21. kolo
28.01.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - SM Caen 1:0

Sice nejtěsnějším možným rozdílem, ale přece porazilo Toulouse Caen v souboji dvou trápících se týmů. Šance na poháry tak pro tým z Okcitánie stále žije, zatímco Caen začíná mít vážné sestupové starosti...

Utkání rozhodla situace z prvního poločasu, kdy se podařilo skórovat předsezonní posile a francouzskému reprezentantovi do 21 let, Riviéremu. Franck Dumas tak má o čem přemýšlet: náskok na červené příčky už je pouze jednobodový, a forma Caen je poslední dobou skutečně hrůzostrašná. Za vše mluví fakt, že tento tým, tradičně vyznávající ofenzivní fotbal, vstřelil v posledních 6 utkáních jediný gól!

Toulouse dalo už od začátku utkání najevo, čí série neúspěchů že to dnes skončí; v 18. minutě se o slovo přihlásil Daniel Congré, když vyskočil v závaru před Thébauxovou bránou nejvýše ze všech, ale jeho hlavička nakonec těsně přelétla břevno. Šest minut poté pokoušel štěstí také Étienne Didot, který si pěkně narazil s Tabanouem, ale stejně jako Congré v předchozí situaci pálil příliš vysoko.

Caen poprvé zahrozilo po půlhodině hry, když se k přímému kopu postavil Faycal Fajr a vypálil razantně přímo na bránu, jenže pouze do míst, kde stál připravený Ahamada. A krátcé poté už se skóre měnilo - Riviére se zmocnil odraženého míče a zblízka překonal bezmocného Thébauxe - 1:0.

Caen se ve druhé půli zvedlo, více se snažilo a více ohrožovalo domácí tým, ale Ahamada si nakonec přece jen přidal další čisté konto ke své letošní sbírce (největší z celé ligy). Nejprve, těsně po přestávce, uvolnil Nivet kolegu Bulota, ale jeho střela mířila jen do boční sítě. Poté se na zteč vydal Nabab, hlavičkoval v pádu, ale ani on netrefil.

Toulouse ve druhém poločase bránilo těsné vedení, a to se mu nakonec povedlo: nic na tom nezměnil ani Nivet, který svojí ránou z rohu pokutového území pořádně vystrašil Ahamadu; brankář Tefece však byl na zemi včas a střelu vyrazil na roh. V závěru utkání se ještě z větší dálky pokoušel zlomit osud zápasu Montaroup, ale Ahamada mohl být klidný: jeho snaha skončila střelou mimo tři tyče.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele