Ligue 1 - souhrn 20. kola

14.01.2012, 23:08, aktualizováno 15.01.2012, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille ve šlágru kola porazila díky Rémymu Lille. V čele je stále s náskokem tří bodů PSG, které porazilo Toulouse, druhý Montpellier zvládl těžké utkání s Lyonem. Rennes jako jediné veze tři body z venkovního utkání, doma uspěly ještě Bordeaux, Ajaccio, Dijon, Brest a Saint-Étienne...

Olympique Marseille - Lille OSC 2:0

15.01.2012 21:00

Góly: 62. Loïc Rémy, 83. Loïc Rémy

Šlágr 20. kola Ligue 1 vyzněl jednoznačně pro fotbalisty Marseille, kteří skolili dvěma góly Loïca Rémyho ze druhé půle bezzubé a hodně špatně hrající Lille. To sice v tabulce zůstává na třetím místě, na druhý Montpellier však již ztrácí čtyři body a na vedoucí PSG dokonce sedm. OM se díky třem bodům vyhouplo na průběžnou šestou pozici.

První poločas za moc nestál. Oba týmy si toho příliš nevytvořily, Lille vlastně dokonce ani jednu gólovou příležitost. A možná že ztráta útočníka Moussy Sowa, který se připravuje na nadcházející Africký pohár národů, může být pro hosty citelnější, než si vůbec mysleli. OM v první pětačtyřicetiminutovce nijak nedominoval, přesto byl na hřišti lepším mužstvem.

Alespoň si totiž dokázal tvořit nějaké ty příležitosti. Tu největší měl přitom dvě minuty před koncem Cheyrou. Rémy mu přenechal míč za hranicí vápna a domácí záložník tvrdě vypálil. Landreau mu jeho dělovku skvěle lapil, nicméně míč vyrazil jen k Valbuenovi, jenž ještě znovu vrátil míč pro Cheyroua. Avšak ten ani nyní neskóroval, pálil do boční sítě.

Mezi diváky to také zašumělo ve 21. minutě. To když si Rémy hlavou narazil s Valbuenou, marseillský forvard se pak dostal sám před brankáře Landreaua, jenže z blízkosti nakonec nastřelil pouze jeho. O šest minut později zase z dobré pozice znovu vypálil nebezpečně z voleje Rémy, jenže trefil pouze obránce Chedjoua.

Tohle vše byl výčet šancí z první pětačtyřicetiminutovky. Ta druhá byla fotbalově o něco lepší. I díky tomu, že dvě rozhodující branky zařídil Loïc Rémy. Tu první vsítil po hodině hry. Lucho González poslal kolmici na Valbuenu, ten ještě vrátil míč centrem na druhou stranu, na který si naběhl právě Rémy, jenž hlavou pohodlně skóroval k tyči.

O tři minuty později byl LOSC gólu asi nejblíže z celého utkání. Konkrétně to byl Hazard, který chytře nechal zbrklého obránce N'Kouloua, aby se před ním sklouznul, vyčkal se střelou, jenže ze stoprocentní pozice mířil jen do nohou gólmana Mandandy. V 78. minutě mohl přidat druhou branku domácích Valbuena, ovšem přestřelil.

To se ale nakonec podařilo o pět minut později Rémymu. Mavuba drkl do balónu, který se dostal od půlící čáry do míst, kam si nabíhal právě osamocený Rémy. Proti němu vyběhl Landreau, jenže u míče byl později než marseillský forvard. Tomu tak už stačilo jen zachovat klid, pořádně zamířit a z dálky trefit naprosto odkrytou branku.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AJ Auxerre 2:1

14.01.2012 21:00

Góly: 27. Eduardo, 33. Fousseni Diawara - 13. Dennis Oliech

Fotbalisté nováčka Ligue 1 z Ajaccia doma získali svoje třetí ligové vítězství v řadě a byť se stále nacházejí na posledním místě tabulky kvůli nejhoršímu skóre, liga s nimi nyní rozhodně musí počítat. Domácí se totiž již bodově dotáhli na spodní týmy tabulky. Auxerre v zápase vsítilo první branku, nicméně soupeř vývoj otočil ve svůj prospěch. A mimochodem - utkání dohrálo jen 19 hráčů.

Pro domácí se přitom střetnutí nevyvíjelo nejlépe, už po čtrnácti minutách se díky Oliechovi ujalo vedení AJA. Oliech se krásně dostal k tomu míči, který mu sklepával Ben Sahar po pasu Hengbartga, a přesně zacílil. Jenže hned osm minut na to si hosté svoje vedení dost pokazili. Le Tallec sestřelil Mostefu hlava nehlava a tasila se první červená karta v zápase.

V deseti hráčích Auxerre průběžné vedení moc dlouho nevydrželo. Ve 27. minutě se nová zimní posila z Lens - útočník Eduardo dos Santos - zmocnil volného míče a díky povedené střele mohl svou premiéru v novém dresu oslavit dokonce gólem. Za šest minut přitom Ajaccio přidalo ještě jednu trefu navíc, postaral se o ní Diawara.

A to přitom už pár chvil předtím napálil z přímého kopu tyčku Cavalli. A právě po jeho rohovém kopu mohl hlavou skórovat zrovna Diawara. Nakonec se ukázalo, že jeho branka je v utkání tou nejdůležitější. Jenže první poločas v tu dobu neřekl ještě vše. Pět minut před koncem byl vyloučen po dvou žlutých kartách Bouhours a dvě minuty na to šel ze hřiště také Maire.

Ten si totiž nehezkým způsobem počínal proti Oliechovi, a tak korsický celek musel zápas dohrát o devíti hráčích. Tři body se mu nakonec ve druhé pětačtyřicetiminutovce podařilo udržet. A to navíc Eduardovi nebyl uznán gól jen díky ofsajdu. Na druhé straně hosté nedokázali proměnit svoje šance, tu největší měl Oliech po nahrávce od Haddada, nicméně střela poté letěla jen nad břevno.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Évian Thonon Gaillard 3:1

14.01.2012 21:00

Góly: 42. Benjamin Corgnet, 50. Brice Jovial, 56. Brice Jovial - 76. Yannick Sagbo

Souboj nováčků ovládl Dijon, který smetl Évian z trávníku Stade Gaston Gérard a vyrazil tak vstříc záchranné misi rázným krokem.

Klíčovým momentem utkání bylo vyloučení defenzivního záložníka hostů, Érica Tié Biho. Šikovný fotbalista byl na hřišti pouhých devět minut: v 16. minutě nuceně střídal zraněného Sorlina a ve 25. minutě už hrál Correův tým v deseti. Dijon následně definitivně rozložil naděje ÉTG Corgnetovým gólem "do šatny" a připravil tak uruguayskému trenérovi hostů nepříjemný debut v nové pozici.

Dijon dokázal zahrozit už při plném počtu mužů na hřišti: už ve 2. minutě totiž klíčový útočník domácích Brice Jovial přelstil évianskou obranu a jeho střelu musel likvidovat až dánský brankář Stephan Andersen. A po čtvrt hodině hry se dijonský kanonýr dostal ještě blíže, když zpracoval dlouhý výkop brankáře Reyneta a vypálil z voleje pouze do Andersenovy tyče.

To byla poslední příležitost před klíčovým momentem zápasů. Tié Bi nevybíravě zajel do Bauthéaca a byl poslán pod sprchy, což však Évian nejprve paradoxně nakoplo: Cédric Cambon nebezpečně hlavičkoval, ale Reynet byl pozorný. A tak se ve 43. minutě mohli domácí ujmout kýženého vedení. Skvělý Jovial pronikl do vápna a nahrál do druhé vlny Corgnetovi, který propálil Andersena - 1:0.

A těsně po pauze se do análů zápasů zapsal i sám Jovial, když v 50. minutě zpracoval Bauthéacův centr a zkušeně propálil strážce svatyně ÉTG podruhé - 2:0.Hosté mohli zkorigovat výsledek hned z následného brejku, to by ale Yannick Sagbo musel lépe naložil s Barbosovým centrem - jeho pokus propasírovat míč mezi Reynetovýma nohama sice vyšel, ale nadějnou střelu zastavila tyč. To byla také poslední šance Évianu něco se zápasem udělat.

O pět minut později totiž osud utkání definitivně zpečetil nezastavitelný Brice Jovial, když zpracoval Bauthéacův přímý kop a tváří v tvář Andersenovi nezaváhal - 3:0. Évian nakonec dokázal konečný výsledek alespoň zkorigovat díky Sagbovi, jehož přízemní rána po Govouově přihrávce překonala Reyneta - 3:1. To ale oslabeným hostům k bodům nestačilo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:2

14.01.2012 21:00

Góly: 14. Benjamin Moukandjo, 83. Salif Sané - 62. Mathieu Coutadeur, 81. Joel Campbell

Napínavý zápas se odehrál v Nancy, kde se domácí celek odpoutal od sestupové zóny remízou s Lorientem.

Lorraine mají momentálně jednobodový náskok na trojici Sochaux, Nice, Ajaccio. V utkání sice vedli brzkým gólem Moukandja, ale Les Merlus dokázali průběžný stav otočit; konečné vyrovnání přišlo až sedm minut před koncem z kopačky Salifa Saného.

Fanoušci Lorientu se nicméně cítili okradeni, a možná právem; situace ze sedmé minuty, kdy Kévin Monnet-Paquet upadl v pokutovém území, volala po pokutovém kopu. Píšťalka rozhodčího však zůstala k výzvám hostí hluchá. A tak se ke slovu dostalo Nancy - nejprve Yohan Mollo, jehož střelu ovšem hostující kapitán Audard vyrazil. Naneštěstí pro svůj tým však pouze na kopačky Moukandja, a africký útočník už neměl problémy uklidit míč do brány - 14. minuta, 1:0.

To bylo také víceméně vše, co první půle divákům nabídla. Oba týmy se sice dostaly do několika náznaků šancí, ale nic skutečně nebezpečného se na hřišti nestalo. Z letargie tak fanoušky vytrhla až situace ve 40. minutě, kdy se penalty dožadovalo pro změnu Nancy - rovněž Autretův zákrok na pronikajícího Moukandja byl nicméně posouzen jako v rámci pravidel.

Christian Gourcuff dokázal vzhledem k nepříznivému průběžnému stavu svůj tým namotivovat k větší agresivitě a vůli po úspěchu, a tak po přestávce vyběhl na trávník mnohem důslednější Lorient. Už v 50. minutě se do velmi nebezpečné situace dostal Gilles Sunu, který pronikl do vápna z levé strany a pálil pod břevno; brankář Assembé však byl na svém místě a jeho pokus vytlačil na roh.

Aktivní Sunu poté vyzval ke skórování švýcarského forvarda Vincenta Emegharu, jehož střela z úhlu sice dokázala překonat Assembého, ale společně s kamerunským gólmanem obstřelila také jeho branku. Na úspěch si tak museli Les Merlus počkat až do 62. minuty. K volnému přímému kopu se postavil Yann Jouffre a pálil na bránu; Assembé jeho pokus sice zkrotil, ale povedlo se mu pouze vyrazit míč ke kopačkám Mathieu Coutadeura a ten se z první nemýlil - 1:1.

A v 81. minutě už bylo vedení na straně lépe hrajících hostů. Emeghara unikl ofsajdové pasti Lorraine a vyslal křížnou přihrávku směrem k Joelu Campbellovi; mladičký kostarický útočník, který patří Arsenalu, pak naložil s nabídnutou šancí nejlepším možným způsobem, když napřáhl levačkou a uklidil míč za záda bezmocného Assembého - 1:2.

Jenže lorientská radost trvala pouze pár okamžiků. V 83. minutě se k rozehrání rohového kopu postavil Yohan Mollo a nacentroval do vápna, kde se nejlépe zorientoval Sané a jeho hlavička k bližší tyči překonala Audarda podruhé - 2:2.

Lorient měl ještě v samém závěru šanci strhnout na svou stranu možná zasloužené vítězství, jenže Alaixys Romao nedokázal svoji hlavičku usměrnit mezi tři tyče Assembého brány. Nancy tak poskočilo na sedmnáctou příčku, zatímco Lorient zůstává nadále v klidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:0

14.01.2012 21:00

Góly: 62. Olivier Giroud

La Palladie dokázali v ostře sledovaném utkání potvrdit svoji podzimní formu, když porazili dalšího kandidáta na titul, Olympique Lyon.

Hrdinou zápasu se stal střelec jediné branky Olivier Giroud, který tak potvrdil svůj status nejlepšího ligového kanonýra a udržel vedoucí PSG pod tlakem. Lyon, který v utkání naprosto propadl a zaslouženě nezískal ani bod, naopak ztratil přímý kontakt s čelem tabulky.

Montpellier se do první šance utkání dostal už v šesté minutě, kdy se otestování Llorise ujal Geoffrey Dernis; jeho přímý kop z nebezpečné vzdálenosti přinutil reprezentačního gólmana k dobrému zákroku. Rémy Cabella poté trefil dokonce tyč, když pálil z voleje po Giroudově sklepnutí, a tlak domácích ještě vystupňovala další Dernisova rána, proti které opět úspěšně zasáhl pozorný Lloris.

Lyon se do prvního náznaku ohrožení domácí branky dostal až ve 44. minutě, kdy se do pokutového území dostal Thimothée Kolodziejczak, ale jeho střela, mířící přímo na brankáře Jourdrena, úspěch nepřinesla.

I ve druhém poločase se hrálo prakticky na jednu bránu, a tou byla ta lyonská. Joris Marveaux nejprve těsně přestřelil, ale krátce poté se už ke slovu dostal kanonýr Giroud. Mladý forvard využil chyby statické obrany hostů, pronikl do vápna a vypálil přesně do růžku brány - 1:0.

Lyon se prakticky po celé utkání nedostal ke slovu, a Gardeho muži se ani nezmohli na závěrečný tlak. Montpellier mohl naopak své vedení ještě zvýšit; to by ale musel Giroud lépe naložit s vybídnutím od Karima Aït-Fany. Marocký křídelník měl nakonec šanci uzavřít skóre sám, ale jeho levačka prohrála souboj s rukavicemi Huga Llorise.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice 1:0

14.01.2012 21:00

Góly: 6. Eden Ben Basat

Nice zatím nepomohla ani zimní přestávka - ve špatné formě hrající tým podlehl ve 20. kole nejtěsnějším rozdílem Brestu a nadále tak zůstává přikován k sestupovým příčkám. Domácí si naopak notně posílili sebevědomí v boji o záchranu.

Pro Brestois je to vítaná vzpruha; předtím totiž podlehli v pohárovém utkání třetiligovému Chamois Niortais, když nedokázali vstřelit ani gól a naopak dva inkasovali.

Nice přitom rozhodně nebylo výrazně horším týmem, jeho hráči dokonce dvakrát trefili brankovou konstrukci, ale ani statečný výkon na body tentokrát nestačil. O osudu utkání přitom rozhodl už jeho samý začátek, konkrétně pátá minuta, kdy mátožně hrající hosté inkasovali klíčový gól.

Míč na pravém křídle potáhl Romain Poyet a vrátil jej za sebe, kde už čekal Eden Ben Basat, jehož nízká točená střela vyzrála na brankáře Ospinu - 1:0.

A Brestois pokračovali v tlaku. Do další šance se dostal ve 12.minutě opět Ben Basat, když obelstil bránícího Clerca a pronikl do vápna; tentokrát byl však kolumbijský gólman úspěšnější. O pouhé tři minuty později pak Ospina zasahoval znova, když vyboxoval pěkný přímý kop Bruna Grougiho.

To už se ale ke slovu dostávali i hosté, konkrétně Anthony Mounier, jehož střelu zlikvidoval spolehlivý strážce domácí branky Steeve Elana. A po půlhodině hry se branková konstrukce otřásla poprvé: neúspěšný Mounier trefil z hranice pokutového území pouze tyč.

Do druhého poločasu nastoupili Les Aiglons v bojovné náladě a byl to opět Mounier, kdo pokoušel štěstí; nejlepší hráč Nice využil pobídnutí od Fabrice Abriela a otestoval Elanu nepříjemnou přízemní střelou, leč opět bez kýženého efektu. Poslední vážný pokus o zvrácení výsledku si připsal David Hellebuyck. Zkušený záložník využil v 57. minutě laxního bránění obránců Brestu a vyslal na Elanovu bránu pěkný volej, který se však, bohužel pro hosty, zastavil o tyč.

Po zbytek utkání už Brest svůj těsný náskok kontroloval a mohl své vedení ještě navýšit, ale Ospina v samém závěru utkání vychytal jak Grougiho, tak Ben Basata. Nice tak odjíždí domů na jih s nepříjemnou prohrou 0:1.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Rennes 0:2

14.01.2012 21:00

Góly: 21. Jirès Kembo-Ekoko, 65. Victor Montaño

Jako by Cean navazovalo na naprosto bídný prosinec i v lednu. Doma s Rennes, které venku zvítězilo již pošesté v sezóně, inkasovalo v prvním i druhém dějství celkově dvě branky, které soupeři nedokázalo oplatit. V tabulce se tak hosté dotáhli bodově na čtvrtý Lyon, domácí jsou jen s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo patnáctí.

Bezbrankový stav vydržel jen do 21. minuty. Tehdy si Boukari udělal prostor kolem sebe a zemetl si nejprve na svém prahu, následně přihrál Ekokovi, jenž se dokázal zbavit bránícího Seubeho a podél gólmana Thébauxe rozvlnil síť. Cean mělo do přestávky tři možnosti, jak vyrovnat, nevyužilo ovšem ani jednu z nich.

Ve 24. minutě nedokázali ovládnout koncovku Hamouma ani Nabab, ve 42. minutě druhý jmenovaný vystřelil nebezpečně znovu, jenže tentokráte mu jeho pokus zablokovala hostující defenzíva. Ve druhém poločase si Rennes hlídalo svůj jednobrankový náskok, chtělo ho ale také co nejrychleji pojistit. Proto se také Ekoko pokusil po hodině hry o střelbu, ačkoli nemířil přesně.

Čtyři minuty na to však SRFC přece jenom přidalo ještě jednu branku, na kterou domácí zase odpověď nenašli. Féretovu ránu dokázal Thébaux vyrazit, bohužel se však míč odrazil od jeho rukavic do nebezpečných míst, kde stál pohodlně dorážející Montaňo. Ve zbytku zápasu se Cean snažilo o korigování, jenže Seube střílel vedle brány a Fajrův padáček skončil jenom na břevně.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 1:0

14.01.2012 21:00

Góly: 77. Kurt Zouma

St. Étienne na úvod jarní části francouzské ligy potvrdilo úlohu favorita a doma skolilo stále tápající Sochaux díky jediné brance Kurta Zoumy ze 78. minuty. Domácí se tak vyhoupli na šestou příčku tříbodovou ztrátou na třetí Lille. Hosté zůstávají předposlední a stále si na alespoň remízový výsledek musí od začátku prosince případně počkat až v dalším kole.

Les Verts byli v prvním poločase lepším týmem, ačkoli se gólového vyústění dočkali až v dějství druhém. Kouč Galtier před zápasem varoval před špatnou koncovkou svých svěřenců a ti jako by kopírovali jeho slova i na hřišti. V 6. minutě našel Ghoulam svým centrem Kitambalu, který z dobré pozice hlavou přestřelil.

Chvilku nato zase Kitambala hezky mezi dvěma obránci uvolnil Nicolitu, jenže jeho pokus následně rovněž mezi tři tyče nezamířil. Další šanci ASSE vytvořil na pravé straně Ebondo, jeho milimetrový pas mezi hostujícím Bréchetem a Perquisem zachytil Guilavogui, ten ovšem z první poslal balón znovu nepřesně jen nad břevno.

Až pět minut před koncem první půle si na míč šáhl pořádně gólman Cros, jenž musel zasahovat proti dalekonosné ráně zabijáka Saka. Po obrátce si také svou první větší příležitost vytvořilo FCSM. Nogueira se vyřítil ze středu hřiště a pěkně vypálil, nicméně jeho pokus lapil brankář Ruffier. V 55. minutě hosté mohli děkovat štěstí, že se Nicolitův centr z rohu nečekaně otřel jen o tyčku.

O čtvrthodiny později Sochaux mělo ještě jednu doboru možnost ke skórování. Nogueira výborně přihrál Butinovi, ten však následně ztroskotal na Ruffierovi. Nakonec zařídil jedinou trefu utkání Zouma, jenž za záda Crose usměrnil centr z rohového kopu od Nicolity. K vyrovnání neměl daleko třeba Martin, jehož střelu ale dobře zablokoval domácí bek Marchal.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 3:1

14.01.2012 21:00

Góly: 38. Nenê, 56. Javier Pastore, 67. Nenê - 88. Daniel Braaten

Premiéra na lavičce PSG se slavnému italskému stratégovi Carlu Ancelottovi povedla na výbornou. Jedničku s hvězdičkou ovšem jeho tým dostat nemůže, trochu zbytečně totiž inkasoval na konečných 3:1 jen dvě minuty před koncem. To ovšem nic nemění na tom, že si Pařížané pojistili průběžné vedení, zatímco Toulouse kleslo o jednu příčku níže na osmou.

Domácí předvedli o dost lepší výkon, než jakým se prezentovali před týdnem v Coupe de France proti Locminé, se kterým si málem uřízli ostudu. Mužstvo nyní táhli dvě největší současné osobnosti - brazilský kouzelník Nene společně s drahým argentinským klenotem Javierem Pastorem, jež se postarali o všechny tři góly.

A protože Lyon venku prohrál s Montpellierem, začíná se čelo tabulky hodně osamostatňovat. PSG chtělo před pár týdny přivést do klubu Davida Beckhama, pokud jste ovšem dobře sledovali hru Ancelottiho svěřenců, jeho služby jako by vůbec nepotřebovali. Až házenkářské přihrávky mezi Nenem, Menezem, Pastorem a Jalletem byly pýchou předváděné hry.

V novém dresu mimochodem debutoval i Maxwell, zimní posila z Barcelony. První šanci zápasu vytvořil Menez pro Pastoreho, gólman Ali Ahamada ovšem Argentincovu střelu vyrazil. O pár chvil později zase Menez znovu dobře operoval na pravé straně, nicméně i v tomto případě hostující muž v rukavicích včas zasáhl.

Úvodního gólu se nakonec PSG dočkalo ve 38. minutě, Nene totiž svůj pokus zakroutil přímo do branky. Deset minut po přestávce pak PSG zvýšilo na 2:0, jakmile Pastore zužitkoval přihrávku Meneze a přesně zacílil. A 67. minutě byly tři body zpečetěny třetí brankou. Pastore místo Gámeira nakonec našel Neneho, ten prošel kolem dvou obránců a v pohodě skóroval.

Toulouse se z téhle smršti již nemohlo oklepat. Alespoň čestný úspěch v podobě snižujícího gólu, který tak trochu pokazil Ancelottiho skvělý večer, zařídil v 88. minutě Braathen. Hostující záložník zahrál pěkně standardku a míč se nakonec po jeho střele zatřepotal v síti. PSG mohlo přidat ještě jeden zásah, to by však Gámeiro nesměl trefit po centru Pastoreho pouze tyčku.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 2:1

14.01.2012 21:00

Góly: 7. Jussiê, 13. Nicolas Maurice-Belay - 54. Foued Kadir

Valenciennes opět potvrdilo, že je venku naprosto neškodné. Bordeaux naopak před vlastními fanoušky potvrdilo zlepšenou formu ze závěru podzimu a udolalo svého konkurenta výsledkem 2:1.

Les Girondins vděčí za vítězství skvělému startu do utkání - už po čtvrt hodině vedl Gillotův tým 2:0, a když sudí Wilfried Bien vyloučil v 63. minutě Nicolase Isimat-Mirina, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Valenciennes tak prohrálo devátý z jedenácti venkovních zápasů a nadále zůstává v této statistice nejhorší z celé ligy. Bordeaux pak zopakovalo podzimní vítězství proti témuž soupeři (a zůstává tak jediným týmem, který v sezoně dokázal zvítězit na Stade du Hainaut) a posunulo se o jednu pozici dopředu; aktuálně jsou Gillotovi muži devátí.

Už první vážnější šance zápasu měla gólovou tečku, o niž se postaral Jussie. U zrodu akce stál Benoit Trémoulinas, který utekl po levé straně a nacentroval doprostřed hřiště, kde už čekal brazilský záložník - 1:0. A ve 13. minutě byla radost Les Girondins už dvojnásobná. Mariano, nová akvizice domácích, našel svým centrem Nicolase Maurice-Belaye a bývalé levé křídlo Sochaux nedalo Penneteauovi šanci podruhé - 2:0.

Valenciennes se však i přes hrůzostrašný začátek nevzdávali a ve 20. minutě mohli výsledek korigovat, hlavička Carlose Sancheze mířila mezi tři tyče, ale v poslední chvíli se jí do cesty postavil bránící Trémoulinas. Poté zkoušel štěstí i Isimat-Mirin, ale pozdější smutný hrdina utkání pouze otestoval rukavice brankáře Carrassa.

I po přestávce se Valenciennes vrhalo do útoku ve snaze zvrátit negativně se vyvíjející utkání, ale pozorný Trémoulinas zblokoval i další pokus, tentokrát z kopačky Aboubakara. Hosté si tak museli počkat do 54. minuty, kdy se k rohovému kopu postavil Renaud Cohade; Aboubakar následně jeho centr prodloužil za sebe, a tam už čekal Foued Kadir, který tváří v tvář Carrassovi nadvakrát uspěl - 2:1.

To povzbudilo hosty k ještě větší aktivitě, a dokonce i ke kýženému vyrovnání: smolař Isimat-Mirin hlavičkoval do sítě v 61. minutě, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. A o dvě minuty později utnula hostující naděje nemilosrdná píšťalka sudího: Isimat-Mirin fauloval Maurice-Belaye za žlutou kartu, a protože už v utkání jednou napomínán byl, musel předčasně pod sprchy.

Jeho vyloučení dokonale otupilo tlak sympaticky hrajícího Valenciennes a Bordeaux si ve zbytku utkání svůj náskok bez problémů pohlídalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain20134334:1843
2.Montpellier HSC20124440:2340
3.Lille OSC2099233:2136
4.Olympique Lyon20112731:2235
5.Stade Rennes20105531:2335
6.Olympique Marseille2097429:1834
7.AS Saint-Étienne2096524:2133
8.Toulouse FC2087521:2031
9.Girondins Bordeaux2068622:2326
10.FC Lorient2067720:2325
11.Stade Brestois20412420:1924
12.Évian Thonon Gaillard2057828:3222
13.Dijon FCO20641023:3622
14.Valenciennes FC20551019:2320
15.SM Caen20551024:3120
16.AJ Auxerre2047927:3219
17.AS Nancy-Lorraine2047919:2819
18.OGC Nice20461021:2418
19.FC Sochaux20461021:3518
20.AC Ajaccio20461022:3718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
CubONE

Nene

Reagovat
.13

tiez sa mi zda, ze som ho ani raz nevdiel si sadnut na prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotku by měl dostat Giroud

Reagovat
Godwinson

To ne, moc toho nepředvedl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale rozhodl golem šlágr kola ne

Reagovat
božský John

Šlágr kola je jednoznačně dneska

Reagovat
penepi

Zajtra Hazard hetrik.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mohl by se hezky rozloučit, než odcestuje na ostrovy.

Reagovat
penepi

Sotva, keď sám vyhlásil, že chce hrať za Real. Uznám, že viac zaváži to, čo si želá agent, ale pochybujem, že takému hráčovi bude brániť v jeho túžbe. Jeho prestup by ma potešil asi ako nič iné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ho z velkoklubů nějaký tým absolutně nepotřebuje, tak právě Real...

Reagovat
penepi

To sa mýliš. Veď len teraz keď je zranený Di María už máme problémy. Okrem toho vedel by zastúpiť aj Ozila/Kaká. Naopak taká Farsa čo má Villu, Alexisa, Sanchéza a tých svojich ďalších mladíkov ho nepotrebuje vôbec. A na ostrovy nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak sa mýlim. Proboha Di Maria nebude zraněnej rok, jinak je tam na jeho místo potenciálně Di Mária, Ozil, Kaká, univerzální Coentrao, tam ho absolutně nepotřebují...

Reagovat
smazaný uživatel

V Chelsea by bol hviezda, v Reale by sa stratil ak neni hlupák, pôjde do inde, ako do Realu alebo Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

A prečo keď má na základ? Di María nebude donekonečna vo forme a vtedy je Hazard lepší. A nekaz mi radosť, najobľúbenejšieho futbalistu tu proste chcem!

Reagovat
smazaný uživatel

V současné chvíli by tam ale prostě šel jako náhradník a když tak počítám, tak vlastně až jako druhý, to by byl pro něj nesmysl...

Reagovat
Godwinson

Na Mossonu poměrně slušný zápas z hlediska domácích, byť zejména první půle byla dost utrápená. Lyon byl poměrně dopředu neschopný a v docela spolehlivý, takže lehce postavené na hlavu. Montpellier neefektivní (střely 15:1), Dernis zabil asi čtyři tutové šance a zbrzdil zhruba osm nadějných protiútoků, Utakovi se pro změnu při velké šanci zapletl míč mezi nohama a celkově musel vyvíjet veliké úsilí, aby se při rychlých protiútocích nepřizabil o míč, což se mu několikrát málem povedlo.

Nejlepší hráč Stambouli, parádní výkon, Aït-Fana ukázal, že to v něm je, taky se předvedl dobře .. škoda, že nemohl návrat oslavit gólem (Lloris). Spolehlivá stoperská dvojka to podtrhla, nevěřil jsem, že se Yanga na tom stoperu takhle vypracuje.

Reagovat
Godwinson

.. v obraně spolehlivý ..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práca Ancelottiho

Reagovat
smazaný uživatel

No spíš jak moc mu to usnadnilo jalové TFC

Reagovat
Woods

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
herbage

sestava PSG

Reagovat
JozkokozleJ

Chybal tomu hrot (v prvom polcase), ale vobec to zo strany PSG nebolo hrozne.

Reagovat
Godwinson

Mně se nakonec docela líbila, jen ten střed mohl vypadat trochu jinak. Hlavně obrana, byť tedy netušim, jak na tom pravém kraji Biševac zahrál. Jsem zvědavej, jak to hodlá Ancelotti praktikovat až si 'vymůže' dalšího útočníka.

Reagovat
JozkokozleJ

Biševac spolahlivo. V obrane prilis prevereny nebol a zapajal sa do ofenzivy. To skor mam v obrane male rozpaky zo Sakha. Zahral dobre, ale akoby si niesol bremeno kapitana a toho, ze kazdy ocakava, ze bude proste suverenny... a to zatial nie je.

Do tej trojice DM (ci co to je) by bolo vhodne hodit aspon jedneho malinko ofenzivnejsieho, hoc Sissoko sa snazil i utocit, co vyborne potom v zavere ukazal Chantôme, ktory prisiel na miesto Jalleta. Lenze to uz bolo za hotoveho stavu, kedy bol na polovici Toulouse priestor... takze tazko robit zavery.

A ten utok, to som tiez zvedavy ako bude poskladany. Ale luto mi je Hoaraua, ten asi uz prilis prilezitosti (zvlast ak dorazi dalsi utocnik) nedostane, rovnako ako vlastne v jesennej casti.

Sopcast na Monpellier fungoval? Tie ruske linky byvaju vcelku istota...

Reagovat
Godwinson

Tak to je dobře, moc dobře. Bylo mi ho na lavičce dost líto, určitě má na víc než na vysedávání. Na druhou stranu, pokud PSG vyjde Maicon či kdokoliv jiný, stejně na na něj zbyde, takže by bylo předčasné se radovat, no :) Já bych to pak možná viděl spíš na ten Ancelottiho diamant, se dvěma útočníky. Je pravda, že Ancelotti je L1 nezatížený, takže by si bez problémů dovolil Gameira nechat sedět, ale to by byla škoda, přeci jen, Hoarau tam bude na případnou změnu stylu, ten se snad uplatní. Hlavně, aby si Erding našel klub a odešel, ještě teď v lednu, jemu by tam další působení neprospělo.

Co se týče Sopcastu, bohužel ne, běžela tam Valencia, ale měl jsem poměrně slušný stream, což je u mě skoro zázrak, tak jsem toho využil :)

Reagovat
JozkokozleJ

Chapem snahu majitelov, ale na toho Maicona, Drogbu a Beckhama a podobnych hracov by som sa vyprdol. Hoc je milion spekulacii, doteraz dorazili maximalne hotovi hraci, ktori este maju nejaky ten cas pred sebou... Pride mi, ze i s tymto kadrom by L1 vyhrat proste mali (no nie som nejak detailne znaly pomerov vo francuzskej lige).

Reagovat
smazaný uživatel

ufff neviem ci je to pravda ale prave som sa docital ze niekto z Montpellieru provokoval Lisandra a ten vraj dostal dodatočne červenu kartu ani neviem za nieco ....je to z jedneho francuzskeho portalu...tak dufam ze to nieje pravda lebo ak by vypadol aj Lisandro tak to by bola katastrofa

Reagovat
Godwinson

Já to tedy vypínal hned po závěrečném hvizdu, ale nikde o tom nic není. V žádném zápisu červená uvedená není, takže spíš to nebude pravda. Nebo to byl konflikt někde v tunelu a budou padat pak tresty nezávisle na kartách :)

Reagovat
smazaný uživatel

no cital som to na footmercato.net....a tam sa jedna o provokaciu tusim ze syna trenera Girarda ..alebo tak nejako ..a mas pravdu ...ze v tunely alebo pri satniach...nieco take tam je...ale dufam ze to je blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

3 - Tonight Lyon attempted the second-fewest shots by a team in a Ligue 1 game this season. Dominated.

Reagovat
domingo

To PSG hralo jako 3-4-3 s Pastorem na hrotu nebo co to sakra melo byt?

Jinak Fourniere.. ach jo

Reagovat
Godwinson

4-3-2-1, byl tam Ménez :)

Reagovat
JozkokozleJ

4-3-3 alebo 4-3-2-1, jak sa to vezme. Teda prvy polcas skor ta prva varianta (resp.4-3-2), od prichodu Grameira viac ta druha...

Reagovat
JozkokozleJ

...bez r.

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, 4-3-3 by som povedal.

Obrana 4.

Zaloha 3, z toho Bodmer vylozene defenzivny.

Utok 3, tam sa to tocilo. Nené najcastejsie vpravo, Pastore najcastejsie vlavo a Menéz nikde

Reagovat
smazaný uživatel

Kolotoč

Reagovat
JacoBee

a jak menéz hrál an hrotu ?

Reagovat
domingo

To nechapu, ja tam vidim 3 stopery (Sakho, Bisevac, Lugano), 2 krajni beky (Maxwell, Jallet), 2 defenzivni zalozniky (Bodmer, Sissoko), a tu ofenzivni trojku. To hral jeden z dvojice Bisevac, Lugano na DM?

Reagovat
JozkokozleJ

Sirigu

Biševac - Lugano - Sakho - Maxwell

Jallet - Bodmer - Sissoko

Nenê - Menéz (?) - Pastore

Ten utok sa teda dost tocil a Menéz bol v tom rozostaveni dost strateny. Biěevac na pravom kraji vcelku solidny vykon. Jallet nehral uplne pri lajne - nehral zle, ale tiez nic velkolepe smerom dopredu nevymyslel.

Reagovat
domingo

Aha. No tak to je zatim nejdivnejsi rozestaveni, jake jsem u nich letos videl, to uz by vetsi smysl davalo dat Bisevace na RCM a Jalleta normalne na lajnu, jak je zvykly. Ale tak jestli dali Toulouse tri goly, tak to asi k necemu bylo..

Reagovat
.13

tiez som bol z toho akoze dost prekvapeny ked tam toto vybehlo, ale celkom to slo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Trezeguet do River Plate, tak to je hustej přestup ,,,

Reagovat
Shevchenko

Přestoupil tak před měsícem.

Reagovat
Langi

hrůza hrůz...a s takovou přestupovou politikou z toho bude 5-6 místo a hodně velký nervy abysme vyhráli aspon blbej pohár a šli do EL

Reagovat
smazaný uživatel

hezky jsme prohospodarili snad desetibodovy naskok na Marseille, ze by nas mohli dohnat uz v lednu jsem necekal... tahle prohra bohuzel muze byt pro letosni sezonu klicova, v negativnim smyslu, samozrejme

Reagovat
Langi

OT: Aulas po tom včerejšim provaru v Montpellieru prohlásil: "Měli sme problémy protože nám chybělo mnoho hráčů...nálada v týmu ale stále velmi dobrá...Pokud jde o příchod Samba Diakite z Nancy, absolutně nic nebylo zatím podepsáno"

stále doufám že to byl apríl

Reagovat
Godwinson

Zajímavé, Redknapp bude dnes na Vélodromu, sledovat Rémyho :) A četl jsem i o tom, že Kolodějovi nebude prodloužena smlouva a připadá tak v úvahu jeho zimní odchod - možnosti Kolín, Freiburg apod. :))

Reagovat
Langi

hrozně logický neprodloužit smlouvu pomalu dorostenci, když máme přeplacenýho Crise, Gourcuffa, Kallstroma apod...jedna rána za druhou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam v jeho letni presun do Arsenalu.

Reagovat
domingo

Ja si myslim, ze Kolo by byl pro vas lepsi posila nez Cissokho.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Redknapp si tam dával jogurt... a chutil mu... a určite mu chutil aj Rémyho zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille ďalší zážitok a zaslúžená výhra... individuality dnes: Rémy, Mandanda a Azpi ! titul bude náš

Reagovat
vlastik

to zas nedivoč

Reagovat
.13

kandidat do Modreho z Neba s tym titulom?

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

budúce kolo veľmi zaujímavé... Lille-St. Etiénne, Rennes-OM... bude to na špici zaujímavé..

Reagovat
Godwinson

Rémy dva góly, tak to je jasný, do konce ledna je pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

bude ho škoda, ale kohúti sa mi pre neho moc pozdávajú...

Reagovat
Godwinson

Jj, taky bych mu ho přál.

Reagovat
.13

Renesancia v Neneho a Javiera

Reagovat
vlastik

parádně se ukázal taky Maxwell, na to že přišel těsně před zápasem to tam hezky větral a taky Biševac, nečekal sem že kraj zvládne z takovým přehledem. A palec nahoru pro Chantomeho, za to jak se rve o základní sestavu!

Reagovat
.13

Tomu nejde nefandit, este aj odchovanec

snad neodide

Reagovat
Langi

OT: tak Aulas už konečně řekl pravej důvod toho proč chce toho blba Diakitého...Gonalons se zcela jistě zatáhne na stopera a Fofana by v případě potřeby zaskočil na pravym obránci...další výplod Aulasovi choré mysli...ten člověk očividně fotbalu rozumí mín než průměrný hospodský divák, ale proč doprdele Rémi neřekne, že takhle se hrát nedá to je tam buď do počtu a nebo to v Lyonu funguje tak, že "ty trénuj ale my s Lacombem ti přivedem posily, který uznáme za vhodný, to že je nepotřebuješ je nám jedno a kdyby nám chybělo na platech, tak ukončíme smlouvy hráčům, kterejm uznáme za vhodný, první půjdou mladíci a odchovanci aby nezabírali místo osvědčenejm tahounům..."..."jo a Rémi včera za mnou byl Dabo, že prej už ho nebaví hrát furt obránce, chce si zkusit levý křídlo, tak sem mu řikal že s tim něco uděláš..." ...

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné.

Reagovat
Langi

hodně...kam tohle dospěje netuším ale zdá se to být čim dál horší...tehle měsíc je to jedna rána za druhou

Reagovat
smazaný uživatel

Skončíme jak Bordeaux na pěknou řádku let.

Reagovat
Langi

a mezitím nás konkurence o třídu převýší a návrat na vrchol bude hodně hodně těžkej

Reagovat
.13

fandim PSG, ale to snad nie

Lyon je strasne sympaticky klub, to by bolo dost smutne aby takto skoncil slavny OL

snad sa vysekate z tych sraciek a bude to ten stary OL

Reagovat
Langi

z finančních problémů se dá vysekat dobře, pár sezón pracovat s omezenjma financema neni velkej problém (viz. Arsenal před pár lety)...ovšem když kupujeme zbytečný hráče, středopolaře necháme hrát na stoperu, defenzivního záložníka na pravým obránci a ukončujeme smlouvy 20ti letejm talentům a odchovancům, když máme v týmu cca 3 přeplacený hráče, kteří jsou nahraditelný...tak to je těžký se z něčeho vysekat

Reagovat
.13

ked je to zhnite ekonimicky a nevyzera to, ze sa to hybe k lepsiemu chapem vas. A najhorsie na tom su, tie talenty co si to aj zasluzia a nedostanu sancu

Akoze tah s tym Gourcouffom chapem, mal by za Fancuzov hrat zaklad a je tam perspektiva, ze jeho cena porastie. A k tym DM, vsak prednedavnom u vas hraval Toulalan a co som videl tak dost casto aj na Stoperovi, ono to je aj pochopitelne, byt vam zbavim sa hlavne Chrisa(akoze za to co odvadzal mu patri velka vdaka, ale ked uz citi, ze to neni ono, tak radsej by som siel het- teda snad to citi).

K tomuto inak aj dlho smerovali PSG pred prichodom Arabov, snad aj vam sa to enjak podari prebrat, dufam, ze tam zacne aj Aulas nieco robit aby ste nepadali tabulkou

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalan hrál na stoperu jenom proto, že stopeři byli zranění, ale bylo to jenom dočasné řešení. Tohle vypadá na permanentní. Zvlášť když Gonalons by měl hrát CM. Navíc kupovat DM, když tam ještě je Fofana s Koném je zhovadilost prvního kalibru. Plus ještě průměráka Diakitého.

Reagovat
.13

Tomu Umtitimu by ste mohli davat dost sanci, vyzera slubne

pamatam jak pred par rokmi zacinal u nas Sakho a kde je teraz, vsetko je len o tej dovere

a hraci ako Mensah a Chris, kt. maju podla mna dost vysoke platy, by sa mali uz pobrat, hlavne ten Mensah. Inak ako sa dari Briandovi? toho mam dost rad, len nemam cas vsetkych sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti jo, ale Koloděj asi půjde pryč. Briand po slušném úvodu sezony pomalu padá do svého standardu v Lyonu. Sice dal nějaké goly, ale je připadá mi strašně nemotorný a bez chuti. Prostě mimo formy.

Reagovat
smazaný uživatel

ty byt hezka cecha ale jinak mas recht, Jimmy by mel z hlavy vypustit ty mcdonaldy a zacit poradne hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bez toho "je" paní učitelko

Reagovat
Langi

z Brianda bude brzo náhradník, Lacazette když už nic tak aspon víc maká...

Reagovat
Langi

je mi z toho uplně slabo...potřebuju se učit na zkoušky a když ve volný chvíli zavítám na EF tak se tady akorát rozčílim

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutné no, ale pokud jsme před ASSE, tak není zase tak špatně

Reagovat
Langi

když se podívám na tabulku tak ani to nemusí mít dlouhého trvání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

A na zápase Marseille s Lille byli skauti Chelsea.. To by mě zajímalo, koho z dvojice Hazard, Azpilicueta přijeli sledovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele