38. kolo
29.05.2011 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Monako podlehlo Lyonu a padá do Ligue 2

Sedminásobný mistr Francie, finalista Ligy mistrů ze sezóny 2003/04 a jeden z tradičních klubů Ligue 1 několika posledních let z Monaka sestupuje do druhé nejvyšší soutěže. O jeho osudu rozhodlo poslední kolo, ve kterém doma nestačilo Lyonu. Ten si naopak po výhře 2:0 zajistil třetí příčku a tudíž účast v kvalifikaci Ligy mistrů.

Domácí na tom už před tímto zápasem nebyli nejlépe. Právě oni totiž byli osmnáctí a ani případná výhra by jim nemusela garantovat záchranu. Ač se knížecí klub snažil, co mohl, a po přestávce ještě jeho naděje žila, Ligue 1 se udržet prostě nepodařilo. V ochozech jinak přihlížel smutné podívané i bývalý hráč Monaka a český reprezentant Jan Koller.

Lyonu naopak stačil na 95% bod, aby udržel třetí pozici před dotírajícím PSG, které si na ní dělalo velký zálusk. První, kdo mohl načít skóre utkání, byl hostující Briand, avšak střílel vedle. Na druhé straně se dostali do přečíslení dva na jednoho Welcome s Parkem, Korejec ale mířil z voleje rovněž mimo bránu.

Hezkou akci následně vymysleli Lisandro López s Delgadem, kteří ještě našli v lepší pozici Brianda, toho však zase zazlobila přesná muška. Stejně jako o pár chvil později také Delgada. Ve druhém poločase byl blízko vstřelení branky Malonga, jenž však ve vyložené šanci nedokázal překonat skvělého brankáře Llorise.

V 68. minutě OL udeřil soupeře svou první ranou. Källströmův centr z přímého kopu odvrátila monacká obrana jen ke Gonalonsovi, s jehož pokusem si gólman Chabbert ještě poradil, ovšem na dorážku Diakhatého už nedosáhl. Definitivně ASM srazil vaz v 83. minutě Lisandro López a Stade Louis II si po jeho trefě mohl naplno pobrečet.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
klvana

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ved to je blbost, ze domacim staci bod, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

eurofotbal nevie pocitat monako musi vyhrat neviete kolko je jedna a jedna tupci

Reagovat
Langi

tupec jsi ty...v případě prohry Nancy nebo Caen Monacu stačí bod protože má lepší skóre...prostě Monaco potřebuje minimálně bod

Reagovat
smazaný uživatel

klvana co nevies pocitat aj ty

Reagovat
klvana

Prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

44+1=45 a lepšie skóre Monaka takze za istých okolností to stačiť môže...

Reagovat
smazaný uživatel

Monako musí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

robin ale co ak Nancy, Caen, Valenciennes vyhraju? predsa vsetko je mozne...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Monaco sestupuje

Reagovat
smazaný uživatel

letošní sezóna byla prostě... divná.. a bohužel skoro v každé seriózní lize :(

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je škoda...Monaco jsem měl rád...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele