21. kolo
28.01.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Montpellier HSC 0:1

Opravdové nervy si prožili fotbalisté Montpellieru na půdě Nice. Především ve druhé půli byli jasně lepším týmem, jenže mezi třemi tyčemi se v tu dobu tkvěl výborný a nepřekonatelný brankář Ospina. Až nakonec v poslední minutě utkání rozhodl o těsné výhře hostů jedinou brankou nejlepší střelec Ligue 1 Olivier Giroud.

V první půli nebyl Montpellier o tolik lepším týmem. Jenže v té druhé soupeře přímo válcoval. Trenér René Girard si na lavičce musel rvát vlasy, co jeho svěřenci nedokázali proměnit. Někdy měli i smůlu. Hlavní důvod, proč ale dlouho hosté nemohli prolomit bránu Nice, byl mnohdy jednoznačný - skvěle chytající David Ospina.

Tenhle chlapík mimochodem hodně pozvedl sebevědomí svému týmu již po půlhodině hry. Rozhodčí Enjimi nařídil pokutový kop pro Montpellier, když Anin trochu nešťastně vložil nohu do běhu Digardovi, jenž se poroučel k zemi. Ospina ale tváří tvář Giroudovi uspěl - a penaltu mu lapil skokem k pravé tyčce!

To již předtím měl HSCM nějaký ten náznak šance. Jenže Dernisova střela ze 23. minuty nebyla příliš nebezpečná a ta od Cabelly o pár minut později skončila jen vedle. Domácí měli v první půli jedinou vážnější střelu na bránu. Tu vyprodukoval po rohovém kopu Dja Djedjé, jeho pokus z otočky mu však chytil Jourdren.

Druhá pětačtyřicetiminutovka byla už pouze a jen v režii Girardova mužstva. Nice se prakticky jenom bránilo a mohlo být vděčné hlavně Ospinovi, který se na zápas zřejmě skvěle vyspal. Toho už po pár okamžicích mimo jiné prověřil Cabella, ačkoli jeho střela letěla přímo na něj, takže s ní takový problém zase neměl.

V 52. minutě zahrozil poprvé v zápase Giroud. Cabella skvělou prací ve středu hřiště vypracoval možnost pro svého spoluhráče, ten se s ničím nemazal a z voleje tvrdě vypálil. Rukavice Ospiny ale byly i v tomto případě v pozoru. O šest minut později hlavičkoval těsně vedle obránce Stambouli.

A jen minutu na to byl ve stoprocentní tutovce opět Giroud. Skvěle totiž na levé straně zapracoval Aït Fana, od pomezní čáry hledal spoluhráče přihrávkou za sebou a k míči se najednou dostal osamocený Giroud. Jenže v koncovce trestuhodně selhal. Ospina navíc jeho záměr vystihl a skvělým zákrokem vyrazil střelu do bezpečí.

V 70. minutě jako by zazvonění brankové konstrukce předznamenalo konečný gól v minutě devadesáté. Z přímého kopu ho trefil Estrada, i když Ospina si na balón znovu sáhl a dráhu letu o trochu vychýlil z kursu do břevna. Nakonec trápení Montpellieru bylo ukončeno v samotném závěru po dělovce pod břevno od Girouda, jemuž dobře přihrál Bocaly.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Už 3 krát mi Montpelier skazil tiket, stále hrali vonku a prehrali, moc by som sa na to nespoliehal

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm....tak dáme 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele