Ligue 1 - souhrn 21. kola

28.01.2012, 20:57, aktualizováno 29.01.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
K žádným posunům nedojde po tomto kole na čele tabulky. PSG vyhrálo v Brestu, Lyon doma porazil Dijon, Lille si poradilo se St. Etienne a Montpellier si odvezl všechny body z Nice. Marseille přeskočila Rennes, Auxerre doma nestačilo na Nancy, Lorient remizoval se Sochaux, Toulouse vyhrálo nad Caen. V neděli opět vyhrálo Ajaccio a z posledního místa zamířilo mimo sestupovou zónu.

Stade Rennes - Olympique Marseille 1:2

29.01.2012 21:00

Góly: 14. Tongo Doumbia - 44. Onyekachi Apam (vl.), 77. Benoît Cheyrou

Marseille pokračuje ve skvělých výkonech a po velmi cenné výhře 2:1 na půdě Rennes se prakticky dotáhla na vršek tabulky. Její bilance je přímo úctyhodná - pokud-li do našich počtů zahrneme všechny soutěže, vyhrál OM již deváté z posledních deseti utkání. Domácí naopak utrpěli porážku po čtyřech vítězství v řadě.

SRFC navíc přišel o svou letošní neporazitelnost. Před vlastními fanoušky již svěřenci kouče Fréderica Antonettiho odehráli celkem patnáct utkání a ani v jednom případě neutrpěli porážku. Tedy až doposud. Rozhodující zásah zasadil bretaňskému klubu třináct minut před koncem Benoit Chyerou, který gólově zakončil povedenou kombinaci.

Míso toho, aby se domácí Marseille vzdálili a na čas jí přistřihli křidýlka, dovolili jí v tabulce postoupit o příčku výše právě před ně samotné. Deschampsovo mužstvo je tak definitivně zpátky v boji o přední pozice, na třetí Lille kupříkladu ztrácí jen dva body, byť na PSG je to nyní stále ještě velmi těžko stažitelných devět.

Rennes bylo v první půli lepší lepším týmem. A do zápasu vstoupilo tím nejlepším možným způsobem. Brahimi po čtvrthodině hry obral o míč váhajícího Lucha Gonzáleze, ten nakonec doputoval k Doumbiovi, jenž si díky přesné střele k tyči z dvaceti pěti metrů na své konto připsal vůbec svojí první branku v Ligue 1. Vyrovnat následně mohl Lucho, jenže bodlem trefil pouze boční síť.

Antonetti mimochodem musel do brány poslat teprve devatenáctiletého Abdoulayeho Dialla, jelikož jednička Costil byl vykartovaný. Pro gólmana s kořeny z Guiney to byl třetí ostrý start v základní jedenáctce. Činit se Diallo musel při dobré hlavičce Amalfitana. Na druhé straně vytasil fantastický reflexivní zákrok proti Ekokovi gólman Mandanda.

Skvělou ránu z dálky vyprodukoval také Brahimi, a i když se kroutila do brány, nakonec skončila jen vedle. Rennes mohlo odcházet do kabiny spokojeno nebýt nešťastného momentu ze 44. minuty. Rémy unikal po levé straně a centroval do vápna, nicméně tam do jeho pasu drkl Apam a tím pádem "zamířil" ke vzdálenější tyčce do vlastní sítě za Diallova záda.

Domácí chtěli ve druhé půli co nejrychleji vrátit vedení na svou stranu. N'Koulou však dokázal skvěle zablokovat Ekokovu střelu z blízkosti. Marseille zahrozila po akci Lucha, který na bližší tyči hledal dobře postaveného Rémyho, byť bezvýsledně. Hosté přece jenom skórovali v 77. minutě. Cheyrou sebral balón Doumbiovi, vyměnil si ho s Valbuenou a v koncovce byl neomylný.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AC Ajaccio 1:2

29.01.2012 17:00

Góly: 47. Vincent Aboubakar - 6. Eduardo, 90+2. Christian Kinkela

Ajaccio navazuje na výbornou formu z konce loňského roku. Díky vítězství nad Valenciennes se vymanilo ze sestupových pozic a dokonce přeskočilo svého soupeře v tabulce.

Utkání přitom spělo k remízovému konci, ale v nastaveném čase strhl výhru na stranu hostí záložník Christian Kinkela. Pantaloniho tým tak pokračuje v impozantním progresu; ještě před dvěma měsíci se zdálo takřka nemožné, aby Korsičané byli touto dobou mimo sestupové ohrožení. Jenže Ajaccio vyhrálo už počtvrté v řadě, neprohrálo popáté, a to se v Ligue 1 zkrátka počítá. Momentálně je tak patnácté.

Ostrovní nováček prokázal obrovskou vůli po vítězství; dostal se sice brzy o vedení, ale poté vyrovnal Vincent Aboubakar a Paul Lasne byl vyloučen. I z této ošemetné situace však nakonec dokázali Pantaloniho svěřenci vybruslit. A to měli, prosím, v nohách porážku v poháru s týmem Bourg-Peronnas.

První šanci utkání si na své konto připsali domácí, ale Ajaccio šanci Renauda Cohadeho přežilo ve zdraví a v šesté minutě zaútočilo efektivněji, když Lasneho únik po pravé straně a následný centr do nebezpečné pozice přetavil v gól Eduardo, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a překonal Penneteaua poprvé - 0:1.

Domácí se z brzké branky chvíli vzpamatovávali, a když už se Cohademu podařilo vyzvat ke skórování Pujola, přihlásil se ke slovu dobrým zákrokem brankář Ochoa. Mexický reprezentant si poradil i s další šancí Bonga, kterému nahrával mladý kamerunský křídelník Aboubakar.

Do šaten se tak šlo za stavu 0:1, ale krátce po obrátce už Valenciennes vyrovnat dokázalo. Ve 48. minutě se totiž na výlet do obrany Ajaccia vydal Vincent Aboubakar, který se nerozpakoval vypálit z okraje pokutového území do růžku Ochoovy brány, a strážce hostující svatyně konečně kapituloval - 1:1.

Nejlepší hráč domácích, Renaud Cohade, se následně hodně snažil strhnout vítězství na stranu svého týmu; neúnavně útočil a servíroval míče spoluhráčům, jenže těm se v koncovce příliš nedařilo, jako Danicovi, který trestuhodně zahodil svoji příležitost z ideální palebné pozice.

Šance si však dokázalo vypracovat i Ajaccio. Hodně nadějně vypadal pokus Damiena Tibériho, který nakonec trefil tyč, a proti Mostefově dorážce se vytáhl brankář Penneteau. Na druhé straně se do role nahrávače převtělil Danic a Cohade tentokrát zakončoval, ale naneštěstí pro domácí mimo bránu.

Valenciennes vycítilo možnost výhry v 73. minutě, kdy se ze hry vyřadil Paul Lasne hloupou simulací v pokutovém území, což znamenalo druhou žlutou kartu a předčasný odchod do sprch. Jenže Sanchezovi svěřenci nedokázali s přesilovkou udělat vůbec nic, a tak se nakonec překvapivého vítězství dočkali oslabení hosté - v posledních vteřinách střetnutí vyzval Eduardo ke skórování Kinkelu a konžský záložník v klíčové situaci nezaváhal a propálil Penneteaua podruhé - 1:2.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Girondins Bordeaux 0:0

29.01.2012 17:00

Góly: -

Do Annecy přijelo Bordeaux a pokud nestranný divák očekával otevřený a ofenzivní fotbal, byl po finálním hvizdu těžce zklamán. Konečná remíza 0:0 je nicneříkající pro oba zůčastněné celky.

Domácí přitom měli vítězství doslova na dosah - stačilo, aby Yannick Sagbo proměnil nařízenou penaltu. Nestalo se tak, a tak si Gillot a spol. mohli mocně oddychnout. Évian mohou dva ztracené body v konečném zúčtování ještě hodně mrzet; je totiž až po uši namočený do boje o záchranu, který se Bordeaux mimochodem stále svým způsobem týká taky: Les Girondins jsou sice momentálně čtyři body nad svými dnešními soupeři, ale sestupová zóna je pro ně blíž než Evropská liga.

Kromě oné penalty, kterou ve druhém poločase vychytal hrdina zápasu Cédric Carrasso, se toho na hřišti příliš nedělo. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší gólové šance. Jednu z těch nebezpečnějších měl hned v šesté minutě Obraniak, nová posila Bordeaux, když se postavil k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti; jeho pokus však trefil pouze boční síť.

Évian se potom mohl dostat do vedení ve 23. minutě, kdy bývalý reprezentant Sidney Govou převzal dobrý centr od Dja Djédjého a výborně obehrál Cianiho, ale poté v ideální palebné pozici zamířil mimo. Na druhé straně se nejvíce snažil Obraniak; jeho výzva Maurice-Belayovi však zůstala nevyslyšena, když levný záložník hostů přestřelil z okraje pokutového území.

Ve druhém poločase se potom jako první předvedl Grégory Sertic; jeho rána z dobrých 40 metrů však zapadla přímo do náruče domácího brankáře Andersena. A potom už přišla 67. minuta a klíčový - tedy nakonec ne, ale vypadalo to tak - zákrok Carrassa, který stáhl k zemi unikajícího Sagba. Útočník z Pobřeží Slonoviny si míč na deseti metrech postavil sám, a jak už bylo řečeno, nechal pouze vyniknout Carrassově skvělému reflexu.

Évian mohl toto zaváhání ještě napravit, to by ale Daniel Wass musel v nastaveném čase lépe naložil s famózním centrem od Ripperta. Jeho hlavička sice překonala vyděšeného Carrassa, ale nakonec se pouze otřela o břevno a ponechala tak skóre zápasu na 0:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:0

28.01.2012 21:00

Góly: 50. Eden Hazard (pen.), 86. Nolan Roux, 87. Nolan Roux

Debut šikulky Nolana Rouxe v dresu Lille vyšel francouzskému útočníkovi až nečekaně dobře. Svůj první zápas od přestupu z Brestu oslavil hned dvěma vstřelenými góly v závěru zápasu a to navíc ještě v rozmezí jedné minuty. Lille tak i díky němu vyhrálo nad St. Étienne 3:0 a vyhouplo se zpátky na třetí pozici.

Roux jako by se ani nepotřeboval s novým týmem nijak více sehrát. Tedy alespoň to dokazuje jeho dnešní výkon. Přitom smlouvu s novým klubem podepsal teprve před několika dny. Do mozaiky Rudiho Garcii však zapadl jako klíček do zámku a je hodně pravděpodobné, že on může být tou správnou náhradou za Moussu Sowa.

Les Verts se obhájce titulu nezalekli a už ve 3. minutě prověřil připravenost gólmana Landreaua svou střelou Guilavogui. Poté už se ovšem začal výrazně potit pouze Ruffier. V 6. minutě se neohroženě do šestnáctky prodral Balmont, nastřelil ovšem pouze nohy soupeřova gólmana. O deset minut později Ruffier likvidoval Balmontův pokus z dvaceti metrů.

Následně zahrál výtečně rohový kop Hazard a k míči se probil Béria, nicméně jeho střela z voleje nakonec výrazněji Ruffiera neohrozila. Landreau se znovu zapotil až ve 43. minutě, to když lapil dalekonosnou dělovku Nicolity, v nastaveném čase ještě mohl skórovat domácí Pedretti, Ruffier však jeho střelu vyrazil pryč do bezpečí.

Bezbrankový stav nevydržel ve druhém poločase příliš dlouho. V 50. minutě Marchal fauloval ve vápně Hazarda a kopala se penalta, kterou sám belgický záložník s přehledem proměnil. Tenhle gól Lille ještě více nakopl. Dogy najednou prahli po dalších rychlých gólech, Ruffier třeba musel vychytat hodně nebezpečný pokus Cola.

St. Étienne toho v zápase moc neukázalo. Snad jen po akci Lemoineho, který našel svým centrem Saka, proti němuž musel Landreau zasahovat, domácí mohli trochu znervóznět. Nicméně do klidu domácí hodil pět minut před koncem Roux. V 86. minutě se trefil po přihrávce Payeta, o šedesát sekund později zase po pasu od Hazarda.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SM Caen 1:0

28.01.2012 19:00

Góly: 35. Emmanuel Rivière

Sice nejtěsnějším možným rozdílem, ale přece porazilo Toulouse Caen v souboji dvou trápících se týmů. Šance na poháry tak pro tým z Okcitánie stále žije, zatímco Caen začíná mít vážné sestupové starosti...

Utkání rozhodla situace z prvního poločasu, kdy se podařilo skórovat předsezonní posile a francouzskému reprezentantovi do 21 let, Riviéremu. Franck Dumas tak má o čem přemýšlet: náskok na červené příčky už je pouze jednobodový, a forma Caen je poslední dobou skutečně hrůzostrašná. Za vše mluví fakt, že tento tým, tradičně vyznávající ofenzivní fotbal, vstřelil v posledních 6 utkáních jediný gól!

Toulouse dalo už od začátku utkání najevo, čí série neúspěchů že to dnes skončí; v 18. minutě se o slovo přihlásil Daniel Congré, když vyskočil v závaru před Thébauxovou bránou nejvýše ze všech, ale jeho hlavička nakonec těsně přelétla břevno. Šest minut poté pokoušel štěstí také Étienne Didot, který si pěkně narazil s Tabanouem, ale stejně jako Congré v předchozí situaci pálil příliš vysoko.

Caen poprvé zahrozilo po půlhodině hry, když se k přímému kopu postavil Faycal Fajr a vypálil razantně přímo na bránu, jenže pouze do míst, kde stál připravený Ahamada. A krátcé poté už se skóre měnilo - Riviére se zmocnil odraženého míče a zblízka překonal bezmocného Thébauxe - 1:0.

Caen se ve druhé půli zvedlo, více se snažilo a více ohrožovalo domácí tým, ale Ahamada si nakonec přece jen přidal další čisté konto ke své letošní sbírce (největší z celé ligy). Nejprve, těsně po přestávce, uvolnil Nivet kolegu Bulota, ale jeho střela mířila jen do boční sítě. Poté se na zteč vydal Nabab, hlavičkoval v pádu, ale ani on netrefil.

Toulouse ve druhém poločase bránilo těsné vedení, a to se mu nakonec povedlo: nic na tom nezměnil ani Nivet, který svojí ránou z rohu pokutového území pořádně vystrašil Ahamadu; brankář Tefece však byl na zemi včas a střelu vyrazil na roh. V závěru utkání se ještě z větší dálky pokoušel zlomit osud zápasu Montaroup, ale Ahamada mohl být klidný: jeho snaha skončila střelou mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Dijon FCO 3:1

28.01.2012 19:00

Góly: 8. Jimmy Briand, 82. Bafétimbi Gomis, 90. Alexandre Lacazette - 61. Younousse Sankharé

Lyon byl doma proti Dijonu velkým favoritem a svoji roli nakonec zvládl, když o záchranu bojujícího nováčka porazil celkem 3:1.

Utkání přitom spělo k remíze, ale potom, v jeho samém závěru, strhli vítězství na stranu domácích mladí forvardi Gomis s Lacazettem. Dijon se dlouho držel ve hře a dokonce se mu podařilo i neproměnit penaltu a za stavu 1:1 trefit tyč.

Úvod zápasu patřil Les Gones. Už v osmé minutě se totiž ke slovu dostal "znovuzrozený" Michel Bastos a ideálně vybídl ke skórování kolegu Jimmyho Brianda, který hlavou nezaváhal - 1:0.

Pak se ale o slovo začínali hlásit i hráči soupeře, a to poměrně razantním způsobem. Pouhé dvě minuty po první změně skóre se totiž k zemi cizím zaviněním skácel klíčový záložník Corgnet, ale Brice Jovial, nejlepší střelec Dijonu, z nařízené penalty pouze nastřelil tyč. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Lisandro, ale jeho skvělou ránu ze 14. minuty vytěsnil brankář Reynet; ten se vyznamenal rovněž o pět minut později, když zlikvidoval dalekonosný pokus Bastose.

Gardeho tým pokračoval před vlastními fanoušky v tlaku, a ve 24. minutě mohla tato snaha přinést ovoce; to by ale aktivní Bastos nesměl znovu ztroskotat na jistém Reynetovi. Do šaten tak šli lyonští s jednobrankovým vedením.

Druhou půli ale odstartoval lépe Dijon, a do permanence se tak dostal i Reynetův protějšek, reprezentační brankář Hugo Lloris. Pouze díky jeho fantastickému zákroku bylo skóre stále 1:0 poté, co konečky prstů zneškodnil Bauthéacův přímý kop. Z následující akce se však už Carteronova družina mohla radovat - Jovial si pohrál s provizorní stoperskou dvojicí Gonalons - Umtiti a přesným pasem našel Sankharého, který zblízka nezaváhal - 1:1.

A mohlo být pro Lyon ještě hůře; tři minuty po vyrovnávací brance se do šance dostal Thomas Guérbert a celý Stade Gerland si notně oddechl, když jeho rána skončila pouze na tyči Llorisovy brány. Po této zmařené příležitosti však otěže převzal znovu domácí favorit a nakonec strhl vítězství na svoji stranu.

Nejprve Reyneta otestoval v 65. minutě Grénier, a potom, devět minut před koncem řádné hrací doby, se už skóre měnilo potřetí. Gonalons uvolnil Gomise, který obehrál dvojici obránců a pěknou ránou překonal brankáře Dijonu - 2:1.

Konečnou podobu výsledku pak dal Lacazette po akci, jež začala u Edersona; brazilský středopolař přihrával opět Gomisovi, ten potáhl míč a nabídl mladému křídelníkovi míč do ideální střelecké pozice. A Lacazette nezaváhal - 3:1.

Lyon tak udržel kontakt s čelem tabulky, zatímco Dijon si po posledních dobrých výsledcích opět připomněl svoji aktuální misi, kterou je boj o záchranu v Ligue 1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 0:1

28.01.2012 19:00

Góly: 90. Olivier Giroud

Opravdové nervy si prožili fotbalisté Montpellieru na půdě Nice. Především ve druhé půli byli jasně lepším týmem, jenže mezi třemi tyčemi se v tu dobu tkvěl výborný a nepřekonatelný brankář Ospina. Až nakonec v poslední minutě utkání rozhodl o těsné výhře hostů jedinou brankou nejlepší střelec Ligue 1 Olivier Giroud.

V první půli nebyl Montpellier o tolik lepším týmem. Jenže v té druhé soupeře přímo válcoval. Trenér René Girard si na lavičce musel rvát vlasy, co jeho svěřenci nedokázali proměnit. Někdy měli i smůlu. Hlavní důvod, proč ale dlouho hosté nemohli prolomit bránu Nice, byl mnohdy jednoznačný - skvěle chytající David Ospina.

Tenhle chlapík mimochodem hodně pozvedl sebevědomí svému týmu již po půlhodině hry. Rozhodčí Enjimi nařídil pokutový kop pro Montpellier, když Anin trochu nešťastně vložil nohu do běhu Digardovi, jenž se poroučel k zemi. Ospina ale tváří tvář Giroudovi uspěl - a penaltu mu lapil skokem k pravé tyčce!

To již předtím měl HSCM nějaký ten náznak šance. Jenže Dernisova střela ze 23. minuty nebyla příliš nebezpečná a ta od Cabelly o pár minut později skončila jen vedle. Domácí měli v první půli jedinou vážnější střelu na bránu. Tu vyprodukoval po rohovém kopu Dja Djedjé, jeho pokus z otočky mu však chytil Jourdren.

Druhá pětačtyřicetiminutovka byla už pouze a jen v režii Girardova mužstva. Nice se prakticky jenom bránilo a mohlo být vděčné hlavně Ospinovi, který se na zápas zřejmě skvěle vyspal. Toho už po pár okamžicích mimo jiné prověřil Cabella, ačkoli jeho střela letěla přímo na něj, takže s ní takový problém zase neměl.

V 52. minutě zahrozil poprvé v zápase Giroud. Cabella skvělou prací ve středu hřiště vypracoval možnost pro svého spoluhráče, ten se s ničím nemazal a z voleje tvrdě vypálil. Rukavice Ospiny ale byly i v tomto případě v pozoru. O šest minut později hlavičkoval těsně vedle obránce Stambouli.

A jen minutu na to byl ve stoprocentní tutovce opět Giroud. Skvěle totiž na levé straně zapracoval Aït Fana, od pomezní čáry hledal spoluhráče přihrávkou za sebou a k míči se najednou dostal osamocený Giroud. Jenže v koncovce trestuhodně selhal. Ospina navíc jeho záměr vystihl a skvělým zákrokem vyrazil střelu do bezpečí.

V 70. minutě jako by zazvonění brankové konstrukce předznamenalo konečný gól v minutě devadesáté. Z přímého kopu ho trefil Estrada, i když Ospina si na balón znovu sáhl a dráhu letu o trochu vychýlil z kursu do břevna. Nakonec trápení Montpellieru bylo ukončeno v samotném závěru po dělovce pod břevno od Girouda, jemuž dobře přihrál Bocaly.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Nancy-Lorraine 1:3

28.01.2012 19:00

Góly: 82. Édouard Cissé - 68. Yohan Mollo, 69. Daniel Niculae, 78. Daniel Niculae

Svého bývalého zaměstnavatele pohřbil svými dvěma brankami Daniel Niculae v jednom z velice důležitých zápasů. Nancy zvítězilo 3:1 na půdě Auxerre a narozdíl od svého dnešního soupeře se vzdálilo sestupovým pozicím.

To Auxerre se pod trenérem Laurentem Fournierem stále a nadále nedaří. Z posledních pěti ligových zápasů získalo pouze čtyři body a od sestupových pozic ho již dělí pouze lepší skóre. Naproti tomu Nancy se podařilo červené bažině uniknout - minimálně dočasně - a díky druhé výhře během čtyř zápasů se posunulo na třináctou příčku. Z té má na sestupové příčky náskok tří bodů.

Hosté se ujali otěží zápasu již od samého začátku. Rohový kop zahrával Yohann Mollo, na ten si nejlépe naskočil Reynald Lemaitre - bohužel pro fanoušky Nancy ale jeho hlavička skončila těsně vedle. Stejná dvojice se do kombinace dostala i o pár minut později. Ani tentokrát jí ale štěstí příliš nepřálo. Zakončovatelem celé akce se i tentokrát stal Lemaitre, ani jeho volej ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi a vznesl se nad branku.

Mollo i nadále zlobil ze standardních situací. Jedna taková z poměrně veliké vzdálenosti se dostala až k Sébastienu Puygrenierovi, jenž číhal na kraji pokutového území. Jeho pokus hlavou ale dokázal bez větších potíží zlikvidovat brankář Olivier Sorin. Po půlhodině hry se André Luiz možná již radoval z úvodní branky, Nancy si ale na svou úvodní branku muselo ještě počkat. Jeho pokus z první byl totiž uklizen do bezpečí z brankové čáry.

Na počátku akce byla přitom další standardka z kopaček Molla, jeho rohový kop byl Niculaem tečován ke vzdálenější tyči, kde stál právě André Luiz. Na jeho rychlou střelu již Sorin zareagovat nedokázal, svého gólmana ale na čáře ještě stihl zastoupil Kamel Chafni. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Auxerre se dostalo alespoň do jakés takés příležitosti v úvodu druhého dějství. Ben Sahar ale ze šesti metrů - naprosto neobsazený - nedokázal přesně namířit svou hlavičku, která tak pochopitelně skončila v náručí připraveného N’Dy Assembého. Na druhé straně vypálil z dvaceti metrů Lossemy Karaboué, jenž jednoduše obešel Cissého. Jeho rána ale skončila vedle.

V 68. minutě se Nancy konečně ujalo zaslouženého vedení. Mollovi přihrál do příhodné pozice Puygrenier a špílmachr hostů, jenž je v týmu na hostování z Granady, lobem překonal brankáře Sorina - 0:1.

O dvě minuty později potvrdil překonání střelecké smůly Niculae. Lemaitre si naběhl po levém křídle, nacentroval do vápna svému rumunskému spoluhráči, jenž povedeným volejem uklidil míč do branky - 0:2.

Netrvalo dlouho a zápas byl definitivně rozhodnutý. Mollo si připsal po jedné brance i asistenci, když přihrál na druhou branku Niculaeovi. Útočník, jenž je v Nancy na hostování z druholigového Monaka, překonal Sorina z bezprostřední blízkosti - 0:3.

Domácí se dočkali alespoň snížení. V 81. minutě napálil Le Tallec svou hlavičku po přímém kopu pouze do břevna, míč se odrazil zpět do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Cissé a pohotově uklidil míč do sítě - 1:3. Ale ani to nebylo fanouškům dost a po konečném hvizdu sudího se jali protestovat proti nepovedeným výkonům svého týmu z posledních týdnů.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 0:1

28.01.2012 19:00

Góly: 6. Milan Biševac

Vedoucí celek tabulky Paris Saint-Germain potvrdil úlohu favorita na půdě Brestu a díky jediné trefě Milana Biševace už ze 6. minuty se radoval ze tří bodů. Radost ovšem nemá rovněž z výsledků svých konkurentů - jak Lyon, tak Montpellier totiž rovněž nezaváhaly. Domácí zůstávají po prohře jedenáctí.

PSG vlétlo na soupeře už od začátku. Nejprve Bodmer zaspolupracoval s Gameirem, ten vyslal patičkou do dobré příležitosti Neneho, jeho následnou střelu však stačil polapit gólman Elana. O pár chvil později se však za jeho zády přece jenom zatřepotala síť. Gól přitom vstřelil opravdu hodně sváteční střelec.

Domácí na Jalletův centr z rohového kopu jako by vůbec nereagovali, všichni staticky stáli, míč se přes teč Grougiho najednou dostal k Biševacovi, který ho jen z blízkosti usměrnil do brány. A to dvě minuty na to zasáhla Brest další nepříjemnost, zraněného Zebinu musel nahradit už po osmi minutách hry Ferradž.

SB29 si vytvořil svou první šanci zápasu ve 13. minutě. Poyet svým centrem vybídl ke skórování Alphonseho, ovšem mezi třemi tyčemi dobře zasáhl brankář Sirigu. A po půlhodině hry Alphonse zahrozil znovu, jakmile mu dobrou možnost vypracoval Grougi. Avšak i v tomto případě jeho pokus z voleje lapil Sirigu.

Do poločasu mohli hosté ještě náskok navýšit, Bodmer však napálil pouze břevno. Druhé polovině zápasu svěřenci kouče Carla Ancelottiho dominovali. Elana dvakrát likvidoval v tutovce Neneho, Bodmerova rána byla znovu zablokována do břevna. Snad jen Čech Lička vyslal na Sirigua nebezpečnější pokus, leč bez gólového podtextu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 1:1

28.01.2012 19:00

Góly: 63. Alaixys Romao - 80. Cédric Bakambu

Již osm utkání čekají fotbalisté Sochaux na tříbodový zisk. Překvapení loňské sezony se letos opravdu trápí a může děkovat pouze Cédricu Bakambovi, jenž deset minut před závěrečným hvizdem zajistil hostům alespoň bod z utkání s Lorientem za remízu 1:1.

I přesto ale lvi nadále zůstávají v pásmu sestupu, ačkoliv si polepšili o jednu příčku. Od té osmnácté, nesestupové je dělí již pouze horší skóre, které má Auxerre lepší o sedm branek. Ani Lorientu se momentálně příliš nedaří, i když to po úvodní brance Alexyise Romaa vypadalo pro domácí nadějně. Oranžoví ale po další dělbě bodů prodloužili svou šňůru bez vítězství již na šest zápasů.

První příležitost si vytvořil pozdější hrdina Sochaux, Cédric Bakambu. Ten se do nebezpečného zakončení dostal již po dvou minutách hry a možná tak předznamenal svůj pozdější vliv na výsledek zápasu. Na levé straně hřiště odvedl dobrou práci Yassin Mikari, ten následně nacentroval právě Bakambuovi, mladý francouzský útočník ale minul.

Domácí si museli na svou úvodní šanci počkat až do 32. minuty. Kevin Monnet-Paquet se objevil v nadějné pozici, kterou ale nedokázal využít. Jeho střelu zblokoval brankář Pierrick Cros, a na Lorient tak zbyl pouze rohový kop. O dvě minuty později to bylo opět Sochaux, které tahalo za delší konec. Přímý kop Marvina Martina přesně našel hlavou Thierryho Doubaie, jenž je v klubu na hostování, nicméně brankář Audard vytáhl dostačující zákrok, aby jeho pokus vytáhl mimo tři tyče.

Pět minut před koncem poločasu zahrozili ze standardní situace také domácí, konkrétně to byl Arnold Mvuemba. Ani jemu ale štěstí nepřálo a míč skončil v zámezí. Domácí se rychle drali do útoku i v úvodu druhé půle. Joel Campbell ale musel svou povedenou točenou ránu pozorovat pouze v rukavicích připraveného gólmana Crose.

O pět minut později se blízko brance objevilo Sochaux, které z posledních sedmi zápasů získalo jediný bod. Po přihrávce Martina se do další nebezpečné pozice dostal aktivní Bakambu, štěstí mu nepřálo ani nyní. Jeho rána olízla brankovou konstrukci. Konečně to ale byli domácí, kteří se po 63. prosadili jako první. Po dobré práci Yanna Jouffreho vypálil Alexyis Romao a jeho dělovka skončila v horním růžku Crosovy branky - 1:0.

Dvanáct minut před koncem utkání zlikvidoval Audard pokus Sloana Privata, na parádní střelu Bakambua z 80. minuty již ale dosáhnout nemohl. Nádherná rána se zakroutila přímo do šibenice a hosté slavili vyrovnání - 1:1.

Na obou stranách bylo k vidění ještě po jedné příležitosti. Cros svým zákrokem nedovolil skórovat Jouffremu, Audard zase na druhé straně vychytal Privata. Zápas tak skončila remízou 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain21144335:1846
2.Montpellier HSC21134441:2343
3.Lille OSC21109236:2139
4.Olympique Lyon21122734:2338
5.Olympique Marseille21107431:1937
6.Stade Rennes21105632:2535
7.Toulouse FC2197522:2034
8.AS Saint-Étienne2196624:2433
9.Girondins Bordeaux2169622:2327
10.FC Lorient2168721:2426
11.Stade Brestois21412520:2024
12.Évian Thonon Gaillard2158828:3223
13.AS Nancy-Lorraine2157922:2922
14.Dijon FCO21641124:3922
15.AC Ajaccio21561024:3821
16.Valenciennes FC21551120:2520
17.SM Caen21551124:3220
18.AJ Auxerre21471028:3519
19.FC Sochaux21471022:3619
20.OGC Nice21461121:2518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
Paddy

Montpellier Giroud

Reagovat
.13

Prosim vas, kukal dneska niekto PSG?

Akurat som dosiel domov a nikde nevidim este zaznam, tak sa pytam vas borcov

Inak vysledok Super, Brest sa mi zda je jediny tim, kt. doma este neprehral(opravte ma ak sa mylim)

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, prvni porazka doma..

Reagovat
smazaný uživatel

PSG Peníze do toho

Reagovat
penepi

Ale no.. Ten klub má náhodou tradíciu a sympatický musí byť už len preto, z akého mesta pochádza.

Reagovat
domingo

Tradici ma jak vrata, kdyz za ne chytal Coupet, tak byl stejne stary jako ten klub.

Reagovat
penepi

Veľmi dobre viem, kedy vznikli, ale tým som nenarážal, že musia mať 100-ročnú históriu. O niečom svedčí aj to, čo dosiahli za tú dobu + Ronaldinho tu hrával.

Reagovat
domingo

No, Evian je porad jiny level :)

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto, jak se teď na Paříž plive..

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole

Reagovat
JozkokozleJ

Kedy vyhral naposledy L1 team bez penazi alebo s odchovancami alebo neviem o co ti vlastne ide?

Reagovat
JozkokozleJ

Sakra, som si nevsimol, ze to pisal ten "af". Zbytocna reakcia.

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

TFC

Reagovat
CubONE

Ait-Fana hral

Reagovat
smazaný uživatel

Roux

Reagovat
FC Porto FC

Roux

Reagovat
smazaný uživatel

Roux měl velký štěstí viděl jsem druhý poločas a tam měl dvě šance který proměnil

Reagovat
domingo

Nerikej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Virtuos

zatiaľ to vyzerá na dobrý nákup od Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

PSG ma nadherny dresy.

Reagovat
Langi

OT: Al Kamali by měl nakonec přece jen přestoupit do Lyonu...Aulas a Garde po zápase s Dijonem prohlásili pro OLTV, že s Araby jednají...co sem tak pochopil, měl by se připojit nejprve k rezervnímu týmu a dál se uvidí...Aulas taky doslova řekl, že vítá možnost poznat nové investory z Emirátů a možnost získat od nich finanční prostředky na stavbu stadionu...za ten přestup asi ale s těma Arabskejma prachama opatrně Micheli

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to přinese prachy, tak klidně , nemyslím si, že by to mělo skončit jako PSG

Reagovat
JozkokozleJ

To bude samozrejme naprosto odlisna situacia

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Myslím, že by to dopadlo jako v Barceloně s Qatar Foundation :)

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

příště už si nenechám půl hodiny rozepsanej příspěvek

Reagovat
Langi

tak ono pokud půjde o nějakej sponzoring tak proč ne (Arsenal, Barcelona apod. mají taky sponzory z Arábie)...Aulas už v minulosti řikal že od sponzorů zrovna moc peněz do klubu neteče (nedivím se když je hlavní sponzor Everest Poker, BetClic toho asi taky moc nedal...s Araby nemám problém, pokud nebudou chtít kupovat akcie

Reagovat
Godwinson

Jj, to už řekl jednou asi před dvěma měsíci, v souvislosti s rozmachem PSG. Čekal bych spíš, že zvolí pozvolnější cestu, tedy koupi Japončíka, pak turné po Arabském poloostrově a pak až něco takového, no uvidíme.

Reagovat
Langi

Jinak ten Kamali nakonec jen na hostování do konce sezóny s možností odkoupení, což je si myslím nejlepší, jelikož ho nikdy nikdo neviděl hrát ale snad dostane šanci a prosadí se, Rémi už v minulosti přiznal že ten Cris se takovej všelijakej

Reagovat
Langi

a ještě jedno OT: Belfodil by měl jít do konce sezóny na hostování do Nantes

Reagovat
Godwinson

Juhů Girooooud!

Reagovat
Trand

OT: Nevíte někdo jak je to s místama na Gerland? Respektive, jestli by se daly sehnat nějaký volný místa proti Lorientu, Toulouse atd? Prostě týmům ze středu tabulky? Nebo je tam vždycky vyprodáno? Díky předem.

Reagovat
domingo

Vzdycky vyprodano urcite neni, pokud tahle tabulka nekeca.

http://www.ligue1.com/ligue1/affluences/journee

Reagovat
Trand

Dík.

Reagovat
domingo

Ajaccio vytecne

Reagovat
Godwinson

Úžasný, jak ochotně týmy těm telatům darují body ... takhle se snad můžou i zachránit.

Reagovat
smazaný uživatel

a tak ty sestupové vody vypadaly krásně. Za to teď to je hodně smutný pohled, až na Nice, to se mi moc líbí, kde je.

Reagovat
domingo

Vsichni gratulujme Fournierovi.

Reagovat
Virtuos

A to ešte stále má miesto isté?

Reagovat
domingo

Mimo facebook a twitter se ke zpravam ani k zapasum nedostanu (APN + skola), ale nic jsem neslysel. On furt nadava na to jak hrajem a ze se musime zlepsit a docela presne pojmenovava to, co nam chybi a co nas srazi, takze ne ze by byl slepy nebo tak. Jenom proste jeho filozofie Auxerre neni vlastni a ani nebude a ta spoluprace nefunguje.

Reagovat
Virtuos

zrejme najlepšie riešenie by bolo ukončiť spoluprácu ešte kým je čas

Reagovat
domingo

Otazka je, jaky by to melo ted, prakticky v pulce sezony, efekt. Auxerre se snad musi zachranit i kdyby nechtelo, vrati se Jemaa a Traore a ten tym bude jednoduse mnohem silnejsi nez vetsina primych konkurentu.. ale bolestivy to je a ten strasak prvniho sestupu v historii..

Reagovat
Virtuos

no tak zrejme by to bolo veľké prekvapenie ak by ste zostúpili, tiež je pre mňa prekvapením umiestnenie Sochaux celkovo je to teraz v Ligue 1 riadne našľapané tie bodové rozostupy niesu veľké

Reagovat
Godwinson

Teď je to hrozný, z těch pěti posledních týmů by na těch pozicích neměl být ani jeden. Začínám se bát o Caen.

Reagovat
domingo

Reagovat
ryzskej

ale kdeže, Dijon jen ať se udrží

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille mocne dotahuje

Reagovat
smazaný uživatel

no vyhrat dvoma vlastými golmy tak to je dobry zarez...

Reagovat
Godwinson

Na toho Al-Kamaliho jsem hrozně zvědavej. Mohl by ho Garde hodit do vody proti Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bude hozen do rezervy a pak se uvidí, to je přeci jenom schůdnější řešení

Reagovat
Langi

bude začínat v rezervě ...navíc Burkina Faso vypadla...takže se myslim můžeme těšit na stoperskou dvojici Koné - Umiti

Reagovat
smazaný uživatel

sponimali neico ze proti Marseille bude hrat pravdepodobne Kone-Cris tak ze sa mame na co tesit ...ale pred tým este lorient

Reagovat
Langi

nakonec bude nad míru důležitý dostat se v obou domácích pohárech do finále

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som bral aspon 1 pohar, potom do 3miesta v lige(to bude zazke) a stvrtfinale LM cez Apoel a sezona by bola podla mna uspesna, a naviac ak by tý z SAE pomohli pri financovani stadionu, tak by to mozno znamenalo ze by sme nemuseli v lete predávat, popripade predavat a aj nakupovat na spravnych miestach ...

Reagovat
Langi

jo...ta naše situace by se mohla pomalu začít lepšit, tipuju na 99% pro příští sezónu novýho hlavního sponozra...každopádně letos už to chce nějakou trofej, myslim že i Rémi to dobře ví...poháry můžeme klidně ovládnout oba...v lize bude důležitý porazit doma PSG a Lille a remizovat v Marseille...

Reagovat
smazaný uživatel

OT - Heat vs Bulls. Paradní konec.

Reagovat
alcantara

Mas stastie, ze si nenapisal vysledok, pretoze sa chystam na zaznam

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hodně štěstí... výsledky už lítaj na všechny strany.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kamarád mi před časem doporučoval nějaký fotbalový manager, tuším že byl webový a jednalo se prý o defacto zjednodušený FM. Děkuji uctivě.

btw FM už neinstaluju nikdy!!! Takový žrout času jsem nezažil...

Reagovat
Langi
Reagovat
smazaný uživatel

a Juninho včera zase uradoval

http://www.dailymotion.com/video/xo61b1_la-lourde-frappe-de-juninho-pernambucano_sport#from=embed

skurvenej Puel, keby nebolo jeho tak Juni mohol hrat v Lyone kludne este aj dalsie 2 roky, a nemusel prist zbytočný Gourcuff

Reagovat
Langi

jak s tím souvisí Puel?? myslel sem že sám Juninho požádal vedení aby mohl odejít, smlouvu měl ještě rok, když odcházel nebo ne??

Reagovat
smazaný uživatel

no mal a aj poziadal, ale preco asi poziadal? ved podla mnochych tam v tu sezonu ked hral Juninho pod Puelom, mali vela nezhod a sam si mohol vidiet, ze Juni hral vtedy pod nim ako vymlety, nestavial ho, a stale sa tam rozpravalo o ich konflinktoch...aspon co som vtedy vyčítal. Ved Lyon hral 7 či 8 rokov najlepsi utočny futbal vo Francuzsku, cela zostava bola nastavená na utok, utok a len utok, a prisiel Puel a zacal hrat to co hraval s Monacom alebo Lille, začal hravat defenzivne, so zabezpecenou obranou na protiutoky....

Reagovat
Langi

diky je fakt že s příchodem Puela se ta hra dost změnila, je to už dlouho, ale pamatuju si že sem tehdy vůbec nechápal proč nepokračoval Perrin, kterej tu jednu sezónu vyhrál snad všechno co mohl a místo něho musel přijít Puel

Reagovat
smazaný uživatel

No tu mas uspeechy trenerov v Lyone, ale nechapem to striedanie kazde 2 sezony alebo napr ako Alain Perrin vyhral 3 trofeje a skoncil, nikto nevie ten zámer Aulasa a Lacomba, ale jedno viem ze vtedybol Lyon jeden z najutocnejsích muzstiev v Europe a hral krasny futbal s mnozstvom golov. ale ten tah? Perrin von a Aulas dnu? nechapem....

- 2000/01 - Jacques Santini - League Cup

- 2001/02 - Jacques Santini - Ligue 1

- 2002/03 - Paul Le Guen - Ligue 1, Champions Trophy

- 2003/04 - Paul Le Guen - Ligue 1, Champions Trophy

- 2004/05 - Paul Le Guen - Ligue 1, Champions Trophy

- 2005/06 - Gerard Houllier - Ligue 1, Champions Trophy

- 2006/07 - Gerard Houllier - Ligue 1, Champions Trophy

- 2007/08 - Alain Perrin - Ligue 1,Coupe de France,Champions Trophy

- 2008/09 - Claude Puel - nič

- 2009/10 - Claude Puel - nič(semifinale LM)

- 2010/11 - Claude Puel - nič

Reagovat
Langi

Houllier odstoupil sám tuším, po něm přišel Perrin, kterej se držel zaběhlýho systému a v tý sezóně se mu taky nad míru dařilo...vůbec pod Le Guenem, Houllierem a Perrinem Lyon neomezeně vládl Ligue 1 a i v Lize mistrů se začínal výrazně prosazovat...pak ale Aulas nepochopitelně přitáhl z Lille Puela namísto Perrina, dodnes mi hlava nebere proč...paradoxní je, že poslední 2 Puelovy sezóny v Lille skončily naprosto tragicky (10. a 7. místo)...takže trenér, v té době průměrného francouzského týmu, měl jít vést nejlepší tým Francie, koučovat ho v LM a nahradit člověka, kterej v jediný sezóně vyhrál 3 trofeje tam se to všechno posralo a drží se nás to ještě teď...ten hrůznej systém co hrával Puel už je snad zapomenut, ale zase...máme zbytečnej respekt proti silnejm týmům, ikdyž máme útok několikrát silnější než defenzívu, jakmile by proti nám nastoupil Real, Barcelona,... zase budem zalezlý a čekat na brejky, ikdyž ta defenzíva prostě ty góly propouští, tohle je pozůstatek ty Puelovi debilní strategie a těžko můžeme po Rémim chtít aby něco měnil, když hráči už jsou takhle 3 sezóny zvyklý...letos to chce konečně nějakej úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

pekný článok to by sa dalo použiť k Puelovemu životopisu

snáď sa ztoho dostaneme, muzstvo na to máme, len nech sa Aulas s Lacombom nemiesaju Gardemu do trenovania a zostav, lebo mi pripada ze Aulas uz riadi aj to...

Reagovat
Langi

no minimálně ty přestupy si s Lacombem pečou sami...pochybuju že by Rémi chtěl Diakitého, to poleno z Funchlu a podobný hráče

Reagovat
smazaný uživatel

to su uspechy za to slávne obdobie, inak tam su este dalsie 3 Coupa de France(1964,1967,1973)

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho byl poslední dvě sezony dost mizerný.. V té poslední dokonce hodně mizerný

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si na omyle

Reagovat
FC Porto FC

Lucho Gonzáles na 97% opustí Marseille a zamíří do Porta !!! Půjde o hostování do konce sezony za 3 mil eur. TO JE PECKA !!!!!!!!!!!!! Ted si může Belluschi i Guarín jít !!! I když to neřeší největší problem Porta a to hrotový útočník který krom Klébera kterej by nehrál základ ani v Martimítu není

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele