20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - OGC Nice 1:0

Nice zatím nepomohla ani zimní přestávka - ve špatné formě hrající tým podlehl ve 20. kole nejtěsnějším rozdílem Brestu a nadále tak zůstává přikován k sestupovým příčkám. Domácí si naopak notně posílili sebevědomí v boji o záchranu.

Pro Brestois je to vítaná vzpruha; předtím totiž podlehli v pohárovém utkání třetiligovému Chamois Niortais, když nedokázali vstřelit ani gól a naopak dva inkasovali.

Nice přitom rozhodně nebylo výrazně horším týmem, jeho hráči dokonce dvakrát trefili brankovou konstrukci, ale ani statečný výkon na body tentokrát nestačil. O osudu utkání přitom rozhodl už jeho samý začátek, konkrétně pátá minuta, kdy mátožně hrající hosté inkasovali klíčový gól.

Míč na pravém křídle potáhl Romain Poyet a vrátil jej za sebe, kde už čekal Eden Ben Basat, jehož nízká točená střela vyzrála na brankáře Ospinu - 1:0.

A Brestois pokračovali v tlaku. Do další šance se dostal ve 12.minutě opět Ben Basat, když obelstil bránícího Clerca a pronikl do vápna; tentokrát byl však kolumbijský gólman úspěšnější. O pouhé tři minuty později pak Ospina zasahoval znova, když vyboxoval pěkný přímý kop Bruna Grougiho.

To už se ale ke slovu dostávali i hosté, konkrétně Anthony Mounier, jehož střelu zlikvidoval spolehlivý strážce domácí branky Steeve Elana. A po půlhodině hry se branková konstrukce otřásla poprvé: neúspěšný Mounier trefil z hranice pokutového území pouze tyč.

Do druhého poločasu nastoupili Les Aiglons v bojovné náladě a byl to opět Mounier, kdo pokoušel štěstí; nejlepší hráč Nice využil pobídnutí od Fabrice Abriela a otestoval Elanu nepříjemnou přízemní střelou, leč opět bez kýženého efektu. Poslední vážný pokus o zvrácení výsledku si připsal David Hellebuyck. Zkušený záložník využil v 57. minutě laxního bránění obránců Brestu a vyslal na Elanovu bránu pěkný volej, který se však, bohužel pro hosty, zastavil o tyč.

Po zbytek utkání už Brest svůj těsný náskok kontroloval a mohl své vedení ještě navýšit, ale Ospina v samém závěru utkání vychytal jak Grougiho, tak Ben Basata. Nice tak odjíždí domů na jih s nepříjemnou prohrou 0:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele