38. kolo
29.05.2011 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - OGC Nice 2:1

Valenciennes doma dokázalo porazit Nice 2:1 a zaručilo si bez ohledu na jiné výsledky prvoligovou příslušnost i v příští sezóně. Šestnáctou a sedmnáctou branku v sezóně si přitom na své konto připsal útočník Grégoy Pujol. OGC bylo rovněž namočeno do záchranářských starostí, i přes prohru se však rovněž v nejvyšší soutěži udrželo.

Nervy cloumaly s oběma týmy a na jejich hře to bylo vidět. Především v prvním poločase se hrálo dost opatrně, soupeři si uvědomovali, že případná prohra je může odsoudit k sestupu do Ligue 2. Ostatně jako jiným celkům bojujícím o záchranu ale udělal radost výsledek z Monaka, který doma prohrál s Lyonem a odsoudil ho k sestupu.

První vážnější střelu na bránu vyslal domácí bek Biševac, jenže jeho přízemní pokus skončil jen mimo. Na druhé straně Abdou Traoré pěkně nacentroval na Sablého, ten ovšem hlavičkou trefil pouze tyčku. Poslední větší šanci prvního dějství si vytvořil ve 37. minutě Pujol, brankář Ospina mu ale jeho hlavičkový pokus polapil.

Ve 47. minutě dokázali domácí načít účet. Po několika odrazech se míč dostal šťastně do vápna k Pujolovi, jenž z těžké pozice a v pádu přece jenom překonal Ospinu. Nice se pochopitelně pokusilo vyrovnat, Clerc ale pálil jen do boční sítě a Mounierovu střelu po zemi vytěsnil do bezpečí gólman Penneteau.

VA nakonec navýšilo vedení v 69. minutě a nemohl ho zařídit nikdo jiný než Grégory Pujol, autor více jak jedné třetiny všech branek týmu. Danic zprava našel ve vápně jeho hlavičku a Ospina se po jeho teči už jen pozdě ohnal po míči směřujícím do sítě. VA třak plnými doušky směřovalo k zisku konečné 12. pozice v tabulce.

Hosté dokázali snížit v 87. minutě Moulounguim, a i když prohráli, v konečném účtování nemuseli zase tolik smutnit. Ligue 1 si zahrají tak jako tak i v příští sezóně, byť na první pohled nevypadá sedmnáctá příčka naooko nijak hezky, musejí být rádi, že letošní tvrdý boj o přežití je již za nimi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele