21. kolo
28.01.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Trápící se týmy si rozdělily po bodu

Již osm utkání čekají fotbalisté Sochaux na tříbodový zisk. Překvapení loňské sezony se letos opravdu trápí a může děkovat pouze Cédricu Bakambovi, jenž deset minut před závěrečným hvizdem zajistil hostům alespoň bod z utkání s Lorientem za remízu 1:1.

I přesto ale lvi nadále zůstávají v pásmu sestupu, ačkoliv si polepšili o jednu příčku. Od té osmnácté, nesestupové je dělí již pouze horší skóre, které má Auxerre lepší o sedm branek. Ani Lorientu se momentálně příliš nedaří, i když to po úvodní brance Alexyise Romaa vypadalo pro domácí nadějně. Oranžoví ale po další dělbě bodů prodloužili svou šňůru bez vítězství již na šest zápasů.

První příležitost si vytvořil pozdější hrdina Sochaux, Cédric Bakambu. Ten se do nebezpečného zakončení dostal již po dvou minutách hry a možná tak předznamenal svůj pozdější vliv na výsledek zápasu. Na levé straně hřiště odvedl dobrou práci Yassin Mikari, ten následně nacentroval právě Bakambuovi, mladý francouzský útočník ale minul.

Domácí si museli na svou úvodní šanci počkat až do 32. minuty. Kevin Monnet-Paquet se objevil v nadějné pozici, kterou ale nedokázal využít. Jeho střelu zblokoval brankář Pierrick Cros, a na Lorient tak zbyl pouze rohový kop. O dvě minuty později to bylo opět Sochaux, které tahalo za delší konec. Přímý kop Marvina Martina přesně našel hlavou Thierryho Doubaie, jenž je v klubu na hostování, nicméně brankář Audard vytáhl dostačující zákrok, aby jeho pokus vytáhl mimo tři tyče.

Pět minut před koncem poločasu zahrozili ze standardní situace také domácí, konkrétně to byl Arnold Mvuemba. Ani jemu ale štěstí nepřálo a míč skončil v zámezí. Domácí se rychle drali do útoku i v úvodu druhé půle. Joel Campbell ale musel svou povedenou točenou ránu pozorovat pouze v rukavicích připraveného gólmana Crose.

O pět minut později se blízko brance objevilo Sochaux, které z posledních sedmi zápasů získalo jediný bod. Po přihrávce Martina se do další nebezpečné pozice dostal aktivní Bakambu, štěstí mu nepřálo ani nyní. Jeho rána olízla brankovou konstrukci. Konečně to ale byli domácí, kteří se po 63. prosadili jako první. Po dobré práci Yanna Jouffreho vypálil Alexyis Romao a jeho dělovka skončila v horním růžku Crosovy branky - 1:0.

Dvanáct minut před koncem utkání zlikvidoval Audard pokus Sloana Privata, na parádní střelu Bakambua z 80. minuty již ale dosáhnout nemohl. Nádherná rána se zakroutila přímo do šibenice a hosté slavili vyrovnání - 1:1.

Na obou stranách bylo k vidění ještě po jedné příležitosti. Cros svým zákrokem nedovolil skórovat Jouffremu, Audard zase na druhé straně vychytal Privata. Zápas tak skončila remízou 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele