21. kolo
29.01.2012 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Girondins Bordeaux 0:0

Do Annecy přijelo Bordeaux a pokud nestranný divák očekával otevřený a ofenzivní fotbal, byl po finálním hvizdu těžce zklamán. Konečná remíza 0:0 je nicneříkající pro oba zůčastněné celky.

Domácí přitom měli vítězství doslova na dosah - stačilo, aby Yannick Sagbo proměnil nařízenou penaltu. Nestalo se tak, a tak si Gillot a spol. mohli mocně oddychnout. Évian mohou dva ztracené body v konečném zúčtování ještě hodně mrzet; je totiž až po uši namočený do boje o záchranu, který se Bordeaux mimochodem stále svým způsobem týká taky: Les Girondins jsou sice momentálně čtyři body nad svými dnešními soupeři, ale sestupová zóna je pro ně blíž než Evropská liga.

Kromě oné penalty, kterou ve druhém poločase vychytal hrdina zápasu Cédric Carrasso, se toho na hřišti příliš nedělo. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší gólové šance. Jednu z těch nebezpečnějších měl hned v šesté minutě Obraniak, nová posila Bordeaux, když se postavil k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti; jeho pokus však trefil pouze boční síť.

Évian se potom mohl dostat do vedení ve 23. minutě, kdy bývalý reprezentant Sidney Govou převzal dobrý centr od Dja Djédjého a výborně obehrál Cianiho, ale poté v ideální palebné pozici zamířil mimo. Na druhé straně se nejvíce snažil Obraniak; jeho výzva Maurice-Belayovi však zůstala nevyslyšena, když levný záložník hostů přestřelil z okraje pokutového území.

Ve druhém poločase se potom jako první předvedl Grégory Sertic; jeho rána z dobrých 40 metrů však zapadla přímo do náruče domácího brankáře Andersena. A potom už přišla 67. minuta a klíčový - tedy nakonec ne, ale vypadalo to tak - zákrok Carrassa, který stáhl k zemi unikajícího Sagba. Útočník z Pobřeží Slonoviny si míč na deseti metrech postavil sám, a jak už bylo řečeno, nechal pouze vyniknout Carrassově skvělému reflexu.

Évian mohl toto zaváhání ještě napravit, to by ale Daniel Wass musel v nastaveném čase lépe naložil s famózním centrem od Ripperta. Jeho hlavička sice překonala vyděšeného Carrassa, ale nakonec se pouze otřela o břevno a ponechala tak skóre zápasu na 0:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele