38. kolo
29.05.2011 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille se rozloučilo se sezónou vítězstvím 3:2 nad Rennes

Už známý mistr ligy z Lille potvrdil svojí letošní dominanci a doma na závěr dokázal přestřílet Rennes 3:2. Hattrickem se přitom nemohl blýsknout nikdo jiný než Moussa Sow, autor 25 ligových gólů. Hosté díky této prohře spadli v tabulce na konečné šesté místo, takže v Evropské lize se v příštím ročníku budou rvát již od předkola.

Nejprve mohl skórovat domácí Gervinho, který si udělal prostor ve vápně, střílel ovšem následně jen nad bránu. V 16. minutě byl blízko gólu také Cabaye, jenž hezky vypálil z přímého kopu. Poté trochu více zatlačilo i Rennes, M'Vilu a Brahimiho musel vychytat brankář Landreau. První branka nakonec padla po 25 minutách hry.

Nešťastně se o ní postaral domácí záložník Chedjou, jemuž se podařilo připsat si na své konto vlastní trefu. Jenže aktuální mistr Francie za deset minut odpověděl. Sowa v šestnáctce nedovoleně zastavil hostující Mangane a kopala se penalta. K ní se postavil sám postižený nejlepší střelec Ligue 1 a v pohodě proměnil.

Hosty mohl poslat zpátky do vedení těsně po obrátce M'Vila i Boukari, ti sice dali nelehkou práci Landreauovi, ten si však s jejím vykonáním věděl rady. V 61. minutě naopak podruhé zaúřadoval Sow. Senegalec si naběhl na pas Hazarda a podél Doucheze znovu skóroval. Na 3:1 mohl následně zvýšit Frau, jenže trefil pouze tyčku.

To se nakonec podařilo v 76. minutě Sowovi, hvězdě utkání a vlastně i celé sezóny. Gervinho v plném běhu obehrál brankáře Doucheze, a i když měl před sebou naprosto prázdnou branku, přihrál ještě Sowovi, aby si mohl zkompletovat hattrick. Závěr zápasu pak ještě nabídl nějaké to vzrušení navíc.

V 82. minutě nahrál M'Vila kolumbijskému vytáhlíkovi Montaňovi, jenž proměnil povedenou akci hostujícího celku ve snižující branku. V 88. minutě byl blízko vyrovnání Leroy, ale k jeho smůle napálil pouze tyčku. Poté už mohly jenom počít bouřlivé oslavy - domácí totiž převzali pohár pro vítěze ligy poprvé od roku 1954!

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tuxedo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele