zápas soutěže a s cejchem nejslabšího týmu soutěže se s Ligue 1 loučí.

Hosté vykročili za vítězstvím v 17. minutě, kdy Ideyeho fauloval gólman domácích Yattara a kopala se penalta. A tu bezpečně proměnil Boudebouz. Domácí však dokázali se Sochaux srovnat krok, po půlhodině hry se povedenou střelou do horního růžku branky hostů prezentoval Cabella - 1:1. Před koncem poločasu mohl Arles poslat do vedení Djédjé, avšak jeho střela z hranice pokutového území mířila o pár decimetrů vedle hostující branky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a v 51. minutě se dostali znovu do vedení. Nogueira vyslal na domácí branku nechytatelnou ránu a upravil skóre na 1:2. Tímto gólem se zřejmě inspiroval Boudebouz, který o deset minut později střílel podobně. Jeho projektil se však zastavil na brankové konstrukci. I přesto se Arles mohlo dočkat vyrovnání, přímému kopu z dílny N'Diayeho však scházelo pár centimetrů.

Konečnou podobu výsledku pak dal sedm minut před koncem Maiga, který obešel gólmana Arles Yattaru a pohodlně dopravil míč do prázdné branky - 1:3.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:0

29.05.2011 21:00

Góly: 14. Cheick Diabaté, 37. Wendel

První poločas stačil fotbalistům Bordeaux, aby rozhodli o osudu utkání proti Montpellieru. Díky brankám Diabatého a Wendela vyhráli v posledním utkání letošního ročníku Ligue 1 2:0.

V prvním poločase padaly branky, v tom druhém zase červené karty. Hosté totiž dohrávali zápas v devíti lidech. Úvod utkání patři domácímu celku a už ve čtvrté minutě jej mohl do vedení poslat Wendel, toho však vychytal hostující gólman Jourdren. Bordeaux se dočkalo v patnácté minutě, střelu Trémoulinase vyrazil brankář hostů jen před sebe a pro Diabatého nebylo problémem dorazit balón z blízkosti do sítě - 1:0.

Montpellier se osmělil až v 25. minutě, hlavička Utaky ale mířila mimo tři tyče. Osm minut před poločasovým hvizdem domácí zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek. Diabaté našel centrem Wendela a ten prudkou střelou nedal Joudrenovi šanci - 2:0.

Hosté zahrozili v úvodu druhého poločasu, ale dvě vážnější šance Belhandy zlikvidoval domácí strážce svatyně Ramé. Poté tlak hostů oslabil, v 74. minutě totiž viděl druhou žlutou kartu Jeunechamp, o dvanáct minut později ho následoval Marveaux, který dostal za faul na Trémoulinase rovnou červenou kartu. Zápas tak skončil poločasovým výsledkem 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC382113468:3676
2.Olympique Marseille381814662:3968
3.Olympique Lyon381713861:4064
4.Paris Saint-Germain381515856:4160
5.FC Sochaux381771460:4358
6.Stade Rennes3815111238:3556
7.Girondins Bordeaux3812151143:4251
8.Toulouse FC381481638:3650
9.AJ Auxerre381019945:4149
10.AS Saint-Étienne3812131346:4749
11.FC Lorient3812131346:4849
12.Valenciennes FC3810181045:4148
13.AS Nancy-Lorraine381391643:4848
14.Montpellier HSC3812111532:4347
15.SM Caen3811131446:5146
16.Stade Brestois3811131436:4346
17.OGC Nice3811131433:4846
18.AS Monaco389171236:4044
19.RC Lens387141735:5835
20.AC Arles-Avignon383112421:7020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
PePiG7

Lille Sow

Azpilicueta

Reagovat
smazaný uživatel

velká škoda, v L1 Monaco, v PD Deportivo, v SA Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

v PL West Ham, BL Frankfurt, GL Brno

Reagovat
jv

Brno ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďte mi někdo říct na 100%, že je Rennes v pohárech...

Reagovat
Godwinson

ANO!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to víš?

Reagovat
Godwinson

To je tedy velmi zbytečná otázka

Jeden pohár vyhrála Marseille, tam jde další z ligy, nikoliv finalista. Druhej Lille, tam jde tuším finalista, ale pokud má EL, což Paříž má, tak jde liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

No jo

Reagovat
smazaný uživatel

ale sak vo finale francuzskeho pohara bolo Lille ktore porazilo PSG....

Reagovat
smazaný uživatel

Byl ten sestup ASM zaslouzeny ?

Reagovat
Godwinson

Rozhodně byl, zasloužili si ho víc než Arles.

Reagovat
Pipo123

ako môže v dnešnom futbale dať tým bojujúci o LM a časom o EL dať len 38 gólov, ako ?

Reagovat
smazaný uživatel

v Rusku se do finále poháru dostal tým s tím, že nevstřelil ani jeden gól

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Lens Monaco

Reagovat
honziss

Tohle je vážně neskutečná sezóna Lille. Vítězství v domácím poháru, vítězství v lize, Moussa Sow je nejlepším střelcem, nejvíce nastřílených gólů v lize, druzí v počtu obdržených branek... Wow! :-) Na tohle dlouho nikdo nezapomene.

Teď jsem zvědavý na léto. Kdo přijde posílit střed obrany, kdo odejde, kdo přijde na další posty. Bude to zajímavé. :-)

Jo a myslím, že Sow je jednoznačně nejlepší posila sezóny z celé ligy. V poměru cena - výkon jednoznačně.

Reagovat
domingo

Sow je obrovske prekvapeni, fakt mu to slo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sow

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre - remízový král

Reagovat
domingo

Ale jo, je to dobre asi. Vic tech remiz bylo zachranenych, nez ztracenych.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

Do Europskej Ligy ide: PSG,Sochaux a Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Nakonec z toho je dobry rok!! Kratce zhodnotim jednotlive tymy, all-stars a tak pak udelame s Frankiem v tydnu...

Lille - Dal bych si velky pozor na prilisnou euforii. Faktem totiz je, ze Lille vydrzely zdrave vsechny opory az na jednu, Balmonta, a ze jejich zakladni sestava proste (hlavne v utoku) kvalitativne prevysuje zbytek ligy. Pokud ale vyresi tu diru po Ramim a obecne trochu posili obranu, muzou byt dobri. Ztrata Gervinha bude bolet vic nez lidi ocekavaji, ale pro ne je klicove posilit obranu a udrzet Mavubu. Sowovi velka gratulace, udelal obrovsky pokrok. Jedinou 'kankou' je prehlizeni Tulia, ktery pokazde kdyz hraje, tak proste udela body. Zaslouzi si vic.

Marseille - tady je druhy misto asi trochu zklamani, ale vyhrali CdL, takze v globale je to takove rozpacite. Mandanda definitivne mezi elitou ligy, Gignac stale trochu zklamani, i kdyz bojuje jako lev. Obrovsky posun Ayewa, ze ktereho jim nenapadne roste svetovy hrac. Jinak odchod Heinzeho zaboli, ale Marseille to nebude mit problem zaplacnout. Pristi rok by meli vic uspet v Evrope, je ale otazka, co by s nima bylo, kdyby odesel Deschamps.

Lyon - to jsou sasci chce to fakt poradne zemetreseni. Neni proste mozne, aby tym, ktery ma v kadru jednoho z 10 nejlepsich golmanu sveta, jednoho z rekneme 5 nejlepsich DM, nejgenialnejsiho tvurce hry cele Francie, kvalitativne nejlepsi kridlo ligy, pravyho beka s nejlepsi zivotni formou a na hrotu Lisandra, ktery ma pravidelne nejlepsi +/- golovou statistiku v lize, se takhle vylozene protrapil sezonou, dostaval ctyrky od Auxerre a klepal se do posledni chvile o LM.

PSG - Dobra sezona, i kdyz na tu LM meli, skoda. Strasne se mi libi Chantome a kdyz si uvedomim, ze v lete uz byl skoro nas... skoda toho. Nene je dost precenovany tady, ale rozvadet se mi to nechce... a taky se mi libil Bodmer, ktery ukazal velkou univerzalnost, naopak zklamal Tiene, o kterem vim, ze umi byt mnohem lepsi. Jallet taky super sezona. Pristi rok s Douchezem muzou klidne hrat o titul.

Sochaux - to je na samostatny clanek, neskutecna prace Ale v Evrope budou mit problem, pokud jim utece Faty. Ztrata NMB by tolik bolet nemusela. Hlavne udrzet Gillota, Martina a utocniky. Martin je pro me osobne, vzhledem ke kolisave forme ostatnich, asi hrac cele sezony

Rennes - mrdky bretanske, pripravily me o flasku Seste misto je pro ne dobre, ale vzhledem k tomu najezdu je to urcite zklamani. A neodpustim si rypnuti (hlavne pro martyho): ja ti rikal, ze Antonetti jeste neni ani zdaleka hotovy trener. On ma skvele schopnosti, ale strasne snadno se dostane do pozice, kdy je proste postaven pred nejaky problem a najednou nevi co ma delat. Vzdyt on vytvoril nejmodernejsi, nejprogresivnejsi muzstvo ve Francii, dal sanci nekolika skvelym mladikum, skvele doplnil (Boukari), udelal fotbalistu i z Manganeho.. a najednou vsem zaraz odesla forma a zacali vsechno prohravat.

Bordeaux - na tohle je jediny lek, uplne restartovat a zacit vsechno delat znova s poradnym trenerem a hernim systemem. Divat se na klub, prosluly atraktivni ofenzivni hrou, jak se placa nekde na desatym miste bez jakekoliv taktiky a organizace, to muselo bolet i nefanousky. Nicmene zatim nejlepsi sezony pro Plasila s Carrassem, zatimco Wendel uz je zrejme uplne odepsany a neceho podobneho se bojim i u Planuse ( muj nejoblibenejsi stoper)...

Toulouse - Postaveni takova normalka, toto se od nich cekalo, ale vic proher nez vyher?!! S tou kvalitou zalohy?!!! Capoue, Machado, Sissoko, Braaten, Tabanou je material na boj o LM. Meli obrovskou smulu s tema utocnikama, kdyby jim zustal zdravy Pentecote, tak v tech poharech asi jsou. Nicmene to nic nemeni na faktu, ze jakkoliv je Casanova skvely v defenzive (taky je to byvaly brankar) a to dlouhodobe, tak vubec neumi hrat nejak efektivne dopredu. Do Auxerre bych ho za urcitych okolnosti porad bral, ale doba hajeni uz mu proste skoncila. Nicmene dalsi rypanec pro martyho - Toulouse letos zazilo podobnou sezonu jak loni Rennes. Dokonce i hlavni pricina byla stejna - Rennes chybela jedna rada, Toulouse taky a narozdil od Rennes totalne. Presto jsi Antonettiho obhajil a Casanovu strhal

Auxerre - napisu pozdeji.

ASSE - Galtier je strasny omyl a letos me o tom definitivne presvedcil. Je to asi nejslabsi trener v lize. Ted jim zdrhne Matuidi, Payet, mozna ze i Sako nebo Riviere a muzou si za to sami, protoze to jsou alibisti a jejich vitezna mentalita je spolecne s Montpellierem nekde o pet trid pod zbytkem ligy. Vynikajici sezona Marchala, toho cloveka zeru, hrozne podcenovany stoper.

Lorient - smisena sezona. Spoustu veci se povedlo, spoustu ne. Vyhodou je, ze snad zustane Gourcuff, tudiz mi nebudou pristi rok sestupovat oba tymy zaraz :) ...nahradit Gameira bude strasne tezke, kdyby odesel i Amalfitano, tak prakticky nemozne. Jinak fotbal hraji porad moc hezky a urcite se na ne bude vyplatit koukat, at uz tam bude hrat kdokoliv, Gourcuff to proste jinak neumi. Priste vic minut Jouffremu!! Jo a Sosu, ktery letoskem klesnul nekam na uroven Pribrami, vystrelit nekam na mesic.

Va'nnes - Jsem rad, ze se zachranili, a zvedavy, co bude dal s Montanierem, ktery by se hodil skvele do Bordeaux a je pro me volba c.1 na pripadny flek v AJA. Jinak jsou i nadale hodne sympaticti a strasne nenapadni, udrzuji se s mene kvalitnimi hraci prestoze nehraji hnusny fotbal, takovy francouzsky Wigan.. moc jsem jim tu zachranu pral

Nancy - Ono i na ne dojde, odchazi jim Correa, takze je opusti haluz a hlavne ta jeho vyborna taktika a nacasovani formy na konec ligy. Snad odejde i Feret a je po celym slavnym Nancy. I kdyz musim uznat, ze letos byli trochu min na bliti nez driv, i kdyz to bude asi tim, ze podepsali Vahiruu s mym oblibencem Cuvillierem.

Montpellier - K tomu uz se urcite ted vyjadruje Godwinson, takze mu to s gustem prenecham.

Caen - Muj nejoblibenejsi tym v prubehu souteze, jejich zachrana pro me byla prioritou c.1, kdyz AJA uz o nic neslo. Hamouma, El-Arabi a Thébaux jsou skveli fotbaliste, hlavne Thébauxe jsem si oblibil hodne moc.. oni potrebuji posilit obranu a predevsim stred zalohy (karetni bilance dua Nivet - Yatabare je tak brutalni, ze i kdyz jsou oba skveli, tak tam stejne maji furt diru) a klidne muzou jet na pohary, ale spis ocekavam, ze to rozprodaji a spadnou, jak je u nich zvykem. Ale super sezona, bavili hodne, diky za to!

Brest - nakonec se teda udrzeli, hlavne diky vitezstvi u nas, no. Ale ten muj tip, ze spadnou, nebyl vubec od veci. Ta kvalita tam proste neni a spadnou pristi rok. Micola uz ani nevim ze existuje, Licka celkem solidni vykony, dal bych mu tak 6/10 za celou sezonu. Hodne jsem si oblibil Grougiho, Rouxe a Lesoimiera, zklamanim sezony urcite Daf, od ktereho jsem cekal, ze to tam povede vic... Kantari se na jare taky uplne vytratil, stejne tak Baysse. Nevim no, zadna slava, i kdyz zachrana je urcite uspech a nad plan.

Nice - nejnudnejsi tym ligy a navic se tam zahazuje Ljuboja, jenze oni maji skvelou mentalitu, jsou to bojovnici, proste nespadnou. Co na tom, ze na ten jejich hnusny beton se neda divat.. oni fakt nespadnou. Povedl se kup toho Pejcinovice, ten byl dobry, no a pak samozrejme Ospina. Jinak ani nevim, koho vyzdvihnout.. nuda nuda sed sed, bla.

Lens - to je velka skoda, ale uprimne, je to pro ne lepsi. Oni uz ted maji skvele mladiky v kadru a v L2 tu akademii muzou podojit jeste vic, coz jim potom v delsim horizontu prinese velky uspech. Urcite je to lepsi nez mit tam ty prumeraky co ted. Totez plati i pro Monaco. Jinak oba tymy maji hodne kvalitnich hracu, kteri se v L2 moc citit nebudou - ceka nas extremne zajimave leto

Arles - no to byla zase prdel, wtf? A nejhorsi je, ze totez mame za rok znova a navic stereo...

Postupujici - Evian , Dijon , Ajaccio

A rozebirat konkretne AJA uz se mi nechce Allez les Auxerrois, allez Ligue 1, allez les Bleus

Reagovat
Godwinson

Moc pěkné shrnutí. To léto bude neskutečně zajímavý.

Reagovat
domingo

Dopln shrnuti k tem vasim umelcum

Reagovat
Godwinson

No, bojim se, že by to bylo velmi dlouhé a na mě čeká od zítra učení, takže uvidíme. Možná pod nějaký centrální článek ke konci soutěže.

Jako takový předkrm, vzpomněl jsem si na jednu blbost, která by velmi slušně vystihla letošní sezónu z pohledu Montpellieru.

http://www.youtube.com/watch?v=_n8RTKDd6vY

Reagovat
smazaný uživatel

super zhrnutie

Reagovat
vlastik

dobrá práce

Reagovat
M11

skvele.. diky

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak my můžem mít TOP brankáře, TOP DM, druhého Zidana a Lisandra v útoku, ale když jediný použitelný stoper je Lovren, tak se pak hraje těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni co dodat, více v souhrnu (COMING SOON!)

Reagovat
smazaný uživatel

hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že by Ligue 1 slušelo o dva týmy míň .....Arles nebylo snad ani do počtu, příští rok bude hrát ligu nějakej Evian to bude možná ještě horší+Dijon-ty měli zůstat u hořčice

Reagovat
Godwinson

Určitě ne. Letos to sice Arles nedávalo, což bylo předpokládatelné, ale Caen a Brest byli výborným oživením. Příští sezónu může takhle překvapit i Évian s Dijonem, byť se tak nejspíš nestane a taky je to třeba brát tak, že v L2 je teď minimálně šest týmů, co tam nemají, co dělat a kvalitou mají na L1. Takže příští sezónu čekám už postupující "na úrovni".

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůžeš vědět. Vem si jaký průvan udělal v lize Montpellier.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto Monaca Ale zachránilo se moje Nice takže slavímeeeee

Reagovat
Shevchenko

Monaco a Deportivo. Champions League 2003/2004

Reagovat
Zajda

MONACO

Reagovat
vlastik

Celkově se sezónou spokojenost, PSG bojující do posledního kola o Ligu mistrů, tak to má být a konečně je. Když se podívám na kvalitu kádru, tak je to 4. místo asi zasloušené, s OM a Lyonem se rovnat nemůžeme, a Lille sklízí ovoce své výborné přestupové politika, navíc, to se jim to hraje, když mají trenéra. Konečně sme pořešili post brankáře, na Doucheze sem hodně zvědavý a nebál bych se dát jako dvojku Areolu. Dokonce se mi líbí i zamýšlené nákupy, zas po dlouhé době, snad se to nezvrhne v klasické:,,PSG má zájem o 350 hráčů, kteří umí aspoň trochu kopnout do balónu."Teď už jen co nejvíc eliminovat vliv toho škodíka na střidačce, který si pořád myslí, že Ceará je fotbalista a příští sezóna může vypadat podobně, snad i lépe. Ici ces´t Paris!

Reagovat
Godwinson

Pěkné. Jen bych lehce nesouhlasil s těmi zamyšlenými nákupy. :)

Reagovat
Godwinson

Cabayeho přestup do Newcastle téměř hotov.

Reagovat
smazaný uživatel

tak za tohle ošéfování by měl každej kupovat flašku napůl...

Lyon nakonec tu "toužebnou" třetí příčku uhrál, ale nálepku ostudy nesmyl ani trošičku. Chce to v létě začít něco dělat, tým, ač špičkový, nefunguje ani z půlky jak má, takhle to prostě nejde...

A Monaca je na jednu stranu škoda, na druhou stranu jim sestup může "pomoci" zbavit se těch všech pijavic, vsadit na odchovance a vrátit se za rok s čistým štítem, podobně jako se v Anglii "znovuzrodil" Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

50. pro Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

...tady se musíme spokojit s desítkami, stovky jsou celkem nereálné

Reagovat
smazaný uživatel

btw. jsem tak přemýšlel, že bych na přelomu srpna a září možná zajel na zápas Lyonu, nepřidal by ses třeba s Langim?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych na to měl tak určitě, ale srpen nevidím reálně.

Reagovat
smazaný uživatel

i pro mě by bylo lepší spíš září... ale to dyžtak ještě proberem

Reagovat
smazaný uživatel

....já hlavně jsem an tom dost finančně mizerně, jsem si kupoval novou aparaturu, tak pokud neseženu brigádu, tak asi zůstanu u sopcastu

Reagovat
Elliasson

Monaco Ještě si vzpomínám, jak hráli finále LM, a teď!?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nehrajou nic a ten sestup si zasloužili. A pokud se příští sezonu dostanou zpátky, což budou mít těžké, tak jim to jenom prospěje

Reagovat
Godwinson

Olympique Marseille dost možná přijde o jednu ze svých klíčových postav, francouzský klub se chystá opustit Lucho Gonzalez. Argentinský záložník se podle informací deníku L'Equipe má dnes večer sejít s prezidentem Jeanem-Claudem Dassierem a oznámit mu své přání opustit klub.

Amalfitano do Marseille? Špatné ...

Reagovat
SunFells

A kam by Lucho moh jít? Snad o něj není zájem v United

Reagovat
Godwinson

Nemám páru, dnes se teprve sešel s Dassierem, aby mu řekl, že chce jít. Četl jsem v této souvislosti dnes jeden klub a to byla Málaga, což mi zase nepřijde jako klub, kam by měl směřovat 30 letý Lucho :) Tipnul bych ale Španělsko, Itálie. United snad přivedou toho Sneijdera.

Reagovat
SunFells

Jo, Sneijder by mě potěšil

Reagovat
smazaný uživatel

snáď Atlético

Reagovat
božský John

Ještě že to Monaco spadlo, víc nudnej tým aby člověk pohledal. Musej se v tý L2 probrat,takhle by beztak heáli o záchranu za rok zas. Jinak mam radost z Ajaccia a z Eviánu ( s těma bude prdel), hořčice mi je tak nějak u zadku.

Co se týče Lucha,tak ten jde ai fakt pryč a Amalfitano k nám, takže to zas tak hrozný nejni

Reagovat
Godwinson

Luiz prodloužil s Nancy o dvě sezóny.

Reagovat
Pipo123

Čo je na tom zlé ?

Reagovat
Godwinson

Je to úplně na hovno. Spahić v Montpellier končí - nedovedu si představit lepší náhradu než Luize, který byl navíc zdarma. Montpellier s ním jedná už asi dva měsíce a ti šašci ho nebyli schopni dotáhnout ... teď budou hledat stopera nevím kde, trapáci.

Nehledě na to, že Luiz absolutně nemá v L2, co dělat, kvalitativně patří k tomu nejlepšímu, co L1 na daném postu nabízí. I když jeho vyjádření jsem nečetl, takže bych naivně předpokládal, že to udělal v zájmu loajality ke klubu, aby jim pomohl v tíživé finanční situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Je možný,že Park z Monaca odejde do CFC?

Reagovat
Godwinson

Tohle je opravdu nemožné ... ale v Monacu nezůstane. :)

Reagovat
Godwinson

Za 15 ho prodáte, zadarmo přijde Amalfitano a můžete si mnout ruce :)

Reagovat
smazaný uživatel

po superdepori a west hamu aj monaco

Reagovat
niflheim

Ono to Monaco fakt sestoupilo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele