20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 2:1

Valenciennes opět potvrdilo, že je venku naprosto neškodné. Bordeaux naopak před vlastními fanoušky potvrdilo zlepšenou formu ze závěru podzimu a udolalo svého konkurenta výsledkem 2:1.

Les Girondins vděčí za vítězství skvělému startu do utkání - už po čtvrt hodině vedl Gillotův tým 2:0, a když sudí Wilfried Bien vyloučil v 63. minutě Nicolase Isimat-Mirina, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Valenciennes tak prohrálo devátý z jedenácti venkovních zápasů a nadále zůstává v této statistice nejhorší z celé ligy. Bordeaux pak zopakovalo podzimní vítězství proti témuž soupeři (a zůstává tak jediným týmem, který v sezoně dokázal zvítězit na Stade du Hainaut) a posunulo se o jednu pozici dopředu; aktuálně jsou Gillotovi muži devátí.

Už první vážnější šance zápasu měla gólovou tečku, o niž se postaral Jussie. U zrodu akce stál Benoit Trémoulinas, který utekl po levé straně a nacentroval doprostřed hřiště, kde už čekal brazilský záložník - 1:0. A ve 13. minutě byla radost Les Girondins už dvojnásobná. Mariano, nová akvizice domácích, našel svým centrem Nicolase Maurice-Belaye a bývalé levé křídlo Sochaux nedalo Penneteauovi šanci podruhé - 2:0.

Valenciennes se však i přes hrůzostrašný začátek nevzdávali a ve 20. minutě mohli výsledek korigovat, hlavička Carlose Sancheze mířila mezi tři tyče, ale v poslední chvíli se jí do cesty postavil bránící Trémoulinas. Poté zkoušel štěstí i Isimat-Mirin, ale pozdější smutný hrdina utkání pouze otestoval rukavice brankáře Carrassa.

I po přestávce se Valenciennes vrhalo do útoku ve snaze zvrátit negativně se vyvíjející utkání, ale pozorný Trémoulinas zblokoval i další pokus, tentokrát z kopačky Aboubakara. Hosté si tak museli počkat do 54. minuty, kdy se k rohovému kopu postavil Renaud Cohade; Aboubakar následně jeho centr prodloužil za sebe, a tam už čekal Foued Kadir, který tváří v tvář Carrassovi nadvakrát uspěl - 2:1.

To povzbudilo hosty k ještě větší aktivitě, a dokonce i ke kýženému vyrovnání: smolař Isimat-Mirin hlavičkoval do sítě v 61. minutě, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. A o dvě minuty později utnula hostující naděje nemilosrdná píšťalka sudího: Isimat-Mirin fauloval Maurice-Belaye za žlutou kartu, a protože už v utkání jednou napomínán byl, musel předčasně pod sprchy.

Jeho vyloučení dokonale otupilo tlak sympaticky hrajícího Valenciennes a Bordeaux si ve zbytku utkání svůj náskok bez problémů pohlídalo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele