20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:2

Napínavý zápas se odehrál v Nancy, kde se domácí celek odpoutal od sestupové zóny remízou s Lorientem.

Lorraine mají momentálně jednobodový náskok na trojici Sochaux, Nice, Ajaccio. V utkání sice vedli brzkým gólem Moukandja, ale Les Merlus dokázali průběžný stav otočit; konečné vyrovnání přišlo až sedm minut před koncem z kopačky Salifa Saného.

Fanoušci Lorientu se nicméně cítili okradeni, a možná právem; situace ze sedmé minuty, kdy Kévin Monnet-Paquet upadl v pokutovém území, volala po pokutovém kopu. Píšťalka rozhodčího však zůstala k výzvám hostí hluchá. A tak se ke slovu dostalo Nancy - nejprve Yohan Mollo, jehož střelu ovšem hostující kapitán Audard vyrazil. Naneštěstí pro svůj tým však pouze na kopačky Moukandja, a africký útočník už neměl problémy uklidit míč do brány - 14. minuta, 1:0.

To bylo také víceméně vše, co první půle divákům nabídla. Oba týmy se sice dostaly do několika náznaků šancí, ale nic skutečně nebezpečného se na hřišti nestalo. Z letargie tak fanoušky vytrhla až situace ve 40. minutě, kdy se penalty dožadovalo pro změnu Nancy - rovněž Autretův zákrok na pronikajícího Moukandja byl nicméně posouzen jako v rámci pravidel.

Christian Gourcuff dokázal vzhledem k nepříznivému průběžnému stavu svůj tým namotivovat k větší agresivitě a vůli po úspěchu, a tak po přestávce vyběhl na trávník mnohem důslednější Lorient. Už v 50. minutě se do velmi nebezpečné situace dostal Gilles Sunu, který pronikl do vápna z levé strany a pálil pod břevno; brankář Assembé však byl na svém místě a jeho pokus vytlačil na roh.

Aktivní Sunu poté vyzval ke skórování švýcarského forvarda Vincenta Emegharu, jehož střela z úhlu sice dokázala překonat Assembého, ale společně s kamerunským gólmanem obstřelila také jeho branku. Na úspěch si tak museli Les Merlus počkat až do 62. minuty. K volnému přímému kopu se postavil Yann Jouffre a pálil na bránu; Assembé jeho pokus sice zkrotil, ale povedlo se mu pouze vyrazit míč ke kopačkám Mathieu Coutadeura a ten se z první nemýlil - 1:1.

A v 81. minutě už bylo vedení na straně lépe hrajících hostů. Emeghara unikl ofsajdové pasti Lorraine a vyslal křížnou přihrávku směrem k Joelu Campbellovi; mladičký kostarický útočník, který patří Arsenalu, pak naložil s nabídnutou šancí nejlepším možným způsobem, když napřáhl levačkou a uklidil míč za záda bezmocného Assembého - 1:2.

Jenže lorientská radost trvala pouze pár okamžiků. V 83. minutě se k rozehrání rohového kopu postavil Yohan Mollo a nacentroval do vápna, kde se nejlépe zorientoval Sané a jeho hlavička k bližší tyči překonala Audarda podruhé - 2:2.

Lorient měl ještě v samém závěru šanci strhnout na svou stranu možná zasloužené vítězství, jenže Alaixys Romao nedokázal svoji hlavičku usměrnit mezi tři tyče Assembého brány. Nancy tak poskočilo na sedmnáctou příčku, zatímco Lorient zůstává nadále v klidném středu tabulky.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele