21. kolo
29.01.2012 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - AC Ajaccio 1:2

Ajaccio navazuje na výbornou formu z konce loňského roku. Díky vítězství nad Valenciennes se vymanilo ze sestupových pozic a dokonce přeskočilo svého soupeře v tabulce.

Utkání přitom spělo k remízovému konci, ale v nastaveném čase strhl výhru na stranu hostí záložník Christian Kinkela. Pantaloniho tým tak pokračuje v impozantním progresu; ještě před dvěma měsíci se zdálo takřka nemožné, aby Korsičané byli touto dobou mimo sestupové ohrožení. Jenže Ajaccio vyhrálo už počtvrté v řadě, neprohrálo popáté, a to se v Ligue 1 zkrátka počítá. Momentálně je tak patnácté.

Ostrovní nováček prokázal obrovskou vůli po vítězství; dostal se sice brzy o vedení, ale poté vyrovnal Vincent Aboubakar a Paul Lasne byl vyloučen. I z této ošemetné situace však nakonec dokázali Pantaloniho svěřenci vybruslit. A to měli, prosím, v nohách porážku v poháru s týmem Bourg-Peronnas.

První šanci utkání si na své konto připsali domácí, ale Ajaccio šanci Renauda Cohadeho přežilo ve zdraví a v šesté minutě zaútočilo efektivněji, když Lasneho únik po pravé straně a následný centr do nebezpečné pozice přetavil v gól Eduardo, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a překonal Penneteaua poprvé - 0:1.

Domácí se z brzké branky chvíli vzpamatovávali, a když už se Cohademu podařilo vyzvat ke skórování Pujola, přihlásil se ke slovu dobrým zákrokem brankář Ochoa. Mexický reprezentant si poradil i s další šancí Bonga, kterému nahrával mladý kamerunský křídelník Aboubakar.

Do šaten se tak šlo za stavu 0:1, ale krátce po obrátce už Valenciennes vyrovnat dokázalo. Ve 48. minutě se totiž na výlet do obrany Ajaccia vydal Vincent Aboubakar, který se nerozpakoval vypálit z okraje pokutového území do růžku Ochoovy brány, a strážce hostující svatyně konečně kapituloval - 1:1.

Nejlepší hráč domácích, Renaud Cohade, se následně hodně snažil strhnout vítězství na stranu svého týmu; neúnavně útočil a servíroval míče spoluhráčům, jenže těm se v koncovce příliš nedařilo, jako Danicovi, který trestuhodně zahodil svoji příležitost z ideální palebné pozice.

Šance si však dokázalo vypracovat i Ajaccio. Hodně nadějně vypadal pokus Damiena Tibériho, který nakonec trefil tyč, a proti Mostefově dorážce se vytáhl brankář Penneteau. Na druhé straně se do role nahrávače převtělil Danic a Cohade tentokrát zakončoval, ale naneštěstí pro domácí mimo bránu.

Valenciennes vycítilo možnost výhry v 73. minutě, kdy se ze hry vyřadil Paul Lasne hloupou simulací v pokutovém území, což znamenalo druhou žlutou kartu a předčasný odchod do sprch. Jenže Sanchezovi svěřenci nedokázali s přesilovkou udělat vůbec nic, a tak se nakonec překvapivého vítězství dočkali oslabení hosté - v posledních vteřinách střetnutí vyzval Eduardo ke skórování Kinkelu a konžský záložník v klíčové situaci nezaváhal a propálil Penneteaua podruhé - 1:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele