20. kolo
15.01.2012 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rémy zazářil proti Lille, Marseille díky němu vyhrála 2:0

Šlágr 20. kola Ligue 1 vyzněl jednoznačně pro fotbalisty Marseille, kteří skolili dvěma góly Loïca Rémyho ze druhé půle bezzubé a hodně špatně hrající Lille. To sice v tabulce zůstává na třetím místě, na druhý Montpellier však již ztrácí čtyři body a na vedoucí PSG dokonce sedm. OM se díky třem bodům vyhouplo na průběžnou šestou pozici.

První poločas za moc nestál. Oba týmy si toho příliš nevytvořily, Lille vlastně dokonce ani jednu gólovou příležitost. A možná že ztráta útočníka Moussy Sowa, který se připravuje na nadcházející Africký pohár národů, může být pro hosty citelnější, než si vůbec mysleli. OM v první pětačtyřicetiminutovce nijak nedominoval, přesto byl na hřišti lepším mužstvem.

Alespoň si totiž dokázal tvořit nějaké ty příležitosti. Tu největší měl přitom dvě minuty před koncem Cheyrou. Rémy mu přenechal míč za hranicí vápna a domácí záložník tvrdě vypálil. Landreau mu jeho dělovku skvěle lapil, nicméně míč vyrazil jen k Valbuenovi, jenž ještě znovu vrátil míč pro Cheyroua. Avšak ten ani nyní neskóroval, pálil do boční sítě.

Mezi diváky to také zašumělo ve 21. minutě. To když si Rémy hlavou narazil s Valbuenou, marseillský forvard se pak dostal sám před brankáře Landreaua, jenže z blízkosti nakonec nastřelil pouze jeho. O šest minut později zase z dobré pozice znovu vypálil nebezpečně z voleje Rémy, jenže trefil pouze obránce Chedjoua.

Tohle vše byl výčet šancí z první pětačtyřicetiminutovky. Ta druhá byla fotbalově o něco lepší. I díky tomu, že dvě rozhodující branky zařídil Loïc Rémy. Tu první vsítil po hodině hry. Lucho González poslal kolmici na Valbuenu, ten ještě vrátil míč centrem na druhou stranu, na který si naběhl právě Rémy, jenž hlavou pohodlně skóroval k tyči.

O tři minuty později byl LOSC gólu asi nejblíže z celého utkání. Konkrétně to byl Hazard, který chytře nechal zbrklého obránce N'Kouloua, aby se před ním sklouznul, vyčkal se střelou, jenže ze stoprocentní pozice mířil jen do nohou gólmana Mandandy. V 78. minutě mohl přidat druhou branku domácích Valbuena, ovšem přestřelil.

To se ale nakonec podařilo o pět minut později Rémymu. Mavuba drkl do balónu, který se dostal od půlící čáry do míst, kam si nabíhal právě osamocený Rémy. Proti němu vyběhl Landreau, jenže u míče byl později než marseillský forvard. Tomu tak už stačilo jen zachovat klid, pořádně zamířit a z dálky trefit naprosto odkrytou branku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doma im to nepustíme

Reagovat
jewix

AEK FC - Marseille - AS Livorno suporters

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

villas boas ma by udajne v hledisti.........

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

OM lekcia... krásny zápas.. Droit au but !! na titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele