20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:0

La Palladie dokázali v ostře sledovaném utkání potvrdit svoji podzimní formu, když porazili dalšího kandidáta na titul, Olympique Lyon.

Hrdinou zápasu se stal střelec jediné branky Olivier Giroud, který tak potvrdil svůj status nejlepšího ligového kanonýra a udržel vedoucí PSG pod tlakem. Lyon, který v utkání naprosto propadl a zaslouženě nezískal ani bod, naopak ztratil přímý kontakt s čelem tabulky.

Montpellier se do první šance utkání dostal už v šesté minutě, kdy se otestování Llorise ujal Geoffrey Dernis; jeho přímý kop z nebezpečné vzdálenosti přinutil reprezentačního gólmana k dobrému zákroku. Rémy Cabella poté trefil dokonce tyč, když pálil z voleje po Giroudově sklepnutí, a tlak domácích ještě vystupňovala další Dernisova rána, proti které opět úspěšně zasáhl pozorný Lloris.

Lyon se do prvního náznaku ohrožení domácí branky dostal až ve 44. minutě, kdy se do pokutového území dostal Thimothée Kolodziejczak, ale jeho střela, mířící přímo na brankáře Jourdrena, úspěch nepřinesla.

I ve druhém poločase se hrálo prakticky na jednu bránu, a tou byla ta lyonská. Joris Marveaux nejprve těsně přestřelil, ale krátce poté se už ke slovu dostal kanonýr Giroud. Mladý forvard využil chyby statické obrany hostů, pronikl do vápna a vypálil přesně do růžku brány - 1:0.

Lyon se prakticky po celé utkání nedostal ke slovu, a Gardeho muži se ani nezmohli na závěrečný tlak. Montpellier mohl naopak své vedení ještě zvýšit; to by ale musel Giroud lépe naložit s vybídnutím od Karima Aït-Fany. Marocký křídelník měl nakonec šanci uzavřít skóre sám, ale jeho levačka prohrála souboj s rukavicemi Huga Llorise.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

1:2

Reagovat
juninho8

tak takato zostava by ma nenapadla ani v najdivokejsom sne aspon obrana urcite nie

Lloris

Fofana Gonalons Umtiti Kolodzjecziak

Kallstrom Grenier

Bastos Ederson Briand

Lisandro

Reagovat
juninho8

toho kola som pekne skomolil

Reagovat
smazaný uživatel

měla bejt ale penalta rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele