20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Ancelotti na úvod nezklamal, jeho PSG skolilo Toulouse v klidu 3:1

Premiéra na lavičce PSG se slavnému italskému stratégovi Carlu Ancelottovi povedla na výbornou. Jedničku s hvězdičkou ovšem jeho tým dostat nemůže, trochu zbytečně totiž inkasoval na konečných 3:1 jen dvě minuty před koncem. To ovšem nic nemění na tom, že si Pařížané pojistili průběžné vedení, zatímco Toulouse kleslo o jednu příčku níže na osmou.

Domácí předvedli o dost lepší výkon, než jakým se prezentovali před týdnem v Coupe de France proti Locminé, se kterým si málem uřízli ostudu. Mužstvo nyní táhli dvě největší současné osobnosti - brazilský kouzelník Nene společně s drahým argentinským klenotem Javierem Pastorem, jež se postarali o všechny tři góly.

A protože Lyon venku prohrál s Montpellierem, začíná se čelo tabulky hodně osamostatňovat. PSG chtělo před pár týdny přivést do klubu Davida Beckhama, pokud jste ovšem dobře sledovali hru Ancelottiho svěřenců, jeho služby jako by vůbec nepotřebovali. Až házenkářské přihrávky mezi Nenem, Menezem, Pastorem a Jalletem byly pýchou předváděné hry.

V novém dresu mimochodem debutoval i Maxwell, zimní posila z Barcelony. První šanci zápasu vytvořil Menez pro Pastoreho, gólman Ali Ahamada ovšem Argentincovu střelu vyrazil. O pár chvil později zase Menez znovu dobře operoval na pravé straně, nicméně i v tomto případě hostující muž v rukavicích včas zasáhl.

Úvodního gólu se nakonec PSG dočkalo ve 38. minutě, Nene totiž svůj pokus zakroutil přímo do branky. Deset minut po přestávce pak PSG zvýšilo na 2:0, jakmile Pastore zužitkoval přihrávku Meneze a přesně zacílil. A 67. minutě byly tři body zpečetěny třetí brankou. Pastore místo Gámeira nakonec našel Neneho, ten prošel kolem dvou obránců a v pohodě skóroval.

Toulouse se z téhle smršti již nemohlo oklepat. Alespoň čestný úspěch v podobě snižujícího gólu, který tak trochu pokazil Ancelottiho skvělý večer, zařídil v 88. minutě Braathen. Hostující záložník zahrál pěkně standardku a míč se nakonec po jeho střele zatřepotal v síti. PSG mohlo přidat ještě jeden zásah, to by však Gámeiro nesměl trefit po centru Pastoreho pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
PetersCZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej začátek pro Ancelottiho, Maxwell pěkně v základu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele