Ligue 1 - souhrn 20. kola

15.01.2011, 22:55, aktualizováno 16.01.2011, 22:56
Komentáře a souhrny
Lille vyhrálo v Nice a drží si vedoucí pozici před triem PSG, Rennes, Lyon - rovněž tyto kluby bodovaly naplno. Dařilo se i Toulouse a Montpellieru, z celků z popředí tabulky nevyhrálo St. Etienne, to jede s prázdnou z Lensu. Brest doma nestačil na Caen, Auxerre remizovalo s AS Monaco. V jediném nedělním duelu porazila Marseille Bordeaux a vrátila se na pátou pozici.

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 2:1

16.01.2011 21:00

Góly: 23. André-Pierre Gignac, 45. Brandão - 74. Anthony Modeste (pen.)

Velice cenné a potřebné vítězství si na své konto připsal obhájce titulu z Marseille. Deschampsova družina se střetla na domácí půdě s předloňským ligovým mistrem z Bordeaux, který nakonec podlehl na Stade Velodrome 1:2. Olympique se tak posunul na pátou příčku tři body za Lille, zatímco FCGB je stále jenom desáté.

Domácí se ujali vedení ve 23. minutě. Taiwo poslal zleva dlouhý centr za obranu, kam si naběhl skvěle Gignac, který ihned z první nekompromisně propálil mezírku mezi nohama gólmana Carrassa.

Málem se hostům ještě více zkomplikovala situace, kdyby na ně nebyl rozhodčí Bre tak hodný. Trémoulinas mohl dostat za brutální skluz ze 34. minuty na Valbuenu klidně jinou barvu karty než žlutou. Les Girondins mohli přece srovnat deset minut před koncem, Diabateho centr si pěkně na prsa zpracoval Sané a poté hezky vypálil směrem na marseillského brankáře Mandandu, ten si nicméně s jeho střelou dokázal poradit.

Marseille dokázala ve druhé minutě nastavení prvního dějství navýšit vedení. Byl to poslední možný úder, který mohla do přestávky zasadit. A podařilo se. Taiwo nakopl balón dopředu, kde se ho zmocnil Valbuena, z vápna s pomocí otočky našel přihrávkou Brandaa, který neměl problém skórovat do poloodkryté svatyně.

I po obrátce byl OM na hřišti lepším týmem. Kdyby přidal třetí trefu, nebylo by co řešit. Hodně blízko k ní měl Valbuena po akci Lucha Gonzáleze, jenž hezky vybojoval míč na půlce, předal ho svému spoluhráči, který s ním následně lízl tyčku. Domácím se mohly některé neproměněné příležitosti vymstít.

Protože v 74. minutě se začal tonoucí stébla chytat. Diawara ve vápně při snaze odvrátit balón do bezpečí předvedl nechtěný kung-fu kop do spodní části stehna protihráče Saneho, za který by se nestyděl lecjaký bojovník, a arbitr Bre odpískal jednoznačnou penaltu. K ní se postavil Modeste a nemýlil se.

Na víc se bohužel svěřenci kouče Jeana Tigany nezmohli. K možnému vyrovnání byli opravdu daleko a tři body zůstaly zaslouženě v jihofrancouzské metropoli. A to ještě mohla Marseille přece jenom přidat třetí branku díky šanci Brazilce Brandaa, jemuž parádně asistoval Ayew, jenže střela letěla pouze nad břevno.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AC Arles-Avignon 4:0

15.01.2011 21:00

Góly: 23. Alexander Tettey, 37. Yacine Brahimi, 56. Yacine Brahimi, 90. Yann M'Vila (pen.)

Sebemenší problém neměli fotbalisté Rennes s posledním celkem tabulky Arles-Avignonem a čtyřmi góly si zajistili velezasloužené tři body. Díky nim si udrželi svou třetí příčku v tabulce a na vedoucí Lille ztrácí stále jenom bod. Hostující Lvi zůstávají beznadějně poslední už s třináctibodovou ztrátou na první nesestupovou sedmnáctou pozici.

Už od začátku si Rennes budovalo na hřišti respekt. V 17. minutě vystřelil skvěle z přímého kopu Ekoko a jen brilantní akrobatický skok hostujícího brankáře Mervilleho mu zabránil ve skórování. O šest minut později již domácí vedli. Danze vybídl na pravé straně úplně volného Tetteye, který pak s lehkostí obešel obránce Baldeho a střelou po zemi překonal Mervilleho.

Do poločasu přidal bretaňský klub ještě druhý gól, ve 37. minutě napřáhl Brahimi, jemuž pozici vypracovala dvojice Danze - Ekoko, a v disciplíně jménem koncovka neselhal. Definitivní tečku mohl udělat na konci první půle Boukari, ovšem jeho pokus po rychlém protiútoku skončil bohužel pro něj jen na břevně.

Arles-Avignon se do vážnější příležitosti dostal až těsně po přestávce, to když si na centr Ayasseho naskočil nejvýše Kermorgant, jinak nezaměstnaný brankář Douchez ale v této chvíli udržel pozornost a střelu polapil. A to bylo vlastně od hostů vše. Byla to až do konce utkání první a také jediná střela na bránu za celých devadesát minut.

Tlak Rennes pokračoval i nadále a třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Postaral se o ní znovu Brahimi, který zase těžil z pěkné kombinace svých spoluhráčů, tentokráte Danzeho, M'Villy a Leroye, a pravačkou v pohodě překonal Mervilleho. Frustrovaný soupeř pak šel nakonec do deseti hráčů, červenou kartu za ostrý zákrok na Leroye totiž uviděl Soro.

Domácí nakonec přetavili přesilovku ještě v jednu branku v samotném závěru zápasu. Přitom docílit hattricku mohl Brahimi a skórovat mohl i Lemoine, jenže Merville to nezabalil a dál chytal, co mohl. Až v 90. minutě se proti němu kopala penalta, protože v pokutovém území zahrál rukou Ayasse, a M'Villa upravil z bílého puntíku na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine 1:0

15.01.2011 21:00

Góly: 28. Franck Tabanou

Toulouse již znovu může pomýšlet na evropské poháry. Poté, co mu výhru 1:0 nad Nancy vystřelil Franck Tabanou, se totiž posunulo v tabulce již na pátou pozici.

Před vlastními diváky tak TFC zvítězilo v ligovém utkání již potřetí v řadě, celkově devátá výhra v letošní ročníku Ligue 1 znamená veliký posun v tabulce. Z místa devátého až na pozici pátou, z které ztrácí na poháry čtyři body. Na vedoucí Lille pak ještě o jeden bod více. Naproti tomu Nancy po šesti vydařených soutěžních zápasech konečně padlo, v tabulce mu ale nadále patří třináctá pozice.

Utkání nezačalo v příliš velikém stylu, obě mužstva se soustředila spíše na defenzivu, v útočné fázi pak bylo k vidění spíše spousta nepřesností. fotbalovou nudu vytrhl až ve 20. minutě domácí Franck Tabanou, jenž se prohnal pokutovým územím a dokázal i následně vystřelit. Nicméně ještě před brankářem Gregorinim dokázal zasáhnout obránce Loties.

Hosté kontrovali povedeným přímým kopem Brisona, s nímž ale neměl větší problémy Mathieu Valverde. Domácí se záhy ujali vedení. Ve 27. minutě Tabanou naplno zužitkoval centr Capoueho, když parádním volejem napálil míč mimo dosah brankáře Gregoriniho - 1:0.

Hosté se snažili nepříznivý stav rychle vrátit znovu do rovnováhy. Po standardní situaci z kopaček Maramy Vahiruy se do velice dobré šance dostal Joel Sami. Nicméně z bezprostřední blízkosti zklamal, když trefil pouze tyčku.

I ve druhé půli se činili spíše hosté. Vahirua vzal tentokrát zodpovědnost sám na sebe, když vypálil z poměrně veliké vzdálenosti jenom velice těsně nad břevno. Tlak Nancy se postupem času stupňoval a Valverde si musel poradit s několika nepříjemnými ranami. Nejdříve vychytal Pascala Berenguera, následně na něho nevyzrál ani Julien Feret.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 0:2

15.01.2011 21:00

Góly: 43. Gervinho, 50. Moussa Sow

Fotbalisté Lille díky výhře 2:0 zůstali na první příčce tabulky Ligue 1. Těsně před poločasovým hvizdem otevřel gólový účet zápasu Gervinho, po návratu z kabin pak přidal druhou branku ostrostřelec Sow. Domácí tým od přídělu dalších gólů zachránil výborně chytající gólman Ospina.

Už ve čtvrté minutě se zkoušel prosadit hostující Hazard, jeho střelu však domácí gólman Ospina zlikvidoval. O chvíli později se celá situace opakovala, ze souboje vyšel opět vítězně strážce domácí svatyně. Ve 20. minutě byl Ospina překonán, ale střela Bérii se zastavila na tyči branky Nice. Aktivní Gervinho mohl skórovat po půlhodině hry, ale opět si vylámal zuby na Ospinovi. Ten svými zákroky držel domácí tým nad vodou. Dvě minuty před pauzou se skóre už měnilo. Centrovaný míč do pokutového území Nice našel Gervinha, který poslal Lille do vedení.

Druhou branku přidali hosté pět minut po návratu na trávník. Obrana Nice neuhlídala nejlepšího střelce Ligue 1 Sowa, jenž prudkou střelou překonal Ospinu - 0:2. Dvacet minut před koncem zápasu mohl Sow přidat svůj druhý gól, ale radost mu překazil fantastický zákrok domácího brankáře. V samotném závěru se do první a také poslední vážnější šance dostalo Nice, ale Mounier trefil pouze boční síť branky Lille.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 2:1

15.01.2011 21:00

Góly: 16. Mamadou Sakho, 23. Ludovic Giuly - 14. Modibo Maïga

Pomsta za podzimní prohru Paris Saint-Germain proti výběru Sochaux, kde už od pátku nefiguruje český forvard Václav Svěrkoš, vyšla. I když se na konečné vítězství 2:1 opravdu dost nadřelo. Hosté se ujali vedení ve 14. minutě, přesně zacílil Maiga, ovšem branky Sakha a Giulyho zajistily domácím udržení aktuální druhé pozice.

Pro PSG se věci nevyvíjely dobře. Sochaux potvrdilo, že letos platí za velmi nepříjemného protivníka, byť se mu venku prostě nedaří, a už ve 14. minutě měnilo zásluhou Maigy skóre. Toho při rohovém kopu pařížská obrana neuhlídala tak, jak měla, a hostující snajpr poslal hlavou centr Martina za záda gólmana Edela.

Ale domácím se podařilo, naštěstí pro ně, velmi záhy srovnat. Za dvě minuty Neného pas sklepl Camara pro Sakha, který z voleje prostřelil brankáře Crose. A ve 23. minutě přidal druhou trefu zkušený mazák Giuly, na kterého nacentroval krásně Armand. Bývalý francouzský reprezentant pak překonal Crose hlavou velice snadno.

Čtyři minuty před přestávkou se ještě do dobré šance dostal domácí Nené, jehož parádně uvolnil Erdinc, tentokráte si však Cros, leč s velkými problémy, s přízemní střelou nejlepšího pařížského střelce poradil.

Hosté v žádném případě ve druhém dějství nic nezabalili. Byli si moc dobře vědomi toho, že v tom prvním hráli s PSG vyrovnanou partii, tak proč by předčasně házeli zbytečně flintu do žita. Ideyeho pokus měl výborné parametry, jenže šibenici Edelovy brány minul jen o centimetry, Boudebouzovu střelu z přímého kopu odvracel pryč až útočník Hoarau.

Osm minut před koncem Ideye prošel jako nůž máslem přes tři domácí obránce a zdálo se, že Sochaux díky jeho genialitě v ten moment přece jenom vyrovná. Nakonec však jeho ránu zlikvidoval na podzim tolik kritizovaný Edel, jenž včas vyběhl a příležitosti skvěle zabránil. Snaha nebyla hostům nic platná, v Park princů totiž tři body zůstaly.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Valenciennes FC 2:1

15.01.2011 21:00

Góly: 80. Olivier Giroud (pen.), 82. Abdelhamid El Kaoutari - 49. Mathieu Dossevi

Kdyby se fotbal hrál jen osmdesát minut, sebralo by Valenciennes z půdy Montpellieru všechny body. Jenže ve zbývající části se hostům sesypaly plány jako domeček z karet a nakonec odjížděli s nepořízenou. Domácí totiž dokázali přetavit vyloučení hostujícího Matera v proměněnou penaltu a následně vítězný gól na 2:1 zásluhou El Kaoutariho.

První půle ještě branku nenabídla a upřímně vlastně ani tolik šancí ke skórování k vidění nebylo. Hostující Hee Nam byl asi v největší příležitosti úvodní pětačtyřicetiminutovky, ovšem gólman Pionnier fantasticky zakročil a svůj tým podržel. Na druhé straně zasahoval brankář Penneteau proti Belhandovi, ale ani jeho střela v síti neskončila.

Až po obrátce se skóre měnilo. Valencienneský Samassa pěkně přihrál do vápna ve 49. minutě spoluhráči Dossevimu, který poslal hosty do vedení. Penneteau pak musel chránit jednogólový náskok svým brankářským uměním, dobře vychytal Belhandu. Až poslední desetiminutovka zápasu byla tou klíčovou pro konečný výsledek.

V 79. minutě fauloval Mater v pokutovém území ve vyložené pozici dnes aktivního Belhandu, za což poprávu dostal červenou kartu a ještě se navíc kopala penalta, kterou proměnil hned na to Giroud.

Možný bodový zisk, na který si VA dělalo zálusk, zhatila další rychlá trefa soupeře. Estradův centr našel šedesát sekund po zásahu Girouda hlavu El Kaoutariho, jenž prostřelil Penneteaua a rozvášnil domácí obecenstvo.

Divoké minuty pokračovaly i nadále a i Montpellier nakonec dohrával o deseti hráčích. Stambouli byl asi příliš přemotivovaný, jak HSC dokázal vedení strhnout tak zběsile na svou stranu, že se až moc opřel do souboje se Samassou a musel tak rovněž předčasně pod sprchy.

Na výhře domácích ale tohle oslabení nemělo vliv, protože průběžný stav vydržel až do konečného hvizdu. Velmi podobný scénář, jaký nabídlo tohle střetnutí, se vlastně odehrál ve stejnou dobu na Stade Félix-Bollaert, kde Lens stejným způsobem otočilo nepříznivý výsledek se St. Étienne a dvěma rychlými brankami si zajistilo za totožnou výhru 2:1 tři body.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Saint-Étienne 2:1

15.01.2011 21:00

Góly: 82. Sébastien Roudet (pen.), 83. Issam Jemâa - 78. Bakary Sako

Novému trenérovi domácích Laszlu Bölönimu, který na začátku ledna nahradil neúspěšného Jeana-Guye Wallemeho, vyšla premiéra na lavičce na jedničku. Jeho tým potřeboval tři body jako sůl a svou bojovností je nakonec urval v poslední desetiminutovce. St. Étienne vedlo ještě v 79. minutě 1:0, jenže Lens nakonec slavilo šťastné vítězství 2:1.

Nejprve se do vyloženější šance dostali hosté, Payet našel centrem pěkně Saka, jenž vypálil ihned z první, ale domácí brankář Runje si dokázal z jeho ránou poradit. Lens kontrovalo akcí založenou Akalem, jenž lehce utekl po levé straně a nacentroval na spoluhráče Hermacha, ten však pověstný cíl jménem brána netrefil.

St. Étienne se mohlo reálně ujmout vedení i ve 33. minutě, protože Runje si najednou hodně neporozumněl s obráncem Varanem, toho chtěl využít rychle Payet, který se chopil míče, ale nakonec celou situaci se štěstím vyřešil svým zákrokem domácí muž v rukavicích. RC naopak zahrozilo Maoulidou, ovšem tváří v tvář hostujícímu brankáři Janotovi nedokázal dobře konkurovat.

I druhá půle byla z obou stran hodně vyrovnaná. Payetův pokus dokázal zneškodnit Runje, následně za chorvatského gólmana zaskočil Kovačevič, který zablokoval další střelu francouzského rodáka. Až v 79. minutě se St. Étienne přece jenom ujalo vedení. Riviere vyslal do prostoru Saka, který i s pomocí teče domácího Chellea rozvlnil síť.

Jenže radost hostům zhatila vyrovnávací trefa Roudeta z 82. minuty. Janot si totiž ve snaze odebrat balón Eduardovi nepočínal ve vápně čistě a kopala se penalta, která nechala domácí vyrovnat. A jen pár okamžiků na to Lens vsítilo i druhou branku, která mu zajistila velmi potřebnou výhru. Jemaaova rána se otřela o Perrina a změna směru zavinila konečnou pohromu ASSE.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 3:0

15.01.2011 21:00

Góly: 40. Bafétimbi Gomis, 54. Kim Källström, 58. Bafétimbi Gomis

S titulem to myslíme vážně. Jako by přesně toto chtěli svým povedeným úvodním jarním vystoupením vzkázat hráči Lyonu ostatním konkurentům. Tým pod taktovkou Clauda Puela si ve dvacátém kole rozhodně žádné problémy nezadělal, když na svém stadionu přejel Lorient v poměru 3:0. Dvěma góly se blýskl Bafe Gomis, třetí kousek pak přidal Kim Kallstrom.

I přes tento výsledek se ale OL neposunulo do čela tabulky, na kterém stále trůní Lille. Na první pozici ale ztrácí sedminásobný francouzský šampion pouze jeden bod, stejně jako další dva celky. Lyon v soutěžním utkání neprohrál již od konce listopadu. Naproti tomu Lorient si zahájení jarní části jistě představoval jinak. V lize nevyhrál již tři utkání v řadě, v tabulce zůstává na dvanácté pozici.

L'OL se nepodařilo zakončit podzimní sezonu úplně podle představ, když pouze remizovalo s Auxerre, do tohoto utkání se tedy vrhlo ještě s větší chutí. A Lorient nestačil. Již ve druhé minutě se ve velice slibné příležitosti objevil uzdravený špílmachr Yoann Gourcuff, jemuž na povedený volej nahrál Michel Bastos. Fabien Audard v brance Lorientu ale pohotově zasáhl.

Hned o minutu později prokázal své skvělé reflexy Audard znovu. Z bezprostřední blízkosti se do zakončení hlavou prodral stoper Dejan Lovren, nicméně i on ztroskotal na brankáři soupeře. A ofenzivní fotbal v podání Lyonu nadále pokračoval. Další volej z dílny Gourcuffa, na nějž mu ale tentokrát přihrál Gomis, zblokoval Audard i tentokrát.

Bastos poté natáhl z poměrně veliké vzdálenosti, jeho střela měla snad všechny gólové parametry. Štiplavá rána ale skončila znovu na jistém gólmanu oranžových. První branka přišla konečně ve 41. minutě. Nemohlo ji vstřelit jiné družstvo než domácí. Reveillere prodloužil hlavičkou míč ke Gomisovi a ten nechytatelnou pumelicí z první napálil míč do levého horního rohu - 1:0.

Lyon pokračoval v náporu i po změně stran. Ve velice nadějné pozici se tentokrát ocitl Kallstrom, jeho ránu ale v 52. minutě zneškodnil téměř bezchybný Audard. Švédský záložník se ale nevzdal a své štěstí zkusil i o minutu později. Tentokrát již úspěšně. Z dvanácti metrů prostřelil i "neprůstřelného" Audarda a Lyon se ujal vedení 2:0.

A Lyon pokračoval v kanonádě. O pět minut později totiž byl Audard znovu bez šance. Reveillere centroval z pravé strany - a přestože Kallstrom míč netrefil, Gomis trefil míč parádně hlavou a určil stav utkání již na 3:0.

Bafe Gomis se téměř dočkal hattricku, jeho ránu ale o několik minut později zachránil na brankové čáře dobíhající obránce Gregory Bourillon.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Monaco 1:1

15.01.2011 21:00

Góly: 26. Julien Quercia - 71. Adriano Pereira

Střetnutí mezi Auxerre a Monakem skončilo dělbou bodů. Remíza 1:1 však znamená jediné - knížecí klub se po sobotě propadl na sestupovou příčku.

Ani Auxerre na tom není zrovna nejlépe, na svém kontě má pouze o čtyři body více než Monako.

První šanci zápasu si vytvořil domácí celek, ale pokus Hengbarta zablokovala obrana hostů. V 26. minutě se útok Auxerre povedl daleko lépe. Quercia si vyměnil míč s Oliechem a prudkou střelou do horního růžku monacké branky otevřel gólový účet zápasu. O šest minut později mohl Oliech přidat druhou branku domácího týmu, ale jeho ránu chytil gólman knížecího klubu Ruffier.

Monako v prvním poločase žádnou vážnější příležitost nemělo, až deset minut po změně stran nebezpečně střílel Gakpé. V 69. minutě byl knížecí klub blízko vyrovnání, ale střelu Haruny vytáhl domácí brankář Sorin na břevno.

Hosté se však vyrovnávací branky přece jen dočkali. V 71. minutě našel Puygrenier přesným centrem Adriana Pereiru a ten prudkým volejem překonal bezmocného Sorina - 1:1. V poslední desetiminutovce chtěly vítězství na svoji stranu strhnout oba týmy, ale žádná vyložená šance už nepřišla. Utkání tak skončilo dělbou bodů, která do karet nenahrává ani jednomu z klubů.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - SM Caen 1:3

15.01.2011 21:00

Góly: 45. Bruno Grougi (pen.) - 11. Benjamin Nivet, 81. Youseff El Arabi (pen.), 87. Romain Hamouma

Přestože dohrávalo Caen celý poločas utkání s Brestem o deseti, dokázalo v samém závěru zabojovat a nakonec si připsat tři body za nesmírně cenné vítězství 3:1. Za domácí se trefil pouze Bruno Grougi, na druhé straně se činil Nivet, El Arabi a Hamouma.

Brest tak v lize nevyhrál již pět utkání v řadě a v tabulce klesl ze sedmé příčky až na místo deváté. Z toho ztrácí na pohárové příčky již šest bodů. Naproti tomu Caen vyhrálo v Ligue 1 podruhé za sebou a podařilo se mu díky tomu vystoupit ze sestupových vod. Ze sedmnáctého místa má na sestupující Monako náskok jednoho bodu, má ale navíc ještě zápas k dobru.

Hosté se dočkali úvodní branky již po deseti minutách hry. Hamoumův centr prodloužil ještě Kandia Traoré, jenž našel volnou uličku pro Benjamina Niveta. Ten míč napálil levačkou a s pomocí teče se jeho rána doplazila až do branky - 0:1.

To byl pochopitelně pro hosty skvělý začátek utkání a byli si toho vědomi. V následujících minutách se tak soustředili spíše na obrannou činnost a k vidění příliš příležitostí nebylo. Naopak, celý herní plán Caen se začal bortit pár minut před koncem první půle. Heurtaux nedržel nervy na uzdě a nepěkným zákrokem skolil Richarda Soumaha. Po druhé žluté kartě byl zaslouženě vyloučen.

Z následného přímého kopu se prosadili domácí. Bruno Grougi dokázal střelu šikovně zatočit, brankář hostů byl snad bez šance - 1:1.

Domácí se ve druhé půli snažili se svou početní převahou něco udělat. V solidní příležitosti se objevil Grougi, jenž hlavičkoval po centru Soumaha. Nicméně přestřelil. Neuvěřitelný zákrok poté vytáhl z rukavic gólman Caen Thebaux, jenž si neuvěřitelně poradil s volejem Poyeta. Tento okamžik jako by hosty nabudil.

El Arabiho hlavička skončila těsně mimo, o pár minut později ale přišel pokutový kop. Gólman domácích Elana fauloval Hamoumu. K míči se postavil právě El Arabi a svou další brankou v této sezoně vstřelil gól, jenž se později ukázal jako vítězný - 1:2.

Vítězství pojistil v samém závěru Hamouma, jenž dokázal do sítě doklepnout střelu Yatabareho, s kterou si původně Elana poradil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1998235:2135
2.Paris Saint-Germain2097432:2234
3.Stade Rennes2097422:1234
4.Olympique Lyon2097429:2134
5.Olympique Marseille2088429:1832
6.Toulouse FC2093822:2030
7.Montpellier HSC2086617:2030
8.AS Saint-Étienne2078527:2229
9.Stade Brestois2077621:1828
10.Girondins Bordeaux2069525:2327
11.FC Sochaux2074930:2525
12.FC Lorient2074922:2725
13.AS Nancy-Lorraine1974821:2725
14.AJ Auxerre20412426:2324
15.OGC Nice2058714:2023
16.Valenciennes FC2057822:2322
17.SM Caen1956820:2721
18.AS Monaco20311620:2120
19.RC Lens1947819:3319
20.AC Arles-Avignon20151410:408

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
domingo

Tohle je tak typický!!! Šance, šance, vedoucí gól, nervozita, chyby, vyrovnání. Je to na blití.

Reagovat
herbage

Na první čtverku to není, na sestup taky ne, tak proč se stresovat

Reagovat
herbage

Dneska není na fotce Nené?

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne si to vsimol niekto dalsi

zezula ma isla zozrat ked som na tento fakt slusne upozornil

Reagovat
Pipo123

čo robí to Auxerre ? oproti minulej sezone docela zmena, inak Lens výhra, konečne

Reagovat
domingo

Sebevědomí kleslo o milion procent, v týmu nejsou žádní útočníci, levá strana obrany neexistuje, každej zápas vstřelíme vedoucí gól a nevyhrajem. Současný AJA má větší šanci na ztrátu bodů, když vede, než když je to 0:0.

Reagovat
Godwinson

ABDEEEEEEEEEEEEL!!

Škoda červený pro Stambouliho, ta bude mrzet vzhledem k delší absenci Spahiće. Jinak hlavní je, že se vyhrálo. (Equipe v tom má často bordel, ale pokud rozestavení vypadalo takhle, tak René zmoudřel, konečně!) :))

Dále už je slušnej výsledek jen Caen, skvěle ... jinak bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska krásné goly. Zvláště Kimův

Reagovat
smazaný uživatel

LOL giuly este hraje?

Reagovat
domingo

Proč by proboha neměl hrát, když je mu 34?

Reagovat
Pipo123

to RC Lens - AS Saint-Étienne ... co to ? to si povedali že si zahrajú 3 minutky ?

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
božský John

Dneska se musí vyhrát za každou cenu !

Reagovat
smazaný uživatel

Stade Rennes a jejich supe kádr

Reagovat
smazaný uživatel

Jj koukam ze tam maj na pomery ligue 1 celkem malo Africanu

Reagovat
domingo

Jj, akorát tam jsou až na Doucheze skoro samí černoši :)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha no ja Ligue 1 nesleduju , ale tak kdyz napsal ze Rennes maj supr kadr tak sem kouknul a prislo mi ze oproti jinejm tymum to je samej Francouz...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak že som tu zablúdil ?

Inak pozerám, že Lille prvé

Reagovat
Godwinson

Tak Gameiro nejspíš zůstává ... škoda :)

Reagovat
domingo

Jak se to vezme, no... herně je samozřejmě spolu s Morganem zdaleka nejlepší fotbalista v kádru, ale jestli je fakt tak nespokojenej a Gourcuff ho drží proti jeho vůli, tak to může šeredně roze**at celej tým...

Jinak Sosa proti Lyonu zas zoufalej, střelte už ho někam do Turkmenistánu, fakt...

Reagovat
Godwinson

Právě, do útoku mají variant dost, střelit ho měli. Na druhou stranu, za těch 7, co jim Valencie nabídla, no ... no :) Ty kraje mohli posílit z Gameira .. :(

Reagovat
domingo

Právě no, za 7 ať si škubnou nohou, skrblíci...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele