20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - AC Arles-Avignon 4:0

Sebemenší problém neměli fotbalisté Rennes s posledním celkem tabulky Arles-Avignonem a čtyřmi góly si zajistili velezasloužené tři body. Díky nim si udrželi svou třetí příčku v tabulce a na vedoucí Lille ztrácí stále jenom bod. Hostující Lvi zůstávají beznadějně poslední už s třináctibodovou ztrátou na první nesestupovou sedmnáctou pozici.

Už od začátku si Rennes budovalo na hřišti respekt. V 17. minutě vystřelil skvěle z přímého kopu Ekoko a jen brilantní akrobatický skok hostujícího brankáře Mervilleho mu zabránil ve skórování. O šest minut později již domácí vedli. Danze vybídl na pravé straně úplně volného Tetteye, který pak s lehkostí obešel obránce Baldeho a střelou po zemi překonal Mervilleho.

Do poločasu přidal bretaňský klub ještě druhý gól, ve 37. minutě napřáhl Brahimi, jemuž pozici vypracovala dvojice Danze - Ekoko, a v disciplíně jménem koncovka neselhal. Definitivní tečku mohl udělat na konci první půle Boukari, ovšem jeho pokus po rychlém protiútoku skončil bohužel pro něj jen na břevně.

Arles-Avignon se do vážnější příležitosti dostal až těsně po přestávce, to když si na centr Ayasseho naskočil nejvýše Kermorgant, jinak nezaměstnaný brankář Douchez ale v této chvíli udržel pozornost a střelu polapil. A to bylo vlastně od hostů vše. Byla to až do konce utkání první a také jediná střela na bránu za celých devadesát minut.

Tlak Rennes pokračoval i nadále a třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Postaral se o ní znovu Brahimi, který zase těžil z pěkné kombinace svých spoluhráčů, tentokráte Danzeho, M'Villy a Leroye, a pravačkou v pohodě překonal Mervilleho. Frustrovaný soupeř pak šel nakonec do deseti hráčů, červenou kartu za ostrý zákrok na Leroye totiž uviděl Soro.

Domácí nakonec přetavili přesilovku ještě v jednu branku v samotném závěru zápasu. Přitom docílit hattricku mohl Brahimi a skórovat mohl i Lemoine, jenže Merville to nezabalil a dál chytal, co mohl. Až v 90. minutě se proti němu kopala penalta, protože v pokutovém území zahrál rukou Ayasse, a M'Villa upravil z bílého puntíku na konečných 4:0.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele